Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Én mindenhol mondtam, hogy lombik. A nőgyógyászoknak és a háziorvosomnak azt is hogy Brno. Sehol semmi gond nem ezzel. Voltam aki kérdezte melyik intézet, de inkább csak azért mert ismerik egymást a nőgyógyások, és kíváncsiak voltak. (Nekünk mondjuk saját sejtes volt)
nem. az eeszt re barmelyik orvos, nover stb ralathat. nem csak surgossegis.
viszont le lehet tiltani a hozzaferest. igy viszont csak akit erint (paciens-szakorvos) lathatja.
mas eu ben dolgozo (masik orvos, nover, asszisztens) nem.
Nekem azt mondta a nőgyógyászom, hogy inkább ne mondjam, még annyit se, hogy lombik. Egyelőre csak annyira találkoztam a védőnővel, hogy ideadta a kiskönyvet, és ha majd megvannak az első trimeszteres vizsgálatok, utána jelentkezzek...
Köszi a választ! Neked ezek szerint bejött 😊
Én is ultrogestant szedek.
Reggel 4-et hüvelybe dugok azokból a 'gyöngyökből', ebéd után egyet beveszek szájon át, majd lefekvéskor 4 ismét hüvelybe. Szóval ez tök ugyanaz, csak nem kúp formájú😇.
Sziasztok! Sehogy sem találom a választ a neten, hátha ti tudtok segíteni. Elvileg az egyik jogszabályban benne van, hogy milyen egészségügyi követelmenyeknek kell a petesejtdonornak megfelelni.De csak azt találom mindenhol, hogy milyen vizsgalat kell, azt nem, hogy milyen eredmény elfogadható. Konkrétan az érdekel, hogy mit értenek genetikai alkalmasság alatt.
Sziasztok! Egy kérdésem lenne, Utrogestan tablettát adtak a gyógyszertárban véletlenül kúp helyet, vagy lehet az itteni orvos azt írta fel tévedésből Koordinátor szerint ugyanúgy lehet használni , mint a kúpot. Nyilván hatóanyaga ugyanaz, de valami miatt mégis csak kúpot ír a protokoll, nem tablettát. Járt már így valaki? Mi a véleményetek a hatékonyságáról?
Szia,
Én úgy tudom alapból csak sürgősségi helynek számító intézet orvosa lát rá az eeszt-re. Az egyszerű dokinak időigényes és macerás belépegetni és ránézni a betege leleteire. Tehát emiatt ne aggódj.
Én biztosan nem mondanám el akárkinek, ha valaha sikerülne lombikkal a baba. Elég vegyes a megítélés sajnos...
Szia! Többnyire szúrni kell a szülés utánig. Nekem pl a korom miatt. 40 fölött trombózis miatt szinte minden doki javasolja, hogy szúrd végig sajnos :-(
Azt tudhatják, hogy külföld. Nyugodtan mehetnél külföldre is saját sejtes lombikra. Egyébként szerintem nem foglalkoznak ők azzal, hogy hogy jött létre a baba :-). Az enyém tudja, hogy külföldön jártunk szerencsével. Abba sem vagyok biztos, hogy ő visszanézheti a te orvosi múltdat a eeszt rendszerben. Szerintem nem láthatja akárki.
Akiknek sikerült a terhesség a védőnőnek elárulták, hogy IVF kezeléssel fogant?Nyilván a külföldről és donorról nem eshet szó...
Viszont szeretném tudni, ha annyit mondok, hogy lombik, akkor az intézet nevét nem akarják tudni ugye?
Holnap megyek előszöra védőnőhöz és ugye a korábbi lombikkezelések ott vannak az eeszt rendszerben.
Köszi a tapasztalatokat.
Nekem PAI-1 homozigótaságom és MTHFR mutációm van, végig kell szúrnom, plusz szülés után 6 hétig. Egyébként időnként nézetni kell vérvétellel az Anti-XA értéket (én a 11. héten, a 24. héten voltam és utoljára a 31. héten megyek), mert ez alapján állapítják meg, hogy elég-e az adott mennyiség.
A kommentelő ugyanezen a fórumon, ugyanezt kérdezte meg egy éve. Nem minősítem, csak ezt látom.
Sziasztok.
Akik már terhesek annak mit mondtak meddig kell a clexane injekciót használniuk, hogy álltak le vele?
Ja igen, a Versys. Voltam ott néhány lombikon, ismerem a klinikát. Akkor már tudom, mire gondolsz, igen, az az ellenszolgáltatás nélküli "adományozás". Hát az nem nagyon megy, pont azért, amit írsz. Meg ott a lombikokból visszamaradt petesejteket, embriókat is felajánlhatják másoknak, s hát az sem épp vonzó sok párnak.
sziasztok!
szerintem olyan gáz, hogy időről időre megjelenik itt valaki és a burkoltan/kevésbé burkoltan ajánlgatja a petesejtjeit.
mégis mit gondolnak ezek a nők?
ha valaki segíteni akar másokon, akkor 2 perces google kereséssel megtalál minden infót, nem egy fórumra írogat.
kizártnak tartom, hogy valaki végigcsináljon minden vizsgálatot, egy stimulációt meg egy petesejt leszívást pusztán szívjóságból.
[link]
Szerintem nem jól tudod.
A baj az, hogy Mo-on nem fizetnek kb semmit sem a donoroknak. Emiatt nem szívesen adományoz senki csak úgy anonim módon egy klinikának petesejteket. A Versysnek van ilyen szolgáltatása amúgy...
www.ivarsejtbank.hu
Mire gondolsz pontosan "anonim" alatt?
Amennyire tudom, a magyar jogszabályok szerint kutatási célokra valóban "szabadon" adományozható petesejt, de beültetésre csak és kizárólag rokonnak adható. Ezért is mennek donorpetesejtért külföldre a párok.
Költségtérítést fizetnek. Mint pl. útiköltség, gyógyszerek
Akkor anonim módon Magyarországon is lehet adni? És ha jól értem fizetnek is?
Anonim módon bármelyik klinika szívesen fogad, akik (csak) fizetnek.
Nem anonim módon csak közeli hozzátartozó donorja lehetsz legálisan Magyarországon.
Oh, sajnálom! ☹️
Még a legelején azt mondták a Reprofitban, hogy ha már van egy donoros gyerek, akkor meg tudják kérdezni az eredeti donort, hogy bevállalja-e újra a stimulációt. Van még ez a lehetőség? Már ha ez nektek egyáltalán érdekes lenne...
Nincs😢
Szeretnénk még egy kört futni de még nem döntöttük el hogy embrió- vagy petesejtdonoros legyen.... 🤔
Én már 2x szültem,de így is az összeset megcsináltattam.( synlab Infertilitas 3.panel, leiden v, tuti volt) Mert pl a barátnőm is szült már,és volt neki eltérés, clexane-t kell használnia.
Nálunk is spermaprobléma van, de érdekes módon az első cseh stimulácionál a MACS-sal 5-ből 4 megtermékenyült, 3 fagyi lett. A PGS szerint egy se volt jó. A második alkalommal 7-ből 5 megtermékenyült, és aztán leálltak és csak 1 fagyi maradt. Viszont az az 1 átment a PGS-en! Totál nem tudni miért. És hogy végül a véletlen vagy a MACS segített..🤷🏼♀️
Nekünk is a MACS hozta meg a sikert. Ha hamarabb hallok róla, talán még a sajátsejtes lombik is sikerült volna, csak közben elment felettem is az idő.
Van még fagyibabátok? Vagy hogy álltok most?
Sziasztok ! Tudtok segíteni, hogy aki már szült milyen trombózis/trombofilia vizsgálatot érdemes elvégeztetni ?
SOTe-nèl Bp-en (Harminckettesek terènèl),Mikszáth tèri patika, e-mailben is el lehet küldeni nekik előre
Nekünk az első körön a nyolcból 5 termékenyült meg, de kettő maradt a beülti napjára. Egyet laptam vissza a másikat nem tudták lefagyasztani.
Aztán persze kiderült halosperm vizsgálattal, hogy az átlagos spermiogramja a férjemnek igazándiból qrv@ sz@r.Na akkor jött a MACS. És lám lám! Lett 3 fagyibabánk a beültetett bogyó mellett.
Mennyibe kerül most? Anno 500 euro volt... 🤔
További ajánlott fórumok: