Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
fb-on csınaltunk egy paleo csoportot, ahova a gyerekes paleozokat szeretnenk tomorıteni. :-)
Akit erdekel, jojjon. :-)
Szuper! Ketten már vagyunk!
Veszett jó pörköltet főzök házi jószágból. Gyertek! :) nagyon illatos!
:-)
hat en meg nerm tudom sajnos, hogy megyunk-e haza es ha ıgen, akkor mıkor. :-(
de kene...
Rád várunk. Szerintem... :)
Ki jönne, fiúk-lányok?!
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Vettem egy csomag manióka lisztet, mert rá van írva, hogy paleolit és paleo ketogén étrendben teljes mértékben alkalmazható. Itthon vettem észre, hogy nagyon magas a GI értéke! - akkor a diabetes diétába nem illeszthető be?
Hello Paleosok :-)
Van itt koztunk olyan akinek pajzsmirigy tulmukodese van?
A legjobb baratnomet ezzel diagnosztizaltak, es nagyon aggodik az izotopos vizsgalat miatt! Esetleg van tapasztatotok ebben! Priviben is irhattok nem akarom off topiccal teleszorni a forumot!
Nagyon halasan koszonom, szep napot!! :))
Valakinek van tapasztalata a pektinnel?
Én a paleocentrumosat próbáltam eddig,de úgy érzem, hogy van valami fura mellékíze. :-S
Vagy már megint én vagyok a túlérzékeny? :-D
Az is lehet...
Grand Moravia nevut, olyan mint a Garna Padano.
Padlizsanbol meg van, jo nagyot vettem, hogy szep nagy karikak legyenek belole...maradekbol meg nem tudom mi lesz...
Milyen sajtot használtál? Próbáld majd ki cukkinivel is, jó alap az ilyen sós "kenyérfélékhez", mert viszonylag semleges az íze.
A maradék padlizsános cuccot leturmixoltam, és majd csinálok belőle töltött tojást. :)
Tegnap este tonhalas sült padlizsánt csináltam, szerintem finom lett. Ebből állt össze a "feltét":
Reszelt répa
Karikára vágott zöldhagyma
Lecsöpögtetett tonhalkonzerv
Citromlé
Szárított fokhagyma
Olívaolaj
Só, bors
Pirított magvak (utólag került rá)
ha kipróbáltad mesélj. Kíváncsi lennék elmegy-e a mandulaíz
Ez jó mivel helyettesítsünk paleoban nem szeretem paleo ételeket :-)
Tudod, mi jutott eszembe? Mandulatejből készült joghurttal lehetne helyettesíteni a cocomast. :)
Még a savanykás íz is klappolna.
jajj bocsi bocsi, hirtelen nem is figyeltem a linket nem is joghurtról volt szó ... ehhhh,,,
Éni is ezt a Tögyi Julika féle receptet készítem pont így, csak totut nem teszek bele így e1-2 grammal kevesebb a só is. Ezt aztán tényleg rengetegen elkészítették több csoportban is, és nagyon kedvelt abszolút nincs semmi kókusz íze. De aztán lehet, hogy túl érzékenyek az ízlelőbimbóid, és te mégis kiérzed, előfordulhat. Ha nagyon nem tetszik, én visszamelegítaném helyedbe és tennék bele snidlinget meg egyéb fűszereket. Én szoktam bekeverni kevesebb zselatinnal, hogy kenhető legyen kőrözöttnek is.
Amúgy én cukkinivel készítem, és sokszor csinálok
én is először panaszkodtam, hogy kókusz íze van. Akkor pl javasolták, hogy tegyek bele citromlevet. De hát ugye nem tetszett az ötlet,mert attól kellene savanyú legyen, hogy megsavanyítja a probiotikum. Most azt szoktam csinálni, hogy 1/2 liter aroy D kókusztejet higítok 1 literre és teszek bele 2 dr chen kapszulát. Az az igazság mindjárt nem is szoktam kóstolni, mert inkább készítek előre, nekem a pár napig hűtőben tárolt savanykásabb. Én nem érzem ki a kókusz ízt belőle,és nem mondanám, ha nem így lenne, de a facebookon többször beszélgettünk már erről, másoknak sem volt vele bajuk.
Próbáld 1-2 napig pihentetni a hűtőben, nagyon kíváncsi vagyok mi a tapasztalatod.
Van aki mondta, hogy köze nincs az igazi joghurthoz. Én már annyira rég ettem igazi joghurtot, hogy már nem is tudom összehasonlítani.
A zselatinnal is kell egy kiscsit kísérletezni, mire az ember megtalálja a számára legtutibb állagot.
Mandulatejjel sajnos nem tudom... ki kell próbálni, de ha elszánod rá magad, akkor csak házival, mert a bóótiak adalékoltak,és nem biztos, hogy jót tesz a bacinak.
Nem tudom van-e felétek paleo bolt. Ott pl lehet kapni Hideg nyalatnak kókuszjoghurtját. Én nem próbáltam még, de azt is nagyon dícsérik.
Egyébként meg Angliában is van Coyo néven kókuszjoghurt olvastam valahol, és azt is nagyon jónak és fogyaszthatónak találták akik ott élnek és kipróbálták.
Hát ennyi infom van joghurt ügyben
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?