Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Nekem holnap lesz a beültetés és tegnap 23,20 lett a progiszintem. Plusz egy prolutexet javasoltak vagy +2 utrot.
De a ti receptjeitek alapján nem vagy vagy hanem +utro + prolutex. Már indulás előtt nem fogok tudni még egy tesztet csináltatni, csak reménykedek hogy elég lesz ez az emelés... 🤔
Pont most lett az eredmény:54
Szóltak,hogy este is szúrják prolutexet.
Elgondolkodtató.Most már kicsit aggódom.Én reggel csak egy prolutex és este 200 mg exeltis.Ráadásul még mindig nem kaptam meg a progeszteron eredményt.
Szerintetek?
Sziasztok,
Nagyon sajnálom Mancs, drukkoltam neked!
Én talán úgy tudok segíteni, hogy bemásolom, hogy korábban miket olvastam progi ügyben:
„Érdemes valóban progeszteron-szintet nézetni beültetést megelőző napon, mert ha 80 alatt van, nem érdemes berakatni az embriót. Nagyon szomorú, hogy ezt sem a csehektől tudom, hanem az itthoni meddőségis dokimtól..”
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Szia EvEtkete! A progi sokszor volt itt téma, utána is olvastam, szerintem is kb ezek a tartományok talán az ideálisak:
Deda írta: "Beulti elott 5 nappal 1 ng/ml alatt legyen kulonben nincs megtapadas! Beulti napjan 30 ng/ml! (1ng=3,18nmol; 30ng=95,4nmol).
Ezt pedig Beus írta: "Beultetes elott nekem 30 nmol korul volt de az a lenyeg h 60nmol alatt legyen. Utana igyekeztem feltornazni 100nmol ra es tartani azt a szintet."
Szóval a beültetés napján még ne legyen magas a progi, mert az gátolhatja a megtapadást. Utána viszont érdemes nézetni, ha kell akkor hozzápótolni a protokoll szerinti adaghoz.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
„Emma receptje:
2*4 utro=800mg
3*1 prog. exeltis=600mg
1prolutex=25mg
Ezen kívül Medrol+lipid+Clexane kombó ment
De! Ezt nem beszéltem meg orvossal,az itteni lányok tanácsára hagyatkoztam,amikor et+7.nap barnázni kezdtem. Ekkor már nem volt vesztenivalóm és a protokollban szereplő 2*4utrót egészítettem ki a többivel. Utólag visszanézve mindig nagyon alacsony volt a progim és volt előtte 4 sikertelen próbálkozásunk. Biztos nemcsak ez hozta meg a sikert, de sztem eléggé hozzájárult. Ezen kívül Medrol+lipid+Clexane kombó ment
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Karolka receptje: Napi 2x4 Utrogestant használok + 3x1 200 mg progesteron exeltist
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Valaki ez irta: 1400 mg progival kezdtem ,(4-0-4 Utro és 3x1 progesterone exeltis), amit barnázáskor 1600 mg-ra emeltek/tem. Plusz kétnaponta most Prolutex.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Valaki ezt írta:
Én proluxet használtam(napi 1) -ez injekció+ utrogestant(2*4),hüvelybe +3*progeszteron exeltis szájon át. Ez összesen 1400mg körüli progeszteron/nap volt.
Ezt az adagot nem a Reprofit javasolta, hanem az itteni lányok és bejött. Összességében én is a 3frontos támogatást javaslom, mint RosaGina 335 oldal
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Beülti után 2-3 nappal nézess új progit és ha nem elég akkor még mindig kérhetsz pótlást szerintem!
Nekem 4-1-4 utro ment! Nagyon drukkolok holnap!:)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
En napi 1500mg+a prolut toltam es volt aki ennek majd a duplajat....nekem is 800 volt a protokoll de azzal epp az also hatart suroltam igy 3 naponta nezettem es addig emeltem amig nem volt elfogadhato az érték.
Végülis nekem is 1600 plusz a prolutex
Reggel 800, este 800 delben prolutex.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
progit elhanyagoljak, én a duplájára emeltem vagyis az itthoni dokim.
Napi 800mg helyett 1600 plusz prolutex szuri. 136 old
Ahogy mások már mondták előttem, egy is elég is sikerhez! Progira figyelj, ha nem tudod még, hogy hogy reagálsz rá, érdemes ránézetni pénteken és ha kevesebb, mint 50-70 nemtudom100 nmol, akkor kellene még pluszban bevinni prolutexet, vagy valami jól hasznosulót.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ma reggel megkaptam a HCG eredményem, FET+14 nap 3591.
Progeszteron 45,91 nmol/L. Brno szerint ez ok, de az itthoni doki azt mondja, szedjek még napi 2x1 Progeszteron exeltist.
A TSH-m viszont felugrott 2,8-ra. Ezzel sztem kezdeni kell vmit.
Sajnos az Estrofem nagyon elviszi a TSH értékét, állítólag a beágyazódás időszakában fontosabb, hogy 1 körül legyen. Én a fél Letroxot egészre emeltem emiatt.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
beölti előtt a progeszteront szokták a lányok (és néha dokik is) nézetni. Egyesek szerint az 50-60 nmol/l közötti progeszteron (25-60?) beültetéskor a jó. De ettől eltérővel is fogantak babák persz.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Szia! Üdv köztünk :-) és hajrá, drukkolunk nagyon. Azt hiszem, a fórumozók nevében is kijelenthetem, hogy mi itt majd' mindnyájan a szép kövér progi adag hívei vagyunk. A progeszteront nem lehet túladagolni, viszont ha alacsony a szintje, az akadálya lehet a beágyazódásnak, úgyhogy ki szoktuk kicsit pótolni az egyen protokollban előírt 4-0-4 Utrogestan adagot Prolutexszel, Progesteron Exeltis-szel. Csak arra ügyelj, hogy ha egyszer elkezdtél mellé szedni valamit, akkor azt a 12-13. hétig szedned kell, illetve érdemes még pontosan 12 óránként felhelyezni az Utrot, illetve pontosan 8 óránként szedni, amit 3x1 adagban szedsz, és amit 1x1 adagban, azt pontosan 24 óránként. Nyugodtan oszd meg Timmermann doktor úrral az aggályaid szerintem, engem is ő kezel, és nagyon képben van, tudja, mit érdemes ilyenkor felírni.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Igen, a hüvelyi progeszteron pótlás mellé az injekciót javasolják, effektívebb, mint a hüvelyi+szájon át történő pótlás. A vérben egyenletesebb szintet tart fenn, kisebb az ingadozás, és így talán az esély nagyobb arra, hogy megmarad a baba. Főleg 40 fölött adják ezt a Cyclogest+Prolutex kombót.
Sokan a vérvételt sem tartják fontosnak, mert ugye az is mást mutat a vérből, mint ami helyileg a méhben van/lehet.
Ezért is fontos a hüvelyi pótlásnál jól felszívódó és jól hasznosuló formát választani. Szerintem jelenleg a Cyclogest az. Nem reklám, nem nekik dolgozok. 😘
Maximálisan megértelek! ❤️❤️❤️
Az utolsó lombiknál már én sem mondtam senkinek. Államiban voltunk, sokat tanultam belőle, de az sem sikerült.
Gondoltam ha “nyerünk a lottón” egy donor petesejtesre befizetek, addig meg ágyban párnák közt próbálkozunk, az esélytelenek nyugalmával. Mert az elengedés sajnos nagyon nem megy. De azt felfogtam hogy sajátsejtesre már nincs reális esélyem.
Sajnos az Utrogestan tényleg nem a legkorszerűbb készítmény, ezt még az államiban is mondták/tudták, a felszívódásában és így a hasznosulásban van óriási különbség, az injekció meg azért kell, mert rögtön a véráramba kerül, és ott egy viszonylag egyenletes alapszintet tart fenn.
Nekem így napi 800 mg Cyclogest hüvelykúp és 50 mg Prolutex szuri ment.
Emellett nyílván lehetett az embrió genetikailag beteg, mint ahogy egy bevizsgált is előfordulhat, hogy nem tapad meg. Tényleg őszintén sajnálom, hogy nem sikerült, mert régóta szurkolok neked nagyon! És nem mondom, hogy tudom mit érzel, mert nem tudom, én még a megtapadásig sem jutottam el. De a fájdalmat ismerem. És a tehetetlenség reménytelen dühét is.
Tudom ez most a legkevésbé sem vigasztal, és ezt is totál megértem. Nagyon nehéz út ez…
Én, ha minden jól megy, befekszem a harkányi kórházba egy gyógykezelésre, mert a testem mellett a lelkemre is ráfér a rehabilitáció. És van az a pont mikor már kell segítség a léleknek is. Nekem most jött el.
Erőt kívánok és ölellek szeretettel! ❤️❤️❤️
Mancs, 7+0 hetes vagy? Embrió van? És szívhang még nincs?
Nekem tavaly januárban csak üres petezsakok voltak. 1025 mg progeszteron ment akkor és 10 ng/ l fölé épp hogy ment a progim. (De nem vèreztem) abból sajnos 10.heten missed ab lett.
Mèg ne add fel,ha ott az embrió is akkor még lehet bármi 🙏🙏🙏🙏
A mostani beültetésnèl , beültetés napján 30,99nmol/l volt a progeszteron ( 600mg Arafem hüvely kapszula ment ERA teszt protokoll azzal készült, ezért ennyi és nem a Reprofitos 800mg utrogestan) Ez egyébként olyan mint Mo.n a progeszteron Exeltis bogyó (200mg)
Erre azt írta Svetlana a koordinátorom hogy 1 progi Injekciót szúrjak beültetés napjától.
Majd TF+1 naptól +1 Arafem ment. Így összesen 800 mg tabi és 1 injekcio volt.
14.napon 51nmol/l volt a progi.
Most vagyok 8+4🙏🙏🙏
Nagyon szurkolok.
oh Mancs, nagyon sajnalom.
az utrogestan nekem kuka volt.
nem tudom miert az van az alap protokollban a reprofitban is....
nekem nincs jo tapasztalatom.vele.
Agolutin injekcio nagyon jo.
es a cyclogest kup.
valszeg nem a progival volt a gond egyebkent. de en legkozelebb az utro helyett massal probalkoznek.
💚
Szia, sajnalom nagyon, de meg ne add fel!!
En osszel jartam ugy, hogy a 14.napi vervetelt kovetoen 2 hettel nem volt meg szivhang, aztan 1 hettel kesobb sem. meg akkor is biztattak, de 1 hettel kesobb mar teljesen egyertelmu volt az orvosnak, hogy nem fejlodik. Elotte meg vegig “sejtheto/lathato volt a szivhang”. Mutet lett a vege. Oknak genetikat, immunrendszert sejtenek. Azota volt habab vizsgalatom, th1 tulsuly es nk fokozott aktivitas bebizonyosodott. Meg trombozis hajlam (hogy ezeket elotte miert nem kerte senki nezetni 3 itthoni lombikon keresztul - jo kerdes).
Ezzel csak azt akartam mondani, nem biztos, hogy a progeszteron szintedben keresendo az ok, ha netan ez az embrio nem jut el a szivhangig a fejlodesben. De ne ugy legyen!! Higyj benne!! 🙏🙏🙏🙏🤞🤞🤞🤞🤞
Medrolt szeded vegul? Azt irtad elozoleg, hogy ki van zarva, olyan gusztustalan amiket okoz.
Az èn pèldàm: reggel Prolutex ez csak injekció 25 mg. Dèlben Cyclogest -hüvelykúp-400 mg,este Cyclogest 800 mg.
Barinő: reggel Prolutex szűri,este 400 mg Exeltis-hüvelykúp. De ő sokkal fiatalabb (10èv) mint èn. Gondolom ez is szàmít.
Kérlek, írd meg, hány mg-ot használasz. Most próbálok infót szerezni, hogy legközelebb ne járjak így.
Te is szúrsz mellé valamit?
Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat. Most kb. vigasztalhatatlan vagyok. Jól értem, hogy van Prolutex Exeltis, ami hüvelybe megy és van a Prolutex injekció?
És a Prolutex injekció az milyen kiszerelésű?
Ha Cyclogest és Prolutex kombináció megy, akkor az összesen hány mg? A Prolutex injekció az mennyi?
Az Utrogestan nekem 100 mg, az reggel és este is, tehát összesen 800 mg.