Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Nekünk egyáltalán nem kellett sokat várni, szerintem egy-másfél óra alatt végeztünk mindennel.
Megvan már a nagy nap?
Mi tavaly voltunk minta adáson, de nem emlékszem, hogy sokat vártunk volna. Minden vizsgálat, adminisztráció flottul ment. Reggel kezdtünk és pár óra múlva már végeztünk is.
Nekem a próbaciklus alatt mellfeszülés volt, de most újra szedem, annyira nem vészes. Az itteni nőgyógyász azt mondta teljesen normális dolog ez, mert van ilyen mellékhatása. Én is 3x1-et szedek.
Én 3x1 mennyiséget szedtem / szedek, és semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam.
Estrofem tapasztalata valakinek? Milyen mellékhatásokat tapasztaltatok? Köszönöm
Sziasztok! Reprofitosokat kérdeznék, hogy a mintaadás napján sokat kell várni , egész napos programra kell számítani, mint a magyar meddőségi klinikákon?
Köszönöm a választ!
Izgulok nagyon. Most megyünk az első konzultációra a Pozsonyi Iscare-be. 🙃
Remélem, hogy minden rendben lesz. 😊
Mennyit kellett szedned és mennyi ideig? Nagyon megnyugtató ezt olvasni! :)
Szia! Én szedtem! Szívesen segítek bármiben!!!
Az ég világon semmilyen mellékhatása nem volt. Én is féltem tőle, de nem kell.
Lányok, szedett már valaki közületek Sandimmunt? Barátnőm beparazott a sok lehetséges mellekhatastol...
Amúgy a klinika küldi az aktuális utazási szabályokat automatikusan, legalábbis nálunk így volt.
Sziasztok!
A téma engem is érdekel, de a konzuli szolgálat honlapján lévő tájékoztatás alapján én úgy értettem, hogy nem kell teszt, ha csak átutazunk Szlovákián keresztül egy másik EU tagállamba.
“ Nem szükséges a 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatása és minisztériumi engedély azok esetében, akik Szlovákia területén személygépkocsival keresztülhaladnak az állampolgárságuk vagy tartózkodási engedélyük szerinti országba, amennyiben legfeljebb 8 órán belül elhagyják az ország területét, és azt legfeljebb a szükséges üzemanyag tankolásának céljából szakítják meg. A tranzitálás lehetősége egyaránt biztosított az EU-s állampolgárok és családtagjaik számára egy másik EU tagállamba a leírt feltételek betartása mellett.”
[link]
Szia!
Jelenlegi szabályozás szerint Csehországba jó, Szlovákiában nem információim szerint.
Nekünk volt PCR de nem kérte senki.
Mi múlt hétfőn voltunk kint csak visszafelé a magyar határon állítottak meg.
Oltás igazolása nem játszik ezek szerint? Szomorú hogy így is plusz 40 rugó egy kimenetel...
Szia!
A jelenlegi előírások szerint kell 72 óránál nem régebbi teszt. De tőlünk nem kérte senki.
Jó ha ad a klinika igazolást. Bejelentkezni akkor kell ha 12 óránál tovább tartózkodtok az országban.
Sziasztok!
Szlovákiai határátlépésnél mi minden kellhet?
- pcr teszt
- kocsi zöld kártyája (vagy mi a szösz... a nemzetközi kötelező biztosítára gondolok)
- be kell regisztrálni a szlovák kormány oldalán? Vagy ha jövünk, megyünk, akkor nem kell...?
Köszönöm 😊
Hát, akkor hagyd így :-). A progit állítólag nem lehet túladagolni.
Célszerű rögtön újrapróbálni, amikor megjön a sikertelen beülti után, mert aztán már nem lehet tudni, hogy mikor indul be újra a peteérés és jön meg, hogy lehessen kezdeni. Valakinek megjön rendben, de van hogy csak hónapok múlva. Én nem próbáltam rögtön és így majdnem 4 hónap múlva tudtam folytatni, mire minden helyreállt.
Nem tudod, ez azt is jelenti, hogy ha a depot utáni beültetés nem sikerül, akkor hosszabb szünetet kell tartani a következő próbálkozásig?
Szia,nekem 600mg progi mellett 46 volt a mert progi szint. Ezt napi 1 prolutex szurasaval emeltük 76ra. De én is folyamatosan éreztem gorcsolest. Most egy újabb ciklusban újra 3x200mg-mal indítottam, 3 nap múlva volt egy kis pecseteles, akkor emeltem 2x200mg-mal,és nem gorcsoltem egyáltalán. Prolutexet nem szurtam. Mondjuk nem mertem szintet,de fura,hogy ez is egy lehetett...
Szia, az 52vel egyáltalán nem éreztem jól magam, folyamatosan görcsöltem. Ahogy emelkedett a szint az exeltistől úgy múlt a görcs és lettem jól. Nem gondoltam, hogy ennyire magas lesz és pont ettől érzem jól magam.
A depot leállítja a hormontermelést hónapokra, így bármikor is van a donornál a petesejtleszívás majd nálad a beültetés biztosak lehetnek benne, hogy a saját hormonjaid nem fognak bezavarni. FETnél is az a fontos,hogy ne legyen peteérésed de azt az estrofem nyomja el. A különbség az idő, frissnél hetekig el kell nyomni a hormontermelést, FETnél meg csak kb. 14 napig. Én így gondolom, de nem biztos, hogy igazam van.
Köszi! Így már értem, mert nekem sincs rendszeres menstruációm.Szerencsére mellékhatást nem vettem észre, pedig többen mondták, hogy hőhullámai voltak tőle.
Szia.
Nekem is adtak akkoriba a friss beültetésnél, akkor nekem nem volt rendszeres menstruációm ettől a szúritól viszont napra pontosan megjött ahogy a donorral össze voltam hangolva.És soha többet nem kaptam injekciót, pedig volt még 4 beülti.
Sziasztok! Nekem nincs endometriózisom mégis kaptam Decapeptyl injekciót. A funkcióját nem igazam értettem. Tudja valaki, hogy miért adják friss donoros petesejt esetén?
A FET-re nekem is először azt írták, hogy csináljuk depot nélkül, de az itteni nőgyógyászom azt mondta, az endometriózis miatt ő igenis javasolja, így végül mégis Decapeptyllel indult a felkészülés. Szóval szerintem ez emberfüggő, hogy kell vagy sem, nem lehet általánosítani.
A decapeptyl nekem is felesleges volt. Ha a ciklusod összehangolt akkor ne görcsölj, miért kéne még ezzel is terhelned a szervezeted? Nekem is FET-ből született a kislányom. ♥️
Sziasztok,
Segitsetek megerteni kerlek. Elso koros donor petesejtes ciklusban Decapeptyl injekcio + Estrofem + Utrogestan kellett. Nem sikerult, most megyunk vissza FET-re a korabban letrejott embriokkal, es azt irja a klinika, hogy nem kell Decapeptyl, csak Estrofem + Utrogestan. Miert? Az en szempontombol nezve mitol mas egy fagyasztott embrio beultetese, mint egy friss...? Nem ertem. Koszonom, ha van aki erti es elmagyarazza!
(A friss korben kellett fogamzasgatlo is, hogy a ciklust osszehangoljak a donorral - ez ok, nyilvanvalo hogy most nem kell)
Szia!
Az 52-es éték szerintem tökéletes volt. Nekem a beültetés után az első 2-3 hétben 30-60 között mozgott az érték és már a 15-ik hétben vagyok. Nem volt semmi probléma. Az utro prolutex elég szerintem. Viszomt volt egy olyan mondás, nem tudom, hogy igaz-e, hogy csökkenteni nem tanácsos, ha már egyszer megemelted.
További ajánlott fórumok: