Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Pánikbetegség
nekem 2000 ben kezdődött és volt, hogy napi 2x er volt, hogy heti 1x er jött rám.
A tüneteim.
Hirtelen össze vissza vert a szivem, a torkomban és azt hittem itt a vég.
Nekem csak egy ellenszerem volt, nagy levegőt venni, majd visszafogni a levegővételt, és félig lehajolni, majd magadban azt mondani ...ez nem lehet a vég...nem. és elmúlik kb 3 mp.
Sziasztok! Most írok először ide.Az én kis pánikom még nem túl régi, kb. tavasszal kezdődött, de már két éve is voltam kivizsgáláson szív szúrás, és egyebek miatt. A tüneteket nem is részletezem. Jó lenne beszélgetni veletek, mert minden nap nehéz, és néha már nem is akarom ezzel idegesíteni a páromat.-bár nagyon megértő-.azt hiszem nem értik meg ezt, csak azok, akik tudják milyen.
Tegnap vettem citromfű teát.Kinek milyen tapasztalata van erről?magne B6-ot is szedem, mást nem.
Ja és még egy kérdés! Valaki szokott már le a cigiről pánikbetegen?mert én szeretnék, csak félek hogy felerősödik a pánik tünet, vagy nem tudom :S
Sziasztok!
Hadd meséljem el a történetemet, ami reményt adhat azoknak, akikkel egy cipőben jártam. Én három hónapon keresztül küzdöttem, amíg teljesen legyőztem a betegséget. Most már, hogy gyógyult vagyok, biztosan tudom, hogy a legnagyobb segítségek egy ilyen betegség ellen a hit, a türelem és a szeretet. Évekig voltam látens pánikbeteg, de a rohanó életmódom sosem engedte meg, hogy egy-egy roham után elgondolkozzak rajta, hogy mit is éltem át tulajdonképpen. Ráfogtam a kimerültségre, a stresszre, amik persze valóban hozzájárultak a rohamok kialakulásához, de nem is sejtettem, hogy ez egy visszatérő tünet együttes. Nem fogom részletezni, hogy mit érez ilyenkor az ember, aki már tapasztalta, úgyis tudja, aki pedig nem, az pedig áldja az eget. Lényeg a lényeg, a rohamok egyre intenzívebbé váltak, és egy feszültebb hét után olyan rosszul lettem, hogy elájultam, és ki kellett hívni a mentőket. Ez után teljesen összeomlottam, de még mindig nem tudtam, hogy mi bajom van pontosan. Különböző kórházi vizsgálatok következtek, de kiderült, hogy semmi szervi bajom sincsen, mégsem nyugodtam meg. Abba kellett hagynom a munkát , és a másoddiplomának sem tudtam nekiállni. Mikor rádöbbentem, hogy mi is az én bajom, még inkább elkeseredtem. Node! Hála Istennek, a családom és a párom rengeteg szeretettel halmozott el, ez volt az, ami miatt azt mondtam: nem adom fel. Nem csak magam miatt akartam meggyógyulni, hanem értük is. Elkezdtem utánanézni, hogy milyen eszközökkel lehet megálljt parancsolni a rohamoknak, és a kezelőorvosom egy antidepresszánst is felírt. De ahogy haladtam a „tanulásban” egyre inkább megértettem, nem csupán a zavarokat kell leküzdenem, hanem az azt kiváltó okokat is. Ki kellett gyomlálnom a lelkemet, és szó mi szó, nagyon jót tett. Amit mindenképpen tudni kell: az egész fejben dől el, tehát arra kell koncentrálni, hogy el tudja hinni az ember, hogy tud egészséges lenni. Nekem az önszuggesztió rengeteget segített, Emile Coué gyakorlatait ajánlom mindenkinek. Persze a helyes táplálkozás, a sport, a meditáció mind-mind nagyon fontosak, de ezek csak eszközei voltak a gyógyulásnak. A hit is egyfajta önszuggesztió, hiszen, ha elképzelünk valamit, amit a tudomány cáfol, akkor olyan dolgok elképzelésére és megvalósítására is képesek vagyunk, amik elsőre nagyon nehéznek tűnnek. Még egy dolog volt, ami sokat segített: ez pedig a **, ami egy tibeti gyógyászati és öngyógyászati módszer. Ezt elég sok titok lengi körül, de annyit elmondhatok: a lényege ugyanaz, hittel, szeretettel és türelemmel ad gyógyító energiát. Aki ezt az utat végigjárja, rá fog jönni: nem érdemes a tüneteket számolgatni és rágódni rajtuk, bár én is sokáig ezt tettem. Mindaz, amit átéltem, és átélnek a pánikbetegek, a gyengébbik énjük produkciója, amik valójában nem léteznek. Ha megtaláljuk a kiváltó okot (és ez mindenkinél más lehet), és ezen változtatunk, akkor lehull a lepel a király új ruhájáról, és többé nincs hatalma felettünk. Feloldjuk és elengedjük a múltból fakadó félelmeinket, nem szorongunk a jövő bizonytalanságán, az ” itt és a most”-ra koncentrálunk, és negatív gondolatainkat tudatosan változtatjuk pozitívra. Megéri, úgyhogy mindenkinek hajrá!
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
Sziasztok:) Remélem mindenkinek jól telik majd a karácsony,békességben és jó környezetben.Ezúton is szeretnék Boldog és kellemes ünnepeket kívánni mindenkinek és minden sorstársamnak:)
Ui:gyorsan gyógyuljatok:)
Lehet a karácsony teszi.... :)
Mindenki pörög,feszült,siet, ez is egy nagy nyomás, én is szorongok,csak másképp,hogy minden meglegyen,jó legyen....nálad meg azt hozza elő.
A figyelemelterelés jó,beválhat.
Az időjárással is összefüggésben lehet a szorongásod. Nekem pl ősz óta van eléggé szorongós időszakom: sötétebb napok, rossz időjárás. Ez mind hatással lehet. (nálam az is benne van, hogy a párom depressziós, és sokszor azt hiszem vagy úgy tűnik velem van baja)
Ne legyél sötétben, gyújts gyertyát, lámpát, hallgass zenét, nézz vidám filmeket. Nekem sokszor bejön ha elterelem a figyelmemet.
Azt szeretném kérdezni: szedett e már valaki egy coaxil nevű antidepresszánst. Nekem most ezt írták fel, és kiváncsi lennék van e valakinek tapasztalata róla.
Sziasztok!
Azért írok, mert én is szenvedtem pánikbetegséggel, de nem akartam gyógyszert szedni, mert azoknak mindenféle mellékhatásaik lehetnek, és egyébként sem a probléma okát szüntetik meg, csak a tüneteket nyomják el. Én elmentem egy kineziológushoz, és már az első alkalom után sem volt olyan pánikrohamom, mint előtte. Néhány alkalom után teljesen rendbe jöttem. Ez azért eltartott pár hónapig, nem egyik napról a másikra történt, de ilyen eredményt nem lehet gyógyszerekkel elérni. Mindenkinek ajánlom, én a XI. kerületben mentem el egy Eszter nevű szakemberhez, de biztos mindenki talál a közelben. PRÓBÁLJÁTOK KI, BIZTOSAN SEGÍT!!!
Azt én is észrevettem, ha valami úton módon kiderül a pánik dolog, akkor aki tudja milyen, mégha addig titkolta is, megnyílik és taln megkönnyebbül. Valamiért szégyen mégm indig, szerintem a közfelfogás az oka, az maradt meg az emberekben, hogy akinek akár csak néha-néha is pszichológiai problémája van, az bolond, pedig NEM.
Jó Neked, hogy szabadúszó vagy, lehet kötöttségek nélkül könnyebb az egész, nem?
Én megyek mindennap, nem tudják, hogy voltak, sőt időnként akadnak ilyen problémáim, ha rosszul vagyok se mehetek haza, szóval ott helyben meg kell oldanom Itt jön az, hogy sokszor kívülről nem látszik semmi, hogy szédülök, hogy félek, hogy instabil érzésem van....
Elkezdtem ma szedni az Apodepit...fél szemmel+ 2*0,25 Frontint. Igaz ma kettős front is van szóval nem tudom mi van. De az orvosom eleve 60mg Apodepivel akart indítani. Amugy tiszta jól voltam ma kb. 11 óráig, majd haza jöttem. Délután mentem a nagyiméknál jött egy roham ugyan kisebb volt.Viszont azóta fekszek rossz felülni és a szívem is szapora.
Tudom az elején vagyok szóval nem az, hogy parázok, de ilyenkor mi van. Ti is rosszul viseltétek az első napokat az SSRI bogyóval?
Sajnos így van :-(
Kereskedő meg annyi van, mint a szemét nekem ezért nincs munka...a cukrász szakmámba meg nincs már annyira forgalom..érettségivel gondolkoztam még valamilyen adminisztrációs munkába. :-)
Szia!
Remélem igaza lesz. Még előttünk az élet, rossz lenne, ha csak így vége lenne mindennek.
Sajnos ha nekem rohamom van, az min. 1 órás. De már rég volt ilyen, mint ahogy azt írtam tegnap is, erre éjjel mégis úgy felspanoltam magam, hogy lett egy szép pánikrohamom. :(
Én is szakmán belül szeretnék elhelyezkedni, masszírozni szeretnék, de az masszázs hirdetések 90%-a erotikus. :( A maradék 10% pedig olyan, hogy vállalkozói kell hozzá, az meg nem olcsó mulatság. :(
Szia.
Megnyugtatlak egy ismerősöm foglalkozik ezzel a témával és nem lesz világvége. :-) Se 3 napos sötétség...csak a hold lesz állitólag közelebb hozzánk és olyan fények lesznek az égen mint a sarkcsillag fényei. :-)
Sajnálom hogy olyan hosszú volt a rohamod :-( én abba beleroskadnék.
Nekem is hasonlókat mondanak, hogy ha dolgoznék...tavaly dolgoztam és a munkahelyen jött rám.Igaz nem szerettem ott lenni. Èn a szakmámon belül akarok elhelyezkedni, csak sajna nincs munkalehetőség.
Nyomulok itt a társ pánik rovatban
Tudod mi segitett néhányszor elkeserdésemben
Káromkodtam keményen, hogy elindulok legyen akármi, max, beledöglök és vége lesz ennek a szenvedésnek
Valahogy, néha, könnyebb lett ettöl
"Szabadúszó" vagyok munka szempontjábol, tehát megengedhetném magamnak hogy nem válallok be egy munkát
DE
a munkabecsület, a pénz és főleg magam elött égnék ha viszakoznék
Persze előfordúlt ilyen, hogy egy-két napra szüneteltettem és csak döglöttem Xanax mámorban :)
Az hogy más mit gondol, sose érdekelt
Szinte mindenki tudja a pánikosságomat, kliensek is. Így sokkal könnyebb mint eltitkolni
Meglepődnél mennyi pánikos van, kisebb nagyobb fokú, ha megtudják rólad is
Ami nem tecc az egészben, hogy legtöbbször azt mondják, dehát olyan jól néz ki, nem látszik magán semmi
Közben meg majd' keresztbe áll a szemem a szédelgésben
Ha legalább zöld lenne a fülem ilyenkor, mindenki sajnálkozna, de így...:)
Engem itthon a családom azzal olt le mindig, hogy nekem csak annyi bajom van, hogy itthon ülök egész nap, és ha dolgoznék, és lefáradva hazaérnék, biztos jól tudnék aludni. Hát nem tudom, én kétlem, hogy úgy lenne..
Tegnap este volt egy hosszú pánikrohamom. Éjféltől fél2ig. Mikor este hazafelé tartottam, akkor hallottam, hogy 2 embernél szóba jön ez a világvégés dolog. Én itthon rákerestem, olvasgattam róla kicsit, de annyira felspanoltam magam.. Zaklatott lettem, gyomoridegem volt, végül aludni készültem. 1 órán keresztül reszkettem, zsibbadt a fejem, teljesen magamon kívül voltam.
Nem mondom azt, hogy hiszek a világvégébe, de azt se, hogy nem. Félek tőle. Félek, hogy mi lesz ha még is történik valami. Olyan az egész, mint egy rossz álom, örülnék ha már szilveszter lenne, és jót röhögnék az egészen.
Lehetséges, hogy nálam is a lelki állapot, stressz és a nagy nyomás miatt alakul ki, ill. nem szűnik meg az általános szorongás/félelem.
Jó, hogy van ez a fórum, mert egyébként nem beszélek róla senkinek, itt viszont tudom min mentek keresztül és viszont...Régen mikor tényleg pánikbeteg voltam, nem értették meg mi ez az egész, hülyének néztek.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Otthonszülők - ki segített, milyen tapasztalataitok voltak?
- Kinek miben segített az agykontroll?
- Nagyon erős hypochondria és pánikbetegség. Kérlek titeket beszélgessünk!
- Akik pánikbetegségből gyógyultak le tudnák írni, hogy mi segített nekik?
- Van olyan anyuka köztetek akinek óvodás gyermeke pánikbeteg?