Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯
44106. kafa
2014. jan. 27. 22:25
Rátaláltam az omega-3 zsírsavra,ami a tengeri halakban a legtöbb!Az agyunk omega6 és3 zsírsavakból áll!A normális működéshez fele-fele arányban kéne lenni!!!Megtaláltam 1 olyan tanulmányt,hogy annak idején az a bajuszos bácsi,oldalra fésült séróval(Hi..er)felkérte orvosait vizsgálják ki,mi az a MINIMUM vitamin igény a fronton harcoló katonáknak,ami nem okoz hiány tünetet!Ezt az eredményt használják ma maximum értéknek!!100%
44105. kafa
2014. jan. 27. 22:19
Ezután megtanultam,hogy a kálcium nem épűl be a D-vitamin nélkül,a magnézium a B6 vitamin nélkül!A D-vitaminból csak a D3 vitamin a fontos,ezt a napfény szintetizálja a szervezetben,ezért ennek a hiánya okozhat (Depit,rákot) és szépen lassan kialakult a kép!Szükséges a K2 vitamin is,hogy a Kálcium ne az érfalakon landoljon-hanem célba érjen.
44104. kafa
2014. jan. 27. 22:16
Elírtam: 80-as évek!Ez az anyag volt az alap a kezelésemben!Megtanultam,hogy ezt az aminot úgy célszerű alkalmazni,hogy a többi 21 ne legyen mellette,mert így jut át a vér-agy gáton,mivel verseny folyik a tápanyagokért!És a többi amino hamarabb célba jut-ekkor találtam rá az összefüggésekre,hogy jobban hasznosul B6 vitaminnal és magnéziummal,ami ásványi anyag-alkáli fém,(most az nem fontos,hogy a periódus rendszerben hol helyezkedik el)-mivel én tudatlan vagyok!Szóval,megtanultam,hogy a Kálcium 2x annyi legyen a szervezetben,mint a magnézium és ha lehet KELÁT formátumban legyen(ezt a szervezet természetes anyagnak érzékeli-nem kell átalakítania,hogy hasznosuljon!
44103. kafa
2014. jan. 27. 22:04
Találtam elrettentő irományt és videót is az L-triptofán-ról!Meghaltak emberek tőle,ami számomra logikátlannak tűnt,mivel természetes anyag benne van a táplálékban!Kiderült a filmből,hogy csak 1 bizonyos gyártó termékeitől volt a tragédia,mert a gyártás folyamán"szennyeződés" érte a terméket,ami a halálokért felelős volt!Ez a 810.-as években volt és csak 1 gyártó termékénél!Nem az L-Triptofán volt a ludas!pill..
44102. kafa
2014. jan. 27. 21:59
Folyt.Felfogtam azt,hogy a táplálék számunkra nem azért kell,hogy ne legyünk éhesek,hanem azért,mert abból nyeri a testünk a z értékes és hasznos tápanyagokat ahhoz,hogy normálisan működjön!!!Ez igaznak bizonyult más betegségekre is!A Dokim mindig a szerotoninon lovagolt,ezért írt fel nekem is SSRI.-t.Utána néztem a szerotoninnak is és az SSRI.-nek is!Azt találtam,hogy a 8 esszenciális aminosavból az egyik neve az L-triptophán,ami megtalálható a húsokban,tojásban,halakban(tengeri),banánban,stb.Amii ha a szervezetbe jut az emésztés során bizonyos helyen át alakúl 5-htp-re(5 hidroxy triptofán)amiből az agyban keletkezik a szerotonin!Az SSRI.-k lényege is ez lenne(szelektív szerotonin visszavétel gátló).Kérdeztem magamtól nem lenne jobb a természetes alapanyagot megadni a szervezetemnek,mint valami kémiai úton előállított gyógyszert?!Folyt..
44101. kafa
2014. jan. 27. 21:44
Kezdeném a gyógyszerekkel!Azon merengtem el pánikos koromban,hogy pl.ha valakinek magas a vérnyomása és elmegy az Orvoshoz,az nem vizsgálja ki a kiváltó okot,csak felír 1 gyógyszert,ami le viszi a vérnyomást-nem tartottam gyógyulásnak,mivel csak a gyógyszer miatt van a normál értéken!De igazából érdekelt volna a miértje!Pl:ha kevés folyadékot iszok,össze szűkülnek az erek,de kiválthatja a hideg is,a vizsgáktól való félelem vagy családtag elvesztése,a sok koffein,stb.Elkezdtem tanulmányozni az emberi szervezet működését-az Orvosok könyvből én a Google-ból!Meg van itt minden adat,ha tudod mit és hol keresd!Olyan mint 1 nagy könyvtár!Utána néztem,hogy a szervezetnek milyen anyagokra van szüksége a normális működéséhez,amire anno "ki lettünk találva"!Megtaláltam a létfontosságú tápanyagokat:Zsír-fehérje(amiket az aminosavak alkotnak 22-23 "db"!)ásványi anyagok,stb!Ezek között vannak esszenciális aminok és vitaminok,amik azt jelentik,hogy a szervezet nem tudja előállítani-így naponta be kell vinni a táplálékunkból!Elkezdtem egyesével átnézni,mi-miért felelős!Rátaláltam azokra a vitaminokra,aminokra és ásványokra,amik az idegrendszer normális működéséért felelősek.Itt vett fordulatot a betegségem hova tovább-ja!_Cigi szünet!
44100. kafa
2014. jan. 27. 21:31
megi04!!Átmentél személyeskedésbe és úgy állítasz be mint valami tudatlant!Elnézést a fórumtársaktól az ismételt "vitákéért"!Leírom még egyszer a többieknek a tapasztalatom,ami hosszú lesz,fejből megy,így néha lehet zavaros!
44099. megi04 (válaszként erre: 44083. - Grizus)
2014. jan. 27. 21:17
Imádom a kávét,és a csokit:)Pedig nem szabadna.Na de egyszer élünk...:D Illetve..én már éltem az Ókorban,ezért néha kísérteni szoktam..de huhogni csak ritkán...:D A barátaim,itt a hoxán,időnként megkérnek,ne kísértsek arrafelé,mert nem érnek rá...Néha tiszteletben tartom,néha nem...:D
44098. megi04 (válaszként erre: 44089. - Sly001)
2014. jan. 27. 21:14
Nekem napi 1x1.Estére.0,5-ös.:)
44097. megi04 (válaszként erre: 44090. - Kafa)
2014. jan. 27. 21:12
A "sima pánikos" soha nem akar öngyilkos lenni! Istenem...te egyáltalán ismered a generalizált,szorongásos pánik betegséget? A bipolárist meg nem kell ilyesztgetnem,magától is eszébe jut sajnos..:( HA NEM SZEDI A GYÓGYSZERÉT!
44096. megi04 (válaszként erre: 44092. - Kafa)
2014. jan. 27. 21:10
Ne aggódj! Szendi oldalát az összes paleos ismeri.:)
44095. megi04 (válaszként erre: 44089. - Sly001)
2014. jan. 27. 21:09
Én 24.ről tudok.Bármennyi is,nekem jó.:)
44094. megi04 (válaszként erre: 44092. - Kafa)
2014. jan. 27. 21:08

Nem mondtam,hogy a vitaminoktól van a gond!!!!!!!!!

Azt mondtam,amire gyógyszer kell,arra gyógyszer kell!ÉRTELMEZÉS...!

44093. megi04 (válaszként erre: 44091. - Kafa)
2014. jan. 27. 21:07

Akkor olvasd újra lassabban.Ha értelmezni is fogod,akkor van értelme egy "vitának".Te leírtad a tapasztalatod,én leírtam,hogy mi IS lehet belőle.Hiszen NEM ISMERED azt,akinek tanácsokat osztogatsz,esetleg veszélyeset.Nem ilyesztgetek,pontoson tudom mit írtam.Ha egy bipoláris vitamint szed hangulat stabilizátor helyett,igen,az bizony veszélyes,nem kicsit.Szendi Gábor nem érdekel.Valaha Dr.ATKINS is hírdette az igét,végül kiderült,hogy hülyeség.

Egy elmebeteg embert nem gyógyíthatsz meg vitaminnal.Nem tudom,neked mit jelent a vádaskodás.Kérdezd meg BÁRMELYIK orvost,hogy igazam van-e? Igen.Kérdezd meg,magát Szendi Gábort is!Jó ötletnek tartja-e,hogy egy -esetleg-súlyos beteg ember,gyógyszer helyett vitamint egyen?Felsorolhatna neked jó pár betegséget,aminél eleinte az a panasz,hogy az illető szorong,pánikol.Nem magadból kellene kiindulnod.Még ha orvos lennél(:D) akkor sem!

És te nem csak a tapasztalataidat írod le,hanem arra biztatsz embereket,hogy ne szedjen gyógyszert,szedjen vitamint helyette,és sportoljon.És mire koncentrálnék? A fórum lényege,a beteg emberek megtévesztése lenne?Engem is innen "gyógyított" meg pár ember.Hálás vagyok nekik,és köszönöm.Segítettek,bíztattak,bátorítottak.Jobban vagyok.Ennyi.

44092. kafa
2014. jan. 27. 20:53
Admin!Törölhető az általam linkelt oldal,csak arra szerettem volna rámutatni,hogy-igaz ez sem a PÁNIKOSOKRA VONATKOZIK,de sajnos néha nem a betegség,hanem a gyógyszer miatt van a gond!És megi04-nem a vitaminoktól-ásványi anyagoktól,AMINO SAVAKTÓL!!!
44091. kafa (válaszként erre: 44088. - Megi04)
2014. jan. 27. 20:35
Nem tetszik a hangsúly és a vádaskodás!Ez 1 fórum,ahol tapasztalatokat osztunk meg egymás között és segítünk egymásnak!Az igaz,hogy a kedvem már elment,de tisztázom magam,mert te az Új fórumtagok szemében úgy állítasz be,mint a gonoszt!"Öngyilkosság" meg más emberek életével játszadozással vádolsz!!!Én elmeséltem anno a sztorim,hogy beteg voltam,elmeséltem,hogy mitől gyógyultam meg-hátha segít másnak is!Tudományos érvekkel magyaráztam el a mit-miért-et!!Te meg fárasztasz azzal,hogy ártani akarok másnak!Meg hogy ez miatt ugrálnának ki az ablakon.Nem ez a fórum lényege,hogy más ne mondhassa el a tapasztalatát és nem a te szavad a mérvadó!Neked is meg lehet a véleményed-de ennyi!Megkérlek,koncentrálj a fórum lényegére-ne vádaskodj és mérlegelj.Köszönöm és bocs a tegeződésért,egyszerűbben fogalmazok így!
44090. kafa (válaszként erre: 44088. - Megi04)
2014. jan. 27. 20:20

[link]

Hogy ne körmöljek annyit és Orvostól "halld"!Értem én,hogy mit szeretnél mondani.De kérdeznék valamit.Ha az Orvosokban hiszel,mert ők tanultak és a gyógyszerekben,akkor ha Te vagy a beteg-elmész orvoshoz-kapsz gyógyszert-mégsem gyógyultál meg!Akkor az Orvosod a nem jó-a gyógyszered a nem jó-vagy mi van?Elmész másik orvoshoz,kapsz másik gyógyszert-de még mindig beteg vagy,Akkor mi is van??Az öngyilkossággal meg nem ijesztgetünk pánikosokat,bogarat ültetsz a fülükben.Nehogy miattad legyen baj!

44089. Sly001 (válaszként erre: 44087. - Megi04)
2014. jan. 27. 19:50
Sajnos nem, csak 12 óra a hatása (legalábbis a 0.5 mg-nak). Ezért 2-szer 0,5 mg a napi adag.
44088. megi04 (válaszként erre: 44084. - Grizus)
2014. jan. 27. 15:19
Grizus,én nem vitatkozom.Csak utálom,hogy valaki a másik embert életveszélynek teszi ki.Nem ismerjük egymást személyesen.Nem tudhatjuk,hogy ami nekem bevált,az neked is beválna.Én pl.pánikos vagyok.Van egy barátnőm,aki szintény "pánikos volt".Azért írom idézőjelben,mert róla kiderült,hogy bipoláris...Minden nap szedi a gyógyszerét(1 szemet!)és nagyoon jól van.Most gondolj bele...Ha hallgat arra a tanácsra,hogy szedjen inkább vitamint,akkor lehet,hogy egy rossz pillanatában már felkötötte volna magát,vagy beszed egy marék gyógyszert.(A bipok,hajlamosak öngyilkosságra).Na akkor mit érezne a "vitamint ajánló"?? Megvonná a vállát,hogy:Uppsz,ez most nem jött be???Tanulok természet gyógyászatot,ahol első szabály: KÜLD ORVOSHOZ!!-utána gyógyítsd a természet gyógyerőivel,kiegészítésképpen!Nem HELYETTE!És a barátnőm is úgy tudta eleinte,hogy Ő CSAK pánikos.
44087. megi04 (válaszként erre: 44086. - Sly001)
2014. jan. 27. 14:48
Az SR állítólag "nyújtott hatású"...Vagyis este 1 szemet beveszek,és 24 órán keresztül hat..
44086. Sly001 (válaszként erre: 44079. - Megi04)
2014. jan. 27. 10:21

Apósom orvos, és ő világosított fel.

A Xanax volt előbb, ez az eredeti, a Frontin meg ennek a generikuma, de ugyan az a hatóanyaga.

A generikus gyógyszerek, vagy más néven generikumok olyan gyógykészítmények, amelyek ugyanazokat az aktív összetevőket és ugyanolyan arányban tartalmazzák, mint az eredeti gyógyszerek. Így gyógyhatásukat tekintve megegyeznek az eredeti gyógyszerrel, azonban annak áránál jóval alacsonyabb áron kaphatóak. A generikumok az eredeti gyógyszer szabadalmának lejárta után jelennek meg a piacon.

Szóval elvileg teljesen ugyan az, gyakorlatilag meg lehet, hogy másképp hat??? Ki tudja...

44085. grizus
2014. jan. 27. 05:21
Azt olvastam, Koós Réka is pánikbeteg volt, ma pedig már képes a barlangokba is lemenni. Három vagy négy évig járt egy pszichiáterhez vagy pszichológushoz, és meggyógyult. Hát nézzük csak: ez nyilván nem tb-re ment, mondjuk járt hozzá kéthetente, nos nem tudom az árfolyamot, de legyen havi húszezer. Az mondjuk három és fél év alatt... 840000. De lehet sokkal több is. Megéri, ha használ és van rá. De ha nincs rá, akkor maradnak az egyéb módszerek.
44084. grizus (válaszként erre: 44077. - Megi04)
2014. jan. 27. 05:16
Ne vitatkozzatok már! Mindenki más, ami az egyiknek gyógyszer, a másiknak méreg. Én voltam három éve a pszichiátrián, mert itthon dühöngtem, szorongtam, anyám bevitetett, ami szerintem elég rossz ötlet volt, de volt eredménye is. Szörnyű gyógyszert adtak nekem, zombit csináltak belőlem, hónapokig tartott utána, mig le tudtam állni egy rendes doktornő segítségével. Viszont egyszer behoztak egy dühöngő fiatal csajt (cigánylány volt), aki őrjöngve kapdosott mindenki felé. Teletömték gyógyszerrel. Két nap múlva szelíd bárányka volt. Nála nagyot alkottak a pszichók, nálam nem. Én kikészültem az injekciójuktól, amin más évek óta éldegél. Haragszom rájuk ma is... viszont azóta átértékeltem dolgokat és sokkal nyugisabb vagyok, mint voltam, minimális gyógyszerszedés mellett. Igaz, a szexuális életem szinte megsemmisült, a menzeszem elmaradt, meghíztam, tehát ez se jó. Summa summarum: a pszichiátria nem a tudományok csúcsa, de valamit időnként ők is tudnak. Lehet szedni vitaminokat, van akinek ez segít, de az egészségmánia ugyanolyan buta dolog, mint a pszichiátria mindenhatóságába vetett bizalom. Legyünk nyitottak és meg fogjuk találni a hozzánk való módszert. Szerintem. Ami vonz, az használ, ami taszít, azt módjával. Én az önismeretben hiszek, kedvelem az asztrológiát, a keleti gyógyászatot, bár még csak az elején tartok. Találjátok meg Ti is a jót és fogadjátok el, hogy nem vagyunk egyformák. Sok sikert.
44083. grizus
2014. jan. 27. 05:07

Most azt olvastam, hogy a pánikot okozhatja a vesemeridián elégtelen működése. Depressziót, egyebeket is okozhat. Tény, hogy a vese az érzelmi lereagáló. Nekem már 18 évesen volt vesegörcsöm, és pár napja megint volt egy. Úgyhogy el is döntöttem, hogy jógázni fogok mint régen és egészségesebben élni.

Szerintem az segít, ha ki tudjátok beszélni a problémákat, nem fojtjátok el az érzéseiteket, szedtek valamennyi gyógyszert és megreformáljátok az életeteket. Van egy ingyenes pánikbeteg-gyógyító hírlevél, ott sokat írnak az egészséges táplálkozásról, ne igyál kávét, ne egyél édességet, stb., hát én ezt nem tudom megcsinálni. De kicsit lehet változtatni. Emellett használhat a jó pszichoterápia, csak hol találsz olyat elérhető áron? Amit a tb biztosít, nem valami sok. Továbbá szerintem érdemes beleásni magatokat a keleti gyógyászatba, mindenre tudnak megoldást! Használhat az akupunktúra és egyes energiagyógyászati módszerek, csak ezek se olcsók, ami akár ingyenes is lehet, az a** és a reiki, de utóbbival nekem furcsa élményeim voltak, bár azóta nyugodtabb vagyok. Önismeret és törekvés a nyugalomra, ez a kulcs. Sok sikert.

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
44082. saca78 (válaszként erre: 44070. - Megi04)
2014. jan. 27. 04:07

Sziasztok!

Engem 8 éve skizofréniával diagnosztizáltak, de nekem is gyakran vannak pánikrohamaim. Ennyi év alatt még nem derült ki mit tehetnék ellene, ha napközben tör rám, én is csak próbálok ellazulni és hagyom hogy végigmenjen rajtam. Éjjel sokkal könnyebb, kint az udvaron a friss levegőn álldogálok, esetleg sétálok egy kicsit. Azt is megfigyeltem, ha kicsit erősebb stressz ér, akkor szinte mindennapossá válnak a rohamok.

Egyáltalán nem vicces érzés. A volt feleségem is gyakran volt pánikrohamos, egyszer épp telefonon beszélgettünk, mikor nagyon rosszul voltam és megkérdeztem mit szokott ilyenkor csinálni. A válasza egy "jaj nincs nekem időm ilyesmire" volt kényes hangon. Azóta többször panaszkodott a rohamokra, gondoltam rossz lehet, nincs nekem időm a volt feleségemmel foglalkozni.

Nagyon érdekes történet, hogy miért váltunk el. Én már le voltam százalékolva, és mivel addig egyedül tartottam el a családot, úgy gondolta dolgozni fog. Munkát nem talált, de elment a Zepterhez. Ez volt a válásunk oka. A karierének a csúcsán legalább 1 millió forint tartozást szedett össze, addig azt sem tudtam mi az a tartozás. A csúcs az volt, hogy vett egy bioptron lámpát, és azzal akarta kezelni a skizofréniámat, mert mondták neki, hogy az mindenre jó. Olcsóbb lett volna a vitaminkúra, ugyanúgy eredmények nélkül, de természetesen soha nem engedtem hogy lámpázzon azzal a szeméttel. A válásunk oka végülis nem konkrétan ez lett, hanem megpróbálta pénzzé tenni a testét, hogy fizesse a tartozásait.

Így történt, hogy a beteges agyamban (amit kezeltetek) kialakult az a vélemény, hogy aki nem fordul orvoshoz a betegségével, hanem egy hülye szektához csatlakozik (elnézést a vallásosoktól, én a Zepterre gondolok) és terjeszti mindazt a hülyeséget, amit ott el tudnak hitetni vele, az betegebb nálam.

Sok türelem kell mindenhez. Évek teltek el, újranősültem, van egy kicsi vállalkozásom, boldogan elvagyok, ő pedig szegénységbe taszítva betegen fekszik otthon, pedig esküszöm, hogy szétlámpázta már az egész testét a szuper lámpájával, és már mindenféle vitaminkúrát kipróbált.

A skizofréniában is vannak tünetmentes időszakok, amikor akár gyógyszer nélkül is élhetnél évekig, de mikor visszaesel, sokkal mélyebben leszel, mint valaha, és a kutya sem fog rajtad segíteni.

A vitaminokkal van még egy szuper tapasztalatom. kb 13 éve foglalkozom weboldalak, webáruházak készítésével, és egyszer bejött egy ilyen vitaminos munka. Kb. 1 hét alatt meg lehetett csinálni, 3 hónapig húzták mire kiszáltam. Még a termék nem volt legyártva, ezért fénykép sem volt róla, de a vásárlói elégedettségek közt ott volt a sok szuper szöveg, hogy van aki 10-15 éve ezt szedi, és természetfölötti képességekkel bír azóta. Ezek után sehogy nem vagyok rábeszélhető, hogy a pszichés betegségemet vitaminokkal, biptron lámpával, vay esetleg az ezo tv munkatársainak segítségével gyógyíttassam :)

Ugyanakkor a gyógyszer is kevés, de KELL! Járok egyéni és csoportos pszichoterápiára, el kezdtem tanárnál zongorát tanulni (1 év alatt rengeteget tanultam), most már edzésekre is járok, és természetesen szedem a gyógyszereimet.

44081. megi04
2014. jan. 26. 22:51
Viszont lehet,hogy többek már nem élnek..
44080. da54621ded
2014. jan. 26. 22:49
Ha élsz még, és itt válaszolsz, akkor nagy baj nem lehet.
44079. megi04 (válaszként erre: 44078. - Sly001)
2014. jan. 26. 22:48
Na,hogy őszinte legyek,ezt én sem értem!Én is úgy tudom,hogy ugyan az..de ezek szerint mégsem..
44078. Sly001 (válaszként erre: 44070. - Megi04)
2014. jan. 26. 22:44
A Frontin és a Xanax teljesen ugyan az a gyógyszer: alprazolam.
44077. megi04 (válaszként erre: 44075. - Kafa)
2014. jan. 26. 22:36
Mert képtelen vagy felfogni,hogy:1.) Más hormonrendszerrel működsz,mint egy nő!2.)Ha rosszabodik valakinek az állapota,és mondjuk öngyilkos lesz,akkor vállalod a felelősséget???Én is imádom a fórum önjelölt doktorait.A doki tök feleslegesen járt egyetemre,hiszen itt vagy te!Bemehetnél a pszichiátriai gondozóba,és eldobathatnád mindenki gyógyszerét.Minek is? Majd a vitaminok megoldják!Ne aggódj,lesznek,akik hallgatnak rád,hiszen EBBEN az állapotban,az ember a szentelt vizet is kipróbálja,csak valami segítsen.Oké.Csináld csak.Remélem,senki nem fog sem belehalni,sem öngyilkolni.Vagy másokat halomra ölni.
❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook