Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Koszonom
En is drukkolok nektek
Eleg hasonlo a tortenetunk
Es nagyon szoritok higy mindkettonknek osszejojjon es megmaradjon a kis embriocska❤️🙏 ha annak idejen 2018 ban en is tajekozottabb vagyok ezekrol a dolgokrol hcg , progeszteron stb talan ma itt szaladgalna nellettem❤️🙏 de nincsenek veletlenek, osszefog jonni❤️🙏 drukkolok nagyon ❤️ Es mindenkinek itt a csoportban
Óh, nagyon sajnálom...
Nagyon sok erőt és sikert kívánok én is neked!
Nagyon szorítok neked.
Kicsit hasonló helyzetben vagyok, úgyhogy nem vagy egyedül. Donorpetesejtes embriókkal az első beültetés nem tapadt meg, a második most pár hete megtapadt, de nem volt szívhangja. Én megvártam a természetes vetélést, meg is történt a napokban; a héten megyek vissza az orvoshoz, hogy rendesen kiürült-e. Nem szeretnék műszeres befejezést.
Nem tudom, nálunk mi lehetett a baj. A progeszteron furcsán alakult, beültetéskor 175 nmol/l, majd rá három hétre 33 nmol/l; de lehet, hogy az embrió se volt egészséges.
Tarts ki, nagyon sok sikert a következőhöz.
Aranyos vagy.
Drukkolok nagyon!
Tavaly kb.ilyenkor nekem is volt egy spontán terhességem,a 6. héten elvetéltem.Akkor már készültünk ki,de ezekről a hormonokról még nem nagyon tájékozódtam.
Saját okulásomra előkapartam azt a leletet, amivel anno az első és ezzel kapcsolatban utolsó ultrahangra mentem.(Két hét volt mire időpontot kaptam,azóta is furdal a lelkiismeret,hogyha előbb megyek, ez nem történik meg.)
A HCG megfelelő tartományban volt, viszont a progeszteron 11,4 volt.Erre a nőgyógyászom felírt 2*1 exeltist szájon át. Nyilván már lemondott rólam..
Másnap este már kórházba kerültem,annyira rosszul voltam.
Ez a Prolutex injekció sokaknál bejön és úgy tűnik, működik. Szerintem legközelebb én is kipróbálom, majd meglátom, Bagócsi mit szól a kérdéshez. Ha nem veszíthetek vele, miért ne, egy próbát megér.
Köszönöm az együttérzést, remélem, gondolom, nálad minden rendben van. Eszembe jutottál többször az elmúlt időben, nagyon örültem tavasszal a sikerednek.😘
Köszönöm, ez jó kis összefoglaló, át is tanulmányozom.:)
Ma én is leveleztem a koordinátorral (Reprofit, Emese) progeszteron-ügyben.
Ő ezeket írta:
"Általában a progeszteronszinttel fordítva működik- ha a terhesség rendben fejlődik, akkor a progeszteron szint rendben lesz, ha nem fejlődik tovább, akkor elkezdhet csökkenni, de azzal, hogy a progeszteronbevitelt megnöveljük a terhesség sajnos nem fog tovább folytatódni. Illetve alacsonyabb progeszteronszinttel sem kell foglalkozni ha nincsenek panaszok és kialakult a terhesség. A beültetés napján azért lehet fontos ellenőrizni az értéket, mert alacsony progeszteronszintnél a terhesség nem alakul ki, vagy sokkal kisebb valószínűséggel alakul ki, ilyenkor még időben meg tudjuk növelni a beágyazódás előtt a szintet. Azok az értékek viszont amik Önnél voltak nem alacsonyak, a terhesség ki is alakult."
Valamint:
"Annyival egészíteném ki, hogy a Prolutex injekcióból lehetséges túl sokat alkalmazni, magasabb progeszteron eredmények nem biztos, hogy jó hatással vannak a magzatra. Vaginális alkalmazás mellett nem lehet túladagolni, illetve az igaz, hogy nem jellemző a Prolutex melletti túladagolás sem, de előfordulhat. Ok nélkül plusz hormont hozzáadni megterhelő lehet mint a babára, mint a szervezetre nézve, ha nem is a klasszikus túladagolás értelmében. Jelezhetik az orvos felé, hogy mindenképp szeretnének plusz Prolutexet szúrni, hogy az alacsony progeszteronszint tényezőjét kizárják. Ha elvégzik a progeszteron vérvételt a beültetés napján és nem túl magas az érték, akkor valószínűleg a Prolutex injekció nem árt."
Az a baj, hogy tényleg annyiféle nézet, vélemény van. Az én orvosom (Medend, dr. Murber Ákos) szerint meg soha nem kell progeszteron szintet nézetni, vele nem vagyok előrébb. Lehet, orvost kéne váltanom.:) Bár gondolom, 20 év lombikos gyakorlattal a háta mögött azért csak le tudott vonni néhány következtetést, aztán hogy ezek helyesek-e, azt már nem tudom...🤔
Akkor ezek szerint a Versys kör után voltatok még egyszer? Azt már tényleg nem írtad, és teljesen igazad van. Én legközelebb is némán hallgatok, de ha sikeresen túl leszek az első hónapokon, nagyon boldogan meg fogom írni.😊 Addig tényleg jobb, ha óvatos az ember. És az én bánatom még eltörpül azokhoz képest, akiknél mondjuk a 20. héten derül ki, hogy nagy a baj...
Az a gond, hogy az út nem csak nehéz, de drága is, persze nyilván amíg lehet, addig menni kell tovább.
Remélem, ha eljön az idő, és összeállnak a körülmények, benevezel egy donorosra, még az is lehet, hogy az azonnal sikerülne, mint ahogy volt itt rá példa nem is egyszer.😉 Arra még bőven van időd, ez azért jó dolog.
Nagyon köszönöm a szurkolást, én is viszont kívánok neked minden jót.😘❤
Igen, 7 hetes vagyok, és igen van embrió, szívhang pedig nem volt. És a szombati vérzés után, ami vasárnapra elállt, tegnap reggel óta újra folyamatosan vérezgetek vagy barnázgatok, attól függ. Fájdalom nincs, olyan az egész kb. mint egy normál menstruáció. (Régen erős menstruációs görcseim voltak, ez már jó ideje szelidült.)
Persze eszek azért Rutascorbint, de kb. semmit nem használ, ez nem egy hirtelen jött vérzés.
A 14. nap után nézettél amúgy újra progeszteront?
Eszembe is jutottál, mint sikeres donorembriós, nagyon reméltem, hogy követni fogom a példád.:)
Nagyon sok sikert és szerencsét neked!
Jajj Mancs, ezer eve nem olvastam, erre ilyen hirekbe botlok :( :( :( Tudom, most barmit mondanék, nem segít. Nagy ölelés <3
Progival kapcsolatban.. nekem is 4-0-4 volt utrobol, de en sűrűn nézettem es talán ET+7nél picit csokkenni kezdett, azonnal pánik es napi 1 prolutex szurit betettem saját szakállra. Amit figyelembe kell venni, hogy nem mindegyik tipus hasznosul mindenkinek ugyanugy, de ez mindennel igy van, van aki algoflexre eskuszik fejfájás esetén, van aki rubophenre..
sajnálom :(
nekem volt már egy vetélésem akkor természetes úton lettem terhes 7. héten elvetéltem sajnos
bízunk a donor petesejtben
akkor ha jól értem lehetséges hogy több progi kell majd ??
ja és nekem a protol szerint napi 3 estofem, 4-0-4 utrogestan , és napi 1 clexan injekció
ezek mentek beülti előtt is és most is.... szerintetek ez kevés ?
Szia, sajnálom.
tudom hogy nem nyugtat meg de mi ugyanígy jártunk a múlt héten,
hétfőn volt a beülti...akkor volt 4 jó embrió, abból a legjobbat ültették be 3 at tovább vittek tovább 6. napig hátha lesz fagyasztható,,,, majd másnap közölték hogy nincs , vagyis nem maradt embrink fagyasztásra. nekünk is csak az az egy van amit beültettek.és én is remélem hogy ez egy kis picike nagyon erős és maradni akar nálunk :)
pár nap és tesztelek most vagyok ET+ 8 nap
Azért a tegnapi beültetés feletti örömömre:
Mára minden embriónk megállt a fejlődésben,nincs fagyasztható😔😔😔
Remélem ez az egyke nagyon erős🤞🍀
Szerinted emeljek még?
Vagy csináltassak pár nap múlva vérvételt és utána esetleg?