Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Most nálam is lassabban pörögnek a dolgok. Én is egy hete küldtem el a levelet a Reprofitnak, amiben kértem új embriót, ill. leírtam a Medrollal kapcsolatos tapasztalatokat, és a jövőre nézve egy-két ügyben javaslatot kértem.
Még nem válaszoltak, pedig egy hete pénteken a koordinátor nyugtázta a levelem, hogy jelentkezik majd az orvos válaszával.
A legelső jelentkezéses levelemre anno másnap reagáltak, azóta is vagy aznap, vagy másnap válaszoltak mindenre.
Megnéztem, amikor elbírálták a leleteimet, és hogy miért kérek donor embriót, akkor volt négy nap a válasz, de negyedik napra azt is megkaptam.
Nem tudom, mi van most, egyelőre várok türelemmel, de ha jövő hét végéig nem jönne válasz, akkor rájuk kérdezek.
Azért is írtam neked, hogy mindenre hamar reagálnak, mert eddig tényleg nagyon gyorsak voltak.
Lassan eltelik 1 hét és még semmilyen visszajelzést nem kaptam a Reprofittól. Kezdek arra gondolni,hogy mivel mobilon keresztül jelentkeztem,nem kapták meg vmi okból kifolyólag?🤷 Kitöltöttem a kórtörtènetet is.
Ma újra elküldöm nekik,de szgèpen keresztül.
Sziasztok mostanában valaki átlépte a Szlovák határt?
Ma megkaptam a védettségi igazolványt vajon elfogadják a határon?
ezek: ANA, ANA IIF, ENA panel, antifoszfolipid szindróma panel, anti-cardiolipin, anti-B2GPI, lupus anticoag, SSA, SSB, anti-centromer, ds-DNS, anti-CCP, IgG, IgA, IgM, szérum össz fehérje, RF, teljes pajzsmirigy panel, ANCA, cölikália panel, anti-C1q, CH50, C3, C4 szint.
ezek egy része autoimmun betegségekben van, gondolom arra kiváncsi mi lehet nekem még azon kívül, amiről tudok.
nem hiszem, hogy megcsináltatom az összeset...
mindenféle anti izék, meg rövidítések :-) majd bemásolom.
amit többször is hangsúlyozott az az antifoszfolipid panel, ha jól értettem attól függ, hogy kell e vérhigító és mennyi. (mondjuk azt kaptam és mégsem sikerült.)
Sziasztok,
Trefort-hoz hasonlóan én is megosztanám a tapasztalatomat, ugyanis én is megcsinaltattam az NK és a TH1-TH2 vizsgálatokat szinten a G1 intézetben. Én Szőnyi György doktornál voltam konzultáción, mivel eltérés lett: NK subpopulácio magas, plusz TH1 túlsúly.
Ami érdekes, hogy nekem pont az ellenkezőjét javasolta amit Neked Trefort 😊, azaz Prednisolon vagy Medrol a 12.hétig, Clexane és lipid infúzió.
Azok után amit Trefortnak mondtak és amit nekem, én is elbizonytalanodtam, hogy lehet ennyire eltérő véleménye a dokiknak?
(2 beültetésem volt eddig, első 6.héten állt meg, a másodiknál üres petezsák lett, mindkét esetben volt Embryoglue, + Medrol, Clexane).
sziasztok.
ma voltam immunológusnál, leírom a tapasztalatokat. 2 sikertelen beültetésen és egy sikertelen spontán terhességen vagyok túl, ill. van egy autoimmun bőrbetegségem. Megcsináltattam az NK és a TH1-TH2 vizsgálatot a G1 intézetben és annak az eredményével mentem ma a swiss clinicre. azért oda, mert az volt a legközelebb. Minden értékem a normál tartományban van, kivétel az NKfunkcionalitás 244 !(80-120), a th1-th2 nem tudom igazán értelmezni. A dokinő megnézte, azt mondta, hogy ez teljesen jó lelet, csak azt mutatja, hogy éppen a vérvételkor az NK sejtjeim aktívabbak voltak, és örüljek neki, hogy jól működik az immunrendszerem, mert a covid miatt az most fontos. Felírt egy csomó immunológiai laborvizsgálatot, azt mondta ne lepődjek meg sokba fog kerülni, de ki kell zárni mindent. A szteroidokra és egyéb immunszupresszánsokra azt mondta, hogy csak nagyon indokolt esetben adná, mert nagyon erős mellékhatások lehetne, az egyiktől pl. meg is lehet vakulni. A lipidre szintén azt mondta, hogy lehetnek durva mellékhatások és nem is biztos, hogy hat, az ivig szintén és hogy ezek nagyon drágák is (1 ivig infúzió több, mint 500 ezer.) Azt mondta, hogy a vérben lévő NK sejtek mások, mint a méhben levők és hogy ez az egész terület még eléggé bizonytalan. Amúgy csinált egy komplett fizikai kivizsgálást is, bugyira kellett vetkőzni :-) , meglepődtem kicsit.
Összességében tök normális volt, de határozottan gyógyszer ellenes a mellékhatások és amiatt, hogy nem lehet tudni, hogy ezek tényleg hatnak e.
Szóval most fogalmam sincsen mitévő legyek, mert nem sok kedvem van újabb vagyont költeni ezekre a vizsgálatokra, de ha másik doki fel is írná ezeket a gyógyszereket, a covid miatt nem tűnik ésszerűnek elnyomni az immunrendszert, még akkor sem ha hozzájárulna a sikerhez, mert hiába leszek terhes, ha mondjuk közben megvakulok, vagy lélegeztetőre kerülök.
Persze tudom, hogy ezek szélsőséges esetek, de benne vannak a pakliban.
És mi van, ha csak az embrió volt genetikailag hibás és tök feleslegesen tenném tönkre a szervezetem?
Tudom, akinek így sikerült, az azt mondja, hogy ezek a csodaszerek, de biztos senki sem lehet benne.
Mit gondoltok?
Később befogadókèpes, 12 órával.
132 órás progeszteron pótlás kell a beültetèshez.
Köszi szépen, hogy leírtad.
Az early receptív azt jelentette, hogy a 21. napnál korábban befogadó a méh vagy később?
Mindenképp úgy tegyél ahogy te gondolod, h jó lehet!
Nekem a második beültinél volt lipid volt prednisolon! Úgy se sikerült! Nekem is ugyan enyhede th/1 túlsúlyom volt, nekem pl a sandimmunt 2 héttel a beülti előtt kellett elkezdenem szedni!
Volt embryoglue is a masodik beültinél!
Harmadiknál nem kértem!
Eper és jómagamon kívül még 2 emberről tudom h sandimunnal sikerrel jártak! Nem reklámozni és tukmálni akarom, de sok sikertelen után lehet érdemes számításba venni ezt is! Nálam ez a harmadik beültinél történt meg, mert nagyon ment az idő, a lelkem is szétesett!
A medrol predni vhol olvastam h a medrol brutálabb, de tény h a hatása ugyanaz! Mondjuk nekem 7,5 mg volt az nem sok,olvastam h vki 36 mg medrolt szedett🤦♀️
Sziasztok! Még mindíg keresem azokat akik a Brno-i Repromeda Klinikára jártak. Van itt ilyen?
Mi most váltunk, de kevés lombikos tapasztalatot (szinte semmit) találtam róluk, a honlap informatív, a magyar Versysből ide küldik az embriókat PGS-re, a konzultáció igen széleskörű volt, körültekintőbbnek tűnnek a Reprofitnál (nem a Reprofit ellen beszélek, hisz csak jó tapasztalatunk van velük is, de úgy döntöttünk, hogy váltani kell), mivel több vizsgálatot kérnek.
Emellett egy infó COVID ügyben: a velük történt konzultáción azt mondta az orvosuk, hogy a COVID elleni oltás nincs hatással a stimulálás eredményére, de jobban kifáraszthatja a szervezetet, ezért előtte javasolja min. 1 hónappal, illetve mindenképp beültetés előtt pár hónappal az immunológiai folyamatok (oltás+embrió) szétválasztása érdekében. Mi esetünkben a stimulálás és a beültetés nem azonos időben lesz.
Én továbbra is aggódok az oltás miatt, de úgy gondoltam, hogy sokaknak számíthat az az infó, amit ma nekünk mondtak.
Persze, egy sikertelenség után még könnyen beszél az ember, utána lehet, én is simán beszednék mindent, amiről csak hallottam, hogy esetleg jó lehet.
Most úgy érzem, erre képtelen lennék.
Mindenesetre április elején megyek immunológushoz, nagyon alaposan át fogok vele beszélni mindent.