Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) (beszélgetés)
Igen, a savanyúság gyöngyhagyma, ezért nem lehet most az ételbe belerakni. Majd leírom, ha több időm lesz, de ez olyan kinti étel, más mikor az ember a gázon készíti, mi csak úgy hívjuk "mindent bele" mert csak össze kell dobálni a cuccokat és kész, ja és nagyon finom:)
Kérd majd számon ha elfelejteném, de pontos mennyiség csak a férfiak tudnak, mert ez az egy olyan étel, amit ők csinálnak:)
Ez a káposztáskrokett nagyon jól hangzik, én amúgyis nagyon szeretem a káposztáskockát:) erről most eszembe jutott hogy lehetne csinálni cukkinifasírtot is, hú, az is isteni, és már 1000 éve nem csináltam.
De most végre lement rólam a zabálhatnék, szóval csak csipegetek. Ebédre ropogtettem töpörtyűt, hónapos retekkel és pirítossal, vacsi is ez lesz, a káposztát holnap elviszem ebédre.
Bevallom csábító volt végre enni valami süti szerű édsséget,de csak egy szeletet ettem.
Ma finom húslevest főztem rengeteg zöldséggel,úgy hogy maradjon holnapra is.A második fogás lecsós hús,barna rizsel.
Délbe csak levest ettem és jól laktam úgyhogy a vacsora lesz a lecsós hús.
Gyöngyhagyma? Savanyúságban ismerem :)) Érdekel minden recept!
*
Ez a mai nap csúcsra sikeredett, még most is 19 fok van. A grillezést kissé megvariáltam, mert délelőtt elmentünk gombát szedni, így megcsúsztam az előkészületekkel. Viszont gombaköret is lett a bárányhoz, és végül nem párolt zöldségek lettek, hanem káposztakrokettféleség.
*
A gombához zsíron kell megdinszteltni a hagymát, majd hozzáadni a gombákat és amikor elpárolgott a lé, akkor még kicsit sistergni hagyni a zsírban és már készen is van. A fűszereken kívül más nem kell hozzá.
Hideg gombasalátához citromot kell csavarni bele.
*
A káposztakroketthez negyedekben kissé megfőztem egy kis fej kelkáposztát és egy édes káposztát, húsdarálón ledaráltam, szintén megdaráltam 6 szelet pirított kenyeret, ezeket előbb a káposzta levébe mártottam egy pillanatra, majd 3 fej hagymát negyedelve szintén ledaráltam, tettem hozzá 3 egész tojást, sót, borsot és annyi kukoricalisztet, hogy formázható massza legyen. Két kanál segítségével nagy galuskákat szaggattam a forró zsírba és pirosra sütöttem őket. Az íze picit hasonlít a káposztás tésztához, aki azt szereti, ezt is fogja.
Bármiylen főzelék mellé el tudom képzelni feltétnek. Ez kb. 8 személyes adag.
Tegnap megkaptam az első dicséreteket este, kolléganőm és a férje mondta hogy látszik már a fogyásom:) illetve férjem is ezt mondta:) Most aztán erőrekaptam, mit nekem csokicsúcs? Meg gondolom a hormonjaim is beálltak a hétre, szóval végre nincs rajtam a még a betont is megenném érzés.
Tényleg gyönyörű idő van asparagus (mivel mi ugyanazt szívjuk:)) legszívesebben én is tárcsáznék, de van töltött káposzta, szóval nem főzök. Pedig van egy jó receptem igaz gyöngyhagyma kell bele, de anélkül is készíthető és isteni, majd leírom, mert amúgy szalonna kell bele, tehát regenorossá lehet tenni:)
Ezen jót derültem :))
Ha a férjed és a lányod nem ette volna el előled, akkor mind megetted volna? :DDDDDDD
Nana!!!
*
Ugye, hogy finom a süti így reg-enorosítva is? Meglepődtem, mert nagy a szám, hogy nem vagyok édesszájú, de bizony mostanra megkívántam még én is valami édes és tésztaállagú valamit :))
A sajátomat muffinformában sütöttem, így naponta csak egy darabot engedélyezek magamnak. Grapfruit-val nagyon finom ;))
*
Ma a jó időt kihasználva, grillezni fogunk.
Az is remek, hogy bármit ehetek abból is!
Lesz grillezett gomba, sült kukorica, a szezonban fagyasztottam főtt kukoricát. Leszemezem és serpenyőben zsíron átpirítom, amíg színt nem kap, de szoktuk simán csak a grillre fektetni is a csöveket.
Zsírban párolt karfiolt és brokkolit fogok még a husik mellé adni és az elmaradhatatlan lilahagyma salátát édesítővel, citrommal. Ugyanígy fogom a paprikasalátát is elkészíteni, még lehet kapni szabadföldi, jó ízű paprikákat. A felkarikázott paprikát egy pillanatra leforrázuom, lecsurgatom és utána teszem rá a levet. Úgy is lehet, hogy a paprikakarikákat zsíron kicsit megfonnyasztom és úgy megy rá a lé.
..és a pirított kenyér!
Amúgyis grillen pirítunk ilyenkor kenyeret, nincs az a mennyiség, ami el nem fogyna az én kenyeret alig fogyasztó családomnál :))))
Sziasztok!
Voltam ma a körmösömnél, a fodrász abbahagyta,a férje viszont issza, nem kell szedni a köszvényére a gyógyszert, sőt a 200as vérnyomása is realizálódott, mindezt úgy hogy a diétát nem igen tartja. Ezek jó hírek.
A mérlegem kedvez, igaz bevetettem a jó öreg dr.natura teámat, tudom hogy nem lehetne elvileg mást mellé szedni, inni, stb, de az általa írt étrend csak ajánlás. Ha minden igaz, újabb 2kg-t tudhatok magaménak, mínuszban. Szerintem a rendszeres kutyasétáltatás és a hastánc is sokat számít. Ha nem dohányoznék, azt hinném hogy teljesen kitisztulok:)
A citromos sütit még hagyom, mert átment rajtam a kívánás, sőt ma hányingerig idegesítettem magam, szóval ma light-osra veszem a kaját, mert nem kívánok semmit.
Sok sikert!!
Még elbírt volna egykét citromot, héjastól, levestől, de az is lehet, hogy én fogtam ki íztelen citromokat.
Sokallottam a két zacskó sütőport is, aztán rájöttem, attól lesz ilyen "olaszos" morzsalékos, így tényleg kellett bele annyi.
Finom lesz, meglátjátok, de nem megenni ám egyszerre az egészet!!! :)))
Reggel vettem finom töpötyűt és hurkát ez lesz a mai menü.
Végre mozdult az én súlyom is lefele.
Úgy döntöttem hogy sütök valamit, asparagusz pont jól jött a recepted.
nem értem, miért nem működik?
írjátok be a ggogle-ba, hogy: mamma agata vilaghiru citromos sutije recept
Nálam két és fél hétig nem mozdult, nem tesz semmit.
Írja is, hogy ez természetes.
Kitartááás!!! :))
A stefánia fél kg darált csirkecomb nyesedékből, 2 tojásból, két apróra vágott vöröshagymából, egy csokor apróra vágott petrezselyemből, egy evőkanál törött paprikából, 10 dkg zabpehellyel, sóval, borssal készült, mint a fasírt anyaga. Felét beletömködtem egy jól kizsírozott hosszúkás kenyérsütő formába, fektettem rá főtt tojásokat és beletömködtem a maradék cuccot. Ne legyen tele az edény, mert akkor kifröcsög a zsír. Lehet kuglófsütőben is.
Akkor van készen, amikor pirosra sül a teteje.
Nagyon mutatós és kenyér nélkül lehet enni, én még meg is zsíroztam, amikor hidegen ettem, mert elég zsáraz lett.
Most, hogy kipróbáltam zsírral, édesítővel és rizsliszttel a tésztát, úgy gondolom, bármilyen sütihez megfelel, pl. a csokicsúcshoz is, ha teszel bele kakaót is.
Ha a tojássárgájával, kakaóporral és édesítővel kikevert masszával töltöd meg és vonod be, még hasonlít is a csokicsúcshoz.
Nagyon jó lett a süti!
(remélem, ez a link is bent marad)
Sajnos csak úgy lehet megnézni, hogy ki kell másolni, ez a fórum nem linkre kattintós.
*
Zsírral készült, sima disznózsírral, 17 dkg-ot tettem bele, a vaj mennyiségének mindig a kétharmada kell a zsírból, ha más receptet is ki akartok próbálni.
Egyáltalán nem érződok a zsír íze.
Az édesítőt tej helyett a vízben oldottam fel, ez sem változtatott a minőségen, a tésztájához 50 szemet a süssiből, a kimonádéhoz 30-at.
Ha legközelebb csinálom, még több citrommal készül, legalább még kettő kellett volna bele, hogy intenzívebb legyen a citromíz.
Rizsliszttel készült, semmi különbség nem volt az alaprecept alapján elkészült süti és ő közte, így nyugodtan lehet bármiben helyettesetíneni a lisztet rizsliszttel.
Nem is volt drága, 400 Ft körül volt az egy kiló a Zöld Sarokban.
Merem ajánlati a receptet így átvariálva kipróbálásra.
Sziasztok.
gabcsibi,majd csak elmúlik a rosszulléted.
asaparagus...csúcs vagy :)
Jót mosolyogtam,de bevallom nagyon tetszik a levezetésed.Jó ötlet!!
Hát igen a nyúzottság szöveg az hamar jön a besett az arcod dumával párosúlva.Én is imédtam amikro elfogytam én is 65 kg-ra.Sokan mondták hogy beteg letetm mert olyan beesett az arcom.Miközben tök jól éreztem magamat,hiszen nagyon sokáig 65 kg voltam hizás elött(83kg)..No,de majd ismét beesett lesz és kész :)
jaaaaaaj kocsonya--nyami-nyami...nekikell állnom csinálni,mert imádom!!!
a linket benthagyták,de nem jön be rajta a süti :(
schybie.......nem vétkezni,okés??? Egyél a megengedettből.csinálj tojássárgás keveréket az fincsi...
hát igen a csokicsúcs az maga a csodaélvezet lenne,de csak lenne...és lesz is késöbb :)
viki60...nálam is bekeményitett a mérleg,hiztam is 1 hét alatt,de mára ismét visszaállt minuszra(ez már tetszett mert hozzátett még -10dkg-t)..szóval nyugi nálad is lépni fog a mérleg lefelé.
Nekem is jól jönne egy kis disznótoros :)
Jó éjszakát mindenkinek
Nálam kb egy hete nem mozdul a mérleg. Remélem nem tart túl sokáig a stagnálás.
Ma babgulyást főztem jó sok csülökkel és zöldégekkel.A második fogás sonkás tészta volt, de sajnos nem tudtam belőle enni, mert tele van tejföllel és sajttal.
Vacsorára brassói aprópecsenyét fogok enni párolt zöldségekkel.
További ajánlott fórumok:
- Költségek megosztása élettársi viszony alatt
- Internetmegosztás routerrel. Van valakinek tapasztalata róla?
- Eskövői tapasztalatok megosztása!!
- Ajaktetoválás tapasztalatok megosztása
- Családjogban nagy tapasztalattal rendelkező ügyvédet keresek. Vagyonmegosztás bonyolult! Segítsetek!
- Lupus (SLE) tapasztalatok megosztása