Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)

15735. dtimes (válaszként erre: 15732. - Dormir6)
2012. máj. 26. 12:40
Én is Debrecenbe járok (sajnos a reumatologiára is), de nekem sem kellett még sosem várnom vizsgálatra, vagy hogy bejussak a dokihoz. Egyedül a bőrgyógyászaton tavaly, amikor csak meg akartam nézetni az anyajegyeimet;feburárban kértem időpontot és leghamarabb jún. elejére volt. :( Így aztán magánrendelésre mentem ezzel.
15734. Bundik
2012. máj. 25. 21:29

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a választ :) MÉG nem félek a műtéttől :) Majd ahogy közeledik egyre jobban be leszek tojva :D

Vérvételen, izotópos vizsgálaton, citológián már túl vagyok. Véletlenül derült ki, hogy gond van a pajzsmirigyemmel. Reumatológus küldött el nyaki ultrahangra, ott derült ki. Szerencsére komoly tüneteket még nem okoz, nagyon az elején vagyok még. Viszont jobb oldalon vagy egy nagyobb hideg göb, amit meg kell műteni.

Vérvételen, izotópos vizsgálaton, citológián már túl vagyok. Ezeket viszonylag hamar, másfél hónap alatt letudtam. Most egy hónapig kell gyógyszert szedni, utána a vérképtől függ, mikor lehet műteni. Akkor fogok a sebésszel is beszélni. Csak azért szeretném tudni, hogy kb mikor számítsak rá, mikor esek ki a melóból meg ilyenek.

15733. hnora
2012. máj. 25. 20:32

A jógát én is imádom, de sajnos sikerült egy nagyon jó oktatót kifognom még a munkás éveimben, aki persze most irtó messze van tőlem... Meg igazából akárhogyan is szeretném, a gyerekkel nem lehet tervezni... Mindig közbe tud jönni valami, ha más nem, akkor anyámék nem jönnek időben vigyázni rá... Szóval maradt a futás, azt legalább én döntöm el, hogy mikor kezdjem :)

Nekem egyébként a műtét óta rendeződött az emésztésem, a férjem épp ma jegyezte meg, hogy jééé, te mostanában minden reggelt a vécén kezdesz :D

Bundik, a műtét időpontja tényleg csak attól függ, hogy melyik kórházban, melyik orvos vág fel. A lényeg, hogy nem kell félni tőle, mi már mind túléltük :)

Apropó, hogy vannak a velem egy időben túléltek, szörnyike, Daby?

15732. dormir6 (válaszként erre: 15728. - Bundik)
2012. máj. 25. 16:53
Szia! Nekem sem volt várólista. Bár, én egy speckó sebésznél voltam, és decemberben sajnálkozott, hogy csak február 2.-ára van időpontja. Én nem bántam, mert nem voltam beteg, és húztam, halasztottam volna. Inkább a kivizsgálási szakasz nyúlott el, várni az izotópos vizsgálatra, a vérvételekre,aztán a citológiára, bár alapjában véve minden ment, mint a karikacsapás, nem várattak meg az orvosok sehol sem, nem kellett hónapokig várnom az endokrinológusra, mint ahogy sajnos sokan tapasztalják.A várakozási idő a diagnózishoz szükséges sok vizsgálat miatt nyúlt el nálam. Ez Debrecen, egyébként. A váróban volt mellettem egy hölgy, aki mesélte, hogy őt a heves, első, rosszulléte után pár nap elteltével megbicskázták. Indokolt esetben itt nem várakoztatják a beteget, ami szerintem nagyon értékelendő, tekintve az orvosok leterheltségét.
15731. dtimes (válaszként erre: 15727. - Dormir6)
2012. máj. 25. 15:58

Ezt a bolond szelet meg az összevissza időt én is utálom. Érdekes, amit írtál a hegedrről, én esténként szoktam olyat érezni, mintha gombóc lenne a torkomban, vagy kicsit összeszorulna ott valami, mikor fekvő helyzetben nézem a tévét. Lehet, hogy nem kellene fekve nézni a tv-t? :D

A koleszterin a genetika miatt is lehet magas. Ezt a házirvos mondta Anyunak, mert neki magas, pedig tényleg egészséges ételeket eszik, kerül minden zsírosat, vagy ami megemelheti, sportol is.

Szóval nála a táplálkozás nem okozhatja.

15730. dtimes (válaszként erre: 15728. - Bundik)
2012. máj. 25. 15:49

Szia!

Nem tudom, hogy Neked mi a probléma, ami miatt műtét kell, ezért így konkrétan nem tudok válaszolni, csak a saját tapasztalatom alapján.

Nekem csak kb. 3 hetet kellet várnom, nem is mondott olyat a doki, hogy lenne várólista, sőt, mikor először beszéltem vele, akkor már 2 nap múlva akarta volna, mert valaki lemondta a műtétjét.

Nem akarok hülyeséget mondani, de nem hinném, hogy több hónapot kellene rá várnod, szerintem az ilyet amint lehet, megcsinálják.

15729. dtimes
2012. máj. 25. 15:43

Sziasztok!

Nagyon ügyesek vagytok, hogy, így be tudjátok tartani ezt a paleo étrendet. Én is olvastam már róla, gondolkodtam is rajta, hátha jót tenne az ízületeimnek, de én nem bírnám ki, vannak dolgok, amiket nem lehetne enni. Ha nagyon muszáj lenne, akkor persze, de amúgy is eddig is és most is egéeszségesen étkezünk, megnézzük, hogy mit veszünk, mit főzünk.

Nekem meg azt szokták mondani, hogy felszedhetnék pár kilót. De nem értem, miért, eszek rendesen és mindig is ilyen voltam, jól érzem magam a bőrömben. És szerencsére jól működik a megmaradt, fél pajzsmirigy is. :)

Bicajozni én is szoktam, de az nem fáraszt el engem sem annyira, jobb a torna, meg ősz óta tai-chi-ra járok. igaz, az sem egy fárasztó mozgás, de nagyon jó nyugtató, élénkítő, az egész szervezetre jó hatással van, mint a jóga.

15728. Bundik
2012. máj. 25. 08:55
Sziasztok! Úgy néz ki meg kell műteni a pajzsmirigyemet. Érdekelne, hogy kinek mennyit kellett várni a műtétre, van-e várólista?
15727. dormir6 (válaszként erre: 15723. - Eandi78)
2012. máj. 24. 19:52

Szívesen adnék neked pár kilót, ami befedi a bordáidat :-D

Ránottát 5-6 tojásbl csinálom, de ezt két alkalommal eszem meg. pl.: vacsira a felét, aztán másnap a többit, mert reggel nincs időm sütögetni. A koleszterinnel nem volt soha bajom, mondjuk alig ettem tojást. De elvileg a régi koleszterin hipotézis is kezd megdőlni. A fene tudja, mit gondoljon az ember. Puding próbája az evés, csináltatok majd egy nagylabort pár hónap múlva, biztonsság képpen.

Nekem ez a változékony időjárás nem tesz jót a nyakamnak. Sajog, érzem a hegem, és picit még talán nyelni is nehezebben nyelek. grrrrr.

15726. a0c1361e44 (válaszként erre: 15724. - Eandi78)
2012. máj. 23. 06:01

Én is jobban elfáradok a tornától, mint a bicajtól.

fogok venni pulzus mérőt.

15725. a0c1361e44 (válaszként erre: 15723. - Eandi78)
2012. máj. 23. 06:01

A koleszterinem magas. És nem hiszem, hogy a tojás lenne a bűnös.

Én évente max 2x eszek pl. rántottát az is 3 tojásból. Pizzát sosem eszek.

Persze főtt tojást eszek néha és persze a tojásos ételekből is fogyasztok. Szerintem a koleszterin mástól függ.

15724. eandi78 (válaszként erre: 15718. - A0c1361e44)
2012. máj. 22. 21:14
Tornát hogy lenéztem mindig, hogy nem fogyaszt. Aztán lett egy ps3 játékgépünk és van hozzá fitness program. Jobban elfáradok tőle, mint a kerékpártól. Egyszer felteszem a pulzusmérőt, hogy mennyi ég egy óra alatt. Most főleg bokszolós feladatok vannak, 3 hete kezdtem (heti 1 alkalom), de még mindig izomlázam van tőle másnap. Kerékpár most heti 2-3 alkalommal 30-40km. Nem túl tempós tekerés 400kcal\óra, Erős tempó 700 körül van.
15723. eandi78 (válaszként erre: 15721. - Dormir6)
2012. máj. 22. 21:04
Azért tojással vigyázni, sárgájában sok a koleszterin. Érdemes úgy enni, hogy 2 tojás fehérje és 1 sárgája. Mennyi tojásból eszed a rántottát? Nálam volt 5 tojásos korszak is:) Most 2-nél járok és bőven elég. Pizzából 1,5 volt az adag (26 vagy 28 cm a normál pizza nem tudom), már csak felet bírok.
15722. eandi78 (válaszként erre: 15720. - Dormir6)
2012. máj. 22. 21:00
Adhattok nekem hasra:) Ma feküdtem a kádban és megijedtem, hogy a hasam olyan mintha be lenne horpadva és a medencecsontom csúnyán kiállt. Tükörben nézve már nem volt olyan vészes a helyzet, sőt egész szépnek láttam. Ha megfeszítem kockák is vannak:) Bordáim kiállnak, hátamon is látszanak. Mellkasomon már nem, de olyan idő is volt. Karjaim nagyon vékonyak, főleg alkarom. Nagyobb mennyiségű izom a combomon van, de ott azért zsír is akad és a fenekemen is. Így vagyok 170cm és 59kg. Szerencsére a csontozatom viszonylag erős, így nem látszik annyira, hogy csontos vagyok, csak szűk pólóban látszanak a bordáim:) Mellbőségem (mell alatt) így is 78 cm, hasonló magasságú csontos nőké, még ennyi sincs.
15721. dormir6 (válaszként erre: 15720. - Dormir6)
2012. máj. 22. 20:38

A tojást elfelejtettem, pedig sokat volt reggelire, szalonnás ránotta, brokkolis r., sima főtt tojás formájában, és egyszer becsúszott egy szójamentes (ilyet szinte nem is találni a boltokban) virsli is.

Ebben a hülye változékony időben feszülget a hegem. Már nem masszírozom, de ma nagyon jól esett neki.

15720. dormir6
2012. máj. 22. 20:30

A szigorú paleo húst, gyümölcsöt, zöldségeket és magvakat enged, tojást is meg kemény sajtokat, illetve átmeneti időszakban kompromisszumként zabot/zablisztet.Szóval, Hnora a ti étrendetek szinte tökéletes:-) Nálam a tejtermékek kizárása nem megy, de nekem nincs vele bajom, deci tej, kétnaponta joghurt vagy mozarella, más sajt az még megmaradt, és ezeket enni akarom a továbbiakban is.

Én egyelőre csak próbálkozok. Rizst, krumplit, kenyeret eddig sem ettem, csak vizet, sima teát iszok. DE nem gondoltam volna, hogy a reggeli két-három db mini fornetti vagy az éhség elűzésére befalt maroknyi pufi, csoki kocka stb., ami kalóriában szinte semmi(sokszor nem is ettem mást utána), mégis ennyire elronthat mindent.

Írisz, én is nagyon rendesen odafigyeltem a kalóriákra, bár nem híztam,de nem is fogytam, pedig mások ennyi kajától már "zörögnének". A titok, hogy nagyon nagyon betartom a lisztmentességet. Ami viszont meglepett, hogy teljesen leesett a vércukrom, így sokkal több gyümölcsöt eszek, mint általában, esetleg egy kanál méz vagy egy kocka tiszta keserű csoki kell, mert szédülök.

Zöldséget párolva,salátában, húst (ezt a paníron kívül, bármilyen formában elkészítve), szalonnát, sajtot, mandulát, aszal áfonyát, mozarrellát ettem a héten, plusz sok gyümit, illetve kávét ízesítetlenül.

Írok majd a tapasztalatokról, én magam is nagyon kíváncsi vagyok. A hasam továbbra is komfortos, zsírpárna megvan, de belül valahogy csökkent, olyan jó lapos, wc minden nap, a szoknyám nem feszül rám, a vádlim, karom láthatóan fogyott. Fura, hiszen még egy hét telt el.

15719. a0c1361e44 (válaszként erre: 15717. - Eandi78)
2012. máj. 22. 13:19

Na ezt jó volt olvasni:)

Végre nem érzem magam magányosnak. Én pont ilyen bénán eszek:)

Napközben a munkahelyemen üres kifli tejes kávéval és cukorral, mert az édesítő ízét nem szeretem. Felvágottak közül ha eszek, ami ritka, akkor párizsi vagy kenőmájas vagy téli szalámi. Nagyon szeretem a szalonnát és a tepertőt, de próbálom minimálisra csökkenti a mennyiséget amit megeszek ezekből, így január óta kb. havi 1 alkalommal eszek ilyeneket. Húst vacsira szoktam enni és hétvégén, ha olyanom van, de ez általában csirkemell rántva, sütve, grillezve, néha sertés comb (mert ez a legsoványabb része), valamint leveseket eszek még hetente 1x (raguleves: csirkehús, zöldség tészta).

És én is utálom szinte az összes tejterméket (joghurt, kefir a sajtok többsége).

És nasizni is keveset nasizok.

15718. a0c1361e44 (válaszként erre: 15716. - Eandi78)
2012. máj. 22. 13:10

Hát ezaz! Engem bezzeg nem fogyaszt.

Pulzus mérőm nincs, de azt hiszem már a kezdő is magasabb a szokásosnál (92) ez emelkedik a mozgásnál.

Én úgy számolom, hogy kb. 500 kalóriát használ fel a torna. A bicaj is ennyit legalább.

A barátnőmmal azon vihogunk, hogy nekünk nem mély izmun, hanem mély zsíruk van:)))) És azért nem ég még el a külső, mert annyira mélyen van és sok, hogy még azon dolgozik a szervezetünk.

15717. eandi78 (válaszként erre: 15715. - Hnora)
2012. máj. 22. 11:04
Én nem mondanám, hogy annyira egészségesen táplálkoznék. Néha megiszom a zero kólát és cukormentes energiaitalt is nagyon szeretem. Persze nem iszom naponta. Azért a cukormentes, mert a többi túl édes. Teába xilit. Ásványvíz csak akkor ha már nagyon szomjas vagyok, egyébként teszek bele egy kis citromot. Felvágottat ritkán fogyasztok, ha igen csak a gépsonkát eszem meg, semmi mást. Sonkát, szalonnát szeretem, de ritkán. Mirelitet fogyasztok, mert nem tudok és nem is szeretek főzni. Azért többnyire rendelem az ebédet, de ki tudja abban is mi van. Zöldséget, tojást eszek, gyümölcsöt nem bírom, mert savas. Húsból sovány, de inkább hal. Tejtermékek közül inkább sovány sajtokat eszem, kefír, túrót, joghurtot nem is szeretem. Legnagyobb gondom a kenyér, mert itt "falun" csak a szeletelt szemét van, vagy fehér kenyér. Sütni nem érdemes, mert ebből is csak 250dkg fogy hetente. Édesség, péksüti nálam is jöhet:( Sós dolgokat keksz, chips nem annyira szeretem, de tökmagot, mogyorót, kesudiót igen:(
15716. eandi78 (válaszként erre: 15712. - A0c1361e44)
2012. máj. 22. 10:39
Pedig jól csinálod, nagyon ragaszkodik hozzád az a zsír:( Pulzusmérőd van? Mennyi kalóriát használ a mozgás? Persze 1500kcal mozgás nélkül is kellene, hogy fogyasszon:(
15715. hnora
2012. máj. 21. 21:44
Ja, üdítő sincs, csak ásványvíz. És felvágottak sem. És mirelit termékek sem. Sok zöldség, gyümölcs, sajtok, tejtermékek, sovány baromfihús, ritkán sertés és marha. Csak az édességek... :((((
15714. hnora (válaszként erre: 15708. - Dormir6)
2012. máj. 21. 21:43

Gratulálok neked! Nagy kedvet csináltál nekem is a paleo diétához :) Nálunk nagy kedvenc a paleo palacsinta: tojás, reszelt alma, zabliszt és egy korty rizstej, azon kevés ételek egyike, amiket Janka megeszik :D

Nálunk nincs cukor, csak xilit, kizárólag tönkölylisztet használok, de a bolti péksütiknek, édességnek, és a jó idő beköszöntével a fagyinak nem tudok ellenállni :(((

15713. szornyike (válaszként erre: 15709. - Eznincs)
2012. máj. 21. 20:55
Ezt nagyon sajnálom. De akkor mi a teendő? Állandóan kalciumot kell majd szedned? És sűrűn görcsölsz?
15712. a0c1361e44 (válaszként erre: 15711. - Eandi78)
2012. máj. 21. 19:42

Én számolom a kalóriát:)

És nem iszok üdítőt sem csak nagyon ritkán.

1500 kalóriát fogyasztok max. naponta, de inkább 1200-t és hetente 3x 1 órát tornázok, valamint minimum egyszer bicajozok.

És mégis most január óta 5 kg-ot híztam.

15711. eandi78 (válaszként erre: 15708. - Dormir6)
2012. máj. 21. 17:25
Gratulálok! Sokat jelent a fehér cukor és liszt elhagyása. Szerintem egészséges embernek sem túl jók, azért érzed a hatását. Ha azt hinné valaki, hogy keveset eszik, érdemes megnézni mennyi kcal van a cukrozott üdítőkben.
15710. a0c1361e44 (válaszként erre: 15708. - Dormir6)
2012. máj. 21. 16:01
És, hogy csinálod? Miket eszel?
15709. eznincs (válaszként erre: 15699. - Szornyike)
2012. máj. 21. 15:15
A kalciumom sajnos nem jött rendbe. Endokrinológus szerint nem is fog már, a műtő doki szerint van még esély. Most jött el az a pillanat, hogy felkeresem az egyik (**s) rokonomat!

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
15708. dormir6
2012. máj. 20. 12:44

Lélekben tényleg hosszútávú ennek a műtétnek a hatása. Én este is azt álmodtam, hogy újra meg kell műteni, és borzasztóan rossz volt....jajjjj. Ilyenkor fellángol a hipochondriám. Remélem,nem lesz már ilyen bajom.

Képzeljétek, elkezdtem a paleo étrend szerint enni, és megdöbbenésemre napi fél kilókat fogyok. eddig bármilyen keveset is ettem, alig alig vánszorgott lefelé. Most meg kedden 85.9 voltam, ma meg 83.6. És eszek rendesen, nem éhezem, sőt nálam a tejtermékek sem kerültek teljesen tiltólistára. Meglepődtem, mert eddig sem ettem sok lisztes dolgot, krumplit, rizst, hüvelyeseket,meg cukros dolgokat, és ha jól tudom, nem vagyok gluténérzékeny, de mégis lehet valami, ha most ennyire látványosan megindult. Kíváncsi leszek a hosszabb távra, mert nem csak a kilók számítanak, hanem az is nagyon jó tapasztalat, hogy minden nap könnyen látogatok el a wc-re,lapos a hasam, könnyebbnek érzem magam. Elvileg annak, aki érzékenyebb hathat a pajzsmirigy működésére is a glutén, meg a lektin.

15707. Panni58 (válaszként erre: 15705. - Hnora)
2012. máj. 18. 12:20

Sziasztok!

Elmúlik majd ez is! Észre sem veszi később senki. :)

A hangom olyan volt, mint a repedt fazék, a nevetésem meg olyan, hogy az egész család ezen vihogott. :D

Engem akkor az aggasztott, hogy mi lenne, ha olyan helyzetbe kerülnék, hogy sikoltanom kellene. Mert az jó sokáig nem ment. :)

Minden csoda 3 napig tart!

Szép napot!

15706. a0c1361e44 (válaszként erre: 15705. - Hnora)
2012. máj. 18. 05:40
Na igen, nekem van néhány rossz emlékem ezzel kapcsolatban. Volt, hogy el kellett volna intéznem valamit telefonon, de ugye nehezen beszéltem, így nem voltam túl sikeres, ezért a férjem ismét felhívta őket, mire közölték vele, hogy a felesége úgy beszél, hogy nem lehet megérteni....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook