Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)
No, erre meg azt mondom, hogy az elmúlt jópár napban, hétben elég stresszes időszakom volt.
Szerencsére klasszikus pánik nem tört ki rajtam/kopp-kopp/
Akkormost?
Én azt mondom, gondolom, nem köthető közvetlenül semmiféle külső azonnali stresszhez a pánik tünetek kitörése
Mielött kitört rajtam, igencsak haverok-buli-fanta volt az életem
Vakbélműtét és kitört
Hogy az volt a stressz
Dehogyis!
Azt se tudtam hogy műtétem lesz.
Azt igen, hogy éreztem, hogy rosszúl altattak, de ezzel senki nem foglalkozott hiába mondogattam, amikor arrol volt szó, mit gondolok a pánikom okairol.
Kitaláltak minden marhaságot, aztán amikor azok gyökeresen megváltoztak, csak vállvonogatás és hümmögés volt, hogy akkor nem tudjuk az okát.
Persze minden rendben van, ha a komplex "nagylabort" csinálják
De jellemzően nem akkor csinálják amikor van egy pánikroham, de ha akkor csinálnák, szerintem, akkorsem mutatna ki semmit
Mert nem vizelet és a vér hagyományos jellemzőinél lehet a hiba egy pánikosnál, hanem az agyban, valamely összetevővel, vagy annak működésében.
Ezt várnám egy vizsgálattol!
Mert egy válasz van a pánikra, a szerotonin és a noradrenalin mennyisége.
Akkormost adott esetben sok vagy kevés van valamelyikböl, vizsgálják ezt adott esetben?
Nem!
Azt mondja az "irodalom"
"Ha valaki túl sok ún. SSRI vagy SNRI típusú hangulatjavítót vesz be....
nyugtalanság, zavartság, fejfájás, hallucináció, kitágult pupillák, szapora szívverés, hasmenés, erőteljes verejtékezés, izomrángás, izommerevség, a járás nehezítettsége, gyengeségérzet és hidegrázás (libabőr kíséretében)...."
Nade vazze, hát éppen az ilyen tünetekkel megy az ember az orvoshoz legelöször amikor még nem adnak semilsen gyógyszert
Azt se tudja a delikvens, hogy mi baja van, csak meg akar halni, el akar ájulni stb.
A válasz mindig ez
"orvos alaposan kivizsgált, így kizárható, hogy valamilyen testi betegség okozza a panaszokat"
Nem testi???
Hát tessen már mondani nekem akkor mi?
Hagyjuk a lelket most
Nincs lélek, csak agyműködés, amiröl nem tudnak semmit ebben az irányban
"Könnyű" egy agydaganatot kioperálni, de mi is van a működés mélyében, azt talán majd évtizedek, ha nem évszázad után tudják meg a kutatók
Obama elnök elkezdett valahány milliárd dolláros agykutatási programot, amiben mi magyarok is részt veszünk
A magyar agykutató, igencsak említi a pánik és tsai. agybetegségeket
Érdemes végighallgatni!!
Ezekböl az anyagokbol, témákbol minden neurológus és pszichiáter is vizsgázott, feltételezem.
És??
Neked melyik anyag sok, vagy kevés az agyadban, ami okozza ezeket a tüneteket?
Miért gondolod hogy egy orvos néhány vizsgálatból meg attól hogy megnéz már tudni fogja hogy melyik gyógyszer lesz jó neked?"
Miért?
Mert orvos és a laborvizsgálat a legtöbb esetben kimutatja merre van a gond
Lehet hogy semi baj a szerotonin mennyiségemmel
Semmiféle vizsgálatokat nem végeztek ez irányba, legalább is évtizedek óta
Magát a pánikbetegség kifejezést is Gábor S.Pál hozta Magyarországra az USA-bol, hogy megkülönböztessék más idegbetegségektöl a tünetek alapján.
Addig idegbetegségnek titulálták vagy hasonló"szorongásnak", szintúgy mint nálam is.
Te mit gondolnál, ha egy elmesélt tünet alapján műtétre javasolnának, vagy más drasztikus beavatkozásra
Azt könnyű mondani hogy egyél C vitamnt és maradj ágyban ha megfáztál
Sokat tanulnak a hat év alatt és mégis vagy 10 féle gyógyszerböl találgatnak , függően milyen napot mutat a naptár?
Kérdezzél rá bármelyik pánikosnál, volt e bármilyen vizsgálat mielött felirták a receptet
Ne fáradj, egyiknél sem!
Akkormeg?
A sebész, az igen! Ha az levág valamit, az le van vágva!
:)
Lássátok be, hogy az orvosok semmit nem tudnak erröl a szemét betegség okárol
ELmegy a páciens az orvoshoz és vizsgálat nélkül találomra kap egy gyógyszert a sok közül
Használ vagy nem és annyi, max változtatnak másikra és kezdődik a mókuskerék.
Elméletileg nekem használt a 100adik gyógyszer
De valóban az használt-e?
Mert szedtem vagy két évig és észrevétlenül elhagytam, ahogy az orvos igérte
Elötte a boltba sem tudtam bemenni, reggelente kocsival kisért a szomszédom/egy helyen melóztunk, reggel este valami keverék ami kiütött
Igy éltem , közben szedtem a gyógyszert
Vagy két év után, akár éjfélig is fent voltam és hajnalban mentem piacozni.
És elfelejtettem a gyógyszert szedni
Éltem az életem tökéletesen vagy 4 évig.
Aztán visszalopakodott, de ma eléggé kezelhető
Ha néha nyekergek is, de a pofámat befoghatom sokakhoz képest
Írtam korábban azt is, hogy külföldi fórumon egyesek esküdtek a nagy adag D és más vitaminra
Miért irta volna ha nem igaz, régi nick volt azon a pánikos fórumon
Szoval mindenki keresse a gyógymódot, hátha valakinek segít
Nem vagyunk egyformák, pláne agyműködésben
Micsoda párbaj van itt!
:)
Viszont kicsit letompultál tőle az biztos..
Legalább is üldözési mániád lett..
Leírtad az esetedet.Jó.De eddig senkit nem láttam,hogy ide írta volna,hogy:Jé!Ez neki is hatott.Persze,MOST jöhet valaki,hogy neki is...blablabla..
De eddig nem láttam.Persze,lehet,hogy csak átsiklottam fölötte.Akkor elnézést kérek.
Én sem írom le mégegyszer,hogy ez a vitamin kúra nem mindenkinek jön be.Minden esetre tök jó,hogy szerinted meg gyógyultál,holott csak tünetmentes vagy.Mindegy.Én EBBEN az orvosoknak jobban hiszek.Ha már évekig ott guggolt az egyetemen,akkor hátha többet tud erről mint te.:)
kafa..mi 4 malomban őrölünk...Te vagy nem érted,amit írok,vagy nem AKAROD érteni..
Egy pl.Egy embernek,aki 50 kiló,mindenből kevesebb kell,mint annak,aki 70,aki 80,aki 90,aki 120kg.
Egy nő menstruál.Ilyenkor hormonhülye...Te menstruálsz kafa? Miből van több benned? Tesztoszteronból,vagy ösztrogénból?Mindenkinek egyforma a pajzsmirigy hormonja? A mellékveséink pont egyformák? Azt próbáld már megérteni,hogy:NEM! Hiszen,még egy fogyókúra sem hat ugyanúgy egy nő,és egy férfi esetében!És akkor nem beszéltünk a tobozmirigyről, az endorfinról,és még jó párról!(Ne is tegyük,nem vagyok orvos!)Nagyszerű,hogy neked bejött,hála Istennek,maradjon is így!
De egy bipolárist,vagy egy borderline beteget megölsz,ha gyógyszer helyett vitaminokat ajánlgatsz neki!
NEM VAGY ORVOS,nem lettél orvos attól,hogy kiművelted magad a TE betegségedből!Nem mindenkinek egyforma a pánik sem.Lehet,hogy te azt hiszed,a tied borzasztó volt,és lehet,hogy másnak még szörnyűbb!Én olvastam olyanról,akinek szörnyűbb volt,mint az enyém.De hát a fájdalom küszöbünk sem egyforma.Van,aki végig ordít egy szülést,és van,aki meg sem mukkan közben.Van,aki öngyilkos lett,mert nem bírta a katonai szolgálatot,és van,aki végig szórakozta.
Mások vagyunk!És az orvos dolga,hogy eldöntse,mennyire vagyunk betegek.És ha Ő úgy gondolja,hogy biztosan,1000% CSAK depresszió,vagy pánikzavar,és nincs mögötte súlyosabb betegség,na akkor kezdj a vitaminról beszélni annak,aki úgy gondolja,inkább vitamin,mint gyógyszer.Ha akkor ajálgattad volna nekem a vitamint,amikor "félholtan" "haldokoltam" a rosszulléttől,egy autista,és egy 6 éves gyerek mellett,a doki gyógyszere helyett,ami majdnem azonnal segített(gondolom a vitamin sem AZONNAL hatásos)hát én valószínűleg,a bogyót választom.Most viszont,lehet,hogy elgondolkodnék a vitaminon,"szintentartás" miatt.HA(!) lenne rá pénzem...Tudom,tudom,az egészség,ami megfizethetetlen!Csakhogy NEKEM megfizethetetlen.A gyógyi NEKEM MOST olcsóbb.MOST RÓLAM VAN SZÓ,AKI MÁR TÚL VAN a nehezén!!Tehát szedhetném akár a vitamint is helyette.