Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯
44136. gbabi50 (válaszként erre: 44130. - Regin_a)
2014. jan. 29. 13:58
Igazat adok neked,de el kell fogadni hogy a tudománynak határai vannak,mármint az ember még nem tud mindent.A lelket sem kell alá becsülni mert azért hogy nem ismerjük még nem jelenti azt hogy nem létezik.Az ember olyan bonyolult teremtmény,ezért nem is egyszerű ki találni hogy hol van a bibi.Az is igaz hogy sok hanyag,nemtörődöm orvos van ,akit csak a pénz érdekel,vagy nem ért hozzá,stb.de azért vannak olyanok is akik tudnak de a tudásuknak is vannak határai és ezért nem szabad őket hibáztatni,mert nem a tudásukkal van baj hanem az van hogy két ember nem egyforma és a 7mílliárd embert nem lehet egyenként ismerni és kezelni.Gondolj bele hogy a föld kerekségről bármelyik ember elmegy egy orvoshoz annak tudnia kéne hogy mi a baja és hogyan kezelje,mert ő orvos,de az emberek annyira külömbőzőek és annyira másként reagálnak ugyan arra a kezelésre hogy ez képtelenség,csak a jó Isten tudná megmondani a biztosat.Most nem a hanyag vagy tudatlan orvosokat akarom védeni,hanem azokat akik mindent megtesznek a betegért és mégis szidják őket.
44135. megi04 (válaszként erre: 44134. - Regin_a)
2014. jan. 29. 13:25
Senki nem tud okot,mert bármi lehet.Az a lényeg,hogy a test úgy veszi a jelet,hogy:stressz van,pánikolnia kell.Holott nem.EZÉRT nevezik PÁNIKROHAMNAK,nem azért,mert ok lenne rá.
44134. Regin_a (válaszként erre: 44132. - Megi04)
2014. jan. 29. 13:10

No, erre meg azt mondom, hogy az elmúlt jópár napban, hétben elég stresszes időszakom volt.

Szerencsére klasszikus pánik nem tört ki rajtam/kopp-kopp/

Akkormost?

Én azt mondom, gondolom, nem köthető közvetlenül semmiféle külső azonnali stresszhez a pánik tünetek kitörése

Mielött kitört rajtam, igencsak haverok-buli-fanta volt az életem

Vakbélműtét és kitört

Hogy az volt a stressz

Dehogyis!

Azt se tudtam hogy műtétem lesz.

Azt igen, hogy éreztem, hogy rosszúl altattak, de ezzel senki nem foglalkozott hiába mondogattam, amikor arrol volt szó, mit gondolok a pánikom okairol.

Kitaláltak minden marhaságot, aztán amikor azok gyökeresen megváltoztak, csak vállvonogatás és hümmögés volt, hogy akkor nem tudjuk az okát.

44133. megi04
2014. jan. 29. 11:08
Persze,az agy is hozzáteszi a magáét,de amolyan "válasz reakcióként"..
44132. megi04 (válaszként erre: 44130. - Regin_a)
2014. jan. 29. 11:07
A pánikot a stressz,a szorongás "aktiválja".És adott esetben,a mellékvese hormonnak,több köze van hozzá,mint az agynak.Nem vagyok orvos.:)
44131. megi04 (válaszként erre: 44127. - Grizus)
2014. jan. 29. 11:04
Én nagyon sokáig lekűzdöttem gyógyszer nélkül.Csak éreztem,hogy rosszul vagyok,de nem tudtam mitől.Aztán egyszercsak jött az örvény.Oda már gyógyszer kellett.
44130. Regin_a (válaszként erre: 44126. - Gbabi50)
2014. jan. 29. 10:41

Persze minden rendben van, ha a komplex "nagylabort" csinálják

De jellemzően nem akkor csinálják amikor van egy pánikroham, de ha akkor csinálnák, szerintem, akkorsem mutatna ki semmit

Mert nem vizelet és a vér hagyományos jellemzőinél lehet a hiba egy pánikosnál, hanem az agyban, valamely összetevővel, vagy annak működésében.

Ezt várnám egy vizsgálattol!

Mert egy válasz van a pánikra, a szerotonin és a noradrenalin mennyisége.

Akkormost adott esetben sok vagy kevés van valamelyikböl, vizsgálják ezt adott esetben?

Nem!

Azt mondja az "irodalom"

"Ha valaki túl sok ún. SSRI vagy SNRI típusú hangulatjavítót vesz be....

nyugtalanság, zavartság, fejfájás, hallucináció, kitágult pupillák, szapora szívverés, hasmenés, erőteljes verejtékezés, izomrángás, izommerevség, a járás nehezítettsége, gyengeségérzet és hidegrázás (libabőr kíséretében)...."

Nade vazze, hát éppen az ilyen tünetekkel megy az ember az orvoshoz legelöször amikor még nem adnak semilsen gyógyszert

Azt se tudja a delikvens, hogy mi baja van, csak meg akar halni, el akar ájulni stb.

A válasz mindig ez

"orvos alaposan kivizsgált, így kizárható, hogy valamilyen testi betegség okozza a panaszokat"

Nem testi???

Hát tessen már mondani nekem akkor mi?

Hagyjuk a lelket most

Nincs lélek, csak agyműködés, amiröl nem tudnak semmit ebben az irányban

"Könnyű" egy agydaganatot kioperálni, de mi is van a működés mélyében, azt talán majd évtizedek, ha nem évszázad után tudják meg a kutatók

44129. Regin_a
2014. jan. 29. 10:22

Obama elnök elkezdett valahány milliárd dolláros agykutatási programot, amiben mi magyarok is részt veszünk

A magyar agykutató, igencsak említi a pánik és tsai. agybetegségeket

Érdemes végighallgatni!!

[link]

44128. grizus (válaszként erre: 44099. - Megi04)
2014. jan. 29. 03:00
Hogy érted, hogy kísérteni szoktál? Viccelsz?
44127. grizus (válaszként erre: 44088. - Megi04)
2014. jan. 29. 02:59
Én is voltam pánikos, szörnyű volt, de gyógyszer nélkül leküzdöttem. Te tavaly megint kerülgetett, úgyhogy most szedek rá egy kis gyógyszert. De nem az igazi, mert drága.
44126. gbabi50 (válaszként erre: 44120. - Regin_a)
2014. jan. 28. 23:09
Csak egyszer voltam orvosnál,de csak beszélgettünk,gyógyszert nem írt fel,aztán sokszor voltam olyan helyzetben hogy menni akartam megint,de mindig hideg volt kint meg hó,itt ahol lakom nincsen busz járat,az emberek biciklivel vagy autóval közlekednek,aztán télen a hóban nem volt kedvem biciklizni,mikorra jó idő lett,elmúlt a bajom,hát így vészeltem át az éveket.Azt még meg jegyezném hogy számtalan olyan eset van amikor minden vizsgálat rendben van,láb új hegytől feje búbjáig átvizsgálják a beteget és semmi rendellenességet nem találnak,na akkor te mit csinálnál ha orvos lennél?
44125. gbabi50 (válaszként erre: 44119. - Kafa)
2014. jan. 28. 23:00
Igen,szedtem melatonint amikor nem tudtam aludni,de nem segített,igazából azért nem tudtam aludni mert mindig készenlétben voltam,a kis unokámra vigyáztam és gyakran felkelt éjszaka,én meg nem tudtam el aludni mert szorongtam,nem voltam nyugodt,nem tudtam mikor ébred.Gyenge altatót szedtem,de kedély javítót még nem.
44124. kafa
2014. jan. 28. 22:25
Én leegyszerűsítettem!1 komplett aminosav készítmény(22)+1 komplett multivitamin csomag ásványi anyagokkal!Nekem bevált....Így van bennem minden...(bőven)
44123. kafa (válaszként erre: 44121. - Regin_a)
2014. jan. 28. 22:20
Nekem mindenből van bőven a szervezetemben!Már 10 éve!Doki nem látott,minden-ok!Vérnyomás rendben-no para!Happy-van,,,
44122. kafa
2014. jan. 28. 22:18
Regin_a!Ma átvetted a "Mumus" szerepet tőlem!Te is ki húzod a gyufát! :D Azután Te is "kapsz" megi04-től!Lehet neked elnézi,régi motoros vagy! :D
44121. Regin_a (válaszként erre: 44119. - Kafa)
2014. jan. 28. 22:17

Ezekböl az anyagokbol, témákbol minden neurológus és pszichiáter is vizsgázott, feltételezem.

És??

Neked melyik anyag sok, vagy kevés az agyadban, ami okozza ezeket a tüneteket?

44120. Regin_a (válaszként erre: 44115. - Gbabi50)
2014. jan. 28. 22:13

Miért gondolod hogy egy orvos néhány vizsgálatból meg attól hogy megnéz már tudni fogja hogy melyik gyógyszer lesz jó neked?"

Miért?

Mert orvos és a laborvizsgálat a legtöbb esetben kimutatja merre van a gond

Lehet hogy semi baj a szerotonin mennyiségemmel

Semmiféle vizsgálatokat nem végeztek ez irányba, legalább is évtizedek óta

Magát a pánikbetegség kifejezést is Gábor S.Pál hozta Magyarországra az USA-bol, hogy megkülönböztessék más idegbetegségektöl a tünetek alapján.

Addig idegbetegségnek titulálták vagy hasonló"szorongásnak", szintúgy mint nálam is.

Te mit gondolnál, ha egy elmesélt tünet alapján műtétre javasolnának, vagy más drasztikus beavatkozásra

Azt könnyű mondani hogy egyél C vitamnt és maradj ágyban ha megfáztál

Sokat tanulnak a hat év alatt és mégis vagy 10 féle gyógyszerböl találgatnak , függően milyen napot mutat a naptár?

Kérdezzél rá bármelyik pánikosnál, volt e bármilyen vizsgálat mielött felirták a receptet

Ne fáradj, egyiknél sem!

Akkormeg?

A sebész, az igen! Ha az levág valamit, az le van vágva!

:)

44119. kafa (válaszként erre: 44117. - Gbabi50)
2014. jan. 28. 21:57
Ha minden igaz akkor a lánya Orvos!így Ő igazolja az állítást,mivel vizsgázott ezen anyagokból!A Melatonin,ami sötétben termelődik az agyban-felelős a nyugodt alvásért(REM)-fázis!Ez szintén az L-triptofán aminosav jelenléte nélkül nem jön létre!L-triptofán-5-HTP.-szerotonin(melotonin)Ugyan az az alapanyag kell hozzá!Kérdezze meg-neki hinni fog!
44118. kafa (válaszként erre: 44116. - Gbabi50)
2014. jan. 28. 21:50
Nagyra értékelem az elnézés kérést-tisztelet érte!De szó sincs megbántódásról,csak szem előtt tartva a fórum lényegét és "Külalakját"nem bocsátkozom vitákba,ha értelmetlennek látom a kimenetelét!
44117. gbabi50
2014. jan. 28. 21:29
Azért néztem ide be mert sajnos én is szorongok,néha ok nélkül kedvetlen vagyok,vannak alvás zavaraim is,hát ez van,volt amikor éreztem hogy az erő szivárgott ki a testemből az ujjamon keresztül,aztán valahogy túl éltem,gyógyszert még nem szedtem.
44116. gbabi50 (válaszként erre: 44110. - Kafa)
2014. jan. 28. 21:24
Elnézésedet kérem ha megbántottalak,nem ez volt a szándékom.Örülök hogy megtaláltad magadnak a gyógymódot,az is jó ha elmondod a saját tapasztalataidat,aztán mindenki eldöntheti hogy esetleg kipróbálja vagy sem.Az igaz hogy jobb lenne gyógyszerek nélkül élni de sajna nem mindig lehet.
44115. gbabi50 (válaszként erre: 44114. - Regin_a)
2014. jan. 28. 21:20
Miért gondolod hogy egy orvos néhány vizsgálatból meg attól hogy megnéz már tudni fogja hogy melyik gyógyszer lesz jó neked?Azt honnan tudhatná előre hogy te hogyan reagálsz bizonyos készítményekre,lehet hogy a hasonló tünetű betegeinek 90%-nak jót tett,neked meg nem,vagy gondolod hogy Istennel áll egyenes adásban és az meg súgja neki hogy neked pontosan mi is a bajod és melyik gyógyszer használ? Rengeteget tanulnak a 6 év alatt az orvosin,de mivel hogy minden ember egyedi és megismételhetetlen ,nem lehet mindenkire azt ráhúzni amit az egyetemen tanultak,a másik dolog meg az hogy kűlömböző bajoknak hasonló tünetei vannak,na akkor most melyik nyavalya gyötri a szegény embert.Sokat tanulnak,sokat tudnak de nem mindent.
44114. Regin_a
2014. jan. 28. 19:09

Lássátok be, hogy az orvosok semmit nem tudnak erröl a szemét betegség okárol

ELmegy a páciens az orvoshoz és vizsgálat nélkül találomra kap egy gyógyszert a sok közül

Használ vagy nem és annyi, max változtatnak másikra és kezdődik a mókuskerék.

Elméletileg nekem használt a 100adik gyógyszer

De valóban az használt-e?

Mert szedtem vagy két évig és észrevétlenül elhagytam, ahogy az orvos igérte

Elötte a boltba sem tudtam bemenni, reggelente kocsival kisért a szomszédom/egy helyen melóztunk, reggel este valami keverék ami kiütött

Igy éltem , közben szedtem a gyógyszert

Vagy két év után, akár éjfélig is fent voltam és hajnalban mentem piacozni.

És elfelejtettem a gyógyszert szedni

Éltem az életem tökéletesen vagy 4 évig.

Aztán visszalopakodott, de ma eléggé kezelhető

Ha néha nyekergek is, de a pofámat befoghatom sokakhoz képest

Írtam korábban azt is, hogy külföldi fórumon egyesek esküdtek a nagy adag D és más vitaminra

Miért irta volna ha nem igaz, régi nick volt azon a pánikos fórumon

Szoval mindenki keresse a gyógymódot, hátha valakinek segít

Nem vagyunk egyformák, pláne agyműködésben

44113. megi04 (válaszként erre: 44112. - Regin_a)
2014. jan. 28. 19:02
Nem párbaj.Csk 6 malomban őrölünk...:D
44112. Regin_a
2014. jan. 28. 18:57

Micsoda párbaj van itt!

:)

44111. megi04 (válaszként erre: 44110. - Kafa)
2014. jan. 28. 18:41

Viszont kicsit letompultál tőle az biztos..

Legalább is üldözési mániád lett..

Leírtad az esetedet.Jó.De eddig senkit nem láttam,hogy ide írta volna,hogy:Jé!Ez neki is hatott.Persze,MOST jöhet valaki,hogy neki is...blablabla..

De eddig nem láttam.Persze,lehet,hogy csak átsiklottam fölötte.Akkor elnézést kérek.

Én sem írom le mégegyszer,hogy ez a vitamin kúra nem mindenkinek jön be.Minden esetre tök jó,hogy szerinted meg gyógyultál,holott csak tünetmentes vagy.Mindegy.Én EBBEN az orvosoknak jobban hiszek.Ha már évekig ott guggolt az egyetemen,akkor hátha többet tud erről mint te.:)

44110. kafa
2014. jan. 28. 17:10
Sziasztok!Úgy "látom"jól félre vagyok értelmezve!Kezd kellemetlen lenni számomra,hogy minden nap vitázunk,meg kell védeni magam,mert vagy a "hangsúly nem megfelelő, vagy rosszul állítanak be!Ha valaki feltéved ide,el is megy a kedve!Nem szidtam az orvosokat és nem is minősítettem őket!Az eszem sem játszottan,hogy én aztán de nagyon okos vagyok-majd én megmondom...Viszont azt nem szeretem,ha valaki azt állítja,hogy csak is a gyógyszerek segítenek-mert én magamon nem ezt tapasztaltam és úgy gondolom le írhatom az esetem!Azt sem mondtam(tanácsoltam,hogy valaki hagyja abba a gyógyszerei szedését!!!Régebbi hozzászólásaimban is nagybetűkkel írtam,hogy ne!De azt nem szeretem,hogy napok óta azt olvasom,hogy miattam halnak majd meg emberek,mert én vitaminokat ajánlgatok helyette!Azt meg pláne nem szeretem,ha hülyének néznek!Persze hogy nem vagyok Orvos és nem is fogom azt mondani,hogy ne szedd a gyógyszered.Én lezártam ezzel a témát.Az én verzióm az,hogy voltam pánikbeteg,meggyógyultam és ide leírtam,hogy mitől!Ennyi...
44109. gbabi50
2014. jan. 28. 12:12
Kafa,hogy te milyen autodidakta vagy :-)Nem baj,csak az a baj hogy mindent készpénznek veszel amit a neten olvasol.Az orvostudomány nem egy exakt tudomány mint a 2x2,nem beszélve arról hogy még a tudósok is tapogatóznak,naponta felfedeznek valamit amit aztán később elvetnek,megcáfolnak,nagyon kicsi a tudásod ha itt osztod az észt a neten összeszedett írományokbol,szerintem más is tud olvasni meg a google-t is ismeri:-)Az hogy leírod a saját esetedet az ok.,de senki felett ne bíráskodj.A lányom onkológus és az egyik betege már úgy jött a konzultációra hogy ő megmondta konkrétan milyen kezelést akar mert ő olvasta a neten,na ezzel teljesen kiakasztotta ,ha valaki olyan okos ne menjen orvoshoz.Tudod,aki nem tud semmit az azt hiszi hogy nagyon okos,aki már tud valamit az bizonytalan aki nagyon sokat tud,az tudja hogy nem tud semmit.
44108. megi04
2014. jan. 27. 23:13

kafa..mi 4 malomban őrölünk...Te vagy nem érted,amit írok,vagy nem AKAROD érteni..

Egy pl.Egy embernek,aki 50 kiló,mindenből kevesebb kell,mint annak,aki 70,aki 80,aki 90,aki 120kg.

Egy nő menstruál.Ilyenkor hormonhülye...Te menstruálsz kafa? Miből van több benned? Tesztoszteronból,vagy ösztrogénból?Mindenkinek egyforma a pajzsmirigy hormonja? A mellékveséink pont egyformák? Azt próbáld már megérteni,hogy:NEM! Hiszen,még egy fogyókúra sem hat ugyanúgy egy nő,és egy férfi esetében!És akkor nem beszéltünk a tobozmirigyről, az endorfinról,és még jó párról!(Ne is tegyük,nem vagyok orvos!)Nagyszerű,hogy neked bejött,hála Istennek,maradjon is így!

De egy bipolárist,vagy egy borderline beteget megölsz,ha gyógyszer helyett vitaminokat ajánlgatsz neki!

NEM VAGY ORVOS,nem lettél orvos attól,hogy kiművelted magad a TE betegségedből!Nem mindenkinek egyforma a pánik sem.Lehet,hogy te azt hiszed,a tied borzasztó volt,és lehet,hogy másnak még szörnyűbb!Én olvastam olyanról,akinek szörnyűbb volt,mint az enyém.De hát a fájdalom küszöbünk sem egyforma.Van,aki végig ordít egy szülést,és van,aki meg sem mukkan közben.Van,aki öngyilkos lett,mert nem bírta a katonai szolgálatot,és van,aki végig szórakozta.

Mások vagyunk!És az orvos dolga,hogy eldöntse,mennyire vagyunk betegek.És ha Ő úgy gondolja,hogy biztosan,1000% CSAK depresszió,vagy pánikzavar,és nincs mögötte súlyosabb betegség,na akkor kezdj a vitaminról beszélni annak,aki úgy gondolja,inkább vitamin,mint gyógyszer.Ha akkor ajálgattad volna nekem a vitamint,amikor "félholtan" "haldokoltam" a rosszulléttől,egy autista,és egy 6 éves gyerek mellett,a doki gyógyszere helyett,ami majdnem azonnal segített(gondolom a vitamin sem AZONNAL hatásos)hát én valószínűleg,a bogyót választom.Most viszont,lehet,hogy elgondolkodnék a vitaminon,"szintentartás" miatt.HA(!) lenne rá pénzem...Tudom,tudom,az egészség,ami megfizethetetlen!Csakhogy NEKEM megfizethetetlen.A gyógyi NEKEM MOST olcsóbb.MOST RÓLAM VAN SZÓ,AKI MÁR TÚL VAN a nehezén!!Tehát szedhetném akár a vitamint is helyette.

44107. kafa
2014. jan. 27. 22:32
A lényeg,hosszú lenne a sok-sok általam olvasott tanulmányokat leírni,de nekem ezek segítettek!10 éve meggyógyultam!A futás!Fél óra intenzív mozgás emeli az endorfin szintet az agyban!Természetes drog-boldogság hormon+az izzadás méregtelenít+növeli a vér oxigén szintet-mely ha alacsony,fogékony vagy a rákra!A dohányosoknál is az a gond,hogy a Hemoglobin,ami a sejtekhez szállítja az oxigént 60x jobban kötődik a szén-monoxid-hoz,így oxigén hiányosak lesznek a sejtjeid!Sorolhatnám-de mára ennyi....
❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook