Rákosnak lenni, élni akarni! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Rákosnak lenni, élni akarni!
No és közülök ki rákos?
Rising Sun avagy Márton?
Mert hogy köztük ment a vita,amíg előbbi el nem kezdett érvek híján sértegetni,pedig ő csak egy tévképzetes,a dumája meg elég smúzolós,hogy őt egyék meg...
A hsz.-ednek nincs igazán értelme.
Neked aztán vastag bőr van a képeden...
(még mindig forog a gyomrom tőled)
Fórum - Rákosnak lenni, élni akarni!
Ennek szellemében beszélgessünk.
Aki nem ehhez kíván hózzászólni, nyithat új témát, és ott fejtegetheti véleményét.
Vita, egy ilyen fórumon? És odafigyeltek, hogy kikkel vitatkoztok? Beteg emberekkel, akik gyógyulni és élni szeretnének, mint az egészségesek és jönnek az okoskodók, akik beléjük rúgnak még egyet.
Azt sem tudjátok miről beszéltek! Itt olyan emberek is vannak, akik azért izgulnak, hogy a következő kontrolljukon az eredményeik negativak legyenek, vagy könnyebben viseljék a kezelést! Lehetnétek tekintettel rájuk! Ez nem egy bugyuta női téma, ahol nem számit mit mondunk!
"Az >>elvi<< kérdéseket a gyakorlat nagyon sokszor felülírja."
Nem elméleti, hanem elvi. A kettő egymással nem szinonim!
(Egyébként Szent-Györgyi.)
"Kíváncsi lennék rá, hogy mondjuk 25 év orvosi gyakorlattal a hátad mögött is ugyanúgy tartanád-e magad a mostani elveidhez."
Az, hogy placebokontroll nélkül nem tudjuk, mekkora volt a placebohatás? Remélem, hogy így fogom gondolni 25 év orvosi tapasztalattal is.
Ha te ezt vitának nevezed, akkor minden rendben, vitatkozzatok csak nyugodtan. A C vitaminba vetett hitem nem Sunnak köszönhető, hanem Szentgyörgyinek, Sun csak megerősített.
Az "elvi" kérdéseket a gyakorlat nagyon sokszor felülírja. Kíváncsi lennék rá, hogy mondjuk 25 év orvosi gyakorlattal a hátad mögött is ugyanúgy tartanád-e magad a mostani elveidhez.
"Bemutatkozó szöveg:
Ateista orvostanhallgató vagyok, a természettudományos szemléletet képviselem, tagja vagyok a Szkeptikus Társaságnak (www. szkeptikus. hu). "
(Lehet, hogy nem sértegets, ettől még sértő, ha azt írod, hogy nagyon jót röhögtél az adatlapomon.)
Mi a vicces benne?
"Kérlek, ne veszekedjetek, mert ettől egyikünknek sem lesz jobb."
Nem veszekszünk, vitatkozunk.
"Sun leírt egy nagyszerű módszert a rákgyógyításra, Márton ennek a létjogosultságát vitatja, mert nem volt kontrollcsoport."
Tévedés, a kísérlet, amiben nem volt kontrollcsoport, a C-vitaminnak a végstádiumú rákos betegek életminőségére való hatását vizsgálta, nem pedig gyógyulásra való hatását.
"Tudom, hogy vakon hiszel abban, amit tanulsz, és nincs is ebben semmi hiba."
De, ha így lenne, az hiba volna. Nem is hiszek vakon semmiben.
"CSAKHOGY: semmi gyakorlati tapasztalatod nincs,"
Elvi kérdésekről volt szó, pontosan leírtam, mik az aggályaim. Légy szíves, ezekre reagálj!
"Bemutatkozó szöveg:
Ateista orvostanhallgató vagyok, a természettudományos szemléletet képviselem, tagja vagyok a Szkeptikus Társaságnak (www.szkeptikus.hu)."
Nem sértegettelek, de ez nekem vicces.
Kedves Fiúk!
Kérlek, ne veszekedjetek, mert ettől egyikünknek sem lesz jobb. Sun leírt egy nagyszerű módszert a rákgyógyításra, Márton ennek a létjogosultságát vitatja, mert nem volt kontrollcsoport. Én mindkettőtök hozzászólását köszönöm, mert jó több oldalról látni egy dolgot.
Kedves Márton! Tudom, hogy vakon hiszel abban, amit tanulsz, és nincs is ebben semmi hiba. CSAKHOGY: semmi gyakorlati tapasztalatod nincs, és túlságosan fiatal vagy ahhoz, hogy teljesen átlásd a dolgokat (ez nem bűn, majd kinövöd). Tudod, amikor az embernek azt mondja az orvos, hogy még 2 fajta kezelés létezik a bajára, aztán megáll a tudomány, akkor olyan dolgok felé fordul, olyan alternatívákat keres, amelyek - reményei szerint - a gyógyuláshoz vezetnek. És ilyenkor már nem számít, hogy az adott szer be van-e vizsgálva, avagy nincs. Én másfél évig szedtem a Lenkei vitamint, mert a műtéteim után az orvosok által ajánlott szerek már nem állítottak talpra. Egy hét alatt nemhogy az erőmet nyertem vissza, hanem olyan energikus lettem, mint még soha. Ez sincs bevizsgálva. Mint ahogy a legtöbb étrendkiegészítő sem.
Én a C vitamin kúrában nem látok semmi kivetnivalót, és ha úgy alakul a helyzetem, a következő lépés ez lesz. Mindemellett más dolgokat is teszek a javulás érdekében, de ezekről már írtam, nem ismétlem önmagam.
Nem az orvostudományban nem hiszek, hanem az orvostudomány mindenhatóságában...
Na, én is megnéztem.
Nagyon jót röhögtem.
Köszi.