Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)
Köszönöm, hogy segíten akarsz, de sajnos ezek engem nem fognak kihozni ebből az állapotból. Nálunk alapvetően a családban vannak a gondok, amiért szorongok, ezekre pedig hiába szedek akár mit. A gyógyszer meg a vitaminok sem segítenek.
Párom 24 éves kora óta rokkant, kisfiam koraszülött volt, és nagyon gyenge az immunrendszere, az idegrendszere, és asztmás. Az iskolában magántanuló a betegségek miatt. Édesapám tavaly meghalt. Anyám elég idős, együtt élünk, és olyan dolgai vannak, hogy kikészíti a családot. Ebből a helyzetből nem látom a kiutat, és ilyen családi gondok mellett nem tudok talpra állni.
Látod a dátumot,nem szeretném bemásolni,az összes írásom,de ha vissza olvasol,amit már olvastál akkor is-abban minden anyag szerepe le van írva!
2013-07-31 20:24
Egy észrevétel!Úgy vonom le a következtetést,hogy a saját magamon alkalmazott "terápia" 2004-ben!(Az-az 9 éve-és tünet mentes vagyok!)És ebben az egyik főszereplő "anyag"-ok,ezek az aminosavak,az a fórumtársaknak úgy jön le,mintha valami csodaszer lenne,vagy valami különleges anyag!Ezt is szeretném tisztázni!A fehérjék építő kövei az aminosavak!!Fehérje=(hús,hal-főleg tengeri,tojás,stb.)Ebből(aminosav) az emberi szervezet 22+1-et tud hasznosítani(1 a csecsemőkorban),ebből kb 8-9 esszenciális(amit minden nap pótolni kell a táplálékból!!)Minden aminosavnak meg van a szerepe,ha csak 1 hiányzik a szervezeted nem fog normálisan működni!Van az L-triptofán nevű aminosav,ez menet közbe átalakítja a szervezeted 5.HTP-vé és ebből lesz a szerotonin,(persze kell hozzá B3,B6 vitamin is).Ti sokan szedtek SSRI-t,ami ugyan ezt szeretné elérni az agyban!Kérdezem én,nem egyszerűbb és egészségesebb az "alap anyagot"(L-Tripthopan)-be vinni a szervezetbe??Ezzel nem bíztatok senkit a gyógyszerei elhagyására,csak 1 észrevétel,kérdezze kezelő orvosát,gyógyszerészét...
+Meg is tudja magyarázni,hogy mi-mire-miért jó."
Ezt te sem magyaráztad meg, támasztottad alá.
Talán a pánikbetegség okát kellene elöször tudományosan leírni és akkor jöhet rá a gyógymód
Olyan ez eddig mint amindenféle csodaszer a rákra, oszt mégis belehal a milliomos, a szegény meg túléli
Tehát nem a csodaszernek kikiáltott készitmények a megoldás
Tiszteletben van tartva, már amennyire, a te véleményed is
Aminósav nem vitamin, senki nem mondta. Mintha te is D3-ra utaltál, ami a D vitamin és erősen jó antidepresszáns tulajdonságú is, amit talán az arab gyerek alkalmazását igazolja
De ha te megfejtetted a pánik és depresszió okát, miért nem irogatsz szaklapokba, és ezt nem hülyeségböl írom most
Hagyjuk a gyógyszermaffia legendát most, hogy azért mert ők el akarják adni a gyógyszerüket
Próbálj meg más pánikos fórumokon is irogatni és összeszedni ,modjuk 100 pánikost akik elfogadják hogy adott ideig a te összeállitásodat szedik saját költségükre, de akár "ajándékba" is adhatsz egy másik csoportnak placebót és mérd le az eredményt
Az már mutatna valamit
Természetesen ha nem akarsz ne reagálj erre sem, mert minek is follyon párbeszéd, ha az egyetlen helyes út a tied
Sziasztok!Az alábbi pár hozzászólásom Sly001 kérdésére volt válasz és az új betegeknek!Veletek: megi04 és Regin_a már ezeket a köröket lejátszottuk!Így nem kívánok reagálni.Nekem mindegy,hogy ki-mit szed,az a ti dolgotok,de a fórum lényege az,hogy segítsünk tapasztalatainkkal a betegeknek a gyógyulás érdekében!!Az az információ nem sokat segít nekik,hogy SZEDD A GYÓGYSZERT!Sem az,hogy szerintetek nem hat az aminosav-vitamin kúra!És a betegségeitekben eltöltött éveitek száma!!!Nem azt tükrözi,hogy a véleményetek mérvadó lenne!!Hisz,ti is betegek vagytok hosszú évek óta!Én olyan ember véleményére hallgatnék:AKI szenvedett ebben a betegségben az összes tüneteivel és ki is gyógyult+Meg is tudja magyarázni,hogy mi-mire-miért jó.Ha vissza olvassátok a hozzászólásaimat a fórumon,le lehet vonni a következtetést,hogy van valami rálátásom a dolgokra.A kérésem az volna,hogy a segítséget kérő betegek,had tudják,hogy van ilyen lehetőség,nem csak a gyógyszer és a dokik!!És,mert más véleményen vagytok,tiszteletben kéne tartani az én TAPASZTALATAIMAT-nem pedig minden alkalommal el ítélni a hatékonyságát!!Ne vegyétek el mások elöl a gyógyulás lehetőségét,csak,mert a gyógyszerre esküsztök és beszéltetek olyan emberekkel akik szedtek már vitamint!AZ AMINOSAV NEM VITAMIN!!!!
Tudod,az a gond,hogy én is beszéltem olyanokkal,akik "nyomták rendesen" a vitaminokat,mozogtak is,és mégsem ért semmit...Én nem ellened vagyok,nem vitázom,hiszen neked biztosan használ.De hidd el,sokan vannak,akiknek sajnos nem.Ha meghal egy szeretted,az valóban nem potólható.De az összes többi problémán lehet segíteni.Viszont van,akinek olyan problémái vannak,amiken nem tud.Röviden.
Igazad van, cinikus voltam
De
Én meg a fevarint ajánlom, mint megoldást a pánikra
És még csak nem is kérek semmit e tanácsért
Miért?
Mert magamon tapasztaltam a jó hatását
Erős 3 majd' 4 év TELJES tünetmentesség
Igaz, te többet értél el a vitaminokkal, de hadd rugjak én is labdába, hamá' ....
Irtam régen, de megismétlem
Egy usa pánikos fórumon is "nyomultam egy időben
Vannak gyógyultak, különböző okokra vezetik vissza a gyógyulást
Volt egy arab srác, aki szintén nagyon nagy adagú D vitaminnal és talán + C vitaminnal gyógyitotta ki magát
Erősen nyomta nekem hogy higyjek neki s próbáljam ki/hagyjuk most hogy én miért nem/
Közben ott vannak a 100-1000-ek a fórumon, akik hiába eszik a vitaminokat
[link]
Akkormost?
Még annyit!Amikor kikezeltem magam a betegségekből(Pánik-szorongás-depi)és továbbra is szedtem a táplálék kiegészítőket,a betegség akkor sem tért vissza,mikor lelki traumák értek!!Családtagok halála,élettársi viszony-akaratom ellenére megszűnése,állás elvesztése,anyagi problémák!!A leghatékonyabb "anyagok" fontossági sorrendben:5-HTP,Aminosav komplex,magas B vitamin tartalmú Multi vitamin komplex(ebben a magnézium és kálcium szint is magas)omega-3 és D3!3 hónap múlva teljesen jól voltam!!És kiegészítettem sportolással,amiben a kocogás tűnt hatásosnak,de a szobabiciklizés is hatékony a lényeg,hogy 30 perc intenzív edzés legyen-ennyi idő után termeli az agy az ENDORFINT!!
Összegezve a tömör lényegét a pánik betegségnek-szorongásnak-depressziónak!Ez mind a helytelen táplálkozás(aminosavak.vitaminok,ásványi anyagok)és-vagy felszívódási problémák(emésztő enzimek)hiányában kialakult kémiai egyensúlyzavar következménye!!!Ami teljesen megszűnik,ha ezeket a hiányzó anyagokat pótoljuk!A szervezet feltöltődik a működéséhez nélkülözhetetlen anyagokkal-így helyreáll az egyensúly!
Ugyan azokat a köröket futjuk-de ismétlés a tudás.....Mint tudjuk a gyógyszer csak tüneteket kezel-nem gyógyít!És azt is tudjuk mekkora üzlet!Kinek lenne érdeke,hogy ne szedje az ember és hogy ne legyenek betegek?A gyógyszergyáraknak betegek kellenek,akkor fogynak a termékeik és ezeket a termékeket az orvosok írják fel!És az a jó,hogy vannak mellékhatások is,amire ismét lehet másik gyógyszert felírni....Vérnyomásra?Kinek mitől magas,keveset ivott(sűrűbb a vér)Ideges(az erek összehúzódtak-kisebb a keresztmetszet)Stb,mind kezelhető gyógyszer nélkül!A kiváltó okot kell megkeresni és azt kezelni!A magas vérnyomás nem betegség csak TÜNET!!!A gyógyszer nem gyógyít,csak tünetet kezel-szedheted örökre,a kiváltó okot nem szünteti meg!Cukor!ott ugye van I.-II.A legtöbb embernél nem az a gond,hogy a hasnyálmirigye nem termel inzulint....De nem szeretnék ismét regényt írni éppen nektek-hisz Ti már olvastatok engem annak idején!
Pedig sajna,rohadtul igaza van....:( Az,hogy te 9 éve gyógyi nélkül kigyógyultál belőle,sajna nem jelent semmit!Én is.Bogyó nélkül.10 évig.És 10 év után,olyan kegyetlenül támadott,hogy azt hittem,belehalok...:( Ne legyen igazam,de azt,hogy végleg elmúlt,azt csak a koporsóban sóhajtva mondhatja valaki.Bocs,a nyers fogalmazásért szintén.Tudom,erre valszeg az a válasz,hogy majd megint sikerül bogyó nélkül.Hát hajrá!A legközelebbi ugyan általában sokkal erősebb,de aki bogyó nélkül akar szenvedni,hát nosza rajta,tegye!De ha valaki bogyó mellett sokkal jobban érzi magát,az had ne szenvedjen már,csak azért,mert azt valamiért halálos véteknek tekintik.Van,aki a cukorra szed bogyót...Vagy vérnyomásra...Biztassuk őket is,hogy ne tegyék?
Ne légy cinikus!Nem én találtam meg a gyógymódot csak nem tetszik,hogy ha idetéved 1 beteg segítséget kérni,akkor azt a választ kapja,hogy csak a dokik és csak a gyógyszer-miközben neked-nektek sem segít!!
Sok pár millió ember kinlódik a világban a pániktol
Te megtaláltad a gyógymódját?
Védesd le mert ellopják!
Még az azonos gyógyszer sem egyformán hat az emberekre, nemhogy egy "csodaszer".
Még annyit,hogy vannak a "rutinos"-tapasztalt BETEGEK!!Akik már jártak ezer Dokinál és szedtek ezer féle gyógyszert,na ők azt gondolják,hogy hú de nagyon tapasztaltak és ők tudnak mindent!!Vicc,semmit sem tudnak-hisz még mindig betegek!!Mondom ezt ÉN,aki 9 éve meggyógyult gyógyszerek nélkül!!!!!!!Nem tudtam megállni,hogy ne írjak-mikor a "Kezdő" p.betegeknek olyan tanácsokat adtok,hogy szedd a gyógyszert,nincs más megoldás-miközben nektek sem segít!!!Néha nyersen kell fogalmazni,hogy hatásos legyen!Várom a negatív reakciókat!!Szép estét....
Szia!VAN!!!!Csak ezen a fórumon,mindenki csak az Orvosokban hisz na és persze a gyógyszerekben!De azt nem veszik észre,hogy nem gyógyulnak meg!Mindenki nyafog-panaszkodik és lekezelően ír,ha más véleményen vagy!!Évek óta a fórum tagjaik,tiszta facebook....Én meg már 2x neki ugrottam leírni a véleményem szerint hasznos és tudományos dolgokat,de süket fülekre találtam és 3x-nem írom le!Ha van türelmed olvass vissza!Szép estét mindenkinek.
Gyógyszer nélkül? Nincs.
A nyugtatós "kezelés" az ebből a szempontból gyógyszer nélkülinek számít. Megint más kérdés, hogy csak a 100% lesz az elfogadható, vagy kiegyezünk (először 90-100-zal, majd) 70-80-nal is. Ez elérhető megfelelő antidepresszánssal, majd annak letételével.
Szóval miért lenne? Magas vércukorból, magas vérnyomásból sincs gyógyszer nélkül kiút. Ez nem lelki betegség, hogy "összeszedjük magunkat", aztán majd minden jó lesz, hanem keményen kémia, mint a többi betegség is.
Eleve nem úgy van, hogy stressz aztán arra közvetlenül válasz mondjuk a szédülés, kémiája meg 0. És a 2 között nincs semmi folyamat? Dehogy nincs: kivégzi a mellékvesét, ami rá van kényszerítve évekig a magas kortizoltermelésre, aztán amikor emiatt kifárad, már minden nap - stresszhelyzet nélkül is - alacsonyabb a kelleténél. Utána lehet nézni a tüneteinek: gyengeség, krónikus fáradtság, hirtelen szívdobogás, alvásprobléma, nehéz elalvás, nehéz kelés, gyakori vizelés, rövid szédülés felállás után, alacsony vérnyomás, le- leeső vércukorszint kóválygással emiatt, pánikroham, elme fokozott (vész)reakciója a testi jelekre stb. Hangsúlyozom - pár év után -, már stressz nélkül is, otthon is, mintegy általános közérzetként.
A pánik-depresszió,csak ideig-óráig múlik sajnos.Olyan "világot élünk" hogy ez egyáltalán nem csoda.Hiszen senki sem lehet biztos,semmiben.Hogy vannak olyanok,akik mégsem? Ó...idő kérdése...:(
Pánikos életem-ami 27 év-jártam egy-két pszichiáternél,pszichológusnál.Kb.3 éve voltam utoljára,de már nem birtam anyagilag fizetni a 12000/órát sajna,Állami háát 5 perc és bogyó,meg különben is csak kora délutánig van rendelés,és én sajna kisérő nélkül nem tudok menni,a férjem meg 5-ig dolgozik.Csak azt nem tudom mit csinálnak azok akik dolgoznak,hogy járhatnának pszichológushoz?!Hiába ez a z eü .Igy maradok magam,esélyt már nem látok kigyógyulni.
Egy költői kérdésem lenne:
-Van ebből az állapotból (szorongás, pánik) kiút gyógyszer nélkül?
Úgy, hogy valaki szorongásoldót (alprazolamot) szedett évekig, majd letette?
Vagy ez gyógyíthatatlan, és csak tüneti kezelés van rá a tudomány mai állása szerint?
Kedves Dudi5!
A kérdést, amit feltettél, nagyon ügyesen összefoglalva, azt - képzeld el! - embertársaink kb. 30-40 %-a feltehetnék.
Tudod, kb. ennyien birkóznak hasonló problémákkal - a szintje természetesen különbözik, de a lényege ez.
Nagyon elvetemült lennék, ha válaszolnék a kérdésedre.:)
Azért is, mert mert az emberek egyénként születnek meg, nem statisztikai számként.
Mint az orvostársadalom fiatal képviselője azt mondom, hogy járj utána a segítség lehetőségeinek.
Ez tőlem hülyén hangzik, mert mondhatnám, hogy menj a "kerületi rendelőbe", de már 2 éve nem mondom senkinek...
Szia Őszikék.Nekem az lenne a kérdésem,hogy mit csináljon az az emberke aki nem képes megfejteni ,hogy miért nem akar kilépni ebből az ördögi körből-jó pár szakembernél jártam-mondjuk ők se mentek rá erre ,pedig szerintem itt van a kutya elásva nálam.Azt gondolom mi okozza a rettenetes bizonytalanságot,de megoldani nem tudom,ehhez kellene erősnek lennem.Tulajdonképpen lassan mindentől félek már.Köszönöm a választ.
Vérnyomás és pulzus,"
Nem
Ezek csak akkor okoznak problémát ha más érrendszeri gondok is vannak
Ma már persze ezek is vannak, de nem ma, hanem pár éve kezdődtek ezek a panaszok
"Le is mentem" depresszióba miatta
Elöbbi kommentemet annyival egésziteném ki, hogy fizikai erőkifejtéstölo soha nem volt szívproblémám. Jöttek azok ahogy ők akarták
Persze akkor is végigvizsgáltak, negatív volt mindig
Azóta eltelt pár/10 év és ma már fizikálisan is ki tudom provokálni
Kiprovokálni, de ténylegesen nem úgy hogy egy zsákot cipelek, hanem fél/egész nap ugrálok, melózok, szoval tartósabb fizikai erőfeszités
A valós pánikos tüneteket , szédelgés, "rosszúl lét" el tudom néha hessegetni káromkodással :)
Akkor nekiindulok és csinálom amit kell, elindulok az utcára, bármi mást tenni
Vérnyomás és pulzus,mert fizikai munkát végeztél..
Néha próbálok valami edzésfélét elkezdeni,mert vannak túlsúly-bajaim..hát olyankor nekem is elkezd minden szorítani sajnos és megijedek tőle vagy
legalábbis tudomásul veszem és leállok..
Szia, engedd meg hogy segítsek, azért szúrt a szíved mert ez is 1 tünet,nincs baja a szívednek.Tudnod kell hogy ebből kigyógyulni nem lehet, de a tünetek kezelhetők,pozitív gondolatokkal el KELL terelned a gondolataidat,ezek akkor is előjönnek ha különösképp semmi nem nyomasz,akkor én ezt mondom :na, már megint itt vagy szédülés halálfélelem gyengeség stb.húzzatok a fenébe,én jól érzem magam,nálam működik, és gyógyszert évek óta nem szedek,nemjók semmire, csak hozzászokáshoz vezet azt hiszed BE KELL venned,hát nem.próbáld ki és írjál hogy nálad működik-e.
Ah. végre egy szakember
Évtizedek óta pánikos vagyok, anno bele is nyugodtam, de van néhány problémám amit nem tudok megoldani
Lenne pár kérdésem, elsőnek egy
Felviszek az emeletre 25kg-os zsákot, esetleg többet, magyarul bármi fizikai munka és rosszúl leszek, szorit a szivem
"Természetesen" szívproblémákkal az egész pánikos életem tele volt, ennél keményebbekkel
Mindenféle vizsgálati eredmények negatív
Mit tegyek ezek után, azon kívül hogy ne vigyem fel a zsákot?
Dorka!
Neked rohadtul semmi bajod.:)
Meggyőznélek erről 1 óra alatt, de nem így működik a világ...
Voltam pszhioternel,azt mondta latja a mozdulataimon hogy szorongok,mar azon latszik babralok stb.....ahogy meséltem neki mondta hogy elég sok minden van a multamba ami miatt szoronghatok.....pl nagypapam 17eve halt meg es ahogy meséltem róla elkezdtem zokogni...hat igazából nem szeretnek semmit szedni,de tenyleg nem lehet ebből könnyen kijönni:(((((( pedig annyi szep dolog van az életben,imádom az életet,es ez a fránya szorongas meg itt van:(((( amúgy hipochondriamnak köszönhetően mindenféle kivizsgálás on voltam,Ekg,carotis doppler Uh,hasi Uh,vervetel,stb.....minden negatív...MRI re megyek november végen....
További ajánlott fórumok: