Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) (beszélgetés)
Tisztelt Szabó Szigfrid úr!
Kérdésem a következő: Mi a helyzet az olajos magvakkal, szabad-e fogyasztani. Pl. szezámmag, lenmag, napraforgó mag? Köszönettel várom válaszát!
Sziasztok!
Nem lesztek rá büszkék, gyónnom kell.
Hétvégét Pécsen töltöttem, a Mecsek Rally-n, nagy társasággal. Eleinte még próbáltam betartani a Regenor-os étrendet, de sajnos egyszerűen kivitelezhetetlen volt. Csak este voltunk a szálláson, egész nap a Depóban, ott kb azt kajál az ember, amit talál.
Úh egész hétvégén bűnöztem, sajnos meg is van az eredménye +1kg :(
Szia!
Reggelire van 1 nagyon jó ötletem:
1. zsírban sütött omlett fűszerezve ízlés szerint. Félbe hajtod és teszel bele felvágottat uborkát, paradicsomot. Nem szükséges hozzá kenyér. Nagyon finom és laktató.
2. barna magos kifli félbe vágva, megpirítva minden oldala (én a gázon serpenyőben szoktam) zsírral megkenve, felvágott, vagy kolbász, paradicsom, saláta, hagyma, és összeborítom a kifli másik felével. Isteni finom és ez is jó laktató reggelire.
Baconos fasírt
60 dkg darált sertéshús
1 tojás
só
bors
2 szelet kenyér (pirítva vagy rizs)
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
szeletelt bacon
Elkészítés:
A húst összekevertem a finomra vágott vöröshagymával, a szétnyomott fokhagymával, a fűszerekkel és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyérrel. A legjobb, ha már előző este bekeverjük, hogy összeérjenek az ízek.
Másnap gombócokat formázok, és 1-1 szalonnacsíkot tekerek rá úgy, hogy alul mindenképpen végig legyen rajta. Persze lehet füstölt-főtt császárszalonnába is tekerni, azzal is nagyon finom.
A muffinsütő mélyedéseibe rakom őket, és 1-1 fogpiszkálóval megtűzöm őket, mert a sülés közben szétnyílhatnak. 180 fokon 35-40 percig sütöm, és már tálalom is.
Nem hagyom abba, köszönöm a bíztatást.
Az a baj, hogy a hetem rohanás volt, nem tudtam főzni, sőt ma reggel már a kenyér is elfogyott, így nem tudtam pirítani... :(
Vettem kétszersültet a boltban, remélem az is jó, meg töpörtyűs pogit, ma elvagyok vele. Csak ilyenkor mindig lelkiismeret-furdalásom van, hogy nem igaz, elkezdem a kúrát és nem tudom pontosan betartani.
Hétvége is kemény lesz, megyek Parádra autóversenyre 2 napra, a társaság tiszta idiótának fog nézni, hogy miért nem eszem a közös kajából, miért hoztam kenyérpiritót, stb...
Csak indulna már lefelé a mérleg :D
na nekem most van a mélypont. Nem indul lefelé a súlyom, ráadásul mér annyira elegem van a zsíros/töpörtyűs stb kenyérből :(
Este éhes voltam, de már nem volt kedvem ilyeneket vacsizni.
Remélem hamar átlendülök a mélyponton!
Forró vízbe dobom a jázminrizst, a kókuszreszeléket valamint a stevia tablettát és megfőzőm.
Több kókusz „tejesebb” íz. A jázminrizs is krémesebb a normál rizsnél.
Steviat vagy ritkán nyírfacukrot használok.
Ha megkivánom az édeset ezt eszem, a hűtőben sokáig eláll.
Tisztelt Szabó Szigfrid Úr!
Érdeklődöm, hogy a Reg-enor fogyasztásakor édesítőszert tehetek-e pld. a kávéba? Ha igen, milyen fajtát ajánl? Herbária boltba láttam rizsszirupot, stíviát, és sokféle édesítőszert.
Kókusz, kakaóport használhatok-e?
Lányomnak az édességről való lemondás a legnehezebb.Tudna esetleg megfelelő "édességreceptet " ajánlani?
Válaszát köszönöm!
üdvözlettel: Tujnerné
kérdés: hóbagolyka 2009. 08. 01. 14:42 89
Kedves Tujerné!
Természetesen használhat édesítőszert.
Az édesítőszerek közül csak a Stiviát ajánlanám. A kókusz és kakaóport is használhatja ha nem tartalmaznak cukrot.
Sajnos a lányának semmi alternatívát nem tudok mondani, ami édességként funkciónál. "Süteményként" tepertőt ehetne, ami segíti a kúrát, de azt kell mondanom, hogy az édessel teljesen fel kell hagyni. Lehet, hogy az elején ez nagyon nehéz, de később ez sokal könnyebbé válik majd.
Üdvözlettel: Szabó Sigfrid
válasz: Szabó Sigfrid 2009. 08. 05. 22:38
Sziasztok!
Vikci nagyon jól nézel ki. Gratulálok. Látványos a változás.
Nekem is megindult lefele a mérleg. Látom is a változást és érzem!
Nagyon jó!
Kitartást mindenkinek. Remélem most ki fogok tudni tartani!
Szombaton unokahugom névnapi bulija! No Cukros süti! Remélem menni fog!
További ajánlott fórumok:
- Költségek megosztása élettársi viszony alatt
- Internetmegosztás routerrel. Van valakinek tapasztalata róla?
- Eskövői tapasztalatok megosztása!!
- Ajaktetoválás tapasztalatok megosztása
- Családjogban nagy tapasztalattal rendelkező ügyvédet keresek. Vagyonmegosztás bonyolult! Segítsetek!
- Lupus (SLE) tapasztalatok megosztása