Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Petesejtdonoros lombik fórum

Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)

27285. PAndi0425 (válaszként erre: 27282. - PAndi0425)
2021. máj. 6. 12:12

Ezt a választ kaptam. Hátha másnak is hasznos. :)

Donorokról ami információt küldünk: Kor, vércsoport, szem, haj szín, magasság testalkat, iskolai végzetség.

Donor embriók két anonym donortol (databázisunkbol) származnak. Nem meddő párok kezelése után megmaradt embriók.

Donorok ki vannak alaposan vizsgálva: vércsoport, STD, chlamídia, nőgyógyászati vizsgálat a hölgyeknél, normosperia a férfiaknál, mindkettőjüknek van genetikai kivizsgállása, mely alapján nem hordozói chromozóma rendellenességeknek (katriotipizállás, genetikai konzultáció a genetikussal). Embriók 5 vagy 6-ik napon vannak fagyasztva blastocysta/hetching blastocysta fázisban. Donorok itt a klinikán vannak kivizsgálva, nem importált sejtekröl van szó. Szlovák álampolgárok.

27284. f55d05e767 (válaszként erre: 27282. - PAndi0425)
2021. máj. 6. 11:29

szia.

a meddőségi kezelésből megmaradt embriókat megsemmisítik, vagy tárolják, amíg fizeted. őket nem lehet felajánlani másoknak.

amúgy szerintem senki nem is akarna olyan embriót, amit meddőségi problémával küzdő szülök hoztak össze.

hogy akkor honnan vannak az embriók az jó kérdés.

én azt tudom elképzelni, hogyha mondjuk valaki befizet egy donorembriós friss ciklusra (donor petesejt + donor sperma), és akkor a létrejövő embriók egy részét lenyúlják. de ez csak az én összeesküvés elméletem. :-)

biztosan van valami szabályozott folyamat.

az embriókról szerintem sok infó nincsen, csak a donorok alaptulajdonságai. ill. kérhetsz PGS tesztelt embriót, de az sokkal drágább.

27283. TG28 (válaszként erre: 27281. - Babus76)
2021. máj. 6. 11:05

Szia Babus76! Köszönöm szépen a választ! Megnyugtató, amit írsz. Tkp velem is ez jött szembe, úgyhogy mi is ilyen 'tudományos' alapon választottunk, mint ti. ;) Másokat csak utólag néztem, de nem ragadtak meg igazán...

A kezelési tervről is mesélsz majd?

A te ciklusodat igazítják a donoréhoz vagy a donorét a tiedhez?

Előzetesen kellett friss 3. és 21. ciklusnapi vérvételi eredmény? (A többi vizsgálati eredményünk szerintem elfogadható úgy is, hogy nem friss, ezért ezt kérdezem csak.)

Így akkor ti csak egyszer mentek majd ki, amikor a megtermékenyítés és a beültetés esedékes és akkor több napig maradtok?

Nagyon izgi, hogy ti már a következő ciklusban kezdtek!!

Köszönöm és bocsi a sok kérdésért...! :o)

27282. PAndi0425
2021. máj. 6. 10:30

Kedves Hölgyek! (Esetleg Urak :) )

Olvasgatom már egy ideje a fórumot, sok hasznos dolgot osztottatok meg itt, amit jó volt átolvasni.

A férjemmel 6 inszemináció, 5 lombik (mindegyik totál negatív eredménnyel) döntöttünk úgy, hogy megpróbálkozunk egy küldöldi klinikánál.

Jelenleg a pozsonyi Iscare-rel levelezek, és mivel a petefészkeim nem igazán muzsikálnak (finoman szólva), az embrió donáció felé kacsintgatunk.

Szeretnék segítséget kérni tőletek, pontosabban azoktól, akik Iscare-nél embrió donációt választottak. Tudnátok mesélni? :) Főleg az embrió kiválasztása érdekelne. Azt olvastam, hogy bizonyos paraméterek alapján lehet "válogatni", de lehet tájékoztatást kérni arról is, hogy milyen az embrió egészségi állapota? Pl.hogy esetleg egy meddőséggel küzdő pár IVF kezeléséből maradt ott? Vagy hogy milyen idős volt a petesejt donor? Milyen volt a sperma minősége? Ilyenek. Bennem fel sem merültek ezek... A lombikos orvosom mondta, hogy mindenképp kérdezzem meg.

Várom az Iscare válaszát is, de gondoltam azért benneteket is megkérdezlek. :)

Előre is köszönöm, ha valaki tud válaszolni. Akár privátban is.

27281. Babus76 (válaszként erre: 27275. - TG28)
2021. máj. 5. 21:13
A klinikán még nem jártunk TG28. Volt online konzultációnk, az orvos nagyon kedves,barátságos volt, bemutatkozott a kapcsolattartónk is, szóval nagyon meg voltunk elégedve. A konzultáció után kb egy órával már küldtek is minden fontos dolgot, recept, UH-ra papírt, a kiutazáshoz igazolást. Aztán jött a donor választása, az is megtörtént, és most kapjuk a kezelési tervet. EGyszóval minden flottul megy, bármi kérdésem van azonnal válaszolnak. Érzem, hogy törődnek velem, és ez fontos. Én nem nézegettem más klinikákat, ez jött velem szembe, és nagyon örülök. Remélhetőleg következő ciklusban kezdek, egyenlőre a második oltásomra várok.
27280. Varrolany (válaszként erre: 27273. - 68b0d8889d)
2021. máj. 5. 21:11

Nem, petesejtdonoros volt-a párom katonáival. Sajna már akkor se voltak jó eredményei MACSis volt, eltelt négy év, azóta is dohányzik+ a herevisszerét se műttete meg. Nem fűzök sok reményt az eredményeihez... 😕

Valamikor nyáron.semmi konkrét. Jrkenleg fogyózom, mert a hormonok mindig rámdobnak pár kilót. Kikerekedek az anyasághoz....

27279. Danke85 (válaszként erre: 27274. - 68b0d8889d)
2021. máj. 5. 18:24
Végig teszteltem . ET+8 naptól lett pozitív. nagyon korán megszakadtak. Pozitív teszt majd 3 nap múlva már negativ.
27278. Yvette74 (válaszként erre: 27277. - Eper2)
2021. máj. 5. 18:20

Úgy döntöttem az NK vizsgálatot és a Th1/Th2 -t mégiscsak megcsináltatom, a saját lelki megnyugvásomért . Van még két embriónk és FET előtt ezt még szeretném.

Ami az ERA tesztet illeti , nekem is kételyeim vannak . Hogy történik a méhen kívüli terhesség ? A jó embrió képes a petevezetékbe is beágyazódni ugye .

Azt gondolom egy hormonokkal épített ciklusban irányítás alatt van a nyálkahártya. Én nem látom az ERA teszt értelmét ebben az esetben . Persze laikusként gondolom így . De szakemberek között is megoszlanak a vélemények .

27277. eper2 (válaszként erre: 27259. - Yvette74)
2021. máj. 5. 17:19
Szerintem örülj neki :-)! Megkímélnek egy durván 600 ezer forintos pénzkidobástól. Egyébként szerintem is tök felesleges vizsgálatok, ha már van gyerkőcöd. Én pl az NK-t megcsináltattam, erre az immunológus annyit mondott, hogy eredménytől függetlenül javít az esélyeken a Lipid vagy a Sandimmun és felírta volna a lelet nélkül is. Az ERA teszt, meg elnézést akik hisznek benne, de szerintem az egyik legnagyobb szemfényvesztés.
27276. babuka2017 (válaszként erre: 27263. - Danke85)
2021. máj. 5. 17:13

Szorítok szombaton!

Érdekes, hogy Era teszt után megtapadás sem volt.

A 6+4 hetes ultrahangon nálam nem volt szikhólyag sem. Az orvos szerint valószínűleg korábban sem. A hcg értékek pedig mindemellett mindig tökéletesek voltak.

Emiatt kérdeztem, hogy nálad volt-e.

27275. TG28 (válaszként erre: 27245. - Jelcsi)
2021. máj. 5. 17:04

Sziasztok!

Jelcsi, mi is az Unica Klinikát néztük ki, de majd csak nyáron megyünk, így véleményt még nem tudok mondani. Egyelőre csak a magyar közvetítővel leveleztünk, ő kedves és gyorsan válaszol, de a klinikával magával még nem vagyunk kapcsolatban.

Babus76, Dittuska, ha jól értem, ti is ott voltatok/vagytok. Ha van időtök/kedvetek, írnátok egy kicsit hosszabban a klinikáról?

Köszönöm!

(Mi azért kacsintgatunk Brno felé, mert a nőgyógyász szerint az életkorom miatt (40...) nem jó a petesejtjeim minősége és ez okozza nálam a korai vetéléseket. Egyelőre még erről nem vagyok meggyőzve. :) De persze lehetséges. Még megvárnék egy másik véleményt, mielőtt kimegyünk - ezért nem most azonnal megyünk, hanem majd csak pár hónap múlva. Meg persze addig próbálkozunk spontán. ;)

27274. 68b0d8889d (válaszként erre: 27263. - Danke85)
2021. máj. 5. 15:30

szoritok a szombathoz! 🙏

a biokemia terhessegek meddig mentek el?

a nagy szamok torvenye elapjan valamelyik opcionak sikerulnie kell! 🤞🤞🤞

27273. 68b0d8889d (válaszként erre: 27266. - Varrolany)
2021. máj. 5. 15:26

Szia Varrolany

es az elso baba is donorembrio volt?

ilyen esetben lehet donor embrio 'testvert' kerni?

mikorra tervezitek a beultetest?

27272. Mancs75 (válaszként erre: 27267. - Danke85)
2021. máj. 5. 15:00
Bocsánat, nem olvastam el ezt a leveledet, így tárgytalan a kérdésem. Akkor lehet, nektek valóban picit nehezebb donort találni.
27271. Mancs75 (válaszként erre: 27267. - Danke85)
2021. máj. 5. 14:57
Hogy előre tudnád a baba nemét? Szerintem ez kizárt, biztos hogy nem adnak ki ilyen információt...legálisan tuti nem.
27270. Mancs75 (válaszként erre: 27265. - Varrolany)
2021. máj. 5. 14:56
Igen, pontosan. 🙂 De lehet egyéb speciálisabb kívánságod is, mint pl. nálam a felsőfokú végzettség, nem dohányzó donorpár.
27269. Mancs75 (válaszként erre: 27263. - Danke85)
2021. máj. 5. 14:51
Hogyhogy olyat ajánlottak ami nem volt megfelelő? Hiszen szinte pontosan olyat ajánlanak mindig, mint a szülőpár...nekünk is hozzánk nagyon hasonló paraméterű donor embriót ajánlottak, sőt nálam kikötés volt, hogy egyik se lehet dohányzó és elvileg ez is teljesült plusz a felsőfokú végzettség.
27268. ValaMalDoran (válaszként erre: 27259. - Yvette74)
2021. máj. 5. 14:06
Barátnőmnek is van már gyereke, mégis volt NK eltérése. Két vetélés után csináltatott vizsgálatot.
27267. Danke85 (válaszként erre: 27265. - Varrolany)
2021. máj. 5. 14:02

Igen, cm,kg, szem haj szín és vércsoport.

Arról esetleg vki tud információt hogy ha bevizsgált donor embriót kérnèk , akkor kèrhet az ember lány embriót?

Nálunk úgy tűnik macera a donor keresés. Egyikünk sem standard méret. 204,185 cm

És az én vércsoportom 0rh negativ. Erre kaptam 2 B+ os alacsony donort.

(Reprofit)

27266. Varrolany (válaszként erre: 27261. - Danke85)
2021. máj. 5. 13:36
Nekem a gyerekem 1.5 éves volt mikor visszamentünk a tesóért. (reprofit) Az Era tesztet nem ismételték- a protokol ua. Volt. Meg is tapadt. A 11.hétig maradt. (akkor nagyon beteg lettem-szerintem koronás voltam csak akkor ezt még nem vizsgálták)
27265. Varrolany (válaszként erre: 27263. - Danke85)
2021. máj. 5. 13:32

A donor embrió ajánlat mit takar?

A donorok fizikai jellemzői? Hány centi hány ki ló? Ilyenek?

Mi is gondolkodunk a donorembrión...

27264. Kiscica19 (válaszként erre: 27263. - Danke85)
2021. máj. 5. 13:01

Nagyon-nagyon szorítok szombaton érted,értetek! ❤️ 🙏🏻🍀

Nekem sem hozott szerencsét az Era teszt, meg az egyéb hókusz-pókusz vizsgálatok sem. Az évek alatti millió stimuláció alatt összesen 3 beültetésig jutottunk el. Mind különböző volt, és egyik sem indult el.

27263. Danke85 (válaszként erre: 27262. - Babuka2017)
2021. máj. 5. 12:19

ERA Test előtt volt mindhárom eset. Az FET volt ahol üres petezsák volt.( Mivel csak 7.heten kellett mennem Ultrahangra,így amikor mentünk már csak az üres petezsák volt. Természetes + gyógyszeres befejezés volt. Így nem is tudjuk hogy esetleg volt e benne embrionális csomo. ( nem volt szövettan) itt a Klinika eltolta a progeszteron pótlás kezdetèt. Ekkor indult el. Ez után gondoltam azt hogy az Era teszt is kell,mivel nem a standard 120 óra pótlással ment a beültetès.

A két biokèmiai pedig friss transzfer volt, szintén Era előtt.

ERA Test után volt egy beültetèsem,de el sem indult.

Most szombaton lesz a következő ❤️🙏🏻 nagyon bízom hogy most ránk mosolyog a szerencse. 9.beültetès

Párhuzamosan meg a Reprofittól várom a donor embrió ajánlatot. Eddig egy jött. De nem találtuk megfelelőnek. Így várunk tovább.

27262. babuka2017 (válaszként erre: 27261. - Danke85)
2021. máj. 5. 11:58

Érdekes, hogy a szülés az implantációs ablakon is tud ezek szerint változtatni.

Nálad az üres petezsák ERA teszt után volt? Volt benne szikhólyag? Vagy az sem?

27261. Danke85 (válaszként erre: 27259. - Yvette74)
2021. máj. 5. 07:15

Nem egy olyan lányt olvastam külföldi lombikos csoportban,hogy lombikból született 1 gyereke.( Előtte volt Era teszt,úgy ment a beültetès) és szülés után megváltozott az implantációs ablak. Erre is van példa.

Nekem 2 biokèmiai,egy üres petezsák volt - Ablak el van csúszva....

Én úgy voltam vele, inkább legyen meg az összes vizsgálat,így nincs mire fogni,meg találgatni....

27260. Yvette74
2021. máj. 5. 06:50
Nektek akik csináltatok már ilyen vizsgálatot , kb. mennyibe került ?
27259. Yvette74
2021. máj. 5. 06:46

Sziasztok . NK vizsgálatkor pontosan mit kell nézetni ? Több is van belőlük .

Bagocsi azt írta nekem tegnap , hogy értelmetlen megcsinálni az én esetemben ezt és az ERA tesztet is mert nem lehet eltérés ha van már három gyermekem .

Mi a véleményetek erről ?

27258. Dittuska (válaszként erre: 27257. - Babus76)
2021. máj. 4. 22:20
Köszönjük szépen😊Beültetés előtt 2 hónappal kezdtem a femibion-t szedni a baba tervezéses vitamint, meg plusz folsavat azt meg utolsó menzesz első napjától ezt a klinika javasolta pluszba. Első trimeszterben az a ahhoz tartozó femibiont szedtem meg folsavat. Második trimeszterben pedig kiegészült a femibion, 3x1magnéziummal meg aspirin protecttel (trombozis megelőzés miatt).
27257. Babus76 (válaszként erre: 27255. - Dittuska)
2021. máj. 4. 19:05
Ez nagyon jó, gratulálok, és jó egészséget Nektek. Megkérdezhetem milyen vitaminokat szedtél előtte, vagy közben is, úgy általában.
27256. RosaGina
2021. máj. 4. 15:12

Sziasztok!

Egy barátnőm régi (már inaktív ) fórumtársunk 15 lombik és két szép gyerek után szakmát vált, és meddőségi reprodukciós és örökbefogadási tanácsadó lesz. Most irja a szakdoliját és donor babás anyukát keres hozzá interjú alanynak, lehetőleg 3 évnél idősebb gyerek anyukáját. Nem lenne kedve valakinek segíteni neki? Aki szívesen beszélne vele, dobjon egy privit nekem.

Én már adtam egy interjút egy csoportársának:-)

Köszönöm.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook