Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? fórum

Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Pánikbetegség

❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
1296. Habcsók41 (válaszként erre: 1248. - Szaab)
2012. dec. 28. 19:23
Szia Szabi!Én új vagyok itt,kicsit visszaolvastam... Most én is ott tartok ahol Te,próbálok erős maradni és legyőzni... Te szedtél valamilyen gyógyszert?
1295. Habcsók41 (válaszként erre: 1294. - Vagy mégse?)
2012. dec. 28. 19:07
És sikerült meggyógyulnod?
2012. dec. 28. 18:59

nekem 2000 ben kezdődött és volt, hogy napi 2x er volt, hogy heti 1x er jött rám.

A tüneteim.

Hirtelen össze vissza vert a szivem, a torkomban és azt hittem itt a vég.

Nekem csak egy ellenszerem volt, nagy levegőt venni, majd visszafogni a levegővételt, és félig lehajolni, majd magadban azt mondani ...ez nem lehet a vég...nem. és elmúlik kb 3 mp.

2012. dec. 28. 18:50
Sziasztok!Csatlakozom hozzátok,ha megengeditek.Nálam nyáron kezdődtek a pánikos rohamok,nagyon nem akartam gyógyszert szedni,sok mindent kipróbáltam,de sajnos nem ment,gyenge voltam.Most 3 hónapja Aurorix+frontin(ezt minden hónapban csökkentem).De tudom,a legfontosabb,hogy a lelkünket rendbe tegyük.Ez a legnehezebb,és a nem elfogadó környezet,amikor nincs a környezetedben senki,aki megért mert full hülyének néznek...
1292. Caillui
2012. dec. 28. 16:34

Sziasztok! Most írok először ide.Az én kis pánikom még nem túl régi, kb. tavasszal kezdődött, de már két éve is voltam kivizsgáláson szív szúrás, és egyebek miatt. A tüneteket nem is részletezem. Jó lenne beszélgetni veletek, mert minden nap nehéz, és néha már nem is akarom ezzel idegesíteni a páromat.-bár nagyon megértő-.azt hiszem nem értik meg ezt, csak azok, akik tudják milyen.

Tegnap vettem citromfű teát.Kinek milyen tapasztalata van erről?magne B6-ot is szedem, mást nem.

Ja és még egy kérdés! Valaki szokott már le a cigiről pánikbetegen?mert én szeretnék, csak félek hogy felerősödik a pánik tünet, vagy nem tudom :S

1291. Luna93
2012. dec. 27. 13:04
Rájöttem a pánikom fő kiváltó okára. Egyszerűen rettegek attól, hogy megkedvelek valakit, és ő nem érez úgy, mint én, nem alakul ki kapcsolat, vagy ha kialakul bármi, akkor megcsal, elhagy. Rohadtul félek ezektől a dolgoktól. Most is van egy srác akit nagyon megkedveltem, de ő nem akar komoly kapcsolatot (van benne egy hatlmas seb egy régi szakítás miatt), és az utóbbi 2 este nagyon rosszul aludtam, mert ezen kattogok, hogy én kedvelem őt, és vajon el tudom-e érni rá, hogy elkezdjem őt érdekelni minél jobban.... vagy ha nem épp ezen kattogok, akkor meg azon, hogy hogyan szálljak ki ebből az egészből lelki sérülés nélkül, ami ezesetben lehetetlen. :/ ááá...
1290. vasareli
2012. dec. 24. 19:44

Sziasztok!

Hadd meséljem el a történetemet, ami reményt adhat azoknak, akikkel egy cipőben jártam. Én három hónapon keresztül küzdöttem, amíg teljesen legyőztem a betegséget. Most már, hogy gyógyult vagyok, biztosan tudom, hogy a legnagyobb segítségek egy ilyen betegség ellen a hit, a türelem és a szeretet. Évekig voltam látens pánikbeteg, de a rohanó életmódom sosem engedte meg, hogy egy-egy roham után elgondolkozzak rajta, hogy mit is éltem át tulajdonképpen. Ráfogtam a kimerültségre, a stresszre, amik persze valóban hozzájárultak a rohamok kialakulásához, de nem is sejtettem, hogy ez egy visszatérő tünet együttes. Nem fogom részletezni, hogy mit érez ilyenkor az ember, aki már tapasztalta, úgyis tudja, aki pedig nem, az pedig áldja az eget. Lényeg a lényeg, a rohamok egyre intenzívebbé váltak, és egy feszültebb hét után olyan rosszul lettem, hogy elájultam, és ki kellett hívni a mentőket. Ez után teljesen összeomlottam, de még mindig nem tudtam, hogy mi bajom van pontosan. Különböző kórházi vizsgálatok következtek, de kiderült, hogy semmi szervi bajom sincsen, mégsem nyugodtam meg. Abba kellett hagynom a munkát , és a másoddiplomának sem tudtam nekiállni. Mikor rádöbbentem, hogy mi is az én bajom, még inkább elkeseredtem. Node! Hála Istennek, a családom és a párom rengeteg szeretettel halmozott el, ez volt az, ami miatt azt mondtam: nem adom fel. Nem csak magam miatt akartam meggyógyulni, hanem értük is. Elkezdtem utánanézni, hogy milyen eszközökkel lehet megálljt parancsolni a rohamoknak, és a kezelőorvosom egy antidepresszánst is felírt. De ahogy haladtam a „tanulásban” egyre inkább megértettem, nem csupán a zavarokat kell leküzdenem, hanem az azt kiváltó okokat is. Ki kellett gyomlálnom a lelkemet, és szó mi szó, nagyon jót tett. Amit mindenképpen tudni kell: az egész fejben dől el, tehát arra kell koncentrálni, hogy el tudja hinni az ember, hogy tud egészséges lenni. Nekem az önszuggesztió rengeteget segített, Emile Coué gyakorlatait ajánlom mindenkinek. Persze a helyes táplálkozás, a sport, a meditáció mind-mind nagyon fontosak, de ezek csak eszközei voltak a gyógyulásnak. A hit is egyfajta önszuggesztió, hiszen, ha elképzelünk valamit, amit a tudomány cáfol, akkor olyan dolgok elképzelésére és megvalósítására is képesek vagyunk, amik elsőre nagyon nehéznek tűnnek. Még egy dolog volt, ami sokat segített: ez pedig a **, ami egy tibeti gyógyászati és öngyógyászati módszer. Ezt elég sok titok lengi körül, de annyit elmondhatok: a lényege ugyanaz, hittel, szeretettel és türelemmel ad gyógyító energiát. Aki ezt az utat végigjárja, rá fog jönni: nem érdemes a tüneteket számolgatni és rágódni rajtuk, bár én is sokáig ezt tettem. Mindaz, amit átéltem, és átélnek a pánikbetegek, a gyengébbik énjük produkciója, amik valójában nem léteznek. Ha megtaláljuk a kiváltó okot (és ez mindenkinél más lehet), és ezen változtatunk, akkor lehull a lepel a király új ruhájáról, és többé nincs hatalma felettünk. Feloldjuk és elengedjük a múltból fakadó félelmeinket, nem szorongunk a jövő bizonytalanságán, az ” itt és a most”-ra koncentrálunk, és negatív gondolatainkat tudatosan változtatjuk pozitívra. Megéri, úgyhogy mindenkinek hajrá!

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
1289. ured
2012. dec. 24. 12:13
Kellemes karácsony Ünnepeket Mndenkinek!
1288. Luna93
2012. dec. 24. 11:15
Kellemes Ünnepeket mindenkinek!!
1287. scouser26
2012. dec. 23. 20:39

Sziasztok:) Remélem mindenkinek jól telik majd a karácsony,békességben és jó környezetben.Ezúton is szeretnék Boldog és kellemes ünnepeket kívánni mindenkinek és minden sorstársamnak:)

Ui:gyorsan gyógyuljatok:)

1286. Mya01 (válaszként erre: 1284. - Luna93)
2012. dec. 21. 07:34

Lehet a karácsony teszi.... :)

Mindenki pörög,feszült,siet, ez is egy nagy nyomás, én is szorongok,csak másképp,hogy minden meglegyen,jó legyen....nálad meg azt hozza elő.

A figyelemelterelés jó,beválhat.

1285. lorka33
2012. dec. 20. 13:04

Az időjárással is összefüggésben lehet a szorongásod. Nekem pl ősz óta van eléggé szorongós időszakom: sötétebb napok, rossz időjárás. Ez mind hatással lehet. (nálam az is benne van, hogy a párom depressziós, és sokszor azt hiszem vagy úgy tűnik velem van baja)

Ne legyél sötétben, gyújts gyertyát, lámpát, hallgass zenét, nézz vidám filmeket. Nekem sokszor bejön ha elterelem a figyelmemet.

Azt szeretném kérdezni: szedett e már valaki egy coaxil nevű antidepresszánst. Nekem most ezt írták fel, és kiváncsi lennék van e valakinek tapasztalata róla.

1284. Luna93
2012. dec. 19. 13:06
Én 2 napja kicsit szorongósabb vagyok, nem tudom miért. :(
1283. Mya01
2012. dec. 19. 12:21
Pár napja csend van az oldalon, ez jó, mert (remélem) azt jelenti, hogy mindenki jól van. :)
2012. dec. 14. 22:47

Sziasztok!

Azért írok, mert én is szenvedtem pánikbetegséggel, de nem akartam gyógyszert szedni, mert azoknak mindenféle mellékhatásaik lehetnek, és egyébként sem a probléma okát szüntetik meg, csak a tüneteket nyomják el. Én elmentem egy kineziológushoz, és már az első alkalom után sem volt olyan pánikrohamom, mint előtte. Néhány alkalom után teljesen rendbe jöttem. Ez azért eltartott pár hónapig, nem egyik napról a másikra történt, de ilyen eredményt nem lehet gyógyszerekkel elérni. Mindenkinek ajánlom, én a XI. kerületben mentem el egy Eszter nevű szakemberhez, de biztos mindenki talál a közelben. PRÓBÁLJÁTOK KI, BIZTOSAN SEGÍT!!!

1281. Mya01 (válaszként erre: 1274. - Regin_a)
2012. dec. 11. 22:01

Azt én is észrevettem, ha valami úton módon kiderül a pánik dolog, akkor aki tudja milyen, mégha addig titkolta is, megnyílik és taln megkönnyebbül. Valamiért szégyen mégm indig, szerintem a közfelfogás az oka, az maradt meg az emberekben, hogy akinek akár csak néha-néha is pszichológiai problémája van, az bolond, pedig NEM.

Jó Neked, hogy szabadúszó vagy, lehet kötöttségek nélkül könnyebb az egész, nem?

Én megyek mindennap, nem tudják, hogy voltak, sőt időnként akadnak ilyen problémáim, ha rosszul vagyok se mehetek haza, szóval ott helyben meg kell oldanom Itt jön az, hogy sokszor kívülről nem látszik semmi, hogy szédülök, hogy félek, hogy instabil érzésem van....

2012. dec. 11. 17:26

Elkezdtem ma szedni az Apodepit...fél szemmel+ 2*0,25 Frontint. Igaz ma kettős front is van szóval nem tudom mi van. De az orvosom eleve 60mg Apodepivel akart indítani. Amugy tiszta jól voltam ma kb. 11 óráig, majd haza jöttem. Délután mentem a nagyiméknál jött egy roham ugyan kisebb volt.Viszont azóta fekszek rossz felülni és a szívem is szapora.

Tudom az elején vagyok szóval nem az, hogy parázok, de ilyenkor mi van. Ti is rosszul viseltétek az első napokat az SSRI bogyóval?

1279. mc99 (válaszként erre: 1272. - Luna93)
2012. dec. 11. 17:13
Ma már biztosan nem lesz világváge. Ausztráliában ugyanis már holnap van.
1278. Luna93
2012. dec. 11. 16:07
Én itthon egész nap a gép előtt ülök, ha munkában is ezt kéne csinálnom bekattannék. :D
1277. Nituska5555 (válaszként erre: 1276. - Luna93)
2012. dec. 11. 14:12

Sajnos így van :-(

Kereskedő meg annyi van, mint a szemét nekem ezért nincs munka...a cukrász szakmámba meg nincs már annyira forgalom..érettségivel gondolkoztam még valamilyen adminisztrációs munkába. :-)

1276. Luna93 (válaszként erre: 1275. - Nituska5555)
2012. dec. 11. 12:08

Szia!

Remélem igaza lesz. Még előttünk az élet, rossz lenne, ha csak így vége lenne mindennek.

Sajnos ha nekem rohamom van, az min. 1 órás. De már rég volt ilyen, mint ahogy azt írtam tegnap is, erre éjjel mégis úgy felspanoltam magam, hogy lett egy szép pánikrohamom. :(

Én is szakmán belül szeretnék elhelyezkedni, masszírozni szeretnék, de az masszázs hirdetések 90%-a erotikus. :( A maradék 10% pedig olyan, hogy vállalkozói kell hozzá, az meg nem olcsó mulatság. :(

1275. Nituska5555 (válaszként erre: 1272. - Luna93)
2012. dec. 11. 11:47

Szia.

Megnyugtatlak egy ismerősöm foglalkozik ezzel a témával és nem lesz világvége. :-) Se 3 napos sötétség...csak a hold lesz állitólag közelebb hozzánk és olyan fények lesznek az égen mint a sarkcsillag fényei. :-)

Sajnálom hogy olyan hosszú volt a rohamod :-( én abba beleroskadnék.

Nekem is hasonlókat mondanak, hogy ha dolgoznék...tavaly dolgoztam és a munkahelyen jött rám.Igaz nem szerettem ott lenni. Èn a szakmámon belül akarok elhelyezkedni, csak sajna nincs munkalehetőség.

1274. Regin_a (válaszként erre: 1260. - Nituska5555)
2012. dec. 11. 10:11

Nyomulok itt a társ pánik rovatban

Tudod mi segitett néhányszor elkeserdésemben

Káromkodtam keményen, hogy elindulok legyen akármi, max, beledöglök és vége lesz ennek a szenvedésnek

Valahogy, néha, könnyebb lett ettöl

"Szabadúszó" vagyok munka szempontjábol, tehát megengedhetném magamnak hogy nem válallok be egy munkát

DE

a munkabecsület, a pénz és főleg magam elött égnék ha viszakoznék

Persze előfordúlt ilyen, hogy egy-két napra szüneteltettem és csak döglöttem Xanax mámorban :)

Az hogy más mit gondol, sose érdekelt

Szinte mindenki tudja a pánikosságomat, kliensek is. Így sokkal könnyebb mint eltitkolni

Meglepődnél mennyi pánikos van, kisebb nagyobb fokú, ha megtudják rólad is

Ami nem tecc az egészben, hogy legtöbbször azt mondják, dehát olyan jól néz ki, nem látszik magán semmi

Közben meg majd' keresztbe áll a szemem a szédelgésben

Ha legalább zöld lenne a fülem ilyenkor, mindenki sajnálkozna, de így...:)

1273. scouser26
2012. dec. 11. 10:06
Engem is azzal fűznek itthon hogy menjek el dolgozni...elmennék én nekem se jó hogy itthon ülök.De félek minden ismeretlentől utazni nehezen tudok és hiába keresek munkát hogy ha félek attól hogy milesz ott ha dolgozni fogok
1272. Luna93
2012. dec. 11. 09:59

Engem itthon a családom azzal olt le mindig, hogy nekem csak annyi bajom van, hogy itthon ülök egész nap, és ha dolgoznék, és lefáradva hazaérnék, biztos jól tudnék aludni. Hát nem tudom, én kétlem, hogy úgy lenne..

Tegnap este volt egy hosszú pánikrohamom. Éjféltől fél2ig. Mikor este hazafelé tartottam, akkor hallottam, hogy 2 embernél szóba jön ez a világvégés dolog. Én itthon rákerestem, olvasgattam róla kicsit, de annyira felspanoltam magam.. Zaklatott lettem, gyomoridegem volt, végül aludni készültem. 1 órán keresztül reszkettem, zsibbadt a fejem, teljesen magamon kívül voltam.

Nem mondom azt, hogy hiszek a világvégébe, de azt se, hogy nem. Félek tőle. Félek, hogy mi lesz ha még is történik valami. Olyan az egész, mint egy rossz álom, örülnék ha már szilveszter lenne, és jót röhögnék az egészen.

2012. dec. 11. 09:32
Engem is totál dilinek néznek...mindig azt mondják, hogy annyi a bajom hogy elhahytam magam...pedig nagyon nincs igazuk.
1270. scouser26 (válaszként erre: 1269. - Mya01)
2012. dec. 11. 09:07
engem ma is hülyének néznek ha a buszon például rosszul leszek.Vagy ha éppen olyan helyen vagyok ahol sokan vannak.Ilyenkor azt hiszik hogy drogos vagyok pedig életemben nem nyúltam droghoz
1269. Mya01 (válaszként erre: 1268. - Scouser26)
2012. dec. 11. 08:50

Lehetséges, hogy nálam is a lelki állapot, stressz és a nagy nyomás miatt alakul ki, ill. nem szűnik meg az általános szorongás/félelem.

Jó, hogy van ez a fórum, mert egyébként nem beszélek róla senkinek, itt viszont tudom min mentek keresztül és viszont...Régen mikor tényleg pánikbeteg voltam, nem értették meg mi ez az egész, hülyének néztek.

1268. scouser26 (válaszként erre: 1267. - Nituska5555)
2012. dec. 10. 23:24
hát sajnos a lelki állapot nagyon sok embernél hat ki erre az egészre...köztük én is így vagyok ezzel:(
1267. Nituska5555 (válaszként erre: 1265. - Mya01)
2012. dec. 10. 21:48
:( Szerintem most ez a front is csinálhatja.. meg hát a lelki állapotunk is
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook