Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szia!
A 12. heti genetikai ultrahang és kombinált teszt mellett csináltattunk NIFTY tesztet is, mindent rendben találtak. A 18. heti genetikai ultrahangot két helyen is megcsináltattuk, egy magán és egy állami intézményben. A magánban semmit bajt nem észleltek, az államiban viszont az orvos látott valami eltérést a kicsi szívénél, és tovább küldött magzati szívultrahangra. Két orvosnál is voltunk 6 nap eltéréssel a 19-20. hétben, és mindkettő leírta, hogy súlyos szívfejlődési rendellenességet lát. A másodikra már jelentősen romlott a kicsi állapota. Elmondásuk szerint ezt egy olyan kromoszóma hiba okozza, amelyet még nem ismernek, így genetikai teszteken nem is lehet rá szűrni. Ezért nem mutatta ki a NIFTY. Elmondásuk szerint ilyen probléma legközelebb is csak magzati szívultrahanggal mutatható ki megfelelően, de arra csak a második trimeszterben kerül sor, annál korábban még nem elég fejlett a kicsi szíve ahhoz, hogy a nálunk észlelt problémát vizsgálni lehessen.
Végtelenül sajnálom, ami veletek történt, kitartást kívánok a folytatáshoz!
Sajnos hozzászólni nem tudok, de lenne egy kérdésem, ez hogy derült ki? Gondolom, magzati szívultrahanggal, de előtte ennek semmi jele nem volt a korábbi vizsgálatokon vagy genetikai teszteken?
Sziasztok!
Az elmúlt hónapokban nem kísértem figyelemmel a fórumot, mivel decemberben, a 21. terhességi hétben elveszítettük a kisbabánkat. Van még fagyi babánk, akiért visszamehetnénk, de a Bagócsi azt javasolta várjunk még, mert az orvosi tanács ki fogja vizsgálni az ügyet, és várjuk meg annak eredményét. Donor petesejtes lombikunk volt. Az első beültetés után a HCG tesztem negatív lett, a terhesség ki sem alakult. A második alkalommal már fagyi babáért mentünk vissza. A klinikára érkezve tájékoztattak minket, hogy az aznap felolvasztott embrió szétesett (ilyen állítólag nagyon ritkán fordul elő), így gyorsan kivettek egy következőt a fagyasztóból, és azt ültették be. Belőle lett a mi kisfiunk, akit súlyos szívfejlődési rendellenesség miatt veszítettünk el.
Egyrészt remélem senkinek nem kellett ilyesmit átélnie közületek. Másrészt, ha valaki került már hasonló helyzetben, akkor ide, vagy privátba megírná nekem, hogy pontosan mikor és milyen eredményre jutott az orvosi tanács? Mi volt a javaslatuk, hogyan folytatták tovább? Mónika a koordinátor, kérdezgetem erről, de mintha a lóval kártyáznék, mindenre kitérő választ kapok. Szeretnénk a férjemmel legalább egy skype-os egyeztetést tartani a témában Bagócsival, de amíg arra sor kerül, köszönettel venném a tapasztalatokat. Lassan már ott tartunk, hogy meg sem várjuk a tanács javaslatát, inkább belevágnánk egy új donoros körbe, mert így a várakozás végtelennek tűnik. Lassan 4 hónapja semmi döntés, és még csak saccolni sem tudják, mikor kapjuk meg a választ, mikor lesz meg a vizsgálat eredménye, aminek a megvárását kérik.
Segítségeteket köszönöm.
N.
Hogy melyik ország tesztileg, covidilag épp pontosan mit kér, itt tudod ellenőrizni:
De ahogy írtuk, többségében semmilyen ellenőrzés nincs. Legyen igazolásod a klinikától s a biztonság kedvéért teszted, s nem lesz baj.
Szia!
Eddig senkinek semmi problémája nem volt. Autóval, vonattal is simán ment; épp csak hazafelé kértek a határőrök papírt (a klinika kiad egy igazolást angol nyelven, miszerint sürgős ellátásra mész ki). Én a múlt héten voltam kint a cseheknél, még PCR-tesztet sem kért senki semelyik határon.
sziasztok!
minden zavartalanul zajlik most a kinti ivf klinikákon? vagy hogy oldjátok meg a ki-beutazást?
én éppen tavaly akartam volna folytatni a procedúrát egy 1 éves szünet után (hónapokig nem akart egy beültetéshez elég vastag mnyh-t produkálni a szervezetem, és összeomlottam egy idő után a rengeteg kudarcélménytől :( ), de ki gondolta akkor még, h ennyire elhúzódik a járvány?
az idő viszont telik, nemsokára 45 leszek és szeretnénk folytatni (még van egy fagyink kint).
tesztekkel oldjátok meg vagy hogyan? mi ennek most a menete?
autóval csak a szüleimmel tudunk menni sajnos (eddig is úgy mentünk), akik még nincsenek beoltva. remélem, hamarosan lesznek, apu már péntekre megkapta az első időpontot. vonatozásra most nem vállalkoznék, féltem magunkat.
köszönöm az infót, meggondoljuk az ooalvást bár szerintem csak jövünk megyünk.
igen én is abban bízom hogy nyárra feloldják a szigorításokat
valószínű autóval megyünk július 7 én és 12 én is
Simán megoldható az oda-vissza út vonattal is, autóval is. Ha úgyis nyáron mentek s addigra esetleg a játványhelyzet is javul, akkor persze érdemes ott aludni és sétálni egy kicsit Brnóban. Szép hely.
Közvetlenül a klinika mellett van az Integrity panzió. Sok lombikos ott száll meg, tiszta, modern, teljesen rendben van.
köszönöm,
nagyon drukkolok mindenkinek:)
köszönöm, még nem tudom mire lesz szükségem hogy felírnak e depot injekciót ha igen jelentkezem :)
mi is úgy tervezzük hogy jövünk megyünk nem aludnánk kint.
egyenlőre ez van tervbe véve :)
És még kevés is lesz az a raklap, mikor ekkora mennyiségek kellenek jó pár hónapig! 😆
De fogyjon csak az az utro, hajrá bébibogyók! 😁
Bennem fel se merült az a gondolat, hogy nem adják ki! Jól pofára estem volna, ha így járok. Szóval nagyon jó, hogy ezt is leírtad, valóban ezzel is kell számolni.
Bezzeg nekem azzal nem volt gondom, ideadtak egy raklapnyit :-).
Milyen furcsa, hogy még ezekkel a gyógyszertári eltérésekkel is számolni kell...