Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rákosnak lenni, élni akarni! fórum

Rákosnak lenni, élni akarni! (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Rákosnak lenni, élni akarni!

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
2011. máj. 2. 13:37

A folsav és a B-vitamin kombinációja véd a ráktól?

A folsav és a B-vitamin kombinációja hatásos lehet a daganatos betegségek kaialakulásának megelőzésére. A feltételezés eddig nem volt tudományosan elfogadott, most egy nagy amerikai tanulmány próbált a végére járni.

a vitamint kapó 65 éven felüli nők körében egy negyeddel kevesebb volt a rákos, 38 százalékkal a mellrákos esetek száma. Ez azért érdekes, mert ebben a korban daganatos betegség kialakulásának nagy az esélye, ráadásul sok idős szenved B-vitamin- és folsavhiányban.

[link]

2011. máj. 2. 13:34

Sziasztok !

Jó hírek :

Sokkal kisebb valószínűséggel alakult ki melanoma azoknál a felnőtteknél, akik rendszeresen, de ellenőrzötten voltak kint napfényben, azokhoz képest, akiket teljesen óvtak a szabadban tartózkodástól - közölték ausztrál kutatók.

A több mint 1600 ausztrál bevonásával készült tanulmány 1992-ben indult. Ekkor a Queenslandi Egyetem munkatársai a véletlenszerűen kiválasztott résztvevők egy részének csak azt tanácsolták, hogy tartózkodjanak a napfénytől, míg a másik csoportnak azt javasolták, hogy ellenőrzött időtartamokkal, de legyenek sokat kint.

Tizenöt év elteltével megállapították, hogy azoknál, akik sok időt - ám végiggondoltan - töltöttek el napfényben, 50 százalékkal kisebb valószínűséggel alakult ki a nagy halálozási kockázatú bőrrák, a melanoma. A napfénytől pusztán óvott csoportban 22 embernél keletkezett melanoma, míg a másik csoportban, melynek tagjait nyomon követték és folyamatosan tanácsokkal látták el a napfény "használatát" illetően, csak 11 embernél fejlődött ki a veszélyes ráktípus.

A tanulmány a Journal of Clinical Oncology című szakfolyóiratban jelent meg.

[link]

705. fe80e17aca (válaszként erre: 702. - 3b41f6053f)
2011. máj. 2. 13:10
Ő már előbb elengedett Téged, csak várta azt, hogy Te is elenged Őt....DDDDD....
2011. máj. 2. 11:29
Köszönöm
703. jomami
2011. máj. 2. 11:22

Szia!

Együttérzésem.

702. 3b41f6053f (válaszként erre: 693. - C130f7eb3b)
2011. máj. 2. 11:19

Sziasztok!

Jozsu ,Helena köszi,hogy írtatok nekem.

Nem tartalak vén bolondnak.

Mikor apu meghalt,akkor csak egyetlen dolognak tudtam örülni,hogy nem szenvedett sokat,és,hogy nem tudta,hogy meg fog halni.

Mikor kórházban volt 1,5 hónapig többször láttuk,mikor mentünk látogatni,hogy viszik ki hullazsákban a halottakat :(

Ez aput is nagyon megviselte :(

Akik rossz állapotba voltak 1 ágyas szobába kerültek.

Ha ő is ilyenbe került volna,tudta volna,hogy nagy a baj :(

Azt hittük megműtik,és jobban lesz,ő is ezt hitte...:(

Mikor a betegsége kiderült,akkor azt mondták,hogy évekig szinten lehet tartani a betegséget,azt ,hogy meddig nem tudni.

Ehelyett élt 4 hónapot :(

Ez fáj

701. c130f7eb3b (válaszként erre: 700. - Csabi4)
2011. máj. 2. 09:22

Érdekes és elgondolkodtató, amiket írsz, főleg a vallásról. Való igaz, hogy beszabályozza az emberek gondolkodását, megosztja az emberiséget, bizonyítékok erre a ma is dúló vallásháborúk. :(

Nem ellentmondás viszont, hogy az embernek szüksége van erős hitre és szilárd erkölcsre. A világnézetem az évtizedek alatt sokat változott, mára odáig jutottam, hogy meggyőződésem: valaki irányítja az életem, és van a halál után élet. Erre bizonyítékom a Mami példája...

700. csabi4 (válaszként erre: 699. - C130f7eb3b)
2011. máj. 2. 07:44

:) nagyon jól leirtad a lényeget -

"NEGATÍV ENERGIÁK

Forduljunk el a negatív dolgoktól. Ha ilyen hírt hallunk a tévében

váltsunk csatornát, ha valaki pletykálkodik vagy rosszindulatot

gerjeszt, ne beszéljünk vele. Ha újságban negatív hírt látunk, ne

olvassuk el. Ne adjunk neki energiát.

SZÍVBÕL CSELEKVÉS

Kezdjünk el gondolkodni azon, mit csinálnánk szívesen. Ha nem tetszik az a világ, ami most van, teremtsünk jobbat. Ne mást várjunk

cselekedni helyettünk, a mi kezünkben van most nemcsak a saját, hanem a bolygó sorsa is. Éljünk istenadta teremtő erőnkkel, melyhez óriási segítséget is kapunk hamarosan.

RAGASZKODÁS

Ne ragaszkodjunk senkihez és semmihez. Ne azt várjuk, hogy más mondja meg, mi legyen a véleményünk valamiről. Keressük meg a saját válaszainkat. Gondolkodjunk el az életről, az életünkről magunk. Soha nem adjunk más szavára, mert az nem a mi világlátásunk, alakítsuk ki a sajátunkat.

TUDATOSSÁG

Tudatosítsuk az életünket, magunkat. Ne fizessünk nagy pénzeket azért, hogy mások mondják meg, mit csináljunk. Csak figyeljünk magunkat, aminket körülvevő életet. Kik vannak velünk, mellettünk, ellenünk. Kivel kapcsolatban vannak jó érzéseink, rossz érzéseink. Építsük le a rosszakat.

A NAGY KÖRFORGÁS RÉSZEI VAGYUNK

Ismerjük el, hogy van egy nálunk magasabb intelligencia, tudás, vagy ha úgy tetszik, rendező elv. Ez uralkodik az univerzumban, ennek vagyunk mi is alárendelve. A dolgok nem véletlenül történnek, aki most itt van a bolygón, nem véletlenül van itt. Nekünk dolgunk van és ezt most el kell végeznünk. Az élet sokkal több, mint mi gondoljuk.

A GONDOLAT

Értsük meg, a történelem a GONDOLKODÁS fejlődésének történelme, és nem a technológia és termelés fejlődésének a története. Fontos látnunk ezt, a vezérlő elvet. Amikor a gondolkodást a természet törvényei uralták, akkor még rend volt, de aztán jött valami, ilyen volt a vallás, amely elkezdte azt tudatosítani az emberekben, hogy Õ irányít. Az emberek elhitték, amit a vallások tanítottak. Itt indult el az az út, amin most járunk. Már nem a saját gondolat irányította az embereket, hanem a vallás tanításai. Óriási különbség. Mert elfelejtettük, hogy mi teremtők vagyunk, hogy mi teremtjük meg a saját életünk minden részletét. Ezért kell emlékeznünk. Arra, hogy kik vagyunk mi.

Tehát a GONDOLAT fontossága abban van, hogy használjuk az eszünket, mindig, mindenben, de úgy, hogy közben kössük össze gondolatainkat a SZÍVünk által súgott igazságokkal. Ha ez nincs meg, akkor és csak akkor tudjuk elfogadni az olyan jelenlegi nagyvárosok meglétét, amelyben az emberek BOLDOGTALANOK. Mert hiányzik a SZÍV a teremtésből. Egy szívvel alkotó ember nem teremt olyat, amitől rosszul érzi magát.

A VALÓSÁG

Szokjunk hozzá, hogy újszerűen nézzünk rá a fizikai világra. A világ

nem pont olyan, mint amilyennek látjuk. A világ most olyan, amilyennek velünk azt láttatják. Minden dolog él, tele van energiával. Lásd az energiát, élvezd a szépet! Mindenki megteheti ezt, aki akarja. Csak gondolatban kell átállítanunk magunkat, a hitrendszerünket. Napfelkelte és naplemente alkalmas az energia meglátására. Fáknak és növényeknek is láthatjuk az energiáját, ha látni akarjuk. S ami a leglényegesebb, hogy meglássuk, ez az energia tart bennünket életben. Az az energia, ami mindenhol ott van. Minden élőben. Ez nem az adás-kapás energiája, ezt rosszul tudjuk. Ki kell javítani ezt a látásmódot.

ENERGIA = TÁPLÁLÉK, TÖLTEKEZÉS

Meg kell tanulnunk energiát átadni, átvenni a növényektől, hegyektől, folyóktól. A természetből, ahogy adva van. Ne egymástól vegyük el az energiát, inkább töltődjünk fel abból, ami körülöttünk van. Jelenleg egymástól veszünk el energiát, mert azt hisszük, csak ez az út van. Ha egy beszélgetésben valaki mindig vezeti a fonalat, közbevág, vagy sokat beszél, õ elvesz, aki hallgat, keveset szól, õ adja az energiát. De ha adunk, akkor töltekezni kell, s erre a természet az egyik legmegfelelőbb. Ha energiára van szükségünk, menjünk ki a természetbe, ne másokat "csapoljunk" meg. Ha valaki megtámad, akkor ne érezzük magunkat rosszul miatta, ne hagyjuk, hogy vegyenek tőlünk. Inkább töltődjünk, amikor csak tudunk. Amikor kint vagyunk, csak ülhetünk a természetben, vagy akár a kertben, már akkor töltődünk. Ne legyünk bent sokat. Figyeljük a kint létet, mikor kint vagyunk, sokkal frissebben jövünk vissza a belső terünkbe. Bizonyítottan a hegyek tetején van a legerősebb energia, akkor kapunk a legtöbbet. Ha tehetjük, menjünk el ilyen helyekre.

HOZZÁÁLLÁS MÁSOKHOZ

Ne másokhoz viszonyítsuk magunkat. Nem érdekel, hogy ki mit ért el, hol tart, mindenkinek saját feladata van. A személyiség nem fontos, csak a jól-lét. Ki vagy, miért vagy, hogyan tudod a legtöbbet kihozni magadból. Ez számít. Van elég energia, mindenkinek jut belőle. Kérdezd meg magad, miért akarsz itt lenni. Ha igaz, hogy nem véletlenül vagyunk itt a földön, mi lehet az oka annak, hogy ÉN itt vagyok?

ÁLMOK

Figyelj az álmaidra. Legyenek azok éjjeli álmok vagy nappali

álmodozások. Minden fontos, ami megtalál. Gondolkodj el rajtuk, miért jönnek azok a képek. Mire figyelmeztetnek? Ha valamilyen ötleted támad, hirtelen gondolat, figyelj oda rá. Ha furcsa véletlenek esnek be az életedbe, gondolkodj el rajta miért történt. Most minden számít, a felettes éned információt küld neked, csak oda kell figyelned. Ezek vezérelhetik az életed. Meg kell hallgatnod őket. Nem szabad felülírni a racionális agyaddal és elhessegetni. Nem azért jönnek, hogy elhessegesd őket. Figyelmeztetnek. Ha jól teszed fel magadnak a kérdést, hogy miért jönnek ezek az életedbe, a helyes válaszokat fogod kapni.

FEJLÕDÉSED MIBENLÉTE

Amennyiben ragaszkodsz bármihez és bárkihez, az megállítja a saját

fejlődésed. Mindenkit szerethetsz, mindenkit elfogadhatsz, hiszen ez

itt igazából a feladatod, de nem szabad megakadni másokon, elfogadni, amit mások mondanak, meg kell találnod a saját válaszaidat. A SZERETET ereje mozgat mindent, ezen keresztül tudod megélni az életed, ezen keresztül szemlélve semmit sem fogsz elutasítani és ez a fejlődésed útja is. Igazi feladatod megtalálni azt a szeretetet, amin keresztül fel tudod fogni az élet teljességét úgy, ahogy van, mert minden tökéletes, úgy ahogy létezik."

699. c130f7eb3b (válaszként erre: 695. - E31c357b21)
2011. máj. 2. 06:54

Ilike!

Éppen arról próbállak meggyőzni, hogy nem kell minden téren helytállni!!! Most csak MAGADÉRT harcolj, a többiek ráérnek. Úgy látom, benned is megvan az a kóros megfelelési kényszer, hogy minden téren 100 %-ban akarsz teljesíteni. Bennem is megvolt, de már nincs!!! :))) Már szelektálok. 1. helyen állok én. Ez nem önzés, hanem ésszerű gondolkodás, mert másoknak csak akkor tudok megfelelni, ha bennem minden rendben van. Különben sem akarok már mindenki előtt jó lenni, csak aki megérdemli.

A rokoni megbetegedésekkel kapcsolatban: nálam végeztek genetikai vizsgálatot, mert a Mami és az Anyu is ugyanebben a betegségben szenved(ett). Kiderült, hogy nem örököltem a kórt, hanem szereztem. Tudod, mit öröklünk? A problémák megoldásának módját, és ebből fakad, hogy ugyanabba a betegségbe esünk. :((( Ezért kell fenekestül felfordítani az életünket, ha élni akarunk - kerül, amibe kerül!!! (nem anyagiakra gondolok)

698. c130f7eb3b (válaszként erre: 697. - A0c1361e44)
2011. máj. 2. 06:41
Van itt valahol egy fórum a szellemgyógyászatról meg szellemműtétekről. Akik kipróbálták, mind becsapottnak érzik magukat. Úgyhogy én azt gondolom, hogy svihákság az egész.
697. a0c1361e44 (válaszként erre: 696. - E31c357b21)
2011. máj. 1. 21:04

Ilike, ird meg ki ajánlotta a szellemgyógyászatot!

Aggódok, hogy nehogy valami rosszindulatú fórumozó legyen. Tudod kire gondolok, aki priviben zaklat mindenkit.

696. e31c357b21 (válaszként erre: 691. - Rising Sun 1)
2011. máj. 1. 20:53
Jó rendben írok.Hálásan köszönöm!
695. e31c357b21 (válaszként erre: 692. - C130f7eb3b)
2011. máj. 1. 20:34

:-))Nem tudom,hogy csinálod,hogy még másnak is tudsz erőt meríteni,de jól csinálod.Szeretem olvasni bölcs gondolataidat.

Sajnos nekem annyira nem jut ki a pihenőből,pedig nagyon vágyódom rá,de az én hibám is,mert nem tudok úgy haladni,mint a betegségem előtt,nincs rá erőm.

Megteszek mindent amit tudok,de más körülmények is közbe szólnak.Próbálok minden téren helyt állni megígérem!

Puszilok mindenkit!

694. e31c357b21 (válaszként erre: 690. - 3b41f6053f)
2011. máj. 1. 20:24

Sajnos tudom mit érzel a fél rokonságom ez a kor vitte el és többnyire igen fiatalon.

Apai nagyapám 36 éves volt őt nem is ismerhettem,apai nagymamám 58 éves volt,nagyon szerettem szinte ő nevelt engem haláláig és sajnos 13 éves voltam mikor én vettem észre,hogy..hú most is könnyezek.

Aztán 52 éves volt a nagynéném mikor szintén ez a kor vitte el,majd rá egy évre édesapám szintén 52 éves korában és bár nekem nagyon rossz gyermek korom volt,de nekem is feljönek apuval az emlékek főleg így ünnepeknél és érdekes az ember egy idő múlva csak a szépre és jóra tud emlékezni.

Fizikailag nincsenek velünk,de lelkiekben mindig velünk lesznek és vigyáznak ránk!

Ezt teszi most a te édesapád is.

Sok erőt kívánok neked!

693. c130f7eb3b (válaszként erre: 690. - 3b41f6053f)
2011. máj. 1. 19:17

Adrienn!

Lehet, hogy egy vén bolondnak fogsz tartani, de néhány gondolat kikívánkozik belőlem. Azt hiszem, már írtam a nagymamámról, aki igazi lelki társam volt, és akinek szörnyű kínok között kellett meghalni. Ő is rákos volt. Amikor megtudtam, hogy végre megpihent, nem fájdalmat, hanem megnyugvást éreztem, azért, mert az én imádott Mamimnak nem kell többé szenvedni. A koporsóban sem az én drágám láttam, hanem egy szigorú arcú öregasszonyt, aki csak nyomokban hasonlított a Mamira. Úgy éreztem, ő itt maradt mellettem. Amikor bajban voltam, mindig éreztem az illatát, és ettől megnyugodtam. 6 évig volt így velem, aztán orvosi kezekbe kerültem , és amikor az első műtétemből felébredtem, borzasztó hiányérzetem volt. Napok múlva tudatosult csak bennem, hogy Mami végleg elment.

Azóta meggyőződésem, hogy a halál csak az itt maradóknak rettenetes, az elmenőknek megváltás, és egy új élet kezdete. Egy gondtalanabb, boldogabb életé... ezért kell elengednünk, akit nagyon szeretünk, és járni tovább a számunkra kijelölt utat - immár nélküle. :(((

2011. máj. 1. 18:54

Sziasztok! Bocs, csak most jutottam a géphez!

Ilike!

Köszönöm az elismerésed, de én ezt nem érdemlem meg! Élek, mert jó itt, a betegségem meg úgy fogom fel, hogy egy jó ismerkedési lehetőség. Pl. a kórházban rengeteg értékes emberrel jöttem össze, kölcsönösen segítettük egymást a tanácsainkkal, amik nem feltétlenül a betegséghez kapcsolódnak. Aztán megengedhetem magamnak, hogy egy kicsit magammal is foglalkozzak, azt csináljam, amiben örömem lelem, és bár nem úgy számolok, hogy ez végleges állapot, jó egy kicsit pihenni. Isten ezzel a betegséggel egy időre ÁLLJ-t parancsol nekünk, azt üzeni, túlhajtottuk magunkat, rosszul csináltunk dolgokat, és módot ad a javításra. Nem tudom, számomra még mit tartogat, de reménykedem, hogy még sok jót, mert rosszból már kijutott bőven.

Egy dolgot viszont nem engedhetünk meg magunknak: a kezelések és a segítség elfogadásának halogatását. Rising Sun jó szívvel adja, amit megígért, és Te még mindig a gátlástalan, jellemtelen, lelki toprongyok véleményétől tartva hárítod a segítségét. Miért?! Miért engeded egyáltalán a tudatodig az ilyen söpredék szavait?! Miért érzed még mindig azt, hogy neked nem jár a szeretet és segítség?! Miért becsülöd ennyire alul magad?! Nyisd ki a szíved, engedd közel az embereket, és meglátod, hányan nyújtanak segítő kezet! Ismerősök, ismeretlenek... és aki adni akar, azt fogadd el! Majd viszonzod. Lehet, hogy nem neki, hanem másnak, aki jobban rászorul. Abból tudunk adakozni, amink van. De ha elbújunk az emberek elől, lassan mindenünk elfogy. Eddig nem szabad eljutni.

Menj be holnap a kórházba, és gyógyulj meg! Aggódok érted!

És nagyon szeretlek Benneteket, mindannyiótokat, akik itt vagytok, még így, ismeretlenül is. :)))

691. Rising Sun 1 (válaszként erre: 677. - E31c357b21)
2011. máj. 1. 14:48

Kedves Ilike !

Kérlek, fogadd el.

Ezeket Neked rendeltem.

Már korábban megbeszéltük, ezért - szerintem - az a helyes, hogy elfogadod.

690. 3b41f6053f (válaszként erre: 678. - E31c357b21)
2011. máj. 1. 13:21

Szia Ilike!

Remélem múlnak a fájdalmak,és a munkáddal is tudsz haladni

Nekem is elég rossz napom van ma,apu halála miatt :(

Idén volt az első olyan húsvét ,amikor nem locsolt meg :(

Utálom ,ha meglocsolnak,de tőle még ez is jól esett.

Egyre jobban hiányzik :(

Ebben a hónapban lesz (lenne) a 60. szülinapja ,amit nagyon meg akartunk ünnepelni.

Aztán jun 1.-én a házassági évfordulójuk :(

Anyu is nagyon kivan :(

689. e31c357b21 (válaszként erre: 657. - C130f7eb3b)
2011. máj. 1. 10:22

:-)))),tényleg jó fejek vagytok!

Viccet félretéve,tényleg rengeteg munkám van itt!

Mindenkinek szép napot!

688. jomami
2011. máj. 1. 10:21
SZIASZTOK!
687. e31c357b21 (válaszként erre: 643. - Limma)
2011. máj. 1. 10:21

Nekem meg rengeteg munka van itt!

Kojul segíts!!:-))))

686. e31c357b21 (válaszként erre: 685. - A0c1361e44)
2011. máj. 1. 10:17

Én is ezt érzem,meg kell tudnia,fontos ahoz,hogy intézni tujak dolgokat.

A mama csak ilyenkor tudja osztani az észt,de segíteni nem tud,akar.

685. a0c1361e44 (válaszként erre: 683. - E31c357b21)
2011. máj. 1. 10:13
Szerintem mond el neki. Neki is kell idő a feldolgozásra..
684. e31c357b21 (válaszként erre: 680. - A0c1361e44)
2011. máj. 1. 10:06

Ha nem megy hétfőn,akkor megyek kedden:-)

Most sokkal jobban vagyok,mint néhány órája,ezt most kihasználom,tevénykedek kicsit,hogy eljussak odáig.

Sziasztok!

683. e31c357b21 (válaszként erre: 682. - A0c1361e44)
2011. máj. 1. 09:57

Őt még megtudnám a hét közepéig oldani,de van más amit nem hagyhatok félbe.

Nem,még konkrét nem tudja mi a baj,tudja,hogy beteg vagyok,de a mama azt javasolta,hogy várjak vele az iskola végéig.

Nem tudom,hgy halgassak e rá.Az olyan messze van még.Nem tudom...

682. a0c1361e44 (válaszként erre: 681. - E31c357b21)
2011. máj. 1. 09:22
Miért? A gyerek miatt? Tényleg, elmondtad már neki? Hogy fogadta?
681. e31c357b21 (válaszként erre: 680. - A0c1361e44)
2011. máj. 1. 09:20
Igen elvileg,de gyakorlatilag lehet,hogy nem fog menni.
680. a0c1361e44 (válaszként erre: 679. - E31c357b21)
2011. máj. 1. 09:06

Nem baj, ha kihagysz!:)

Nem veszem mellőzésnek:)

Irtam a másikra, hogy Hte nem gúnyolódik.

Holnap kell visszamenned a kórházba?

2011. máj. 1. 09:03

Kék irisz!

Téged kihagytalak!Tudod,hogy téged is szeretlek!

Te is írj!

2011. máj. 1. 08:20

Szeretettel köszöntök mindenkit!

Annyira itt magamról nem merek írni,de viszont érdekel mi van veletek!

Jozsu!

Hogy vagy?Elárulom neked te vagy az egyik példaképem,ahogy eggyütt tudsz ezzel élni és ahogy harcolsz,erős vagy és elszánt.Szeretnék olyan lenni mint te!

Mártika!

Te mindig érdeklődsz általad biztos,hogy nem vagyok egyedül.Veled mi újság?

Napsugár!

Rólad aztán végképp nem hallok semmit,hogy vagy?

Enissa,vica,adrienn!

Rátok is sokat gondolok.

Szeretettel gondolok mindenkire!Ilike

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook