Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szia,én németül beszélő koordinátort választottam a Reprofitnál. Aki még aznap visszaírt, adott online konzi időpontot két hét múlvára egy dokinőhöz.
Minden gördülékenyen és gyorsan ment.
Én 43 évesen szültem és a nagy elhízásom kerek 6 kiló plusz volt! Normál spontán szülésem volt 5 óra alatt! Szval, bízz magadban és minden jól alakul!🙏🏻
Köszi,Annamária gyorsan átküldte az RG protokollt,reprofittol még várom a bejelentkezést,az Unica kicsit húzósabb árba,szóval még pár nap és dönteni fogunk, hogy melyik klinikát válasszuk.
Köszi szépen az infót,akkor még türelmesen várakozunk,és hát döntenünk kell melyik klinikát válasszuk.
Én RG be jártam, elégedett voltam.
Gyors, olajozott profi volt velünk az egész elejétől a végéig.
Szia!
Segítünk szívesen - mik a kérdéseid?
Én Reprofitos vagyok, a Reprogenesist nem ismerem. Általában gyorsan válaszolnak, de most valóban lassabban megy minden (Covid és nyári szabadságolások miatt). Általában pár hónap alatt lefut a dolog, ilyesmi sorrendben:
- jelentkezel donorpetesejtes beavatkozásra
- kijelölnek neked egy orvost (magyaroknak általában Bagócsi doktort)
- választanak neked egy donort (leadhatod a paramétereiteket s annak megfelelőt próbálnak találni: szemszín, hajszín, súly, magasság, vércsoport, végzettség, pluszban megmondják a korát)
- kifizeted a kért előleget (anélkül nem kezdik stimulálni a donort)
- megkapod tőlük a gyógyszerlistát pontosan előírt időzítéssel; a gyógyszereket szedned kell a donorral együtt
- leszívásra kiutaztok Brno-ba, a férjed leadja a spermamintát
- öt-hat nap múlva beültetés, a maradék megfelelő embriókat lefagyasztják
Általánosságban így ennyi.
A gazdaságis minket is a lépcső felé vitt, de mondtam, maradjunk inkább a liftnél.:) Egyébként minimálisan én is lépcsőztem a beültetés után. Legközelebb én is próbálok középutas megoldást keresni a pihenés tekintetében, de jó tudni, hogy a fapados is működik. :) (Tavasszal négy napot voltam otthon beültetés után és még csak el sem indult. Akkor mondtam, hogy ezt többet nem.)
az én anyukám sem nagyon repdes az örömtől hogy mibe vágtunk bele, ahelyett hogy velem együtt örüle, állíndóan a rosszat mondja...el fogsz hízni...minek ebben a korban...baj lesz stb... úgyhogy inkább nem mondok neki semmit. majd a végén :) szóval ismerős az érzés....
Sziasztok,minket a petesejtdonoros program érdekelne a Reprofitnél,többször írtam emailt, jelentkezési lapot kitöltöttem és semmilyen visszajelzést nem kaptam hetek óta.Mivel még az út elején tartunk,minden segítő információt megköszönök.Kérdésem még az lenne Reprogenesisről mi a véleményetek?
igen ez egy jó kérdés hogy az ember beülti után mennyit pihenjen
nekem Bagócsi azt mondta 2-3 nap pihi ne emeljek ne guggoljak, ne sportoljak ( mert hogy sportolok versenyszerűen ) , és utána vissza lehet állni a rendes életbe
én személy szerint a beülti után közvetlenül haza fele a kocsiba ledöntöttem első ülést fekvő pozició úgy utaztam...
a beülti után kb 5 percet feküdtem az ágyon utána már jöttek hogy keljek fel , kisértek a gazdasági osztályra ahol a gazdaságis csajszi úgy rohant le a lépcsőn alig bírtam követni, közvetlen beülti után lépcső rohanás utána :)
mikor haza értünk lefeküdtem pihentem
3 nap szabit vettem ki ( irodai munkám van) így 3 nap után mikor bementem ültem néha felállatm sétálni
a 3 napban otthon pihi , fekvés minimálisan...igyekeztem odafigyelni arra hogy sétaljak a vérkeringés miatt ...
szóval én 3 nap pihi és utána vissza dolgozni.
persze az emelésre stb figyeltem annyira fura volt hajoltam volna le akármiért felemelni és upsz eszembe jutott nem nem most nem szabad ...ekkor szóltam a férjemnek hogy segítsen....a végére kikészítettem :)
szóval igen muszáj pihenni beülti után....jót tesz :)
Egyébként ennél a sikeres megtapadásnál egyetlen napot nem voltam otthon beültetés után. Késő este hazajöttünk Brno-ból, másnap hajnalban keltem, mentem dolgozni. Viszont hivatali munkát végzek, ülőmunkát, és most éppen nyugisabb nyári időszak van, nem láttam indokoltnak otthon maradni. Ősszel húzósabb lesz, vélhetően stresszesebb is, akkor valószínűleg pár napot itthon maradok. De ha épp nyugi lesz akkor is, akkor lehet, hogy be fogok menni. Csak mert sokszor kérdés itt a fórumon, hogy érdemes-e és mennyit otthon lenni a beültetés után. Én is sokszor agyaltam ezen, a magam számára most már megvan a válasz. :) Amikor a saját orvosomra rákérdeztem, hogy mi a helyzet beültetés után a hajolással, guggolással stb., ő azt mondta, bármit lehet. A koordinátor 3-5 napig kíméletet javasolt, tavasszal valamivel több, mint 5 napig kíméltem így magam. Bagócsi a mostani beültetéskor 14 napot mondott, ezen kicsit meglepődtem, de tartottuk. Hozzátéve, hogy a beültetés után másnap reggel nem akartam a férjemet emiatt felkelteni, gondoltam kiveszek valamit a hűtő legalsó fagyasztójából, amihez ugye hajolni kell vagy iszonyat módon rogyasztani. Na ez nekem annyira sikerült, hogy kissé be is görcsölt a hasam, utána valami váladék jött is. Másnap vagy harmadnap gyógyszertárba mentem, a pultra tettem a táskámat, ami nyilván leesett és kiborultak belőle a dolgok, amikért le kellett hajolnom és össze kellett szednem. Aznap a boltban egy lisztet is leejtettem, azt mondjuk más vette fel. :) Nekem beültetés után sorra jöttek az ilyen esetek. Vagy pl. bevásároltam pár dolgot, ami nem tűnt nehéznek, de útközben már éreztem, hogy hiába tettem a szatyrot a vállamra, kicsit húzódik a hasam. Mire hazaértem, kicsit be is görcsölt, úgyhogy le kellett pihennem. Nyilván ezeknél mindig beparáztam, hogy kész, ennyi volt, ebből tuti nem lesz megtapadás vagy méhen kívüli lesz, de az égvilágon semmit nem befolyásolt. Nyilván ezek után én is jobban vigyáztam, és senkit nem buzdítanék arra, hogy a példámat kövesse, és valóban kell a kímélet, csak most már igazat adok az orvosoknak, akik azt mondják, hogyha az embrió meg akar tapadni, akkor meg is fog. Mi lombikosok mindenen szétaggódjuk magunkat, és sokszor nem hiszünk az orvosoknak, én ebben speciel már igen. :) Most a nagy plénum előtt szentül megfogadom, hogy legközelebb azért ilyeneket nem csinálok. :) De ha mégis előfordul, már tudom, hogy nem ezen múlik. Nyilván ezt a kérdést kezelje mindenki a meggyőződése szerint, csak gondoltam, leírom az én példámat.
Köszönöm. :) Szerintem az Utrogestannal önmagában nagy gond nem lehet, hiszen felvitte a progeszteron szintet, ahogy a koordinátor írta, a terhesség létre is tudott jönni. Az más kérdés, hogy önmagában nem elég, és pluszban jó, ha szed/szúr hozzá valamit az ember. Én már jeleztem a Reprofitnak, hogy legközelebb mindenképpen kérek majd valamit kiegészítésképpen. Amire még gondolok, hogy a bajt okozhatta, az enyhe Th1 túlsúly, amire most nem szedtem semmit, mivel két immunológus is mondta, hogy nem bizonyított, hogy ez probléma, az sem, hogy a Medrol erre jó, kvázi a Medrollal vaktában lövöldözünk, próba szerencse alapon. Nyilván ha sikerül, rá lehet fogni, hogy emiatt, de lehet hogy köze sincs hozzá. Mivel a múlt alkalommal Medrol mellett nem volt megtapadás sem (persze lehet, akkor tényleg az embrió nem volt jó, bármilyen kombináció elképzelhető), így úgy voltam vele, hogy akkor most kihagyom. Konzultálni fogok újra immunológussal, és ha mégis kell akár csak placebo-ként legközelebb, akkor szedni fogom. A cukrot mindenképpen kezelni kell, úgyhogy a Medrol is beleférhet. Az innunológus a Sandimmunt határozottan nem javasolta, attól azért én is tartok, az már nem gyerekjáték. Nyilván ha nagyon kéne, beszedném, de azért próbálom elkerülni. Tudom, többeknek sikerült itt a fórumon Sandimmun mellett, de az is simán lehet, hogy akkor minden úgy jött össze, hogy egyébként is sikerült volna. Persze ha előtte több alkalommal semmi, utána Sandimunnal hirtelen siker, azért az gyanús, de ebben azért hezitálok. Mindenesetre próbálok legközelebbre kicsit módosított stratégiát kialakítani.
Fura mód csak 3-0-3 Utrogestannal.
Nagyon sajnálom, sok erőt kívánok!
Sajnos a test nem mindig jelez, vagy ha már a jelzésnél tart, akkor néha késő.
Egyáltalán nem biztos, hogy a progi a gond, de az utro nekem sem vált be, ahogy a többiek is írták. Sőt nekem az vált be, amit itt régebben mások is írtak, hogy vegyesen használtam az Exeltist és a Cyclogestet, amihez a beültetés után jött a Prolutex.
Hogy miért nem foglalkoznak a progival a csehek? Szerintem részben azért, mert nem is tudnak sokszor róla, hogy többet szed valaki, mint ami a protokollban van. Ők azt írják az nem fontos, ne méressük. Minek kellene velük küzdeni, ha az itthoni doki felírja a többit? Én tényként írtam meg nekik anno, hogy az itthoni orvosom javaslatára (részben volt csak igaz) nem utrot használok és utána azt is, hogy Prolutexet is szúrok. Ők csak visszaírták, hogy rendben, egyetértenek.
Igen,ezért volt nekem is fura, h elhagyjuk. De a koordinátor vissza is írt hogy folytassam tovább. Csak ma estére nincs még sajnos szuri. De este 2 tabi megy majd, a biztonság kedvéért. Meg sztem reggel is. Tegnap írtam az itthoni dokimnak, h írja fel, de ma még nem volt a felhőben...
Szerintem mindenképp kérdezz rá, hogy biztosan el kell-e hagynod 7 nap után a Prolutexet. Akár az itthoni dokiddal is beszéld meg.
Nekem az RG-ben anno azt mondták (ezt az itthoni dokik is megerősítették és több helyen ezt olvastam), hogy a progit nem szabad csökkenteni, mert ezzel kvázi azt üzened a szervezetnek, hogy vége a terhességnek. Szóval ha emelsz, akkor azt a 12. hétig tolni kell, utána fokozatosan leépíteni.
Ma már sok doki adja a progit (persze kevesebbet, mint amit a 12. hétig kell szedni) a 36. hétig, a koraszülés megelőzésére. Ezt itt olvastam azt hiszem lientől először, de azóta olvastam és hallottam már több helyen.
Szia! Milyen progi pótlással lett beültetésre 175 nmol/l a progiszinted?
Sziasztok! Megjött a progi mérés eredménye. 50,05 nmol/l úgy,hogy a prolutex után 15 órával és a reggeli progi után 6 órával vettek vért. Sztem nem rossz, de ha nem szurok prolutexet, akkor sztem a minimumot fogja csak elérni. A prolutex előtti vérvétel a reggeli progi után 2 órával volt kb és 34nmol/l volt. Szerintetek?
Tènyleg? Hètfőn? Nagyon szorítok neked! Ismerem az izgalmat amit èpp àtèlsz. Minden, tènyleg minden vizsgàlatunk volt màr. Az utolsó Th1 Th2 ès mèhtükrözès volt. Minden rendben. Fèrjemnèl is. Nekem mindig vèrzès kezdődött a 6 hèt környèkèn. Mindig volt pozi teszt mègis jótt a vèrzès. A progi is jó volt. Èn csak a stresszre tudok gondolni. Na de majd kiderül.
Gondolom jövő hèt vège fele tesztelsz. Figyelem majd a fórumot. Ès mèg egyszer köszi!
Nem az Uniclinicára gondolsz?Mist a csapból is ők folynak.
Durva áraik vannak!A garanciaprogramba csak azt veszik be,aki az alkalmassági kritériumokba belefér.Erről szerintem nyugodtan kérj tőlük tájékoztatást,hogy mi fér bele.A többi olcsóbb intézménynél sincs pl.2embrióra garancia egy rosszabb spermiogramnál,csak 2 megtermékenyített petesejtre.
A garancia arra vonatkozik,ha nem tudnak 2 db embriót garanatàlni,akkor a következô kezelèsnek a felét elengedik.50%-ot kell fizetni ha nincs 2 embrió?Hmmm..
3IVF ciklus /ICSI/ 35 alatt 14.500 euro
35-37. 17.000 euro
38-39. 21000 euro
Ezeket az infókat tudom.
Sziasztok! Nèhàny ève a Reprofitnàl volt petesejtdonoros próbàlkozàsunk. Most újra nekifutnànk de elbizonytalanodtam. Olvastam az Uniklinikről akik garanciàt adnak de nem vilàgos mire. Jóval dràgàbb is. Valakinek van tapasztalata? Melyik jobb?
Sajnálom a kialakult helyzetet. Csak azért írok, mert tudom, hogy ilyenkor jó olvasni más támogató szavait. Aki ilyet mond az biztosan nem egy mély érzésű, tájékozott és széles látókörű ember. Sajnos az ilyenen nem lehet változtatni, kerüld el. Lehet, hogy öregnek, fáradtnak érzed magad, az elmúlt 6 éved biztosan nem múlt el nyomtalanul. Én pl. 35 évesen már erősen őszülök. :D Viszont azt se felejtsd el, amit az elcsépelt mondás kifejez: ami nem öl meg, az erősít. Az elmúlt 6 évedben hatalmas erő lakozik, meríts ebből erőt, abból, hogy mennyi mindent képes voltál végig csinálni. Ez szuper erőre vall! ;)
Köszönöm csajok, sok sok erőt adtok nekem, puszi mindenkinek!!!
Ne törödj vele ! Engedd el
Na en az ilye biztos orokre elfeelejtenem ja es némileg rendbe tettem volna az biztos ! Torodjon a sajat dolgaval van eleg bajod ,
Engedd el most masra koncentralj !!!!!
Sok erőt❤️🙏
Á, fel a fejjel, írd le azt a mérgező rokont. Az egész megjegyzéséből süt a mély irigység. Micsoda indulat lehet benne, ha nemhogy érzi mindezt, hanem még ki is fejezi, csak hogy hátha rosszabbul érzed magad tőle.
Egyébként igen, biztosan mindenki érti itt, min mész keresztül. Én arra jutottam, hogy teremtett léleknek nem mondtam el, hogy még próbálkozunk, s ha esetleg sikerül, akkor se tájékoztatok senkit a lombikról, főleg a donorpetesejtről. Az emberek olyan korlátoltak, hogy az egyébként kívánatos egyenesség állandóan visszaüt, hát kinek van erre szüksége.
Tarts ki!
Én kétszer véreztem, először progit emeltek, majd a másodiknál hematoma volt! Arra kaptam rutascorbint meg magnéziumot, és szigorú fekvés! De van olyan h nem derül ki miért van vérzés, nincs oka! Szerintem pihi pihi azzal nem árt az ember!
További ajánlott fórumok: