Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Én évekig abban a tudatban éltem, hogy izmos a nyakam:) azért nincs lyuk rajta.
A műtét óta látom, hogy ez baromság volt részemről. Olyan szép karcsó a nyakam, amilyennek kellett volna lennie.
A háziorvosom helyettese megnézte a személyimben a 18 éves koromban készült fotómat és közölte, hogy nekem ilyen nyakam van és kész, nem érti mit izgulok erre a pm. betegségre. Ekkor már diagnosztizált pm. beteg voltam és azon agyaltam, hogy nem vette észre ezt senki észre? Miért egy kolléganőmnek kellett ezt felismernie?
Engem úgy küldött műtétre a dokim, hogy műtét után 4-6 hét múlva kontroll, de én az egyéb bajaim miatt próbáltam bejutni hozzá, így fogadtak a műtét után 4 héttel. Nekem nem volt túl jó az endokrinológusom, így ezen a kontrollon valahol a tudtomra is adták, hogy mit nyavajgok? ez van. Nem tudnak mit tenni a hangommal, de talán segít a gyógyszer is és a többi bajom a hízás, fáradtság, stb. nem ettől van.
A műtét óta viszont, nagyon sokszor begörcsöl a nyakam bizonyos helyzetekben.
Ó, szuper, de valójában nem a foniáter foglalkozik velem, hanem az ő gyakorlatait szabja rám egy foniátriában is jártas énektanár. Tehát ketten dolgoznak össze, a beszéd és morgó gyakorlatok mellett vannak énekgyakorlatok is.
Annyi bajom van a hangommal, hogy van amikor elfárad, és akkor jóval gyengébb, meg a hangos beszéd és kiabálás nem megy még - illetve amikor kiabálni akarok, akkor tuti nem sikerül. Ezt leszámítva a beszéd egész jó, viszont ugye mi az énekre is rámegyünk, és hát abban azért még van mit fejlődnöm. Bár meg kell mondjam, a tanárom a példa rá, hogy nincs lehetetlen, ő bénult hangszállal is énekelt, bár csorgott róla a veríték utána :)
Nemtudom hogy van ez a vérvétel dolog hivatalosan, de nekem a műtét után 4 héttel kell jelentkeznem először, a sebésznél is(holnap rakok fel új képet-el se hinnétek hogy ma két hete műtöttek!!)
Elcserélném a szép hegem, egy kicsit lassabban gyógyulóra, ha cserébe kevesebb lenne ebből a rossz közérzetből, meg egyéb finomságokból. Egy picit adnék még a hangomból is, akinek kell, elhihetitek, eléggé sűrűn kiakadok--gondolom ez abból is fakad h kicsit nehezen emésztem meg lelkileg ezt a daganat dolgot, jobban félek az izotópos kezeléstől, mint a műtéttől féltem, és erről még hír sincs hogy kb mikor lesz. Eléggé érdekes, ez a Tsh szint mikor jó dolog, mert mindenhol más határértéket olvasok, és éveken át mindig nézte a házidokim, és elvileg a Jsznk.(0.4-4) megyei határértéknél jó vagyok, a debreceniben(0.5-5) meg picit alatta voltam--ezek szerint mindig!
Örülök Mindannyiótok javulásának!!
Igen, mondhatom, hogy minden probléma megszűnt, kivéve a hegem. Az kevésbé gyorsul gyorsan, mint az átlag. A foniáternél ültem, amikor ült mellettem egy 60 körüli hölgy és azt monda, hogy Neki is áprilisban volt a műtéte. Mit mondja, nyomát nem láttam a nyakán. Igaz azt is mondta, hogy Neki kapcsozva volt, nekem pedig varva, ami állítólag sokat számít.
De hát kenem és egyébként is, ha csak ez lesz a legnagyobb bajom az életben, már megérte!
Én a műtét után 6 héttel voltam pm kontroll vérvételen, legközelebb 2 hónap múlva kell majd mennem. A legutolsó kontroll vérvételhez képest. De nekem mindig rá is van írva az ambuláns kezelő lapomra, így nem tudok téveszteni.
Hnora, mi az ami még nem száz százalék nálad?? Milyen az új foniáter?
Helló!
Szornyike, gratula!!! Dejóóó! És minden probléma megszűnt, olyan, mint régen volt? Nekem még nem 100%-os, de szépen alakul :)
Most lesz egy hülye kérdésem, mikor is kell kontroll-vérvétel? Mert nekem volt egy egy hónappal a műtét után, és akkor valami 3 hónapot beszéltünk meg, nem tudom, hogy az ahhoz képest 3 hónap, vagy a műtéthez képest. Mert ha az utóbbi, akkor nekem is kell vérvételre mennem...
Nálatok hogy volt???
Megjött a 3 hónapos kontroll eredménye, és THS 2,2!!!! T3, T4 is jó lett! Annyira örülök! Az első kontroll után 2,6 volt, így úgy tűnik rákapcsoltam, és jó lesz ez!
Paleo étrendet tartom, nem sok ment le, de sokkal jobb a közérzetem és rendeződik át a testem, úgy látszik ez is bejött :-)
:D
Igeeeen!!
:))))
Nagyon örülök!
Akkor már csak gyakorlás naponta 2x, ugye?
Szuper!
Sziasztok!
Ma voltam foniáternél, majd utána a gégésznél, aki megállapította, hogy MINDKÉT HANGSZALAGOM MOZOG!!!
10-szer voltam a Kláránál, szuper, nagyon örülök!!!!
Mindenkinek szép napot kívánok és mielőbbi javulást!!
Szerencsére nagyon korai stádiumban kiderült, hogy gond van a pm-emmel, még nincs akkora baj, és nem sűrgős, de műteni kell. Így választhattam, hogy mikor szeretném a műtétet. Azt hiszem ősszel jobban el tudom viselni :)
Köszi az infot a csodakrémről :)
Hazajöttünk a szüleimhez, elmentem a házidokihoz és olyan csodakrémet írt fel, ami egy nap alatt az összes vart lepotyogtatta és olyan a sebem, mintha "csak" koszos lenne a nyakam!! Ennek örömére, és azért is mert nagyon-nagyon jól érzem magam még a tiszavirágfesztiválra is kimentünk, és olyan jó volt, mintha egy hete nem is történt volna semmi!
Nem értettem mért ne vezessek(egyébként se szoktam) de bicajjal mentem piacra és akkor rájöttem, hátra nem tudok azért még nézni--vicces volt minden sarkon le kellett szállni :)
Egy hete tényleg nem gondoltam hogy ilyen gyorsan, és ennyire javulok majd!! A számban lévő csúnyaságokra is kaptam valami öblöghetőt, és tegnap óta még enni is élvezet!
Gratulálok a babához! Mi is rajta vagyunk az ügyön, igaz, nekem "csak" a felét vették ki. És így van, nekem is azt mondta a doki, hogy ha terhes leszek, akkor 5 hetente kell majd mennem pm. hormon vizsgálatra is. De nem baj, inkább sűrűbben kelljen, hogy biztosak legyünk benne, hogy minden rendben van.
Ami a hozzállást illeti, én is teljesen így gondolom. Ha valamir nagyon akarunk, akkor az sikerül, és nem is érezzük magunkat betegnek. Sajnos van más problémám is, ami miatt kontrollra kell járni, és ennek a gyógymódját nem találták még fel, de én akkor is hiszem, hogy rendbe jövök ebből is, akármit mondanak. És próbálom úgy végezni a napi dolgaimat, mint azelőtt, amikor még nem, volt ez. Ez csak egy valami, ami nehezíti a dolgokat, de semmi nem tart örökké, azt mondom ! :)
Azt megkérdezhetem, hogy ez a terhesség miatt kellett, vagy úgy amúgy?
Egyébként gratula a babához, és a hozzáállásodhoz :)
Nagyon tetszik a hozzáállásod. Valóban minden a fejben dől el és akarni kell meggyógyulni, ez nagyon-nagyon fontos. Én már jóval idősebb vagyok de nagyon örülök, és minden jót kivánok Neked és Kis Családodnak !
/ Zalaegerszeg amúgy is a szívem csücske, 11 évig dolgoztam ott az akkori Matáv Pontban, a csipkeházak alatt, Körmendről jártam el. /
Üdvözletem küldöm és puszi: Márta
Szia!
Jó ilyet hallani, gratulálok a babához is! :D
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?