Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

❮❮ ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... ❯❯
44016. b59d50028c (válaszként erre: 44011. - Luna93)
2013. nov. 19. 23:35

Köszi, hogy megosztottad, képzeld el, még a pszichiátriai szakirodalomban sem találkoztam ilyennel!

Örülj neki!

Örülj, hogy mellékhatás mentes megoldást találtál a problémádra. (Okos az őrangyalod.)

A te kérdésed azonban az, hogy hogyan tudnád elhagyni.

Javaslok valamit, próbáld ki!

Ne sapkát, hanem fejpántot tegyél fel. Annak hasonló érzete van, és hasonló idegvégződéseket stimulál, mint egy sapesz.

Próbáld ki! Kíváncsian várjuk a tapasztalatodat.

(Egyébként óriási ötletet adtál. Pánikosoknál, mint ajánlást, kipróbálom.)

44015. Regin_a (válaszként erre: 44011. - Luna93)
2013. nov. 18. 22:04

Ne törődj senkivel, használd a satyakot ha attol jól érzed magad

Mások mást használnak, pl. alkoholt gyógyszert,

Aki megért jó, aki nem, "álljon arrébb". Hihetetlen ha a párod ezt nem tudja/ná megérteni elviselni

44014. Regin_a
2013. nov. 18. 17:25

Látom mindenki virgonc

A legjobbakat!

:)

44013. Tulli (válaszként erre: 44010. - Megi04)
2013. nov. 17. 18:55

Osztom az álláspontodat. Igenis, segíthet magán az ember. Az emberi intellektus nagyon sok mindenre képes. Még betegségek, fájdalmak, lelki és testi szenvedések elviselését is megkönnyítheti.

Nem azt állítom, hogy a belátás önmagában gyógyít, de ha magával igyekszik jóban lenni az ember, a sok mindenen átsegítheti, az önismeret és a tudatos önvizsgálat segítségével.

"Az emberi psziché nem egy állandóan stabil vagy instabil valami, hanem életkorral, élethelyzettel változik." - ezen mondatomat pedig fenntartom... :-)

44012. Tulli (válaszként erre: 44011. - Luna93)
2013. nov. 17. 18:50

Szia!

Szerintem, meg kell értenie a társadnak, a családodnak, hogy ez a sapka-dolog neked megnyugvást ad. Leszokni erőltetetten nem fogsz tudni róla, csak nagyon lassan. Egyedül az idő segít és az, ha az okokat, a miérteket megkeresed magadban. Nagyfokú önismeret kellhet hozzá, ami a tested és a lelked reakcióit "is feltérképezi".

Ha nem untatlak elmondok valamit.

Nekem gyerekkoromban volt egy olyan kényszerem, ami ehhez volt hasonlítható. És én még az okát is tudtam, mert felkutattam magamban - gyerekként.

Láttam a tévében Menzel Szigorúan ellenőrzött vonatok című (egyébként nagyszerű) filmjét. Abban van egy rész, amikor Milos, a film főszereplője felvágja egy kádban fekve az ereit. Ez engem nagyon felkavart, nagyon sajnáltam Milost. Esténként mindig eszembe jutott a dolog. Maga az öngyilkosság ténye korábban ismeretlen volt számomra, nagyon felhőtlen, talán túlzottan is védett gyermekkorom volt. Úgy tudtam csak elaludni sokáig, hogy a csuklómat a párnám alá tettem, nehogy valaki felvágja az ereimet... És csak az idő, illetve a tudatos önvizsgálat segített. Persze, én nem voltam effektíve pánikbeteg, de ez is valamiféle kényszer volt, amit a környezetem nem tudott. Valamikor elmeséltem a férjemnek, már el is felejtettem, de

most, hogy olvastam a történeted, eszembe jutott.

Szóval a gyermeki psziché is igen érdekes és változó. Jó, hogy ilyet megéltem, még ha apróságnak is tűnik, talán segítségére lehetek a gyerekeimnek, ha ilyen bajba kerülnek...

44011. Luna93
2013. nov. 17. 00:25

Sziasztok!

Tavaly óta pánikbeteg vagyok. Már egész jól megtanultam kezelni, le ne kopogjam, mostanában nem is jöttek rám durvább rosszullétek, viszont van egy hülye szokásom.

Úgymond nyugtató helyett sapkát húzok. Esténként az ad nekem megnyugvást ha felhúzok egy sapkát, különben minden éjjel mintha szét akarna szakadni a fejem, olyan érzés jön rám. Nővérem oltogat, hogy szokjak már le erről, mert hogy mit fog szólni majd a párom, ki fog engem nevetni, és hogy ez milyen gáz, stb.. Míg nem vágott a fejemhez ilyeneket addig nem zavart, de azóta kb. mintha bűntudatom lenne ha a fejemre húzom miközben a barátommal alszom. Sokszor nem is merem, de olyankor nagyon rosszul alszom, nem tudok elaludni, rosszul vagyok. :( Hogyaqn tudnék leszokni róla? Nagyon zavarnak az álmatlan éjszakák a barátom mellett, ha meg egyedül alszom, olyan békés nyugodtság vesz körül ha felhúzhatom a sapimat. :D

44010. megi04
2013. nov. 15. 13:20

"Az emberi psziché nem egy állandóan stabil vagy instabil valami, hanem életkorral, élethelyzettel változik."

Na, ez nem igaz!!!!!! "

Nem igaz??? Akkor én már a születésem pillanatában is pánikos lehettem?És ameddig anyám élt,meg nem volt egy autista gyerekem,akinek aggódom a sorsáért,hogy "Jajj,mi lesz vele,ha én nem leszek?"addig miért voltam felhőtlenül boldog??A depresszióról,és a pánikról CSAK olvastam!

Szerintem nagyon is sok mindenben igaza van Tullinak!

És ha az ember beteg,az orvosok meg úgy kezelik,hogy:"Nesze,itt a gyógyi,szedjed!Kérem a következőt..."-akkor kénytelen vagy magad utána nézni,mi a nyavalyától vagyok pocsékul?Mi is történik velem?Mitől lehet? Hogyan lehetnék jobban?-hiszen a doki nem ér rá,rettenetesen sok dolga van...

Az orvos,attól több,mint én,mert sokkal többet tanult..Miért ne lehetnék képes arra,hogy én is "megtanuljak" egy adott betegséget,hogy mi okozza,mi az,amit megtehetnék magamért? Diplomám ugyan nem lesz ettől,a DR.sem lesz a nevem előtt,de kit érdekel????

44009. megi04 (válaszként erre: 43999. - Tulli)
2013. nov. 15. 13:10
Sok mindenre rájöttek már régen,csak az emberek többsége(TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!)ostoba.Vagy elfelejtették az ősi tudást,vagy babonának titulálják...Észrevetted pl. hogy minden "babona" valahol igaz is??:)
44008. Regin_a (válaszként erre: 43994. - B59d50028c)
2013. nov. 15. 13:03

Nem, nem buktam vele semmit

Ugyanaz mint az előitélet és tapasztalat közti különbség

Én tapasztalatbol beszélek, mig te "előitéletböl"/amit tanultál/

Mert ha előre is vetítem a rossz nap lehetősgét, vagy bejön vagy nem

És ez már vagy 30 éves, tehát nem elhanyagolható, tapasztalat

44007. Regin_a (válaszként erre: 44005. - B59d50028c)
2013. nov. 15. 12:58

Nem igaz?

Akkor mi a psziché?

A dolgokhoz , az élethez, a problémákhoz való hozzáállás, reagálás a külső behatásokra, viselkedés különböző élethelyzetekben stb.

Ezek ne változnának az élet folyamán?

44006. Tulli (válaszként erre: 44005. - B59d50028c)
2013. nov. 13. 00:46

Akkor nem igaz.

De én így látom. Nem vagyok kategorikus, csak elmondtam, mit gondolok erről. Szerintem miután a személyiség és ezen keresztül a psziché is egy élő, organikus rendszer, folyamatosan átalakul, azaz változik. Nem "funkciókészen" keletkezik a születéssel, hanem a környezettel való kölcsönhatások során bontakozik ki. Ahogyan az emberi test is változik az életkorral, és a külső hatások miatt egyaránt. Nekem vannak ilyen hiteim.

No, jó éjt.

44005. b59d50028c (válaszként erre: 44004. - Tulli)
2013. nov. 13. 00:19

"Az emberi psziché nem egy állandóan stabil vagy instabil valami, hanem életkorral, élethelyzettel változik."

Na, ez nem igaz!!!!!!

Ez az emberek egyik leggyakoribb félreértett hite.

44004. Tulli (válaszként erre: 44002. - B59d50028c)
2013. nov. 12. 23:47

Nem értem. Nem érzem magam másnak. Én is lehetek pánikbeteg akár holnap is. Az emberi psziché nem egy állandóan stabil vagy instabil valami, hanem életkorral, élethelyzettel változik.

Nekem pl. konkrétan nincs halálfélelmem, de ez valószínűleg annak tudható be, hogy volt már részem újraélesztésben. Viszont a gyerekeimet nagyon féltem, amely féltés őket teheti/tehetné pánikbeteggé, hipochondriás tünetekkel is akár.

44003. b59d50028c (válaszként erre: 44002. - B59d50028c)
2013. nov. 12. 23:36
44001-re válaszolom ezt.
44002. b59d50028c
2013. nov. 12. 23:35

Szia, túl bonyolítod.

Mitől vagy te más, mint más.

Írd le itt, vagy priviben.

Egyébként ezt bármelyik pánikbetegtől megkérdezhetném, hogy miben érzik magukat másnak, mint a "nem pánik beteg".

44001. Tulli
2013. nov. 12. 23:32
Ezen túl foglalkoztat az is, hogy olvastam a neten és hallgattam a Kossuth-on is egy toxikológussal egy interjút, aki azt a hangzatos kijelentést tette, hogy "10 millió függő országa vagyunk." Ezzel én nem értek egyet, viszont önvizsgálatra mégis csak sarkallt. Még nem jutottam semmire, de nem adom fel. Egyfajta önismereti tréning. A függőség és a pánik pedig sok esetben együtt jelennek meg, pl. a társfüggőség esetében, vagy bizonyos maniodepresszív kórképeknél.
44000. Tulli (válaszként erre: 43998. - B59d50028c)
2013. nov. 12. 23:25
Mert, ugyan nem a szűk családban, de a férjem rokonságában van több olyan pszichiátriai megbetegedés, ami mellett nem lehet azzal elmenni, hogy "mondd már meg neki, hogy szedje össze magát?!" vagy "jól meg kellene neki mondani, hogy kell viselkedni"... stb. ami reakcióktól rosszul tudok lenni, bár megértem, hogy az empátia nehézen viselhető és még nehezebben megkapható adomány.
43999. Tulli (válaszként erre: 43996. - Megi04)
2013. nov. 12. 23:20
Nem vagyok orvos, de érdekelnek a dolgok, viszont (többek között) nyelvész az vagyok, és ha visszagondolok arra a mondásra, hogy 'vesédbe látok', akkor minden bizonnyal a kiválasztószerv és a lélek állapota közötti összefüggésre már igen régóta rájöttek... :-)
43998. b59d50028c (válaszként erre: 43995. - Tulli)
2013. nov. 12. 23:20
Miért foglakoztat annyira a probléma, ha nem vagy érintet?
43997. megi04 (válaszként erre: 43991. - Kafa)
2013. nov. 12. 23:12
Nem is gúnynak szántam,hanem tréfának.
43996. megi04 (válaszként erre: 43995. - Tulli)
2013. nov. 12. 23:10
És igazad is van:)
43995. Tulli (válaszként erre: 43978. - Kafa)
2013. nov. 12. 23:04

Személyesen nem vagyok érintett a problémában, de foglalkoztat a téma, mert szerintem népbetegségről van szó, amikor a különböző pánikbetegségekről beszélünk.

Egytértek azzal, hogy a táplálkozási szokások megváltoztatása sokat segíthet, bár nem vagyok gyógyszer- vagy más terápiaellenes.

És van még valami, ami szerintem fontos, és egyre inkább az orvostudomány fókuszába kerül. A vese. A vese nemcsak kiválasztó szerv, hanem életfontosságú anyagokat szintetizál és hormonális szabályozási feladatokat is ellát, és ennek megfelelően nagyon bonyolult szerkezetű. A vízháztartás egyensúlya, az ionok mennyiségének állandósága is a feladata. Napi 180 litert (!) szűr át a szerv, és "készít" belőle tápanyagot, ill. vizeletet. Azaz nagyon fontos a megfelelő minőségű folyadék fogyasztása! Ami leginkább víz kell legyen. Remélem, nem hangzik ostobán, de higgyétek el, hogy számos dolgot befolyásol. A magasvérnyomás, a cukorbetegség, a gyógyszerek nem kívánt mellékhatásainak kialakulása stb. mind-mind összefüggésben van a vese nem kielégítő működésével. Még a pszichés állapotra is kihat a dehidratált állapot.

Ezzel nem azt mondom, hogy igyál sok vizet és csak attól meggyógyulsz, hanem azt, hogy fontos a sok folyadék, akármilyen elcsépeltnek hangzik.

Bocs, hogy belekotyogtam, csak a jó szándék vezérelt.

43994. b59d50028c
2013. nov. 12. 21:51

"Jó napot!

Jónak indul most, de mit lehet tudni...."

Csak idéztelek.

Már itt bukott a napod.

Miért? Mert már az első pozitív mondatodba beletetted a kétséget. Semmi esélyt nem adtál a nap többi részének. Gondolatban blokkoltad a "de mit lehet tudni..."-val.

Azt kérdezed, hogy ennyi is számít?

Nem, hogy ennyi is! Csak ez.

43993. Regin_a
2013. nov. 11. 08:48

Jó napot!

Jónak indul most, de mit lehet tudni....

43992. Regin_a (válaszként erre: 43989. - Megi04)
2013. nov. 7. 16:41

Persze bevettem, meg a többi vitamint is, de Xanax nélkül ezek nem szívódnak fel, mint tudjuk. Ugyhogy rányomtam azt is

Aztán lesz ami lesz, elmentem, illetve jöttek értem és vittek melózni

Munka közben kocogtam is kicsit körbe-körbe a ház körül és egész jól befejeztem a munkát

43991. kafa (válaszként erre: 43989. - Megi04)
2013. nov. 6. 20:10
Jót nevettem!Mivel értem a viccet és nem vagyok agresszív(Depis-Pánikos,és nincsennek düh-kitöréseim!!Nem veszem GÚNYNAK!Sőt,ha lehetne LIKE-olni,megtenném!Kívánom nektek,hogy minden jóra forduljon!Úgy gondolom,hogy az általam tapasztaltakat leírtam,akit érdekel vissza olvassa....Szebb jövőt nektek!
43990. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 43987. - B59d50028c)
2013. nov. 6. 14:33
Miért kellene "ütősebben" írnom? Hidd el, más is megérti, nem csak Te:)
43989. megi04 (válaszként erre: 43988. - Regin_a)
2013. nov. 6. 12:25
Vegyél be egy marék D vtamint,halolaj kapszulával,és menj el szoláriumba...Ne menj! Kocogj!
43988. Regin_a
2013. nov. 6. 08:21

Jó ócskán vagyok én is, és megint

Nem más ez mint a tegnapi egész/fél napi ugra-bugra hatása

Semmi kis munka és visznek ma is

Egyáltalán az hogy egész nap talpon vagyok, kikészít teljesen. Pedig hányszor megfogadtam hogy nem vállalok semmit, de ez most haveri munka, nem mondhatom hogy nem

Mindegy, ha ennyi volt, ennyi volt

Ugyse tehetek ellene semmit

:((

43987. b59d50028c (válaszként erre: 43986. - 16b5d6ae34)
2013. nov. 5. 22:43

Én értettem, rendben, de ütősebben is leírhattad volna.

Köszi, ez egy a pozitív vélemények közül ezen a fórumon.

❮❮ ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook