Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

❮❮ ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... ❯❯
43986. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 43985. - B59d50028c)
2013. nov. 5. 22:34

Miért, úgy jött le, mintha ez nem a jobbik lenne?:)

Csak leírtam a "sorstársnak", hogy ezzel nincs egyedül:)

43985. b59d50028c (válaszként erre: 43984. - 16b5d6ae34)
2013. nov. 5. 22:22
Szerinted nem jobb ez a variáció?
43984. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 43982. - Ani2)
2013. nov. 5. 22:17
Éveken át azt hitte mindenki -mentősök is több esetben-, hogy infarktusom van...de "csak" pánikbeteg lettem.
43983. b59d50028c (válaszként erre: 43982. - Ani2)
2013. nov. 5. 22:14

Azt mondod: "pánik jött rám" aztán a következő mondatban: "azt hittem, hogy infarktus", majd "ma du. megint kezdődött".

Nem tűnik fel ebből, hogy az elméd hülyéskedik veled?

Tudom, hogy szörnyű és halálfélelem. Engem nem kell meggyőzni.

Magadat azonban meg kell győznöd arról, hogy ura vagy a helyzetnek. Minél többször tudatosítod, hogy ez a jelenség "kóros adrenalin szint emelkedés" (mert az), annál könnyebben viseled.

43982. Ani2
2013. nov. 5. 20:59

Sziasztok!

Újra kezdtem az antidepit, ez a 5. napon még csak 1/4 szedek, holnap kell emelnem. De tegnap erős pánik jött rám illetve ma is du. Másnak szokott/volt olyan hogy erős nyomásérzés, teltségérzés a gyomorszájnál majd olyan mintha nem lenne levegőm és a mellkas alsó részénél szorít... teljesen bepánikoltam azt hittem, hogy infarktus, de ma du. megint kezdődött.

43981. fb85cf2fe7
2013. nov. 5. 17:48
Úristen én is!
43980. megi04 (válaszként erre: 43979. - Kafa)
2013. nov. 5. 17:30
Nézd...az az egy dolog tény(számomra legalábbis érdekes)hogy természeti népek,dzsungellakók köreiben én legalábbis még nem hallottam rákról,depresszióról,pánikrohamról,CUKORBETEGSÉGRŐL! Tudom...van más...biztosan van más-de a mi civilizációs bajainkat nem ismerik..:) Igaz,nincs automatizálva a háztartásuk,nem járkálnak autóval....:)Nem használnak műanyagot,és műszálat...Nincs számítógépük,és tévéjük....:) Áhh! Hagyjuk...:) De azért ...furcsa/érdekes...nem?:)
43979. kafa (válaszként erre: 43976. - Mc99)
2013. nov. 4. 20:12
A pánik betegséget régen manager betegségnek hívták!A rák olyan ritka betegség volt a 30-40-es években,hogy a Doki a medikusoknak azt mondta,hogy jól nézzék meg ezt a betegséget!Mert lehet,hogy pályafutásuk alatt nem látnak több ilyet!!Orvosi tanulmányban olvastam!
43978. kafa (válaszként erre: 43977. - Mc99)
2013. nov. 4. 20:00
Nem szeretnék ismét vitát indítani,de ez a te VÉLEMÉNYED!Az én oldalam: TÉNY!! Én étrendi változással gyógyultam meg és a táplálék kiegészítőkön van a hangsúly..A gyógyszerek nekem nem használtak és amikor elfogytak,nem írattam ismét ki,a többit már leírtam....Ja,és nam csak érintőlegesen voltam Pánikos-kő keményen+Depis...
43977. mc99 (válaszként erre: 43973. - Kafa)
2013. nov. 4. 19:37
Na, ezt jól látod. Ezt a topikot nem az olvasgatja, aki meg akarja előzni, az az se tudja, mit is kéne megelőznie. Aki már benne van - és úgy rendesen, nem érintőlegesen - az csupán étrendi változtatásokkal nem mászik ki belőle.
43976. mc99 (válaszként erre: 43974. - Kafa)
2013. nov. 4. 19:35

Ez szimplán nem igaz, hogy régen - nagyon régen is - ne lett volna rák vagy pánik. Azt persze ne várjuk, hogy mondjuk az ókori görögök szépen leírták volna, hogy akkor mik is pontosan a tünetek, mik a statisztikák, miegymás. Arról nem is beszélve, hogy hamarabb elvitt valakit egy szimpla megfázás 35 évesen, semmint, hogy pl egy rákos megbetegedés "kiteljesedhetett" volna rajta a 40-es éveiben...

Szokás ezen kívül általában dicsőíteni a régiek étrendjét, életmódját, de szintén szokás elfeledkezni arról, hogy manapság 1000x gyorsabb az élet és még így is jóval tovább élnek az emberek. Erre szokott az jönni, hogy de milyen minőségben? Szerintem azonban, aki 200 éve 50 évesen meghalt, annak se lehetett túl jó utolsó 5-10 éve.

Az étrend pedig fontos, de messze nem csodaszer. Bőven összemérhető a hatásával az öröklött hajlamok okozta kockázat. Magyarán ehet valaki naponta 1 tonna vitamint, akkor is beleszaladhat a késbe, illetve ehet össze-vissza egyoldalúan és rendszertelenül, mégsem lesz semmi - legalábbis nem ilyen - baja.

43975. kafa (válaszként erre: 43972. - Zitus82)
2013. nov. 4. 17:58
Ott a pont,azt kell enni,amire kitaláltak,(Hús,hal-tengeri,magvak,zsír-és menni a napra!)csak a mai kajákból hiányzik minden(vitamin,ásványok,stb)
43974. kafa (válaszként erre: 43971. - Megi04)
2013. nov. 4. 17:56
Hidd el,a mai betegségek,depi,pánik,rák-a kaja,mikró és mindattól amit iszunk,eszünk,belélegzünk-attól van!Édesapád még nem ezt ette-itta és a háborúban sem lett pánik beteg.A vitaminok,stb-épp ezért kell,nekik jobb volt az étrendjuk,abban benne volt minden!Ma a paradicsom,csak 1 piros golyó...
43973. kafa (válaszként erre: 43970. - Dudi5)
2013. nov. 4. 17:51
Véleményem szerint számotokra nem az a fontos mi okozza ezt a betegséget,az a megelőzés miatt fontos-sokkal inkább az,hogy mi gyógyítja meg!Más dolog valamit elkerülni,ha tudjuk a kiváltó okot és más dolog a már meglévő betegséget kikezelni,meggyógyítani.Véleményem szerint,ha tudják is az okát-Orvos nem fog,csak gyógyszeresen kezelni.Én is szedtem Sanax-ot,Frontint,SSRI-t,stb. Szaladgáltam minden sz.-al Dokikhoz,nem hittem,hogy 1x vége lesz..
43972. zitus82 (válaszként erre: 43964. - Horzsolt)
2013. nov. 4. 17:50
Nekem sokat segített, hogy elhagytam a cukrot és a lisztet az étrendemből. Elkezdtem edzeni egy olyan teremben ahol családias a hangulat és foglalkoznak az emberel. Nem éreztem egyedül magam már az első perctől kezdve és ez is sokat segített, hogy kijöjjek a pánik betegségből. Szépen lassan letettem a gyógyszert és már tünet mentes vagyok hónapok óta!
43971. megi04 (válaszként erre: 43970. - Dudi5)
2013. nov. 4. 17:43

Hát..legyen igazad...De nekem azt mondta a doki,régen is volt,csak más volt a neve..Az én 80 éves apám nem ismeri...pedig háborúkat élt meg..És nem evett/eszik igazán vitaminokat...Igaz,pirulákat sem...:)

Nekem annyit mondott:Ami jön,fogadjam,ami megy,engedjem.Ennyi:)

43970. Dudi5
2013. nov. 4. 17:14
Hogy miért kaptuk ezt az"ajándékot "a sorstól?Lehet,ha rájönnénk már a gyógyulás utjára lépnénk.Magam azt gondolom az előző életemben valami olyat tettem amiért most bűnhődnöm kell.A pánikbetegségen túl is több jel mutat rá,hogy igy van nálam.Mivel minden ember szervezete más igy hiába eszi uazt két ember másképpen hat.Ezért se hiszek nagyon a bogyóknak,mindig van valami "sláger",pl régen a Rudotell volt most a Xanax, boldog -boldogtalannak felirják rögvest,szinte vizsgálat nélkül.Van akire hat és segit neki ,de van olyan is aki már lassan úgy kapkodja be mint én a kekszet és az állapota ugyanolyan rossz.Megoldás lehetne egy jobb eü, empatikus pszichiáterekkel,pszichológussal,akiknek lenne ideje segiteni ,az emberkére kidolgozott terápiával.De ez csak álom sajna.Talán 50 év múlva.Addig marad a ridegtartás-tisztelet a kivételnek.Még egy: sajns az emberek egymáshoz való viszonya is rossz irányba megy.Közönyösek,simán elmennek egy fekvő ember mellett,már hiába kér segítséget valaki ,mert bántják esetleg,elcsapják a fejüket. Az én pánikom,szorongásom nagyon fokozza ez,ezért se merek nagyon kimenni,ki segitene,ha rosszul lennék?! Persze lehet mondani miért is lenne bármi is!? Csak abban reménykedhetünk,hogy ahogy jött úgy el is tűnik a pánik.
43969. Polli
2013. nov. 3. 16:28
esik
43968. megi04 (válaszként erre: 43963. - Kafa)
2013. nov. 3. 16:05
Hidd el,én is folyamatoosan ezen gondolkodom...Nem is azon,hogy hogyan gyógyulhat az ember,hanem hogy ez az átok MITŐL van egyeseknél,és másoknál miért nincs?Mert támad olyanokat is,akik csórók,és olyanokat is,akik kőgazdagok...Olyanokat,akiknek kilátástalan az életük,de olyanokat is,akik tökéletes biztonságban,boldogan élnek...(legalábbis kellene,hogy éljenek)És általában,a pár egyik tagja lesz pánikos...A másik nem...Vajon miért?Pedig egy háztartásban laknak,nagyrészük ugyan azt eszi,és ugyan azok a gondjaik is...Hiszem,ha ERRE választ találok,(vagyis a MIÉRT-re)Akkor meg lesz a válasz a HOGYAN-ra is...
43967. megi04 (válaszként erre: 43966. - 17f9a9b1c4)
2013. nov. 3. 15:59
Velem előfordult már nem is egyszer,hogy 3-4 napig nem szedtem...Nem történt semmi.A doki szerint,1 tabletta hatása 3 napig "tart benned"..
43966. 17f9a9b1c4 (válaszként erre: 43965. - B59d50028c)
2013. nov. 3. 14:39

Szia!

Tőled kérdezném, hátha kapok választ is rá, mi van ha 3 napig nem tudm szedni az antidepit, amit már több mint egy éve rendszeressen szedek???

43965. b59d50028c (válaszként erre: 43964. - Horzsolt)
2013. nov. 3. 01:06

A táplálkozás fontos, de ezerszer fontosabb a gondolkodásmódod.

A gondolkodásmód alatt értem a probléma kezelésed, a világhoz való hozzáállásodat, az önmagadról alkotott képet, milyen helyed van a világban, stb.

43964. Horzsolt (válaszként erre: 43962. - Kafa)
2013. nov. 2. 22:51
Sziasztok.Engem érdekelne a megfelelő táplálkozás, mert a bogyók mellett, kezdeni kellene valamit. Én is csak úgy imitálom, hogy egészségesen eszegetek. De most utána olvasva, valóban fontos a szükséges anyagok bevitele. De egy pontos leírás kellene, hogy akkor e rengeteg anyag közül, akkor konkrétan mit egyek. Esetleg milyen táplálék kiegészítőket amiből mindezt beviszem a szervezetembe. Mert gondolom napi szinten élelmiszerekből nem egyszerű összeszedni. Ha bemegyek a boltba, a sok készítményből miket vegyek. Olvastam valahol, hogy aki antidepit szed, ne egyen mellé triptofánt. De akkor, hogy állok át? Vagy esetleg van mellé az embernek pl.:refluxa. Akkor megint mást kéne enni. Magas koleszterin esetén, arra is figyelni kell, pláne ha az antidepi növeli a koleszterint.?!..vagy már nem is tudom követni....Szóval a lényeg. Egy pontos összeállítás érdekelne, hogy mi és mennyi a napi szükséglet. Ha valaki esetleg tud ilyet, küldhetne nekem, ha más nem privát üzenetbe.Köszi.
43963. kafa (válaszként erre: 43961. - Megi04)
2013. nov. 2. 21:48
Komolyan elgondolkoztam azon a nagyon logikus kérdéseden ami az volt,hogy ha a párod is ugyan azt eszi amit te,akkor ő miért nem beteg!Én meg azt állítottam,hogy táplálkozási hiánybetegség-így logikusan gondoltad,hogy a párodnak is betegnek kéne lennie.Feltéve ha,mindketten egészségesek vagytok és sem szervi sem gyógyszeres kezelés nem különböztet meg titeket egymástól!Ez nagyon jó kérdés,csak abban az időben ezzel én nem foglalkoztam.Csak azzal,hogy megtaláljam a megoldást a gyógyulásomhoz.Ma visszafelé gondolkoztam és az jött ki,hogy most is hiszem,hogy ezen szerektől lettem jól és vagyok is azóta,de ezek szerint nem ez a kiváltó ok,hanem csak a gyógymód.Szemléltetni úgy tudnám,ha kabát nélkül kimegyek télen,akkor megfázok!Megelőzésre elég lett volna 1 kabát,de ha már megfáztam és beteg lettem akkor már késő felvenni.Az már nem segít.A pánik kiváltó oka így számomra sem ismert,nem tudom hogy miért alakul ki sem azt,hogy mivel lehet megelőzni,de azt tudom,hogy ezek a dolgok segítettek nekem meggyógyulni.Én régen csak abban hitetlenkedtem,hogy miért kell ekkora dózis a vitaminokból,hisz megnéztem a zöldségek és gyümölcsök vitamintartalmát és levontam a következtetést,hogy logikátlan,mert így 1 raklap zöldséget és gyümölcsöt kéne naponta fogyasztanom,hogy fedezzem azokat természetes úton.De ezeken sem agyaltam sokat,hisz olvastam 1 tanulmányt ami leírta a vizsgálati eredményeket,hogy óránként 100 mg B-vitamint "éget"a szervezet a vizsgára felkészülő diákoknál,amit orvosok végeztek.Az a véleményem,hogy más dolog tudni,hogy 1 betegség mitől alakul ki,mivel lehetne megelőzni.És más dolog a már meglévő betegséget kezelni.Így a mai kérdésed számomra nagyon hasznos és elgondolkoztató volt és ez jött ki.
43962. kafa (válaszként erre: 43961. - Megi04)
2013. nov. 2. 17:20
A kérdés az volt,ahonnan ki indult ez az egész,hogy van e kiút gyógyszer nélkül ebből a betegségből!Írtam,hogy van én vagyok az élő példa!Nem akarok én senkit le beszélni a gyógyszerekről,csak elmeséltem,hogy én miket szedtem be és azt,hogy meggyógyultam!Nekem aztán mind1 ki-mit szed.Nem gondolnám,hogy ezektől bajuk esne,sokkal inkább a gyógyszerek mellékhatásaitól tartanék,bele értve az általad emlegetett öngyilkosságot,bár ilyen esetekben a betegségre kenik,nem a mellékhatásra-de ez más téma,nem szeretnék ebbe is bele menni!Ha normális a táplálék,nincs szükség a táp.kiegésszítőkre sem!Tehát sima kajával bevihető minden.Ezért is írtam,hogy a helytelen táplálkozás miatt-kialakult hiánybetegség!És oda írtam mindig,hogy senki ne hagyja abba a gyógyszere szedését,kérdezze Orvosát!!Én is azt ettem mint Édesanyám-Ő mégis rákban halt meg!Nem szeretnék én senkit-semmiről meggyőzni.Szedjetek Gyógyszert és jelezzétek léci,ha valaki Meggyógyult!Sok sikert....
43961. megi04
2013. nov. 2. 15:31
kafa...én nem közözködni akarok...de akkor vannak itt kérdesek...Pl. ha a párom ugyan azt eszi,issza,mint én,akkor ő miért nem pánikos,depis?Vagy a szomszédaim,akik zsíroskenyéren,krumplin,tésztán élnek(vagy,amire éppen telik...és vitaminra NYOMELEMRE,ÁSVÁNYI SAVAKRA bitosan nem telik)nos,ŐK miért nem depiznek,pánikolnak???Én elhiszem,hogy neked ezek a dolgok segítenek,legalábbis hiszed,hogy segítenek.Ez mindenképpen jó.Én nem beszélek rá senkit a felesleges gyógyszerekre,hisz én is utálom őket.(a gyógyszereket)De utálom azt is,hogy ha valakinek szüksége van rá,azt lebeszélik,és a delikvens egyszercsak felköti magát...Hiszek a gyógyszermaffiában,mármint,hogy szemtelenül kábítják az embereket,de azért...vannak dolgok,amikben csak meg kellene bízni a dokikban,ha már annyit tanultak..(Többet,mint mi).Mert ráolvashatok én egy vakbél rohamosra,hiszen régen volt,akinek használt...ha meg nem...hát istenem...biztosan nem jól csinálta...Van olyan pánikos,aki talán még nem is tud róla,hogy a pánikroham,depresszió,esetleg egy másik ALAP betegség tünete.Te lebeszéled a gyógyiról,amminósavakat ajánlgatsz,ő hisz neked.Csak éppen egy elborult pillanatában,meg megiszik egy pint lúgot...Pazar...:( Örülj neki,hogy tünetmentessé tetted magad.De a többieknél,add át a terepet a dokiknak...Tudod:"Add meg a császárnak,ami a császáré"...:)
43960. 17f9a9b1c4
2013. nov. 2. 14:46
Antidepresszánst felirnak ügyeleten?
43959. kafa
2013. nov. 2. 13:50
Sokan úgy tekintenek a kajára,hogy enni kell,mert éhes vagyok-és bekapnak valamit,ami olcsó és laktató,de sajnos a táplálékra úgy kell tekinteni,hogy azok az üzemanyagok a testednek-Lelkednek!Amik pontos receptje kialakult az evolúció alatt!A legtöbb betegség a helytelen táplálkozás következménye!Nem elég a vitamin,AMINOSAVAK!!A fehérjék építő kövei!Naponta pusztulnak el sejtjeink(apoptózis-programozott sejthalál) és születnek ujjak.Mind fehérjékből-aminosavakból állnak!A kis dózisú vitaminok nem használnak....Bár milyen lelki problémák vannak,családi okok-máshogy reagál a szervezeted-idegrendszered,ha van benned minden.
43958. dorka12345
2013. nov. 2. 13:40
Sajnos nekem a vitaminok nem váltak be((( en Szedek mindent D3 omega fokhagyma neuroptim magnézium b vitaminok pecsetviaszgomba stb...semmi:((((((
43957. kafa
2013. nov. 2. 13:36
Regin_a kérésére:A pánikbetegség elméleti okai!Kezdeném azzal,hogy nem vagyok Orvos és nincs érdekeltségem a táplálék kiegészítők forgalmazásában!Nem minősíthető reklámnak a fogalmazásomban megjelenő termékek-csak hatóanyagok a saját magamon alkalmazott kezelésben.1 volt pánik beteg vagyok,aki válaszokat keresett a betegség kialakulásának okaira és hatékony kezelésmódjára!Senkinek nem tanácsolom,hogy elhagyja gyógyszereit az orvosa beleegyezése nélkül!Rengeteg orvosi vizsgálatot és kutatási eredményeket olvasgatva alakult ki a választás az általam alkalmazott "termékekre".AZ emberi szervezet normális működéséhez Vízre,levegőre,fehérjékre,zsírra,vitaminokra,enzimekre,ásványi anyagokra és sókra van szükség.Ezeket külön-külön nem részletezném mi-miért felelős,csak és kizárólag azokat amik a Pánikbetegségben játszanak szerepet!A betegség lényege,hogy vannak a NEUROTRANSMITTEREK-ezek hírvivő anyagok a sejtek között:Dopamin,Serotonin,Adrenalin,Stb.Ezeket úgy tudjuk elképzelni a legkönnyebben,mit a falban be épített vezetékek,amik a kapcsolótól vezetik az áramot az izzóig.Ez jelen esetben a Szerotonin!Ez a hormon termelődik 5-HTP ből,ami viszont az L-triptofán nevű aminosavból alakul át a szervezetedben a megfelelő helyen és időben.Az SSRI-k ezen az elven működnének.Ha valakiből hiányzik ez az aminosav,ami esszenciális A SZERVEZET NEM TUDJA ELŐ ÁLLÍTANI,így naponta be kell vinnünk a táplálékkal!!Nem tud miből szerotonin képződni,alapanyag hiányban!Ilyen esszenciális aminosav több is van(8-9),de most csak a betegségért felelős anyagokat említem.Másik nagyon fontos anyag a B-vitamin komplex(ebben is a nagy dózisú).A B-vitaminok egy része felelős "karban tartani"az idegrendszert B3-6-12.Ezek közül ha a szervezetben hiány van a B3-ból,a szervezet elő tudja állítani,ismét: az L-triptofán aminosavból,ami így ismét nem tud 5-HTP-vé és később Szerotoninná alakulni.Nagyon fontos a kálcium-magnézium ásványi anyagok aránya is a szervezetben.A Magnézium relaxáló hatását csak úgy tudjuk élvezni,ha B6 vitaminnal fogyasztjuk,nélküle nem tud hasznosulni a szervezetben,ahogyan a Kálcium nem tud D-vitamin nélkül.A kálcium aránya a Magnéziumhoz 2:1 és nem árt melléjük K2 vitamint fogyasztani,hogy a kálcium ne az érfalakra csapódjon ki!Miért fontosak:Ha elsavasodik a szervezet(Ph:7,35-7,4,ez a normális)Akkor a szervezet a bázikus anyagokkal semlegesíti a savakat(Kálcium,Magnézium)Ha nem fedezzük ezeket az anyagokat,jön a fogszuvasodás,porc kopás,csontritkulás,mert innen vonja el a szervezet a savak semlegesítésére!(PUFFER rendszer felelős a sav-bázis egyensúlyért)Magnézium hiány esetében jönnek:izomgörcs,ritmus zavar!A stressz "égeti" ezen anyagokat és a B-vitaminokat!Hamar távoznak a vizelettel,így naponta pótolni kell!!Az omega-3 szírsav,tudományosan bizonyított tény,hogy alacsony szinten van főleg a Pánikbetegek és az öngyilkosok vérében,Hiánya depressziót is okoz.(A fejlődő magzat elvonja az anya szervezetéből a saját agya fejlődéséhez-szülés utáni dep..)Intelligencia szintet emel!A D3 vitamint a napsugarak szintetizálnák,de keveset vagyunk napon,ha mégis védőkrémmel-így szinte mindenkinek hiánya van.Felelős a kálcium felszívódásában,hiánya depressziót okoz,illetve rákot!Hirtelen ennyi,ezért szedtem ezeket és köszi jól vagyok!
❮❮ ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook