Ricinusolaj és a haj. Tapasztalatok? (tudásbázis)
Nem tudom de nem is kellett volna beleolvasnom ezekbe az alsó beszélgetésekbe,mert tisztára bepánikolok itt,s azt nagyon nem szeretném.
Pedig eddig minden nagyon jól alakul.Már a fejtetőmön is van apró picike hajszál több is.Most eszembejutott vmi.A Youtube-n láttam castor oil címen ütöm be és a négerek:Jamaicaiak mindig csak a tövére kenik ez feltünt nekem.
Én nem értem ezt a hajvékonyodást. Mi a csodától vékonyodna a haj egy olajtól? Inkább "vastagodnia" kéne, ha nem mossuk le jól az olajat és az ráépül a hajszálra (mint a sok szilikon meg szulfát meg kőolaj az egyéb hajápoló és -formáló termékekből). Szóval ehhez nem tudok hozzászólni.
Nem lehet, h pont hogy lemossátok az olajjal együtt a hajra ráépült minden csúnyaságot, és azért tűnik vékonyabbnak?
Nekem is volt rajta pattanás a tarkóm felé de tegnap már a 7.pakolásnál tartottam,s pattanás már sehol,viszont most az aggaszt,hogy túl lágy a hajam tőle szinte már súlya sincs,ti pedig azt írtátok,hogy vékonyodik tőle hát kezdek félni,de lehet ha 2-szer natúrban mosnám akkor visszaáll a normál súlya és állaga,de hosszabb lesz?
Hisz nőni nő tőle az tuti fix!!!
Sziasztok.
Hát irigyellek bennetek, h nő a hajatok a ricinusolajtól. Az enyém hullik tőle :( Pedig olyan jókat írtok, már beleéltem magam a hosszú hajba :)
Nekem nem jött be, és még nagy pattanások is jöttek a fejbőrömre használat után. Nem tudom, miért van ez. Még abban reménykedek, hátha legalább a körmeim megerősödnek tőle.
Üdv: Luca
A fodrásznak nagyon világosan meg kell mondani, h mit akarsz. Ha azt látod rajta, h nem értett meg, akkor állj fel és menj egy másikhoz, van belőlük elég. Mondd el neki, h te most növeszted a hajad, és csak 1 centit vágjon belőle. Amikor vág, mutassa meg, h mennyit fog levágni. (És reménykedj, h egy részből nem vág többször 1 cm-t. :) ) Akár tudasd előre, h ha mást csinál, nem fizeted ki. Ha egy étteremben kérsz egy kaját, és mást hoznak ki eléd, akkor kifizeted? Én nem, hanem szólok, h mást kértem, hozzák azt. Ha azzal állítasz be egy fodrászhoz, h vágjon belőle, amennyit kell, akkor el is búcsúzhatsz 4-5 centitől.
De ami talán a legegyszerűbb: vegyél egy éles ollót, és otthon rendszeresen nézd át a hajad végét, és vágd le a töredezett részeket.
A blogomba feltettem néhány videót "komolyabb" otthoni hajvágásról, amihez minimális kézügyesség sem szükséges és szerintem bárki el tud magán végezni.
Amúgy ezekkel a rövid, divatos frizurákkal az a elgfőbb problémám, hogy nagyon gyorsan kinövik magukat és akkor rondák lesznek -- tehát rendszeresen kell velük a fodrászhoz járni. Nekem volt olyan frizurám, amit 6 hetente újra kellett igazítani. Gondolhatjátok, imádtam!... :)
én szempillára egyszer használtam, de ma este ismét teszek rá, és csinálok majd képeket is.
A hajamra múlthét csütörtök este tettem utoljára. Ma este teszek újra :)
De a homlokomnál látok pici hajszálakat!!!!!!!! Nem a babákat mondom, hanem mögötte :D
A sima ecet erősebb. Hogy jobb-e, nem tudom, nem próbáltam. Sima ecetet csak takarításra és ruhaöblítéskor használok, ételbe is almaecetet teszek.
A haj többi részén azt vették észre itt néhányan, h a ricinus vékonyította a hajat. Nekem ez fura, nem látom a logikát, miért tenné. Ha száraz a hajad, akkor tegyél a haj többi részére sima olívát hajmosás előtt, utána esetleg nagyon-nagyon keveset.
De a legjobb, ha nagyon figyelmesen kikisérletezed, h mi tetszik a leginkább a hajadnak! :)
Szia!
Az első héten minden éjszaka felkentem utána már csak heti 3 mára csak heti 2.
A haj többi részére fölösleges tennem belőle?
öblítésnél mindegy, h sima ecetet v almaecetet használok-e? vmelyik hatásosabb?
Csak a fejbőrre teszek, de a végén a kezemen lévő olajat "beletörlöm" a hosszba is. :)
Az ecetarány jó kéne legyen. Én almaecetet használok (5%-os), 1ek/1bögre víz. És nekem is van olyan hajolajom, amit nem tudok kimosni, viszont sminklemosónak szuper! :)
Az volt a gondom a zacsival, h zörgött,ahogy megmoccantam. bár lehet,hogyha sapkát teszek rá,akkor nem fog.
A samponra nagy betűkkel rá van írva, h szilikonmentes,de állati eredetű és ásványi olaj alapú összetevőket sem tartalmaz. BDIH minősítésű.
Az öblítéshez sima ecet kell? egyébként ha sima ecetről van szó,akkor a 3. mosás után én azzal öblítettem le,vagyis ráöntöttem a fejemre,de még olajosnak éreztem így is. 2 l vízzel öblítettem le,amibe 6 ek. ecetet tettem. nem tudom,ez az arány jó-e meg hogy hogy lehet hatékonyan leöblíteni vele a hajat.
Nekem az 1-1 ek rici és olíva is sok kicsit... :)
Ezt használom: [link]
Sztem azért fáztam,mert egyrészt nedves hajra tettem az olajat,másrészt meg kicsit eltúloztam az olaj mennyiségét- konkrétan tocsogott benne a hajam:)
melyik babafürdetőt használod?
Szia!
Üdv a ricinusos csajok között :D
Én neilon zacsit húzok a fejemre, és sapkát is. Rajta marad a fejemen, és nyugodtan alszok :)
További ajánlott fórumok:
- Hajnövesztés ricinusolajjal - tippek/tapasztalatok!
- Szempillára ricinusolaj
- Ha levágatom a töredezett hajam, nem vasalom és ricinusolajt használok, mennyit nőhet havonta?
- Miért nem használ a ricinusolaj?
- A ricinusolaj halványítja a striákat?
- Hajápolásra ez így jó? Ricinusolaj + 1 tojássárgája + pár csepp citromlé - Tapasztalatok?