Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
sziasztok
mennyire igaz ez a 7-én 9-én sztrájk a szlovák határon ???
tud valaki erről bármit is, hogy a szlovák határt lezárják 8 óra körül???
mi 7 én megyünk ki reggelre van időpontunk a klinikára :)
köszönöm
Szia Mara!
igen, végül 2 nap után felhívott a doki és persze igen, a koromat nevezte meg elsősorban... :) :(
Javasolt még egy kezelést más típusú hormon protokollal. Őszintén, nem igazán értem, mitől lenne ettől más az eredmény, ha a petesejtek állapota a gond...
Szia Nikol!
sajnos én is ezt tapasztalom, hogy lassan egy orvosi egyetemet elvégezhettem volna, olyan mértékű utánajárást igényel, hogy értsem, mi történik velem...Nagyon ritka az az orvos, aki időt szán arra, hogy valóban megértse a problémát és segítsen megtalálni a megoldást.
Remélem, azóta kaptál választ...
Mielőtt elkezdenèd a progit szedni, legyen Progeszteron szint nézve ha magasabb mint 1ng/l akkor ne menj beültetésre.
Akkor a tüsző közbeszólt.
sziasztok,
ha valaki csak átutazik Szlovákián, mondjuk Brno-ba, akkor ezek nem vonatkoznak rá.
g pont és a c pontban azt írják, hogy nem kell regisztrálni a tranzitálóknak
jól értem, ugye?
Új infók a szlovákiai határátlépőknek!
Kedves lányok, íme a változások:
SZLOVÁKIA- HATÁRVÁLTOZÁSOK 2021.07.09-től
A pontok be nem tartása 1000 Euró helyszíni vagy 1659 Euró nem helyszíni bírsággal fogják büntetni.
MINDENKINEK regisztrálni kell a következő oldalon. Nincs kivétel. Ezt legkésőbb a határátlépéskor kell megtenni.
1. OLTOTTAK REGISZTRÁCIÓJA:
- aki minimum 14 nappal, de nem több mint 12 hónappal van a 2 adagos oltás 2. adagjának a beadása után - 1 regisztráció 6 hónapig érvényes
- aki minimum 21 nappal, de nem több mint 12 hónappal van az 1 adagos oltás beadása után - 1 regisztráció 6 hónapig érvényes
- aki minimum 14 nappal, de nem több mint 12 hónappal van az oltás 1. adagjának a beadása után és ez az oltás maximum 180 napon belül beadásra került a megbetegedéstől számítva- 1 regisztráció 6 hónapig érvényes
- aki megkapta az 1 vagy 2 kombinációs oltás 1. adagját- 1 regisztráció jelenleg 2021.08.09ig tart( aztán valamire ismét készülnek)
EZEN személyek angol, szlovák vagy cseh nyelvű okmánnyal(igazolással) kötelesek ezt igazolni bárhol és bármikor ha rendőr vagy a közegészségügyi hivatal munkatársa felszólítja őket.
2. NEM OLTOTTAK REGISZTRACIÓJA ÉS SZABÁLYOK ( ez minden belépéskor meg kell tenni)
- regisztrálás a fent említettek szerint
- majd 14 nap karantén a belépő személynek és vele egy háztartásban élőknek otthon vagy állami intézetben
- a karantént megszakítani leghamarabb a belépést követő 5. napon lehet negatív PCR teszttel ( antigént már nem fogadják el).
3.
12 ÓRÁNÁL RÖVIDEBB ORVOSI ELLÁTÁSRA VONATKOZÓ REGISZTRÁCIÓ ÉS SZABÁLY ( főleg a nem oltottaknak fontos és azoknak, akik valamiért nem felelnek meg az 1-es pontban leírtaknak)
- regisztrálni kell a fent említettek szerint.
- 1 regisztráció 1 hétig érvényes ( ha ez letelt, újra kell regisztrálni)
- a szabály ezeken kívül a régi maradt, de nagyon figyeljetek az aznap kiállított igazolásra🙏🙏🙏🙏
"Az egészségügyi minisztérium előzetes engedélye után minden olyan személy, amely saját vagy hozzátartozója akút és halaszthatatlan orvosi ellátás és kivizsgálás, protokoláris prevenció vagy ellátás, folytatólagos orvosi ellátás céljából lép be vagy lép ki a Szlovák Köztársaság területére/ről kivételt képez a karantén kötelezettség alól. A kérvényeket az egészségügyi minisztérium honlapján lehet indítani ( linket berakom kommentbe).
Ha a belépés és kilépés között kevesebb mint 12 óra telik el, ezen egészségügyi minisztériumi engedély nem szükséges, azonban ezt aznap kiállított orvosi meghívóval, orvosi igazolással szükséges alátámasztani."
Amúgy én nem is hasba szúrtam hanem combi hájba.
Hasba a prolutexek mentek :-)
Igen. Ha apró hajszáleret találsz el, akkor sajnos lila lesz. Alkati dolog is, de meg is lehet tanulni úgy beadni hogy ne találj el semmit vele és akkor nem lesz lila.
Terhesen is szúrtam, van rutinom.
Én úgy csinálom hogy a tűt irtó lassan kezdem beszúrni és figyelek. Ha érzem a tűt, akkor nem jó helyen van, kihúzom és arrébb próbálkozom. Ha nem érzem a tűt, akkor jó a hely és lassan szúrom be.
nekem volt olyan ciklusom ahol vol tuszo. adtak tuszorepesztot.
ettol fuggetlenul sikertelen ciklus lett.
remeljuk nalad nem zavar be.
persze a hasam mindket oldalt, ahova szurok. a pizsama felso is sokszor veres lesz.
sajnos ez ilyen....:o