Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) fórum

Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) (beszélgetés)

1985. alena65
2012. nov. 21. 09:32
Sziasztok!Nem elég hogy megált a fogyásom,de még a mérlegem is kipurcant.Remélem nálatok minden jól működik.Örömmel látom hogy mindenki vissza tért,és még gyarapodtunk is.
1984. vjzs (válaszként erre: 1983. - Asparagus)
2012. nov. 21. 09:15
Milyen húsból csinálod, tarjából?Sajnos, ma erős fejfásásra ébredtem. Kitudja mitől lehet, csak nem a sok citromos kuglóftól? Vagy a bűntudatttól?
1983. asparagus (válaszként erre: 1982. - Vjzs)
2012. nov. 21. 07:27

No, akkor a kuglófról le a gond! :))

Semmit nem csodálkozom a mohóságodon, néha kitör az ember, vigasztaljon a leadott 12 kilód és az a tudat, hogy sokat ettél, de nem bűnöztél.

*

Még mindig azt gondolom, hogy a (képzeletbeli) pizzában nincs több liszt, mint a pirított kenyérben, amit ehetünk.

Tegnap találtam fehér rozslisztet, legközelebb azzal sütök, nekem a rizsliszt túl száraznak tűnik.

*

Tegnap megint tepsis húst sütöttem, ami semmi egyéb, mint zsírral kikent tepsibe rakosgatok húst és mindenféle zöldséget, ami kéznél van. Itt most gomba, paprika, hagyma, sárgarépa, petrezselyem, kelbimbó, rengeteg fokhagyma van benne, nem túl kis darabokra aprítva. A tetejére szalonnaszeleteket fektettem.

1982. vjzs
2012. nov. 20. 22:57

Jaj Asparagus, megettem ma az összes citromos kuglófot! Nem tudtam leállni, pedig 3 hónapig megvoltam süti nélkül. Nem sütök többet...húúú de mérges vagyok magamra! És még szombaton lesz a szalagavató, vacsorával. Ma azt mondta az egyik ismerősöm, akivel 3 hétig nem találkoztam, mert kisbabája született, hogy alig ismert rám, teljesen megváltozott az arcom is.

Én ezt a pizzát de megenném! így, hogy most már benne vagyok az evésben. De csak gondolatban eszegetem, nem jöhet vissza egy gramm sem, nem , nem.

1981. asparagus (válaszként erre: 1980. - Gabcsibi)
2012. nov. 20. 20:42

Nem fogyóztam még, illetve tavaly a lányom lagzija előtt szerettem volna, ettem valami kaktuszkapszulát, ami elvette volna az étvágyamat, de az étvágyam győzött, a kúra végére híztam 3 kilót :DDD

Jó hírem van, most nézem a hirdetési újságokat a hét végén a Sparban és a Tescóban is végre normális áron lehet majd grapefruit-t kapni. Tegnap 688 Ft-ért vettem egy zöldségesnél, mert sehol nem volt máshol.

1980. gabcsibi (válaszként erre: 1979. - Asparagus)
2012. nov. 20. 19:53
Hát elég okos vagyok,de nem mindig.Én is remélem,hogy karácsonyig még minimum 3kg lemegy,akkor 62 lennék és az már nagyon jó volna.Egyébként lehet,hogy már 64 vagyok csak most megvan és többet mutat a mérleg.Eddig volt ilyen sikeres diétád?
1979. asparagus (válaszként erre: 1978. - Gabcsibi)
2012. nov. 20. 19:39

Igen, mértéket kellene tartani! Ha a szabályokat nem nehéz betartani, akkor talán elég okos vagy, hogy mértéket is, nem? :))

Még jó lenne 4-5 kilót leadni. Ha nem sikerül karácsonyig, akkor folytatom. Kicsit alá szeretnék menni, hogy ha visszajönnek a kilók, ne kössek ki ugyanott, ahonnan elindultam.

1978. gabcsibi
2012. nov. 20. 19:28
Az a baj,hogy nem kell győzködnöd mert imádom a pizzát.És mennyi szünet volt nálad a 3 kg után?Igazából nekem nem nehéz betartanom a szabályokat lehet,hogy a mennyiséget kéne csökkenteni.Bár annyira nem eszem sokat,de ami ízlik,pl.citromos süti nem tudok egynél megállni.Sajnos!!!Te még mennyit szeretnél leadni?
1977. asparagus (válaszként erre: 1976. - Gabcsibi)
2012. nov. 20. 19:08

Aha!! A 3 kiló az huncut! Utána szinte mindenkinél volt szünet, nálam is. Akkor kezd az embernek teleszaladni a hócipője, mert olyan szépen indul, aztán paff. Na, ilyenkor tényleg kell a kitartás.

*

*

A pizza, ha belegondolsz, teljesen ideális. Van benne zsír, vannak zöldségek, fehérje és szénhidrát. A feltaláló sehol nem tiltja a szénhidrátot, csak annyit javasol, hogy mértéket kell tartani, a kukoricát egyébként is engedélyezi.

Nem akarlak rábeszélni, inkább csak magamat győzködöm.

Kezdem unni az eddigi menüt, kellene egy kis változatosság ;)))

1976. gabcsibi (válaszként erre: 1975. - Asparagus)
2012. nov. 20. 18:52
Jól hangzik csak mostmár tényleg diétázni kéne.Nem fogyok tovább!!!!!!! 3kg-nál áll és nem megy lejjebb.Pedig már 1 hónap.
1975. asparagus
2012. nov. 20. 13:55

Megtörhetem a csendet egy kis pizzával?

Kukoricalisztet vízzel, zsírral, sóval, tojással és sütőporral kidagasztunk, vékonyra nyújtjuk és pár percig elősütjük. Ezalatt felkarikázunk kolbászt, kockára vágunk szalonnát, soksok hagymát vágunk karikákra, tengeri bizgentyűket olvasztunk ki, zöldségeshez kukoricát, brokkolit, karfiolt, stb. a félkész lapokat megkenjük zsírral, majd ráhalmozzuk a tölteléket és a tetejükre paradicsomot karikázunk szép vastagon, jól megfűszerezzük. Amikor majdnem megsült, bevonjuk a következővel: tojásokat kikeverünk zsírral és kevés liszttel és citromlevet facsarunk bele. Laza nokedli állagúnak kell lenni. Evőkanállal a pizzák tetejére egyengetjük és készre sütjük.

Jó étvágyat!

(még nem próbáltam, most találtam ki, ki meri bevállalni?? :DDD)

1974. gabcsibi (válaszként erre: 1971. - Tuncii)
2012. nov. 19. 21:14
Szia!Jó hogy újra itt vagy.Mi újság fogyásilag?Hol voltál ilyen sokáig?
1973. gabcsibi (válaszként erre: 1970. - Veres)
2012. nov. 19. 21:11
Ez igen!!Nagyon elszánt vagy!
1972. gabcsibi (válaszként erre: 1969. - Gittus1990)
2012. nov. 19. 21:10
Szia!Üdv a csapatban.Köszönjük a receptet.
1971. Tuncii
2012. nov. 19. 20:53
Sziasztok.Ezerévet hagytam ki úgy érzem.Probálok visszaolvasni mi történt veletek ebben a sok napban amig nem értem ide.remélem rendben vagytok.
1970. veres
2012. nov. 19. 20:47
futottam, igaz nem úgy ment mint múlt héten,de azért 3400m-t megtettem
2012. nov. 19. 18:07

Egy kis sütemény:

Citromos muffin

Hozzávalók:

5 tojás

30 dkg nyírfacukor

30 dkg liszt

1 citrom leve és reszelt héja

1 dl víz

1 dl étolaj (helyette olvasztott zsír)

1 csomag sütőpor

Én fél adagot készítettem el belőle és muffin formába töltöttem, így 15 db lett belőle (nagy méretű). Egész jó, ha az emberre rátör a cukoréhség:)

2012. nov. 19. 17:51

Sziasztok!

Nem rég kezdtem el a diétát. Két és fél hete diétázom, és egy hete iszom a regenort is.

Eddig két kg ment le. Lehet,hogy vissza is jön, mert ma ünnepeltük a dédi névnapját és én sütöttem a leveles pogácsát...nem tudtam neki ellenállni. Holnaptól folytatom szigorúan tovább. Eddig nem bűnöztem, pedig teljesen oda vagyok az édességekért, állandóan sütöttem is, jókat ettünk, meg is lett az eredménye, persze közre játszott az is, hogy van egy fél éves kisfiam és a szoptatás miatt eddig nem mertem fogyózni, így rajtam maradt az a kilenc kg fölösleg. Remélem, hogy sikerül lefogynom. 67 kg-nál kezdtem a fogyókúrát, most 65 vagyok (160 cm magas...).

Szóval Titeket olvasgatlak, hogy erőt gyűjtsek, Nektek is sok sikert!

1967. asparagus (válaszként erre: 1966. - Vjzs)
2012. nov. 19. 07:20

Hidegen nem éreztem már rajta a zsír ízét.

Nekem is kitartott két hétig, mert a család a simát kapta, így az enyém maradt nekem.

Ez a másik, a citromos krémes még finomabb. A krémet magát is érdemes megcsinálni, kis poharakra elosztani és megvan a napi nasi.

Ebben nincs zsír, az édesítő ízével viszont sajnos meg kell barátkozni.

*

A meghívásoknál az alkoholra mindig azt mondom, hogy én vezetek, a párom meg örül, mert eddig fordított volt a leosztás :)))

Ennivaló meg majdcsak lesz fogadravaló!

Jók lehetnek ezek a rendezvények, nem kell főzni :))

*

Eredményes hetet kívánok én is mindenkinek!

1966. vjzs
2012. nov. 19. 06:44

Sziasztok, szép napot -hetet minden sorstársamnak.

Asparagus finom lett a citromos kuglóf. A családomnak igaz nem ízlett-szerintük nagyon érződik a zsír és az édesítő-nekem viszont életmentő volt az a szeletke. A hétre beosztogatom magamnak így, hogy egyedül maradtam rá.A héten két vacsorás rendezvényre is megyünk, na az ilyeneket nem szeretem most a kúra alatt, mert olyan erőszakosan kínálják a pezsgőt, az ételeket.De megtanultam nemet mondani és ez nagy dolog a részemről.

1965. gabcsibi
2012. nov. 18. 21:38
Sziasztok!Asparagus nagyon jól néz ki a sütid biztos nagyon finom.Vjzs gratulálok a 12 kilóhoz.Mi is ma vásárolni voltunk ruhát.Nekem a nagy fiamnak lesz november 30.-án a szalagavatója.Vettem egy fekete ruhát,tök jó .schybie tök jó,hogy hastáncolsz.Nekem is kéne egy kicsit tornázni de elég lusti vagyok.Ma ettem tepertős pogácsát 1-et.Szép estét mindenkinek!!!
1964. schybie
2012. nov. 18. 19:29

Megnéztem a sütis képet és eldöntöttem, jövő hétvégén megcsinálom. Ma a családnak sütöttem egyszerű túróssütit, én még ilyen receptet nem láttam, de állítólag nagyon finom lett, mindezt bizonyítja hogy nem maradt estére belőle:)

Kutyaséta és hastánc letudva, ma mozgásból 5-öst adnék magamnak. Pénteken koncerten voltam, egy kicsit sikerült mellé ennem, vagyis inkább innom, így most vezeklek:)

Holnap töltött paprika lesz az ebéd, ma libából csináltunk brassóit, én csak húst ettem, meg levest, de mindkettő nagyon jól esett.

Remélem mindenkiről olvadnak a kg-k, kicsit eltűnök, eltűntem mert kihasználom a maradék jó időt, mert a mozgás szerintem ugyanolyan fontos, mint a helyes táplálkozás.

vjzs, remélem én is könnyedén beleférek majd a télikabátomba, mert nem szeretnék újat venni:)

1963. vjzs
2012. nov. 18. 13:24

Sziasztok, ma boldogságos napom van. 63kg lettem, ez -12-őt jelent! Képzeljétek, az új életem óta, tegnap voltam először egy plázában, mondván nézegetek magamnak valami meglepit a kisebbik fiam szalagavatójára. Vicces volt, mert egyből az xl-est vettem le, aztán az l-st, majd egy topnál már az m-st. Annyira megdöbbentem, hogy 2 mérettel kisebb vagyok. Valahogy még fel kell dolgoznom fejben. Még nagyon bizonytalan vagyok az öltözködést illetően, nem merem elhinni, hogy 3 hónap alatt ilyen szinten átalakult a testem.

A szédelgést nem okozhatja az, hogy keveset iszom?

Asparagus olyan jó olvasni a finom sütis receptjeidet, csak megcsinálni nem akaródzik nekem. De talán ma délután neki gyűrkőzöm.

1962. asparagus
2012. nov. 18. 11:11
Bocs, siettem, 7 evőkanál cukornak megfelelő és a citromok reszelt héja is persze és azon melegében kell a krémet a tésztára kenni, később már nem lehet, mert megköt! :))
1961. asparagus (válaszként erre: 1960. - Gabcsibi)
2012. nov. 18. 10:52

Kicsit variáltam az eredeti receptemen. Nem volt itthon keményítő, így elővettem egy vaníliapudingot és úgy döntöttem, hogy annyi cukor a levegőben is van, mint abban, és úgy főztem meg, hogy kicsavartam a citromleveket és kiegészítettem vízzel úgy, hogy 4 dl legyen, 7 evőkanálnak megfelelő édesítőt tettem bele, és amikor megfőtt a puding, azonnal gyorsan elkevertem benne 3 tojás sárgáját és a felvert habot. Nagyobb edényben érdemes főzni, hogy kényelmesen lehessen keverni. A habbal már nagyon kíméletesen kell bánni.

Elég sok lett, így már nem tudom feltekerni a tekercset, kiterítve maradt. Ez a mennyiség elég egy kisebb tortához kívülre belülre.

A krém állaga hasonlít a bolti krémeséhez.

Sok sikert!

A képek az adatlapomon megnézhetők :))

1960. gabcsibi
2012. nov. 18. 09:17
Egy párat le is írhatnál ide.Na a tegnapi meglepi ropogós kacsasült párolt káposztával.Nagyon nagyon fincsi volt.Ma úgy alakult,hogy megint nem kell főznöm,most meg anyukámhoz megyünk.Elvagyok kényeztetve.Vissza is kell venni a zabálásból mert ma reggel egy kicsit több voltam.Bár meg is kell jönnie.A citromos torta csúszik.Írd meg milyen lett.Este jövök.
1959. asparagus (válaszként erre: 1957. - Gabcsibi)
2012. nov. 17. 21:11

A piskótát megsütöttem, holnap töltöm a citromos krémmel. Végülis feltekertem tekerccsé, úgy hűtöm. Kicsit másképpen néz ki, mint a hagyományos, laposabb, gondolom a rizsliszttől van (legközelebb teszek bele szódabikarbónát vagy sütőport).

Majd egyszer, ha megint megkívánom az édeset, csokipudingot is fogok hozzá kreálni, valahogy így képzelem: keményítőt kikeverek kakaóval és édesítős vízben megfőzöm. az is lehet, hogy teszek bele egy kanál zsírt, majd meglátom, milyen lesz az állaga. Szerintem kell a zsír, hogy krémes legyen.

*

Itt mesélem el, hogy megtaláltam anyósom nagyanyjának a receptfüzetét, egyszerű falusi parasztasszony volt, nem volt lehetősége, hogy vajat vegyen, tehenük nem volt, így minden süteményt zsírral csinált. Nem hiszem, hogy bárki reklamált anno, hogy miért nem vajjal van. Ki fogom próbálni a hátralevő pár hétben, ami nekem még a kúrából hátravan.

1958. asparagus (válaszként erre: 1957. - Gabcsibi)
2012. nov. 17. 10:43
Neked is a meglepihez! Majd hozd a beszámolót :))
1957. gabcsibi (válaszként erre: 1956. - Asparagus)
2012. nov. 17. 10:41
Ma nem kell főznöm mert megyünk vendégségbe.Barátnőm nekem regenorosan készít meglepit.A citromos tortádat holnapra tervezem.Mindenkinek szép hétvégét!A Ti ebédetek nagyon jól hangzik.Jó étvágyat hozzá!
1956. asparagus (válaszként erre: 1955. - Gabcsibi)
2012. nov. 17. 10:32

Persze, az a mérvadó, amit Ő mond. Csak értetlenkedtem egyet :))

*

Mi lesz a mai menü?

Nálunk rántott és bécsi tarja, rizibizi, cékla.

Kacsaaprólék leves maradt tegnapról.

Ha marad időm, megsütöm a citromos tortát.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook