Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
A petesejt adományozását az egészségügyi törvény szabályozza, Magyarországon meglehetősen szigorúan. Petesejtet csak 35 évesnél fiatalabb nő adhat, akinek van legalább egy gyereke. Az egyik módszer az anonim felajánlás, amely során leszívják a petesejteket, és később felhasználják. Az ivarsejtek adományozásáért nem lehet pénzt kérni, illetve elfogadni. Célzottan is fel lehet ajánlani ivarsejtet, de ezek további feltételekhez vannak kötve. A legfontosabb, hogy az adományozó és a befogadó (hivatalosan recipiens) nem lehetnek testvérek, s az adományozás csak akkor jöhet szóba, ha az alábbi feltételek egyikének megfelelnek:
közeli hozzátartozók
oldalági rokonok (pl. unokatestvér)
testvér házastársa/ élettársa
házastárs/élettárs közeli hozzátartozója (kivéve testvére és egyenesági rokon)
vagy házastárs/élettárs testvérének a házastársa/élettársa
Ha valaki célzottan kíván petesejtet adományozni, akkor a befogadóval együtt személyesen, egybehangzóan nyilatkozniuk kell erről, illetve arról, hogy az adományozásért nem fizetnek, valamint nem kényszerből, fenyegetésből és megtévesztésből történik az adományozás.
Sziasztok.
Magyarorszagon is lehetseges a petesejt donor?
Tb-s esetleg mint a lombik?
szia.
nem hiszem, hogy hozott anyagot beadnak, általában nem szoktak, mert azért nem tudják vállalni a felelősséget.
így is csak úgy adják be, ha van kéznél orvos.
de egy kérdést megér, hívd fel őket. amúgy tök kedvesek.
Szia.
Nem tudod,ha viszem az infúziót,akkor mennyi alkalmanként csak a beadás?
sziasztok!
múlt héten volt téma, de még egy intralipid tapasztalat:
4,5 h, amíg lement a 200 ml, plusz fél óra papírozás, előkészítés. 50-es cseppszám.
kaját, innivalót és könyvet, vagy valami szórakozást vigyetek, mert nagyon unalmas.:-)
G1 intézet (90 ezer/alkalmom)
Mindenki saját szimpátia,illetve pl.hallottam olyan donorembróst,aki a nagyobb donoradatbázis miatt tette le v melyik intézménybe a voksát.
Nekem pl sok ismerős váltott csehekről szlovákokra,különböző okok miatt.
Én a szlovákokhoz megyek,nekem közelebb van,valamivel olcsóbb,pár napon belül mindig mindenre vàlaszolnak,szakmailag és emberileg is meg vagyok velük elégedve,magyar koordinátor stb.
Vedd fel több klinikával a kapcsolatot és így könnyebben meg tudod hozni a döntést,hogy melyik szimpatikusabb.
Sok szerencsét!🍀
Sziasztok
Mi nemsokára belevágunk a petesejtdonoros beültetésbe, DE ... a cseh intézmények közül melyikbe menjünk? Ti mi alapján döntöttetek?
köszönöm :) ,,,érdekes hogy most nyugodt vagyok nagyon...amikor aprotokollt megkaptam onnan kezdtem izgulni, meg lassan mentek a napom aztán felgyorsult minden egyszercsak azt vettem észre már kint vagyunk és dokival konzultálunk aztán nekem uh , férjemnek mintaadás.... :) felpörögtek az események :) holnap du ra megyünk , jelentkezem majd leírom a tapasztalataim.:)
most rakom össze a papírokat, aztán pihi, es holnap reggel indulás :)
Hű,ez nagyon izgi!Egy kalappal!🤞🤞🤞Már biztos nem bírnék magammal a helyedben,nekem még kb 8 nap,de nagyon nehezen bírom..
Majd várjuk a híreket🙂
Ne is mondd,itt két három hónap,mire az ember bejut egy magándokihoz..én is kb.2 és fél hónapot vártam az immunológusra, és videókonzultációra"járok."Próbáltam bejutni a "sztár" endokrinológusok valamelyikéhez is, de nagyjából, ha kihalnak előtted, úgy lehet bejutni..
Én th1 túlsúly,magas NK miatt a megtapadás elősegítése miatt kapom ,szteroiddal,smoflipiddel egyetemben.
Szia!
Én szedem, minimum
6 héttel az IVF előtt kell elkezdeni.
Nekem sajnos nem is jön ki a 6 hét,csak az 5,mert a donorom stimulációja miatt így fog kijöbbi.A szlovákok szerint ez nem olyan nagy baj,ők nem tulajdonítanak akkora jelentőséget a plaquenilnek.
Megy a drukk!
Nekünk szerda v csütörtök leszívás a donornak és utána lévő héten ET.🤞
Mindannyian így vagyunk,de belevágunk,mert sajnos van akinek nincs más lehetősége már.
Ez egy fantasztikus lehetőség,szerintem.
És bátraké a szerencse.🙂
Köszönöm.
Még nem döntöttünk. Én igazából a sikertelenségtől félek, mint olya sokan, akiknek nincs gyereke és évek óta próbálkoznak hiába.
szia
a te eletkorod nem szamit.
sztem kb 3-4 honap alatt eljuthatsz az elso korig (remeljuk tobb nem is kell).
3 probalkozasbol 90+% eselyt irnak a honlapjukon.
Mo n nincs petesejt donoros lehetoseg. max csaladtaggal. ha neked van olyan, aki ilyesmire bevetheto.
Szlovak v cseh kilinkakra jarunk mi innen tobbsegben.
sok sikert nektek! 🍀