PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Szívből gratulálok!
Sok boldogságot!!!
Az egészség és önsegélyező pénztárak... érdekes és nagyon megfontolandó lehetőségek... sajnos nagyon kevesen tudnak létezésükről. Korábban csak egészségpénztárak léteztek, ma már általában együtt működnek. A lehetőségekről olvasni kell, mert azért valahol mindegyik más... Ez itt nem a reklám helye, aki kiváncsi a legjobbra, keressen meg privátban - nekem sem érdekem amúgy csak mint a lehetőség, amely komoly támogatást jelenthet az élet minden területén.
A lényeg: ez egy befektetési forma, amely után tavalyig a saját befizetések után 20% SZJA-t lehetett visszakérni a saját ep-s számlára, hogy aztán azt szabadon elkölthesse gazdája. Tudtommal, 2019-ben a munkahelyi befizetések után is lehetőség lesz visszaigénylésre, mert változtak az adótörvények. Visszaigényelni azonban csak az tud, akinek van befizetett SZJA-a. Max 750 ezer/év érdemes befizetni a 150 ezer HUF visszaigénylése miatt. Házastárs/élettárs, szülő/nagyszülő/gyermek/testvér - mind megteheti és ezeket a hozzátartozókat a saját számlán meg lehet jelölni szolgáltatásra jogosultként, ahogy az illető is lehet rokonai más számláján szolgáltatásra jogosult.
Termékek/szolgáltatások árának kiegyenlítése történhet kp-s kifizetés vagy egészségpénztári kártya - hol mit fogadnak el. Kp-s fizetésnél számlát kell kérni, és azt beküldeni a pénztárba kifizetés kérésével.
Önsegélyezős kifizetések esetén számla nem mindig kell, viszont igazolni kell a kifizetés jogszerűségét - pl keresetveszteség betegség vagy GYES-GYED, munkanélküliség miatt. Szülési kifizetéshez általában számla sem kell, csak a baba anyakönyvi kivonata... általában ilyen esetben 1-2 milliót lehet igy kivenni, de mindig csak a saját számlán lévő szabad elkölthető egyenleg erejéig. Sok esetben nem azonnal fizetnek ki dolgokat, hanem min 180 napig állnia kell bent a pénznek. Előtakarékosság várt vagy nem várt eseményekre, amelyek az élet szinte egész időszakában végig kisérik az embert a születéstől az eltávozásig (igen temetési költségek is finanszirozhatók belőle) - sajnos nekem most pont erre volt szükségem.
Vera1988! majd fogsz kapni mást is a gonal mellé. Cetrotide-t kicsit később. az lesz a leállító injekció, a
gonal meg a stimuláló. (kisérletnél ez a protokoll.) Rövid lesz. kb 2 hét az egész és vége!
Kitartást minden újnak!
Flori! hogy vagy? hasad? folyadék eltűnt? érzel még valamit?
Menzi nekem a negatív teszt utàni 3. napon jött meg (az utro-a teszt estéjén hagytam abba). Neked is gondolom kb. leszívás után 2,5 héttel kéne megjönnie.
Annyival kiegészíteném, hogyha valaki fizetős lombikra megy, akkor azt is el tudja számolni, így abból is "visszajár" a 20%. Illetve ha végeztet ott bármilyen fizetős vizsgálatot (pl hormonvervetel, leoltás stb), arra is igénybevehető.
Arra kell figyelni, hogy ep kártyát nem fogadnak el, így számlát kell kérni és azt beküldeni a pénztárnak.
Sziasztok! Aki most kezdi a lombikot vagy már benne van annak tudom ajánlani az egészségpénztárt! mi sajnos későn kapcsoltunk, de sose késő! Ha a gyógyszereket azon keresztül veszitek akkor év végén 20 %-ot kapsz vissza a kártyára! mivel a gyógyszerköltség nem kicsi így jól jöhet.
Én nem ezzel foglalkozom és nem is reklámozni akarom csak aki nem ismeri (ahogy mi sem ismertük) annak szeretném ajánlani! A későbbiekben pelenkára stb. Remélem segítettem valakinek!
augusztusban csináltuk.
Köszönjük szépen!
Hasonlóképpen. Nagyon nem vágyom rá, de a cél érdekében ez kis semmiség.
Elég bizonytalan vagyok a szurást illetöen. Milyen mélyre kell, milyen szög?
Holnap már ügyesebb lesz a férjem, lelkesen bevállalta a szurkálásomat. 😉
Nem tudom hol laksz de èn biztos bepròbâlkoznèk a helyi kòrhâzbs egy uh-ra.
Max.elhajtanak.De ha elmondod h.lombikolsz sztem megnèznek
Én tegnap délután, estére éreztem csipkelődést, és menszis fájdalmakat, azt sem tudtam üljek vagy álljak, azóta határozott érzések nincsenek.
Sose lesz csütörtök reggel.
További ajánlott fórumok:
- Dominóra tipp játék - csak tippek és eredmények
- T25...aki végigcsinálta milyen eredményeket ért el?
- Atkins fogyási eredmények
- Elszánt fogyózók eredményei. Ne ígérgess többé! Csináld meg!!:)
- Fogyjunk le együtt eredményesen...
- Mikor lesz meg az eredménye? Már 2 hete járok kondiba, 1 héten 4-szer két órákat edzek..