Pesterzsébeti anyukák, apukák! (beszélgetés)
Mikor szeretnéd beindítani a kozmetikádat és hol?Ezzel foglalkoztál Enikő megszületése előtt is?
Mostanában én is nézegetem a munkákat nagyon,mert fogalmam sincs mit és hova fogok elmenni dolgozni ha Árisz betölti a három éves kort.De remélem,hogy addigra könnyebben el lehet valamelyest helyezkedni majd mint most a válság közepén.
Szia!
Tudhatnád,hogy hiába van otthon egy csomó játék,azok mindig unalmasak és mindig az kéne ami éppen nincsen. :))
Mekkora bicikli kell a Bencének már?
Nálunk Árven kapott tavaly egy motort,de az nem olyan mint amilyen a többi gyereknek van,így teljesen odáig van,hogy neki is kell olyan mint amilyen a többieknek van.Így most megbeszéltük apával hogy jövő hónapban van a névnapjuk és veszünk neki egyet rá.És ezek után már megtanultam hogy nem veszek egyedibb dolgokat addig amíg ilyen kicsi csak olyat amilyen minden gyereknek van,mert semmi értelme úgyis az kell Neki,mint amilyen a többieknek van.
A párom egy kollégiumban nevelőtanárként dolgozott,de most ment nyugdíjba-úgyhogy ezentúl nekem kell megkeresnem a kieső bevételt-a kozmetikám beindításával.
Ezentúl elvállal-némi fordítást román nyelvről.
Fizikai munkát nem tud már végezni,mert a gerince nagyon beteg:(
Szerencsére akkor jobban vagyzok Ti is:))
Enikő most a melegben nyüglődik,de amúgy jól van-hatott az antibiotikum,és már jó az étvágya-sokat játszik.
Bence nyüglődik szegénykém,nagyon unatkozik,nem tudja lefoglalni magát-pedig sok mindenünk van itthon-rengeteg játék-udvaron is most csináltuk meg a nagy homokozót.
A bringája tönkrement,és kinőtte,úgyhogy veszek neki most egyet-megigértem:)
Végre Árisz túl van a lázas napokon.Tegnap még elég nyűgi volt délutánra,de ma már a délben akkorát aludt mint előtte.Szerencsére úgy látszik csak az arcán jöttek pöttyök,a testén nem nagyon látok.Remélem így is marad.
Enikő meggyógyult már teljesen?
Az nagyon jó vétel volt és szólj ha végeztetek a szobával és feltetted a képet mert nagyon érdekel.
Milyen ez a babaszoba oldal?Én még nem mentem fel rá?Érdemes rá nézni?És a címe babaszoba.hu?
Szia!
Hogy vagytok?
Mit dolgozik a párod?
Bútorvásárlás-nagyon sokba kerülne.
Bocsi a hibákért,de ilyenkor már nem nagyon látok,mit ütök le:))
Hát,igen mi is sokáig halogattuk a útorvásárlást-konyhabútor lenne az álmom,de nagyomón sokba kerülne-úgyhogy letettem most róla.
Viszont a fiamnak vettem itt a neten a babaszobán egy garnitúrát-kb 54 ezer volt-de ebben minden benne van
Galéria ágy,alatta számos pakolási lehetőséggel-íróasztal,játéktároló rekeszek,falra fúrható mély tárolók,és egy hármas,akasztós-fiókos szekrénydarab.Majd ha kész lesz a szobája lefényképezem-nagyon szupi,és újnak mondható,mert ahonnan vettem-nem volt használatba véve,csak fel volt állítva-mivel a fiúkának nem tetszett az ágy,így megváltak tőle,és vettek másikat.
Szóval,ezzel jól jártunk.
Képzeld,most itt rajzol mellettem a drágám.Nem akar eleludni.
Nekem készít egy szép rajzot.
Sokat nyüglődik,mert unatkozik.
Vasárnap megy be a párom a kollégiumba,mert jönnek a határon túli magyarok-és 10 napig éjjel nappal bent lesz.Muszáj,kell a pénz-sokat költöttünk a garázsra,és szeretnénk szeptemberben a tengerpartra is eljutni-az is költséges lesz,még utószezonba is.
A telekre megyünk,amint Lajos hazajön a koleszból.
Addig én szórakoztatom a gyerekeket.Lehet elmegyünk valahova hármasba.Majd elválik:))
Úgy látom,hogy ez a válság mindenkit elér.Én is az elmúlt hónapokban nézegettem magunknak használt,meg nem használt bútorokat,szekrénysort,meg étkező sarok ülőkét,meg ilyeneket.Gondoltam ha vége lesz a fűtés szezonnak,akkor majd veszünk valamit.De aztán a válság miatt a Tominak és még egy pár munkatársának lecsíptek a fizetéséből bizonyos részt.Ami nekünk -20 ezret jelent.Igaz így most csak 6 órában kell dolgoznia 8 helyett,de nagyon megérezzük így is,így a szép bútor vásárlási tervemet el kell halasztanom. :(
Nem baj,majd talán jövőre össze jön.
A bútorokkal még nem tudom,mit kezdünk.
Azért van annyi bútor,mert úgy terveztük,hogy eladjuk az erzsébeti házat,és veszünk két kisebbet-amiket bebútorozunk.
De hát,most a válság idején lehetetlen ingatlant-vagy bármit is eladni-normális áron.
Csak,ha nagyon levisszük az árát-de akkor meg sokat bukunk rajta.
Mivel most nem sürgős az eladás-gondoltam,hátha kiveszik-és elég sok a jelentkező szerencsére-annak ellenére,hogy rengeteg a munka rajta.fürdőszobát,konyhát fel kell újítani-ki kell festeni-tán mázolni nem kell-mert azt anyuék nagyon szépen megcsináltatták.
Értem.Lehet,hogy nálunk is volt már ilyen,csak nem emlékszek rá.
Tán Bencénél,mikor nagyon pici volt-de nem volt magas a láza.Viszont ő nem hányt-pöttyökre sem emlékszem.
Enikő még soha nem hányt.Furcsa-pedig nagyon sok taknyot nyelt szegény.Még cak nem is bukott visza kaját.
Most jól van Enikő,csak adnom kell probiotikumot,mert az antibiotikum kikezdte a gyomrát,és kicsípi a széklet a kis fenekét.Most hozza a férjem a patikából.
Délután már együtt homokoznak az udvaron.
Párommal megcsináltuk a homokozót,áttettük a garázs oldalához,és beleraktuk a homokot.
Ahhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaa! Így már értem.
Sajna ma sincs jobban Árisz,de elvileg ez az uccsó lázas napunk.Ez olyan betegség aminek a lefolyása olyan hogy 3 napig általában délutánra,estére belázasodik a gyerek,majd reggel kutya baja,majd kezdődik megint elölről.Mindez 3 napig tart,majd apró pöttyök jelennek meg rajta.Erre lázcsillapításon kívül ha ilyen "enyhe" lefolyású nem adnak semmit hogy a kicsi szervezete harcoljon a baci ellen. A pöttyökkel sem kell semmit csinálni,maguktól elmúlnak.
Nálunk Árven is átesett ezen 7 hónaposan és 1 hetesen (azért tudom ennyire mert pont szilveszter előtt lett beteg) és most Árisz is 7 hósan.De ezen kívül még nem nagyon voltak betegek.Szerencsére.
Enikő jól van már?
Szegény Árisz-remélem már jobban van.
Azt nem tudom,mi az a három napos betegség,mert az én gyerekeimnél minimum egy hétig tartott minden.
Az orr manduláját vettélk ki Enikőnek,az állandó náthája miatt-a torok manduláját bent hagyták.
a torok mandula szokott tüszös lenni.
Az orr mandula megnagyobbodik-hatalmasra duzzadhat-ilyenkor kell kivenni-mert az folytonos náthától- kórokozók okozhatnak betegségeket.,és mivel ilyen kis korban nincs akkora tüdőerejük,hogy rendesen ki tudják fújni az orrukat-hátrafolyik a váladék -állandó tüdőgyulladást idéz elő.
A torok mandulát,akkor ajánlatos kivenni,ha egy évben-többször-minimum 4 szer tüszös-gyulladt.
Egyébként szűrő-védő szerepe miatt van jelentősége.
Hát nem irigyellek benneteket.Éppen hogy végeztetek a garázzsal és mehettek melózni a másikba.De legalább nem fog üresen állni a ház és legalább valamennyi plusz pénzetek is lesz belőle.Mennyi időtök van minderre?Hova visztek egy háznyi bútort?Nagy ház?Nem lesz rossz anyukádék lakásában idegeneket látni?
Csakhogy mi se maradjunk le Enikő mögött Áriszkám bekapta a 3 napos lázas betegséget.Tegnap kezdődött pont a 7 hónapos fordulóján.Tegnap nagyon rosszul nézett ki délután,ma már csak estére lett ramaty állapotban.Déltől kezd emelkedni a láza de tegnap megállt még éppen a hőemelkedés uccsó határán,de ma már átlépte a láz küszöbét.Kúpot alig tudtam Neki berakni.De szerencsére sikerült.Meg egy fél kúppal tegnap reggelig levittem a lázát.Elvileg ma is már lement a mai fél adagjától és remélem holnapig nem lázasodik már be.Aztán holnap kezdjük déltől elölről.De legalább ma már többet vigyorgott. :)
beszéltem a védő néninkkel,aztán megbeszéltem Vele hogy ilyenkor orvos nem tud csinálni semmit,mert Árvennél sem tudott ha ilyen egyszerűen lezajlik Nála akkor nem viszem le orvoshoz a betegek közé,pláne hogy a dokinőnk szabin van.Csak akkor ha megint hányna mint tegnap.De ma már szerencsére nem volt ilyen gond.De tegnap akkorát hányt sugárba hogy Árven is kapott belőle,aki 3-4 méterre állt tőle.Nem tudom hogy csinálta.
Szia!
Na meggyógyult,vagy legalábbis gyógyuló félben van már Enikő?
Most igazán ne nézz ostobának,de nem most vették ki a manduláját?Akkor meg hogy lehet begyulladva?
De szegénykém jól kifogta ezeket a nyavalyákat egymásutánban.Székelése rendbe jött már?Nagyon letörte a betegség?Vagy amúgy jól érzi magát?
Mi újság?Sehol senki?
Úgy néz ki-kiveszik az erzsébeti házunkat.
lesz ott melo bőven.
Ki kell pakolnunk azt a rengeteg bútort-meg fel kell újitani a leendő albérlőnek-mert már nekünk nem volt rá se időnk,se energiánk-se annyi pénzünk-hogy pontra tegyük.
Na,megjöttünk a háziorvostól.
Mivel nem találta eléggé csúnyának Enikő torkát,megszúrta az ujját.Magas CRP értéke lett-ezért beutalt a László kórházba kivizsgálásra.
szerencsére eszembe jutott hazafele jövet a fül-orr gégészünk,aki műtötte Enikőt.
Péntek délutánonként itt rendel a szomszédomban.
Felhívtam,mondta vigyem be a gyereket.
Megmutattam,ésközölte-tüszös mandula.
Antibiotikumot írt fel,és lázcsillapítót.
Azt mondta,mostanában gyakran fordul elő,hogy egy kis fehér látszódik csak a mandulán,és nem lobban be azonnal a torka,csak jóval később-de attól még a gyerek kínlódott,és már 1 hete magas volt a láza.
Most adom az antibiotikumot neki,és vasárnap délutánig,ha lázas marad-akkor kell csak bevigyem a Heim Pál-ba,mert bent lesz a doktornő ügyeletbe.
Szia!
Mi újság veletek?
Mi nem vagyunk túl jól.
Enikőnek már több,mint egy hete magas láza van.
Múltkor nem kapott gyógyszert,mert vírusos eredetű a betegsége.
Ma visszaviszem délután,mert beszóltam tegnap a nővérnek telefonon-azt mondta ma vigyük be,ha nem javul.
Igaz,már csak kétszer szökik fel a láza egy nap-eddigi 5-höz képest már javult-de még mindig kúpozom.
Majd,ha visszajöttem-írok.
Sziasztok!
Hogy vagytok?
Hát igen-minden nagyon drága-és az évek múlásával,rohamosan emelkednek az árak.
A munkadíj teszi ki a legtöbb összeget egy építkezésnél.Anyagárban lehet spórolni-bár valamikor ott is a drágábbat célszerű megvenni.
Ha ért hozzá az ember akkor mindig jobbat és pláne olcsóbban tudja megcsinálni a dolgokat,mint a szakemberek.
Mi majd a lakást szeretnénk egyik évben kibővíteni 2-3 szobával a gyerekeknek könnyű szerkezetűvel.Az sem lesz 2 fillér...............Bele sem merek gondolni hogy mennyibe fog kerülni.
Szerintem a gyerekeknek a lényeg az hogy mászni,hintázni,homokozni tudjanak.Ez meg meg van rajta,tehát tökéletes.
Mi is most akarunk venni homokot a homokozóba,amit a párom,meg az öccse csinált,csak előtte le kell festenem csak ebben a csoda időben nem lehet.
Nem is tudtam hogy amiket mostanában lehet kapni homokot azok nem olyan jók.
További ajánlott fórumok:
- Budapest XIV. kerületi anyukák, apukák segítsetek!
- Tud valaki jó és olcsó CSEPELI vagy pesterzsébeti (vagy bármilyen pesti:)) menyasszonyi ruhakölcsönzőt?
- Gyermeküket egyedül nevelő anyukák és apukák barátkozós fóruma
- Meg tudná mondani valaki a Pesterzsébet városközpontban található Interspar számát?
- Péceli Anyukák, Apukák és Mindenki más..
- 4-5 gyermekes anyukák, apukák, családok: milyen az élet ennyien?