Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Petesejtdonoros lombik fórum

Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)

26565. Nita05 (válaszként erre: 26564. - Bakonyieva)
2021. márc. 15. 16:23

Szia,

Nekem ugyanez az immunológiai eltérésem van, szó szerint ugyanez az SS-A (Ro-52), nekem heti 5 Delagil-t kell szednem ami szerintem majdnem ugyanaz mint a Plaquenil még a veszélyeit tekintve is, plusz nekem is Medrol.

Én tavaly május óta szedem a Delagil, 3 havonta járok szemészetre (ct, szemnyomás, látótér vizsgálat) és semmilyen eltérést nem okozott, szemész engedélyezte a szedését, a továbbiakban is szedni fogom, folyamatos kontroll mellett, legalábbis amíg lombikozunk😊.

26564. bakonyieva
2021. márc. 15. 15:31

Sziasztok!

Olvashatam a fórumot és találtam hozzászólást a Plaquenel nevű gyógyszerrel kapcsolatban.

45 éves vagyok, 32 évesen volt egy méhen kívüli terhességem és 40 évesen egy vetélésem. Decemberben volt egy sikertelen lombikom (nem volt beültetés), most indulna a második és egyben utolsó stimulálásom. (Többet nem próbálkozunk, hanem donort veszünk igénybe.)

Az immunológiai leletemben SS-A antitestet (Ro-52) mutattak ki, amely magzati szív blokk enyhe kockázatát jelentheti. Szednem kellene heti 5 szem Plaquenilt (immungyengítő) egészen a szülésig és a 18. hétig napi 8 mg Medrolt (szteroid).

Nem igazán vagyok híve az erős gyógyszerek szedésének, de felesleges kockázatot sem akarok vállalni. Van valakinek tapasztalata ezen gyógyszerek hosszú távú szedéséről, különös tekintettel az esetleges súlyos mellékhatásokra (különös tekintettel a szemben előforduló el változásokra) ?

Előre is köszönöm.

26563. Manioka2 (válaszként erre: 26492. - 08ff7c07d2)
2021. márc. 15. 14:35
De jó, drukkolok. nekem majd 26-an kell tesztelnem. Ti is haza utaztatatok kocsival egyből beültetés után? Ami a mehnyalkahartya vastagsagot illeti, tényleg igazad volt. mindenki össze vissza mer, végül 9.1 volt
26562. Manioka2 (válaszként erre: 26526. - Lien)
2021. márc. 15. 14:28
Szia, mi pont pénteken,azaz 12-en voltunk kint. A szlovákok állítottak meg egyedül. De elfogadták a Reprofit által kiadott igazolást. Nekünk se negatív tesztünk,se vedettsegi igazolvanyunk nem volt
26561. Iko (válaszként erre: 26559. - Iko)
2021. márc. 15. 14:24
*ijesztő
26560. Manioka2
2021. márc. 15. 14:22
Sziasztok, van köztetek olyan aki a beültetés utan közvetlenül autóval haza is jött és sikerült is neki a babó? Kintiek ugyan mondják hogy nyugodtan lehet utazni utána egyből,de innen onnan meg mást hallok.koszi szépen
26559. Iko (válaszként erre: 26554. - Mancs75)
2021. márc. 15. 14:20
Nekem most L-thyroxint adott, ezt legalább 5 hétig kell szedni és utána újra nézzük a TSH T4 és T3-at. Plusz szelén és cinket írt fel. Remélem még marad hajam mert nagyon ilyesztő mennyi hullik ki.
26558. Iko (válaszként erre: 26555. - Tivike1)
2021. márc. 15. 14:17
Igen, így van. Tejtermékeket eddig sem ettem mert laktózintoleráns vagyok, csak egyedül a laktózmentes vajat használom. Most full gluténmentere álltam át, és full cukormentesre is, habár nem vagyok édesszájú, ezt nekem könnyebb betartani mint a gluténmenteeséget. Most mindent kidobtam ami lisztes, gluténes. 2 ciklus telt a FET-től de elmentem endokrinológushoz mert nem éreztem jól magam, aluszékony lettem, folyton fáradt és csomokban hull a hajam.
26557. Iko (válaszként erre: 26556. - TAndi86)
2021. márc. 15. 14:09
2 ciklus telt el. Igazán az antiTG nem volt nézve korábban csak egyszer, az AntiTPO viszont rendszetesen és az általában 1 volt. Most antiTG is néztünk mert nagyon elkezdett hullani a hajam, csomokban. Az elmúlt 1 évben nézzettünk többször, majd minden hónapban TSH-t ami ugrándozott 1.5 és 2.5 között, a T4 általában 10 és 13 között, T3 pedig 5 körül.
26556. TAndi86 (válaszként erre: 26553. - Iko)
2021. márc. 15. 12:43
Az Estrofemtől van, az nagyon felnyomja a tsh-t. A FET és a vérvétel között hány ciklus telt el?
26555. Tivike1 (válaszként erre: 26553. - Iko)
2021. márc. 15. 12:31
Én úgy tudom,igen ,létezik sajnos.A Hashimotora tej és gluténmentes diéta és a letrox jó.Nekem mondjuk minimális az eltérés.
26554. Mancs75 (válaszként erre: 26553. - Iko)
2021. márc. 15. 11:58
Sajnos ehhez nem tudok hozzászólni. Én a 14. napi vérvétellel együtt csak a sima TSH-t nézettem, azért, hogy a Letroxot leteszteljem. Működik, 1,5 lett. Majd május elején nézetem újra, a következő beültetés előtt. De nem mondta neked az orvos, hogy azért bizonyos idő után ez helyreállhat? Remélem, helyrejön.
26553. Iko
2021. márc. 14. 13:18
Sziasztok lányok! A tavaly egész évben volt nézetve TSH, T3, T4, antiTPO, mind ok. A januári FET után nézettem 3 napont pajszmirigy hormonokat és megnövekedett a TSH 3,04 és antiTG 300. Doki Hashimoto autoimmun diagnozist írt ki😟 nem tudom mitől van. A 4×2 mg estrofem és 800 utrótól? Ennyire hatnak az immumra a hormonok?
26552. Gen (válaszként erre: 26544. - Tivike1)
2021. márc. 14. 09:42

Szia, we're with andrology months ago. She suggested Q10 and zinzano oil to be added besides Men's vitamin. DNA fragmentacio, ROS, HBA tests also recommended besides spermogram and culture.

Wish you good luck

26551. LiliVP (válaszként erre: 26549. - Danke85)
2021. márc. 13. 21:18
A hiányzó KIR génekhez nem értek, arra gondolom jó a Granozyte, de ha az adott embrió complete match-el DQ-A-ra, akkor tök felesleges... Ha csak az egyik allél meccsel, akkor elsô körben mindenképp PGS-t javasolnak, hogy feleslegesen ne menjen az idô meg a sok veszélyes gyógyszer, aztán elméletileg minden 2.egészséges embriónak van esélye megszületni, komplett alloimmun protokoll mellett (ami náluk alapszinten emelt Dexamethason, plusz 2hetente lipid a 24.hétig). Csak nagyon ritka esetekben használnak iviget a lipid helyett, gondolom ha egyéb probléma is van.
26550. LiliVP (válaszként erre: 26549. - Danke85)
2021. márc. 13. 21:06
Sherék szerint egyedül a DQ-alpha gén számít, hogy a rajta lévô 2allél mennyire hasonlít a párodéhoz. Feltettem egy mintát, hogyan néz ki egy ilyen vizsgálat (nem az enyém, külföldön készült lelet), ez a pár egyik tagjáé, de itt is csak az egyik sor érdekes meddôségi immunológia szempontból, a többi kb irreleváns. És mint mondtam ha ez megegyezik a pár másik tagjának génpárjával, csak akkor okoz gondot ha a nônél probléma van az NK-val (magyarul van egy rejtett autoimmun probléma a háttérben), mert 10% és alatti méhben mért NK esetén a teljes DQ-alpha egyezés sem számít, spontán gyerekek születnek így mindenféle kezelés nélkül.
26549. Danke85 (válaszként erre: 26547. - LiliVP)
2021. márc. 13. 20:29

Szia, ismerem ezeket az előadásokat is, nagyon sok mindent végig nèztünk már. Van egy nagyon jó immunologus dokinő Alecsandru,neki a tanulmányait nyálaztam át. És egy másik brazil prof tanulmányait aki ebben nagyon penge.

Itt a HLA C2 vel van a fő gond és a KIR génekkel.

Nem azzal ha a többi meccs is egyezik.Ezzel egyetèrt Bravermann is.Szteroiddal, intralipiddel sajnos még el sem indult terhesség.

Csak akkor amikor ment a Granozyte injekció,ami a hiányzó KIR gének miatt kell, ment mellette ivig is. Természetesen szteroid is. Dexamethason.t és prednisolont próbáltuk.

Érdekes amit a Granozyte injekcióról írsz,mivel RF. német immunologus is ezt preferálja a hiányzó KIR génekre. Meg sokan mások.

Én C1C2, férjem C2C2

26548. LiliVP (válaszként erre: 26547. - LiliVP)
2021. márc. 13. 18:14
És igen valóban, egyszerre 1 embriót szabad csak beültetni ilyenkor, mert ikreknél ha az egyik egyezik, akkor a másikat is viszi magával sajnos a vetélés során.
26547. LiliVP (válaszként erre: 26541. - Danke85)
2021. márc. 13. 18:13
Szia! Úgy tudom ez a HLA egyezés csakis akkor probléma, ha az NK sejtarányod magas (több mint 12%), mivel az NK sejtek aktiválódnak ilyenkor a méhben és ezek lökik ki az embriót. Rengeteg pár van akik egyeznek teljesen HLA genotípus szinten, és vannak gyerekeik, mégpedig azárt mert ott a nőnek nem magas az NK-ja...ajánlom Dr Sher és Dr Bravermann előadásait e témában. Ők egyébként ha teljes az egyezés, akkor spermadonort vagy béranyát javasolnak, ha csak az egyik allél egyezik, akkor lehet próbálkozni, 50% az esélye beültetésenként a PGS tesztelt egészséges embriónak úgy, ha 24.hétig kapod az emelt szteroidot és 2hetente a lipid infúziót. Granulocita kolónia stimuláló faktort nem adnak már erre rég.
26546. ValaMalDoran (válaszként erre: 26544. - Tivike1)
2021. márc. 13. 17:43
Az én uram a Pro creation nevű vitamint szedi.
26545. Kiscica19 (válaszként erre: 26541. - Danke85)
2021. márc. 13. 17:32
Nagyon profi vagy, tényleg le a kalappal! 💖
26544. Tivike1
2021. márc. 13. 16:41

Sziasztok Lányok!

Két dolgot szeretnék kérdezni🙂

Hol érdemes a spermiogramot csináltatni és mit kellene kérni az alapon(spermiumszám,morfológia,motilitás stb.)felül,ha nagyon biztosra szeretnénk menni?

És milyen pasi vitamint ajánlanátok,ami 2-3 hónap alatt feltúrbózná a katonákat?

Köszönöm,szép hétvégét Nektek!🙂

26543. Mancs75 (válaszként erre: 26541. - Danke85)
2021. márc. 13. 15:02

Nagyon alapos és ügyes vagy, hogy mindennek utánajártál! Tehát akkor az alapprobléma az, ami az eddigi sikertelenségeket okozta, hogy a férjeddel nem vagy kompatibilis genetikailag.

Őszintén kívánok neked teljes sikert, és hogy a sok fáradozás meghozza a gyümölcsét!❤

Mikor kezdtek a tervek szerint?

26542. Jelcsi (válaszként erre: 26541. - Danke85)
2021. márc. 13. 14:59

Le a kalappal, hogy ezt így végigtoltad!!!

Ez a "mint egy ufóra, úgy néztek, mit akarok" sajnos szerintem sokunknak ismerős. :(

Szurkolok, hogy végre sikerüljön nektek is!

26541. Danke85 (válaszként erre: 26538. - Mancs75)
2021. márc. 13. 12:33

Köszönöm 🌷

A 2.sikertelen lombik után mindent megnèzettünk ami Mo-on elérhető. Volt laparoszkópia, hiszteroszkópia.

Trombozis panel

Trombofilia

Infertilitás III

Torch teljes

Lyme kor meg egy csomó infekciót megnèzettem.

NK ölősejtek

Th1 Th2 citokin

Ami itt gond volt,arra a 3.lombiknál ment kezelés. De így sem sikerült.

Tovább nyomoztam,kutattam. Mit lehetne mèg megnèzni.

Németországban találtam meg ezeket a speciális vizsgálatokat egyébként.

KIR gének ez a neve.

Majd jött egy újabb kör nyomozás hogy Ausztriaban ezt hol tudom megnézetni,mivel mint egy ufora úgy néztek mit akarok.

Majd eljutottam egy Klinikara ahol ezt nézik,adnak rá kezelést. Ez 2019-ben volt.

Akkor még nem tudtam a HLA C2 apai vizsgálat fontosságáról.

Csak mivel így sem sikerültek a beültetèsek,megint csak nyomoztam.

Minden opciót végignéztem, más országokban is. Egyre többet olvastam,kutattam a témában.

A 6.sikertelennèl kezdett összeállni a kép. Itt kezdtem el szervezni az Era tesztet.

De már nem volt több embriónk. Kellett egy új stimu. Az Era tesztet meg nem akartam stimu előtt mivel az is bekavarhat a következő FET nèl. Így lombik,majd utána volt a teszt.

Leszerveztem a HLA tipizálást ott ahol az Era tesztet is.

A Hla-t Nèmetországba egy isten háta mögötti városba kiküldték,ott elemezték.

Majd megkaptuk a leleteket, mellé ők kièrtèkeltèk.

A kariotipizálásunk teljesen rendben, nincs kromoszóma hibánk.

Ez a vizsgálat sem azt mutatja. Full egészségesek vagyunk,termèkenyek, csak hasonló a DNS s állományunk. Ez miatt Összefèrhetetlenek vagyunk🤷

A Hla tipizálás--- őssejt donor keresés.

Amit a hiányzó KIR génekre kapok terápia,az is az őssejtek kinyerésére szolgáló gyógyszer. Vmint leukémia kezelésére szolgáló.

Németországban ezek kb rutin meddőségi vizsgálatok,és kezelik is őket.

26540. babuka2017 (válaszként erre: 26536. - Danke85)
2021. márc. 13. 12:24

Nagyon szorítok Nektek (is)!

A KIR vizsgálatot hol csináltattátok és mennyibe került?

26539. Iko (válaszként erre: 26535. - Mancs75)
2021. márc. 13. 12:09
Kérték megint küldjem meg nekik postán. Most így visszamenőleg októberi, novemberi és idén januári kezelések után. El sem indítanak semmit ha nem írsz alá előtte és nem fizetsz. Komolyan mondom nem tudom mire gondoljak. Kérdezem magamtól, milyen pontos lehet az adminisztráció a kinilán ha 3 IVF kezelés után ilyennel állnak elő.
26538. Mancs75 (válaszként erre: 26536. - Danke85)
2021. márc. 13. 11:56

Nem semmi, amit leírsz, és őszintén szurkolok, hogy így sikerüljön!

De ez a HLA tipizálás hogy jött a képbe? Ill. az hogyan, milyen vizsgálatból derült ki, hogy KIR AA genotyp vagy? Elmentél egy teljes meddőségi genetikai kivizsgálásra, ha egyáltalán van ilyen, vagy minek a keretén belül néznek ilyet?

26537. Danke85 (válaszként erre: 26532. - Jelcsi)
2021. márc. 13. 11:19
En egy németül beszélő koordinátort ( Svetlana M.) választottam ki. Így nem hiszem hogy a magyar dokihoz tennènek.
26536. Danke85 (válaszként erre: 26529. - Pipironka)
2021. márc. 13. 11:15

Szia,

Úgy volt hogy Era teszt utáni ciklusban lesz beültetès. De nem minden Eredmèny jött meg,így elcsúszik. Várhatóan április elején beültetès.

Vártunk egy eredményt mèg ami rendesen felforgatott mindent.

Ez pedig a HLA tipizálás volt.

Azt már tudtuk korábbról hogy KIR AA genotyp vagyok( a legrosszabb variáció. ),ami azt jelenti hogy hiányzik az a 3 fontos aktiváló KIR receptorom ami szükséges a megtapadáshoz, terhesség megtartásához. Magas kockázat vetèlèsre, preeklampsziára. Erre kaptam is kezelést, egy Injekciót kellett beültetès napjától szúrni 3 naponta (12.hètig)

A férjem C antigènje viszont Hla C2C2, amikor megkaptam a leletet totál összeomlás. A KIR gének nagyon nem szeretik a Hla C2 es antigènt, a KIR AA genotyp reagál rá a leghevesebben... Heves reakcióba lépnek, és kilökik az embriót.

A problèma ott van hogy én C1C2 vagyok, és így az embriónk többsége C2C2 Hla C típust mutat be a trophoblast felületèn. Mindkét féltől örököl 1 antigènt az embrió. A mi esetünkben C1C2, avagy C2C2 embrióink lehetnek csak.

A gond akkor kezdődik amikor az embrió több C2 allèt mutat be mint ami az anyának van. Magas kockázatú vetèlès, koraszülés, embrió fejlődése jóval kisebb.

Placenta kèpzavarom van, ezért nem tudom megtartani a babát.

Volt 7 lombikunk.

Most ez kiderült.

Őszinte leszek emberrel nem találkoztam akinek ezzel a párosítással sikerült volna az LRB.

Van 7 Top minőségű Blastocystánk Ausztriaban. Az embrió Hla C típusát nem tudják bevizsgálni Csehországban sem,ezt megkèrdeztem egy Klinikatól.

Amivel lehetne esélyem az egy C1C1 es embrió lenne. Nekünk saját sejttel ilyen nem lesz soha.

Csak 1 embrióval lehet transzfert csinálni.

Így hogy a Reprofit nem válaszolt, megpróbálunk mèg egy utolsó saját sejtes beültetèst.

( Én már mindent kaptam a beültetèsekhez,de biokèmiai terhességen ,és egy üres petezsákon nem jutottunk túl)

Ezek az után voltak hogy kezelve lett a KIR gén.

Így felvettem a kapcsolatot a Klinikával ahol eddig is voltunk. Orosz rulettet fogunk játszani.

A jó ablakkal már + az extrém kiegészítő kezelésekkel remélem hogy meg tudom védeni a babát a testemtől.

🤞🤞🤞

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook