PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Köszi a sok clexane választ!
Majoranna, csak holnap reggel csinálok itthon tesztet, mielőtt indulunk Tapolcara. A mellfeszules eddig egyre inkább fokozódott, de most reggel úgy ébredtem, hogy alig fáj. Gondolom ez nem túl jó jel.
Mi most az utolsónal elvittuk a maradék fagyikat 5 napig. Nem gondolom hogy ez megfutamodas lenne.. Azt mondják,ami felebred, azt beultetik. Nekunk mind a 12 felebredt,es most az utolsó hátbol 4 megállt az olvasztas napján délután. Tehát őket is visszakaptam volna, ha 3naposan lett volna a transzfer. Én nem bírtam volna most ki még 3 beultetest, tartogatni évekig nem akartuk őket. Akármi lesz a kimenetele, bánom hogy nem előbb kértem ezt a megoldást.
Most mar nem a szülő dönti el, hogy melyik babát redukálják. Az orvos választ az elhelyezkedésük, méhlepény, fejlettségük alapján.
Ezt csak azért írom le, mert még él a tévhit, hogy a redukáló szülőknek kell rábökni egy gyerekre, akit nem akarnak. Így is szörnyű dolog szelektív abortusz, de legalább ezt a terhet levették a szülők válláról.
Szerintem nem megfutamodás, ha a természetre bízzátok. Mi anno úgy döntöttünk, ha mind a három baba egészségesnek látszik a 12 hetes uh-n, akkor megtartjuk mindhármat, így a döntést Isten (vagy mindenki saját világnézete alapján hívja, ahogy szeretné) kezébe adtuk. Ez is egy döntés. És szerintem hagyni őket elmenni az ötödik napig kint logikus döntés.
A clexane az előbb felsoroltakon túl még mehet fenékbe is. Én végig hasba kaptam, de pl tavalyelőtt műtét után karba és combba.
Nagyon lassan nyomd be úgy kevésbé lilul.
6db 3 napos embriónk van kettesével fagyasztva. A férjem kapásból azt vágta rá, hogy kettőt lenne a legjobb visszakérni. Viszont nekünk már meg kellett hozni egyszer egy súlyos döntést, így most azt érzem, hogy nem tudnék egyetlen egy embriót sem “eldobni”. Ha így alakulna a dolog, akkor lehet elvinném őket az 5. napig és rábíznám őket a természetre...bár ez valahol egy megfutamodás a döntés elől...
3-at nem szeretnék én sem visszakapni, mert mielőtt elkezdtük a lombikot az egyik ismerősünk mesélt egy olyan sztorit, amit én biztosan nem szeretnék átélni...
Most 5 évesek az ikrei, de az elején 3-an voltak, aztán Török doki veszélyesnek ítélte a helyzetet és azt javasolta, hogy 2 embrió maradjon, mert ha 3-an maradnak, akkor nagy eséllyel valamelyikük beteg lesz...és az anyukának kellett az UH-on rámutatnia arra a pöttyre, amelyikbe a doki benyomta a kálium injekciót..,😣😔
De legalább van lehetőség! :)
Gondoljunk bele, hogy mondjuk 50 éve ilyen lehetőségeink se lettek volna. Én pl konkrétan régebbi korban, már halott lennék a belső vérzésemmel. Még a vérátömlesztés is felmerült a mütét után.
Szóval csak pozitívan! 🌸
Ez per ml vagy az össz? 5 éve férjemnek 10-12 millio/ml volt és inszemet javasoltak. Pedig csak 30 %-k mozgott.
Változhatot azóta?
Szia!
Én mint harmasikres, de nem lombikozott, csak inszeminációzott anyuka írok.
Én hármat semmi esetre sem kérnék vissza. A hármas terhesség veszelyes anyukára és babára nézve is. Nem ok nélkül ajánlják Tapolcán is a redukciót 3 baba esetén. A koraszülés garantált, a kérdés hogy mennyire. De még egy 34 hetes koraszülés is lehet veszélyes, erre a mi kislányunk sajnos a példa. De én "eldobni" se tudnék egy felébredt embriót. Így én egyet kérnék vissza és benne bíznék, ha 1 ébredne fel.
De minden eset más és más. Mindenki más szemüvegen át látja a világot. Én ha lombikoztam volna, egyébként egyet kértem volna vissza. Nem akartam ikreket. Most a lottó főnyereményt nem akarom megnyerni semmi esetre sem. 😂
Clexane szakértőket kérdeznék 😂 ti csak hasba adtatok a tesztig? Nem elég, h alig találni összecsipheto bőrt, de a jobb oldalon nagyon fáj mindig, ma csúnyán vérzett is,biztos belilul reggelre.
Szabad máshova is hason kívül?
Verus, örülök, hogy újra ereztek erőt a folytatáshoz!
Nálunk is minden beultetes előtt meg kellett mondani, mi legyen ilyen esetben. Igazából a 4.elott az immunológus azt javasolta, hogy ha így 3 embrió ébred,akkor mindharmat kérjem vissza. De ezt azért mondta, mert előtte egyszer volt csak egy kémiai terhesseg,nalad gondolom nem erőltetik a hármat.
Nekünk mind a 12 felebredt..
Sziasztok!
Most voltunk Gőgös drnál és májusban mehetünk a fagyibabákért. ❄️💙
Várnom kell 2 menstruaciot és a 3. mensinel kell elkezdenem az estrofem tablettát.
Azt mondta addig azt kell megbeszélnünk, hogyha pl 2 embriót felolvasztanak és egyik olvad csak fel, akkor még olvasszanak-e fel 2-t, de akkor benn van az a pakliban, hogy ott mindkettő felolvad és akkor az elsőt el kell “dobni”, mert hármat nem szívesen ültetne be...
Ilyen dilemmákba eddig nem gondoltam bele...😒
Amióta szerdán mehettünk értük, nagyon bíztam benne,hogy sikerül. De kezdek elbizonytalanodni, ma éreztem azt a szokásos mensis érzést.
De természetesen rendületlenül reménykedünk!⛄⛄😍😍
Csak félve az eddigi csalódásoktol, inkább meghosszabbítom a remenykedes idejét.
További ajánlott fórumok:
- Dominóra tipp játék - csak tippek és eredmények
- T25...aki végigcsinálta milyen eredményeket ért el?
- Atkins fogyási eredmények
- Elszánt fogyózók eredményei. Ne ígérgess többé! Csináld meg!!:)
- Fogyjunk le együtt eredményesen...
- Mikor lesz meg az eredménye? Már 2 hete járok kondiba, 1 héten 4-szer két órákat edzek..