Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Van vmi cucc, amit belocsolnak a mehbe, valamelyik kinti klinika csinálja. Reméljük, más tud több részletet is,mint én.
Sziasztok, ismételten szeretném a segítségeteket kérni. Tavaly novemberben lefújták a beültetést, mert a 10.napi ultrahangon 4 mm volt csak a méhnyálkahártya. Oké. Most megint elkezdtem a felkészülést, és tegnapi (10. napi) UH eredménye 3,2 mm. A felkészülést abba kellet hagynom. A fórumon olvastam, hogy E vitamin, gránátalmalé, vörösbor segíthet, ezeket bevetettem, de semmi. Értem, hogy így nincs értelme megpróbálni, de mi a megoldás? Brno annyit ír, hogy sajnálom, de megírtam nekik, hogy ez harmadjára fordul elő (2021-ben is volt egy ilyen) mi a megoldás? Esélyt sem kapok arra hogy egyáltalán eljussak a beültetésig. Nincs valami ötletetek? Volt már vki hasonló helyzetben? Nem lett volna esély hogy ez legalább 7mm-re megvastagszik a beültetésig ami 03.11 lett volna? Bármilyen ötletet szívesen fogadok, nagyon el vagyok keseredve. Nagyon szépen köszönöm!!
Nekem nem volt ERA tesztem, nem is nagyon értek hozzá… de azt hiszem, mindegy, hogy hány napos a ciklus. Az számít, hogy a progeszteront mikor kell elkezdeni a beültetés előtt. Általában 120 órával korábban kell kezdeni, de az ERA kimutathatja, hogy ez az ablak elcsúszik. S mintha több egymást követkő beültetésnél is tartanák a mért értéket, nem csak az épp akkori egynél. Lehet, rosszul tudom - az ERÁs lányok majd megírják.
Köszönöm💗
Amikor 30-31 naposak voltak a ciklusaim 4hónappal ezelőttig. A ET ès Fetnél is a 20.napon volt a beültim.Ugyanazzal a hormon protokollal.
Most 26-28 naposak.
A Era teszt csak az arra a beültire alkalmazható amit akkor csinàlnak?!?
Ahhoz igazítják a beûlti napot/órát?
Szia!
Emma/Alice teszt: igen, ha ezek problémát mutatnak ki, akkor az orvos antibiotikumot/probiotikumot ír ki. Én meg úgy voltam vele, hogy akkor beszedem az antibiotikumot s kész, ártani nem árthat, a drága vizsgálatot meg megúszom.
Lactobacillus teszt: az tulajdonképp ugyanez. Ha a teszt kimutatja, hogy kevés a lactobacillus, akkor az orvos felír azt. Akkor meg használhatunk ilyet teszt nélkül is, hisz csak segíthet. Lactobacillus van a Gynophilus Restore-ban, a Lactofeel-ben, a Mollioban, a Profeminában.
Az antibiotikumot orvos írja fel (nekem nőgyógyász is simán felírta). Probiotikumot te magad is vehetsz a gyógyszertárban, nem kell hozzá recept.
Én is 1-1félét használtam: Mollio (szájon át) és Gynophilust (hüvelyben). De a másik kettő is jó, mindegy. Ha nem kedveled a hüvelyit (én megértem, brrr), akkor nyugodtan használj csak Molliot, az is nagyon sokat segít.
Progeszteron szint: ha jól tudom, 35 nmol/l kell legyen a beültetés táján, alá nem eshet. Nekem mindig sokkal több volt, 85-100 nmol, az se volt gond soha.
Labor: Szerintem ez nem is labor, hanem helyszín kérdése. Én Budapesten a XIII. kerületi Váci Corner Synlabba járok, s ott mindig megvan az eredmény már aznap délutánra.
Szia ès nagyon köszönöm a sok jó tanácsot💕
Szívből szorìtpk Neked ès itt mindenkinek 💗🍀
Az orvosom a beülti napjain azt mondta,hogy nem kell felhelyezni a Cyclogestet.Ìgy csak este lett.
Mondtam,hogy reggel szájon át este pedig hüvelyen át használtad a probiotikumot.Mollio ès Profemina szájon át,Laktofeel és Gynophilus pedig hüvelyi probiotikum.
Nem lehetne egyfajtát csak szájon át használni a probiotikumot?
Volt amikor a Cyclogesttől viszketett ott lent🙈Nem tudom mièrt.
Ès mennyinek kellene lenni a progi szintnek lenni beülti előtt ès után?
Mindtàm màr itt ott,de most leíràm.
A beülti utàn aznak mental progit mèretni.
Előtte napi progi szint 2-3 nap mire megjön az eredmèny a Synlabnál.
Tudnál ajànlani gyorsabb labort?
Köszönöm
Köszönöm,hogy megosztottad💕🤗
Kõszönöm Mara77 ès Alexa 98💕
Gynophilus Restoret ès az anti-biotikumot a nőgyógyászat kiírja?
Akkor lényegèben Emma ès Alice tesztnél olcsóbb an anti-biotikum,probiotikum kùra.
Ha valami nincs rendben odabent akkor ezt javasolnà az orvos?
Ès mi van a laktobacillus tezttel..vagy valami ilyesmit hallottam
Rendben. Köszönöm szépen a sok segítséget 😘
Hát, szerintem általánosságban semmi gond nem lehet vele menstruáció alatt. Úgyse ezzel a vérzéssel kezded a következő protokollt, szóval mi baj lehetne…
Szerinted a Doxycyclint elkezdhetem menstruáció alatt is? Van ennek bármi jelentősége? Elfelejtettem megkérdezni..😕
Szia. Én Mara77 tanácsára a Mollio-t rendeltem meg. Illetve, mellé még a Gynophilus Restore hüvelytablettát.
Szia!
Megkèrdezhetem,hogy melyik probiotikumot rendelted?Annyi van.
Gratulálok a kislányodhoz 🥰
Köszönöm, hogy te is leírtad a tapasztalatodat. Árban azért nem mindegy, hogy melyik megoldást választja az ember. Megfogadom a tanácsokat. Már ki is írattam a megfelelő készítményt az orvosommal. Hozzà beszerzem még a probiotikumokat. Nagyon bízom benne, hogy többek között ez is segít majd.
Sziasztok.
Egy régi fórumozó vagyok, bele bele szoktam olvasni.
Alexának98 üzennem hogy teljesen igaza van Mara77-nek a (37408) az EMMA és ALICE vizsgálatal kapcsolatban, szerintem is fölösleges ha követed a tanácsait, és ajánlom mindenkinek. Nekem volt és utána a leírtakat csináltam ha nem is szóról szóra de ez a lényeg. És nálam ez hozott sikert szerintem. 4 beültetésem volt 0 megtapadással utána csináltamat EMMA és ALICE az 5 sikerült 15 hónapos a lányom. Azért azt hozzá teszem hogy ez egy második kör volt más donor másik intézmény. Kívánok mindenkinek egy kisbabát.
Nem vagyok nagy szakértő, de szerintem mindenképp hasznos volt. Simán használhatod még most is, vagy a Gynophilust (abból vagy napi is, négynapi is). Mind jót tesz!
Szia, lenne nekem is egy kérdésem 😀 a lactofeel szerinted úgy is hasznos volt, hogy a menstruáció előtt használtam? Most van a stimuláció, kb 2 hét múlva lesz a beültetés. Tehát kb egy hete fejeztem be a 7 adagot. Kellene most is tovább folytatnom, ahogy elmúlt? Köszi😊
Én is nagyon szorítok neked! 💕
Értem. Nagyon sajnálom, hogy ezeken kellett keresztül menned. Ez sorozatosan borzasztó lehet. Akkor nagyon-nagyon sok sikert kívánok neked, mert megérdemled 🥰
Mindig van megtapadás, csak aztán elvetélek. Most lehet bizakodni, de még pár hét, mire kijelenteném, hogy sikerült.
Akkor sok mindenen keresztül mentél te is. De ha jól értettem, akkor neked összejött, ugye?
Mindenféle gyógyszerek - nekem, mint kiderült, a TH1 túlsúly okozta a folyamatos vetéléseket, s arra durva immunszupresszánst írtak fel.
Rendben. Akkor te is nehéztüzérséggel mentél neki 🙂 Volt esetleg valamilyen plusz beavatkozásod is?
Igen, általában reggel a szájon át szedhetőt s este a hüvelyit. Aztán a hüvelyit abbahagytam a progeszteron előtti napon, de a szájon át szedhetőt folytattam még hetekig.
Köszönöm, hogy leírtad. Nagyon sok hasznos tanácsokat adtál. Mindent megfogadok, hátha ez is hozzásegít a sikerhez. Pl. azt sem tudtam, hogy lehet beültetés után is szedni a probiotikumot. Pedig ésszerű, mert jobb környezetet biztosít az embriónak. A szájon át szedhetőt, akkor egy időben használtad a Lactofellel ,beülti előtt?
Igen, így.
Nekem a nőgyógyász Doxycyclint írt fel, de bármi hasonló szélessávú antibiotikum megfelel. A probiotikumokat meg folytattam a beültetés után is (főleg a Mollio/ProFeminát, mert ezek szájon át szedhetők. A Gynophilus/Lactofeel-t abbahagytam akkor, amikor a beültetés előtt elkezdtem használni a Cyclogestet).
És milyen igazad volt. Az antibiotikum kúra engem se zavarna. Már ez lenne a legkevesebb. Megpróbálom megbeszéni a lombikos orvosommal, hátha ő is vevő lenne rá. Holnap úgyis konzultálnom kell vele a sikertelen lombik miatt. Szerintem se érhet össze, főleg úgy, hogy még a probiotikum kúrát is be kell iktatni utánna. Ha jól értelmeztem, akkor te is így csináltad, ugye?
Ez az antibiotikum-kúra... Nekem a Reprofitos orvosom javasolta sokadik vetélés után az Emma/Alice tesztet. Belementem, elkezdtem rá a készülést (kb. ugyanolyan protokoll, mintha tényleges beültetésre mennél)... aztán elkezdtem gondolkodni, hogy tulajdonképp mi a fenének is kidobni rá félmillió forintot, ha a végén úgyis széleskörű antibiotikumkúrát írnak fel. Annyi antibiotikumot beszedünk életünk folyamán, most nem az a tíznapos kúra fog problémát okozni. Megkérdeztem az itteni nőgyógyászomat erről, s teljesen egyetértett velem. Lemondtam a Reprofitnál a beavatkozást s kész.
Viszont (szerintem) az antibiotikumkúra és a beültetés ne érjen össze. Nekem volt köztük pár hét - nem mondta senki, de felteszem, azért jobb, ha nem ütközik, nem?
Nagyon szépen köszönöm. Megfogadom a tanácsaidat. Az antibiotikum/probiotikum kúrát is kérni fogom. Erre nem is gondoltam, hogy szükséges lehet. Régebbi lombik előtt szedtem már, de valahogy most elmaradt. Sajnos, a progeszteront se nézettem, pedig volt olyan kezelés, amikor ennél többet kaptam. (még a másik orvosomnál).
További ajánlott fórumok: