Pesterzsébeti anyukák, apukák! (beszélgetés)
Szia!
Enikőt ma vitted vissza az orvoshoz a műtét miatt,ugye?Mit mondtak?
Tudott már kakilni ma?Nem csodálom hogyha szét repedt a popsija akkor nem mer kakilni.Én sem mernék.Remélem hamar rendbe jön és Ő meg elfelejti ezeket a rossz élményeket minél hamarabb.
Sziasztok Csajok!
Kivel mi a helyzet?
Szia!
Enikőnek székrekedése volt-minek következtében hámsérülés keletkezett a végbél környékén-ezért nagyon fájdalmas neki a székelés.
Visszatartja,mert fél a fájdalomtól.Ezért beöntést kellett adni-háziorvostól kapott egy nagyobb löketet-aztán,kb fél órát ült bent a Wc-n-mire sikerült székletet produkálni.
Most adom neki napjában többszőr is a hashajtót-ma még nem volt nagydolog sajnos.remélem délutánra lesz.Kenegetem a végbél környékét,mert ki van sebesedve-fáj neki.
Mennétek strandra?Gondolom,ha jobb idő lesz-most itt nagyon fúj a szél.Bár melegedést mondanak.
Mi nem jártunk fürdőzni,de árnyékos helyre szabad csak pici babával menni-és kenegetni kell,magas faktorú védőkrémmel.Nekünk Kulcson van egy nyaralónk,és egész nyáron lent vagyunk általában.
Kitesszük a kertbe az óriás medencét,aztán ott lubickolnak a gyerkőcök.Persze délelőtt 11-ig,és délután 3-tól,ha magas az UV.Még a nagy fiamat sem engedem délben a napra.Csak árnyékban.
Sziasztok!
Ti mikor vittétek napra a kicsiket? Alex 10 hónapos ki lehet vele menni a strandra? Persze főként árnyékra gondoltam meg eseteleg egy kis pancsi.
Tixtina mi baja volt a picinek?
Szia!
Most jöttünk haza.Kapott beöntést,jó nagy adagot.
Szegénykém-nagyon visított-aztán ráültettük a WC-re,és csak 20 perc-fél óra múlva jött ki a bélsár
Vettünk a patikában Leavolac szirupot.Azt minden nap kell adnom neki.Ha most nem sikerült volna székletet produkálni,akkor be kellett volna vinni a sebészetre,és ott kapott volna egy hatalmas beöntést.Szerencsére erre most nem fog sor kerülni.
Most pihenget,nézi a mesét-fekszik az ágyban.Elfáradt nagyon.Már megfürdettem délután,nemsokára talán elalszik.
Remélem Ti jól vagytok.Gyerekek?
Szia!
Na mi a helyzet Enikővel?
Szió!
Ma délután viszem Enikőt a háziorvoshoz,mert ugyebár a tegnapi beöntés után sem volt széklete,most már hatodik napja.Kubut is próbáltuk-már minden folyadékot,babaolajos beöntést,stb.
Kíváncsi vagyok,mit mond az orvos.Remélem nem kell megint kórházba mennünk.
Orra most nem folyik,nem rekedt-csak reggelente egy picit.Holnap viszem a gégészetre kontrollra.
Tegnap már kint voltunk a kertben-nagyon élvezte.
Érdekes,most nem teker a hasikája.Már arra is gondoltam,hogy pszichésen visszatartja a székletet,mivel legutóbb is nagyon nehezen tudott kakilni.Nemsokára kiderül.Este megírom,mi volt-persze,ha nem küldenek kórházba:((
Szia!
Végre van hír Rólad/Rólatok!Remélem nincs semmi baj Enikővel.Amúgy ezen kívül hogy viseli a lábadozásos időd?Náthája,rekedtsége javult legalább már?Amúgy van étvágya?Nem szereti véletlenül a kubut?Csak azért mert Árvennek ha véletlenül szorulása van akkor ha kubut iszik segít neki sokat és megindul a kakija is legkésőbb másnapra.Persze ez lehet hogy nem jó ötlet Enikőnek így műtét után,mert nem tudom hogy ilyenkor mit lehet és mit nem.De gondoltam ha szereti és lehet akkor hátha segítene neki.
Gyógyuljon meg hamar.Aztán ha ráérsz írj.
Halihó!
itt vagyunk.csak nem volt időm írni-Enikőnek 4 napja nem volt széklete-és mikor legutóbb kakilt a drágám-olyan erős szorulása volt,hogy ordított-visított.Beszéltem a háziorvossal,beöntést adtam neki,de nem produkált semmit.
Holnap beviszem a dokihoz.Most alszik,szerencsére nem görcsöl a hasa-nyugodtan pihen.
Nem értem,pedig napok óta csak pudingot,húslevest,joghurtot,és túrókrémet eszik-csak pépes ételeket.:((
Már mindent megpróbáltunk.
Garázst csináljuk immáron több,mint 1 hónapja.
Nemsokára kész lesz.Addig apuék erzébeti házában van az autónk,mert már egy keleti kocsinkat ellopták a házunk elől.Ennyit röviden.Most megyek,mert a fiacskám nagyon éhes,és örülök ha eszik,mert nagyon rossz evő:))Még visszajövök este,he időm engedi.Addig is pusza mindenkinek.
Sziasztok Lányok!
Mi van Veletek?
:))))))))))))))))
Az enyémek is szeleburdiak.Árisz egész nap ment mint a tank,meg sem állt.Az etetés is csak addig tart amíg hasra nem vágja magát,aztán már rohan is el a cicimtől.Minden nagyon fontos Neki.De viszont olyan fáradt volt estére hogy őt még csak altatni sem kellett,letettem fürdés után az ágyába és már el is aludt.
Árvent meg lefektettük apával.Elénekeltük Neki a Paffot,a Bóbitát,majd apa mesélt neki egy rövid mesét és úgy jöttünk ki hogy nem beszélgetünk most már,mert alvás van és csöndbe kell lenni.Erre ezeket hallom a szobájából:
-Anya!Miért ugatnak a kutyák?
-Anya!Ez miért van itt?(és amikor a nyolcadik anya,ez miért van itt kérdésére sem válaszoltam Neki,akkor még hozzá tette a kérdés végére hogy NA!,Hát apával olyat nevettünk rajta....:))
És még mindig ilyen dumákkal szórakoztat minket a csönd helyett.Baromi nehéz megállni,hogy ne válaszoljon Neki az ember ilyenkor.Csak ha válaszolunk Neki akkor nem alszik el soha,mert mostanában ilyenekkel tartja fenn magát ahelyett hogy aludna.
Áriszkámnak meg kijött az első fogacskája!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))
Sziasztok!
Nem tudom ti hogy vagytok vele,de ma nem birok a gyerekkel kb.5 percem nem volt fel-le,ki-be a konyhába,fürdőbe vissza a vitrinhez.Lementünk a játszótérre csak állva hajlandó lenni,már a hinta se jó és még mindig mozgásban van pedig már ilyenkor elszokot fáradni.
Kedves Csajok!Ma jól eltűntünk.Mi van Veletek?
Én ma eltudtam menni a csarnokba,mert apa szabin van 2 hetet és a gyerekek itthon maradtak Vele.Árvent hívtam ugyan de azt mondta hogy nem jön velem.Fantasztikus volt egy kicsit piacozni.Ritkán jutok ki a kapun,mert mire reggel megreggelizünk,meg megvárjuk hogy Áriszt megszoptassam, aztán böfiztessem,addigra már annyi az idő hogy alig marad egy-másfél óra az ebédig és akkor már nem nagyon szeretek Velük elmenni,mert még a 10 percre lévő közértbe is mire elmegyünk meg vissza eltelik egy óra.És a kisembernek az alvása meg ilyenkor kimarad és csak kínszenvedés akkor a napunk folytatása.A hőségről nem is beszélve..........
Anyósommal mentünk és éppen a zöldségesnél voltunk amikor csörgött a telefonom majd Árven zokogva közölte velem hogy Ő mégis csak eljön velem a csariba.Majd megszakadt a szívem hogy ilyen későn jutott eszébe neki a dolog,pedig olyan jó lett volna Vele kettesben elmenni csajos vásárlásra.De mondjuk ha 10X nem kérdeztük meg Tőle hogy biztosan nem jön e el akkor egyszer sem.Aztán mondtam Neki hogy ha felkel akkor elmehetünk a DM-be.Nagyon lelkesedett.De aztán délután közölte velem hogy nem jön el,így azt eltoltam valamelyik napra a héten.De persze este 6-kor kitalálta hogy menjünk el,de akkor már mondtam Neki hogy már késő bánat.......:)
Imádok Árvennel kettesben elmenni vásárolni.Úgy szeretem hogyha jó napja van akkor olyan jókat tudunk dumálni közben,mert már olyan szép összetett mondatokban beszél,mint mi.Így olyan jókat lehet Vele beszélgetni.
Na remélem holnap aktívabbak leszünk....
Szia!
Valami történt a billentyűzettel-nem tudok bizonyos betűket leírni-szerintem a fiam valamit megnyomhatott.Bocsi-ha elütöm.
A náthája Enikőnek valszinű-attol lehet,hogy mezitlábaskodott az utobbi napokban.Szerencsére nem folyik az orra,csak rekedt.Ma sírt kb 1 orát,gondolom a torka fájhatott.
A műtétet hősiesen viselte a drágám.Utána volt kába pár oráig,aztán tudott aludni.
Most csak pépeset ehet,és zuh6anyozni szabad.Meg5yek,mert úgy hallom felsírt
Én Árvent az Istvánban szültem.Akkor azt mondtam hogy szép szülésem volt,bár a szülésznőkkel nem kötöttem barátságot.Reggel elkezdődtek a fájások,inkább hajnalban,aztán délután fél kettőre bementünk a kórházba és este 8 óra 55 perckor megszületett.Persze nem volt ám ilyen egyszerű menet. :)Először is aznap reggel amikor elkezdődtek a fájások felkeltettem apát és mondtam Neki hogy szerintem rendes fájásaim vannak.Na erre Ő fogta és azt mondta nekem hogy feküdjek vissza ne aggódjak,várjunk még egy kicsit.Nagy nehezen aludtam még egy rövidet két 20 perces fájás között,aztán mondtam Neki hogy most már kelljen fel,mert ez így nem jó.Aztán a délelőtt folyamán kiderült,hogy azért reagálta ezt le így,mert 8 nappal hamarabb indultak meg a fájások mint ahogy ki voltam írva és mint ahogy Ő felkészült volna minderre.
Aztán amikor bementünk,akkor azt mondta a szülésznő,hogy minek jöttem még be (csak úgy mellékesen 4 perces fájásaim voltak már akkorra)és hogy ma ebből biztosan nem lesz szülés,de azért ha már itt vagyok megvizsgál.Aztán elküldött a ctg-re és még akkor sem hitt nekem,mert kérdezte hogy akkor keressenek e nekem a szülészeten helyet vagy hazamegyek még.Mondtam Neki hogy azért még meglátjuk ezt és hogy megbeszélném a párommal is a dolgot.Erre kiment.Aztán amikor visszajött leesett az álla,hogy milyen fájásgörbét produkáltam.Egyből nem kérdezett semmit csak küldött az egyik szabad szülőszobába.De azért még mindig azt mondogatták hogy éjfél előtt biztosan nem lesz meg a baba.
Aztán burkot repesztettek 7 óra körül,meg kaptam valami injekciót újabb ctg közben.Majd visszamentünk a párommal a szülőszobába és olyan elviselhetetlen fájások jöttek hogy azt mondtam a Tominak (párom),hogy menjen szólni hogy mégiscsak kérek valami érzéstelenítőt,mert ezt nem lehet kibírni.Akkor a szülésznő közölte,hogy már nem kapok,mert majd a gyerek lesz a fájdalomcsillapító.Ránéztünk az órára és szerintem még nem volt 8 óra és ugyebár azt mondták hogy éjfél előtt biztosan nem szülök.Mondtam Tominak hogy én azt nem fogom kibírni,de szerencsére akkor elkezdődtek a tolófájások és nemsokára kezemben foghattam Árvenkémet.
Árisz születése viszont tényleg gyönyörű volt.Én azt hittem hogy ilyen nem is létezik.
Árisznál azt mondta a dokim először is a 34-dik héten hogy 1-2 héten belül szülni fogok mert elkezdtem kinyílni.Nagy para jött,mert a bőröndöm sem volt összepakolva,egy csomó mindent még meg sem vettünk.Aztán szerintem a pocakomban Árisz nagyokat nevethetett rajtunk,mert Ő bizony nem hogy nem jött a kiírt idő előtt,hanem még rá is rakott egy pár napot.A 40-dik héttől minden nap mentem a dél-pestibe ctg-re.Keddre voltam kiírva,de csütörtökön amikor az egyik doki megvizsgált akkor azt mondta hogy még meg sem lehetne indítani a szülést.Ezért mikor pénteken reggel arra keltem hogy fájásaim vannak,akkor arra gondoltam,hogy biztosan csak jósló fájások.Pláne amikor az egy órás ctg-zés alatt egyszer sem volt fájásom,sőt akkor először végig aludta az egészet.De azért megvizsgáltak,aztán haza sem engedtek.Fent a szülőszobán megkaptam a legjobb szülőszobát (kád,francia ágy,hinta szék.........rendesen olyan volt a szoba mint egy otthoni lakásrészlet)egy tündér édes szülésznővel és egy ugyan olyan aranyos tanulóval hozott össze a sors.Mindent megtettek hogy minél szebb legyen a szülésem és minél könnyebb (masszíroztak illó olajokkal,zenét raktak be,homeopátiát adtak,s mindezért nem fizettem semmit,mert nem volt választott szülésznőm,meg orvosom)Mindent csak akkor és úgy kellett csinálnom ahogyan nekem,nekünk a babával jó volt,semmit nem erőltettek és még a szülés közben is hideg meleg borogatásokért rohangáltak hogy minél könnyebb legyen nekem.Egy fantasztikus élmény volt a második szülésem és ha az elsőnél tudtam volna hogy ez ilyen is lehet,akkor biztosan másképp láttam volna az elsőt és nem mondtam volna hogy szép szülés volt.De akkor betudtam annak a szülészeten lévő személyzet viselkedésén kívül a dolgokat,hogy mivel első baba volt nem voltam felkészülve a szülésre.Most hogy tudom hogy ilyen is lehet biztosan nem mennék vissza többet az Istvánba szülni,pedig akkor nagyon örültem annak hogy oda kell mennem szülni.
Szia!
Örülök hogy minden rendben a náthát leszámítva.Ez amúgy a műtét velejárója?Hogy viselte amúgy a műtétet a lányzó?Meg a kórházasdit?
Mi velünk minden rendben,ettől a buta időtől a gyerekek kicsit nyűgösebbek,de ezt leszámítva jól vagyunk,vannak.Köszike a kérdést. :)
Nálunk Alex már csak kétszer alszik ha jó minden akkor kb. 1,5 órát, ha nem akkor 1/2.
Én természetes úton szültem epidurális érzéstelenítéssel, de még azzal is elég fájdalmas volt, reggel kezdöttek a fájások és este 11.50-re született meg a pici.Ti melyik kórházban szültetek?
Szió!
Tegnap reggel 9-kor már itthon voltunk.
Szerencsésen túl vagyunk a műtéten.
Kicsit várni kellett péntek reggel-mert volt két gyerek előttünk-kor szerint voltak beosztva.
Szombat reggel megvizsgálta a főorvosnő Enikőt-náthás-de nem fújhatja-szívhatjuk-csak törölgetni szabad.
Eddig még nem folyik az orra,csak rekedt-és horkol-de azt mondták-ez még így marad egy darabig.
Pénteken megyünk vissza kontrollra.3 napig lakásban kell tartani-közösségbe nem vihetem.
Még jó,hogy van egy kis kertünk-hétfőn már levegőzünk egy kicsit:))
Jól vagytok?Gyerkőcök?
Sziasztok
Mi van Veletek?Mit csináltok?Tixtina,Hogy sikerült a műtét?
Ringató: 700 Ft/alkalom, de lehet venni bérletet, akkor négy alkalom áráért öt alkalmat vehetsz igénybe. Sajna van nyári szünet, hétfőn lesz az utolsó alkalom. 4-5 hónapos babáktól kb 3 éves gyerkőcökig láttam résztvevőket.
Gergő még átlag háromszor alszik rövideket egy nap. Kb. 40-60 percet. Bár nálunk mindig minden változik, tegnap pl. csak kétszer aludt másfél, illetve két és fél órát.
Gergő még csak forog, illetve segítség nélkül ül. Be kell vallanom, ugyanúgy, ahogy a nagylányunknál, Gergőnél is fél éves kora után jött el "az én időm". Az első időszakot nehezen viseltem, viseltük, de most már sokkal klasszabb minden.
Árisz nem semmi ezzel a felállással. Ügyes baba, de igazad van, nem kell semmit siettetni, majd minden jön magától.
Sziasztok!
Igen most eljött nálatok a legnehezebb korszak egyike,aztán jön az amikor már megy és akkor még több mindent elér.Ez egy nagyon nehéz,de annál csodálatosabb korszak kezdete. :)
Nálunk Árisz délelőtt alszik még minimum egyszer,de van hogy kétszer 40-50 perceket,aztán délbe a nagyobbikkal lefektetem aludni egy időben és alszik 2-3 órát,majd délután alszik még egyet az esti nyolc órás elalvás előtt.
Képzeljétek ma Árisz felállt egyedül!!!!!!!!!!!!!!Segítség nélkül,de még csak az ösztön hajtotta hogy elérje amit szeretne,nem a tudatosság.De 6 hónaposan és egy hetesen felállt a mi kis bogarunk.Nagyon büszke vagyok rá.
A ringatón milyen idős gyerekek vannak?A nyáron lesz szünete?mikor van?és mennyibe kerül?
Nektek nehéz szüléseitek voltak?
Sziasztok!
Ringatóra szoktunk járni a csilibe szerintem nagyon aranyos a csajszi aki tartja és legalább addig is le van kicsit foglalva a gyerköc + különben is ellégé érdekli mindenféle zene, mindenkinek tudom ajánlani és az anyukáknak is egy kis kikapcsolódás.
Alex első babánk, de most nem is nagyon gondolkodom még egyben azt hittem, hogy túl vagyok a nehezén, de ma rá kellet jönnöm most kezdődik csak igazán.Gondolom nektek már ismerős mikor 2 másodperc alatt mindent lerámol és szétszed.Ma a dvd-ék kerültek veszélybe meg a halak, most alszik és van 1 kis időm írni.Különben Alex kúszni-mászni azt nem nagyon szeretet gondolom azért is mert elég nagy baba most 12kg.De ő inkább ücsörgött és kb. 1,5 hónapja húzta fel magát és mostmár nagyon élvezi, hogy tud állni.A ti pici babátok még 2-szer alszik egy nap?
További ajánlott fórumok:
- Budapest XIV. kerületi anyukák, apukák segítsetek!
- Tud valaki jó és olcsó CSEPELI vagy pesterzsébeti (vagy bármilyen pesti:)) menyasszonyi ruhakölcsönzőt?
- Gyermeküket egyedül nevelő anyukák és apukák barátkozós fóruma
- Meg tudná mondani valaki a Pesterzsébet városközpontban található Interspar számát?
- Péceli Anyukák, Apukák és Mindenki más..
- 4-5 gyermekes anyukák, apukák, családok: milyen az élet ennyien?