Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Valahogy így zajlik a folyamat:
1 - donor kiválasztás, időpontok megjelölése
2 - előlegfizetés
3 - fogamzásgátlót szedsz néhány hétig (kb 1-1.5 hónap)
4 - Decapeptyl Depot injekciót adatsz be magadnak 1x
5 - elkezdesz Estrofemet szedni (kb 2 hét...?)
6 - ultrahang, megfelelő-e a méhnyálhahártyád
7 - elkezdesz Utrogestant használni (4-5 nappal beültetés előtt)
8 - donortól petesejt-leszívás, mintaadás Brnóban
9 - beültetés
10 - Utrogestan minden mennyiségben
Persze lehet, hogy neked mást fognak javasolni, úgyhogy ne építs erre. Azért nem adnak pontos leírást a Reprofitban, mert a felkészítésed alapján máshogy is alakulhatnak a teendők.
Te ki tudtad váltani az e-mailben kapott receptet? De jó! Nekem nem adták ki itthon. Azt mondták, kétféle módon váltható ki külföldi recept:
1) az e-mailben kapott recept alapján felíratom a gyógyszert itthoni orvossal
2) az eredeti külföldi receptre van szükségük, nem jó az e-mailben kapott verzió.
A Reprofit így nekem elpostázta az eredeti recepteket, s így már elfogadták.
Írj nyugodtan bármikor, persze. Szívesen megosztom a tapasztalataimat. Ha felírnak neked Decapeptyl Depot injekciót, szólj - nagyon drága, 37e forint. Én kiváltottam, de nem használtuk fel, s szívesen átadom neked jóval olcsóbban (budapesti vagyok, itt tudom odaadni. Postázni nem lehet, mert hűtést igényel).
Igen, két időpontunk volt. Az elsőnél kinn aludtunk, majd a mintaadás után rögtön jöttünk haza. A másodiknál reggel mentünk, délután jöttünk. Simán belefér egy-egy napba. Mi vonatoztunk - szinte egyáltalán nincs ellenőrzés, még PCR-tesztet sem kértek, épp csak a jegyet ellenőrzik a kalauzok s hazafelé kérik el a határőrök a klinika által kiadott, angol nyelvű igazolást.
Még nincs eredményünk, hogy sikerült-e a beültetés - egy hét múlva lesz HCG ellenőrzés.
szia,
azt szeretném kérdezni hogy az estrofemet és prog , kint írták fel neked vagy itteni nőgyógyász ?
mikor lesz a beültetésed ?
drukkolok nagyon.
Szia
köszönöm
igazából minden érdekelne mert most kezdtük vagyis ez az első petesejt donoros lombikúj vagyok még itt és minden részler érdekelne
Soós Mónika a kapcsolattartónk és nagyon kedves gyorsan reagál ,válaszol.
most ott tartunk hogy megvan az időpont , július 7 donor petesejt leszívás, július 12 beültetés.majd a májusi mensz időpontját és a várható júniusit....addig meg várakozunk....addig is aviva tornázom, vitaminokat szedek, plusz méhpempő,,,,próbálok rákészülni ahogy csak tudok.
ha nem bánod majd írnék privátba is , ti hol tartotok ? meg volt a beültetés ?
Szia
nagyon drukkolok nektek is.
nekünk július 7 én lesz a mintaadás, és július 12 beültetés
a fogamzásgátlót miért kell szedni ?
sok sikert és mindenképp írd meg a tapasztalataidat és hogy hogy sikerült :)
nagyon drukkolok
Szia
köszönöm a gyors választ,
és lehet tudni hogy nektek sikerült e ? drukkolok nagyon
biztos hogy lesz még kérdésem.
nekem Mónika a koordinátorom
július 7 én lesz a donor petesejt leszívás és július 12 én lesz a beültetés , viszont még adatokat nem tudok a donorról, még csak tegnap kaptam meg az emailt az időpontokról.
gondolom nemsokára küldik esetleg milyen gyógyszereket szedjek. májusi mensz. időpontját kell majd elküldenem illetve a várható júniusit. és gondolom utána küldik hogy miket szedjek esetleg.
ti is két időpontban mentetek gondolom, az elsőnél mennyit voltatok kint ?
köszönöm
Kr
Sziasztok ! Az én esetem is hasonló . 46 éves vagyok , három gyerek az első házasságomból, két éve a spontán terhességem vetéléssel végződött . Reprofitba járunk petesejt donoros lombikra , jelenleg Marvelont szedek , jövő héten kezdem az Estrofemet , majd ultrahang és progi következik . Én kértem , hogy ne kelljen depot injekciót szúrni , belement a doki (Bagocsi) . Április 13-ÁN mintaadás , 18-ÁN beültetés .
Azt mondta Emese majd a doktor úr tájékoztat a mintaadáskor a donorral kapcsolatban .
Szia! Hasonló a történetünk; én is 45 vagyok, egy spontán terhességem ért véget vetéléssel. Szintén Reprofit, szintén petesejt-donor, nekem nemrég volt a beültetés.
Mi olyan két hónappal a beültetés előtt kaptuk az ajánlott donor adatait (kor, súly, szemszín, hajszín, vércsoport, végzettség). Az esetedben talán Covid miatt csúszhat az egész. Maga a procedúra olyan öt-hat hét, mire összehangolják a donor ciklusát a tiéddel (friss beültetéshez).
Alkalmazott gyógyszerek: fogamzásgátló hetekig, majd Decapeptyl Depot injekció egyszer, utána Estrofem naponta több. Beültetés után Utrogestan, napi többször.
Kérdezz, kérlek, ha eszedbe jut még valami.
Szia Nita! Ez attól is függ, hogy milyen értékre adják és persze, hogy melyik doki mondja.
Én összesen 3-at kaptam, az első a beültetés előtt 4-5 nappal, a második a beültetés utáni 5. héten (vagy 6. hét elején), a 3-at pedig rá 3 hétre, azaz a beültetés utáni 8. héten (vagy 9. hét elején).
De itt többen legalább 5-t kaptak, pl. ha jól emlékszek Olaszlány is.
Nekem semmilyen mellékhatása nem volt.
Sziasztok, aki kapott Smoflipid infúzót az meg tudná nekem írni légyszíves, hogy mikor kellett megkapnia, mármint a beültetés előtt mennyivel és utána milyen időközönként és meddig? Mást mond a G1 intézet és mást Brno..
Illetve, hogy volt e vmi mellékhatása az infúziónak?
Nagyon szépen köszönöm!