Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Szia!
Nem engem kérdeztél, de nekem is van tapasztalatom Klárával. :)
Anno egy influenza szövődményeként teljesen megnémultam, én akkor hozzá jártam 3 hétig minden reggel gyógyszert inhalálni, akkor is jártak hozzá olyan problémával is, ami a tiéd. Nagyon türelmes és hozzáértő hölgy, bízz benne, szerintem meglesz az eredménye.
Mielőbbi gyógyulást!
Szia!
Ma voltam a gégészeti kontrollon, ahol is megerősítette a doki, hogy a bal hangszalagom le van bénulva, a jobb pedig renyhén mozog. Elküldött a Bajnóczi Klárához. (tudod a SOTE-n műtöttek.)
Kérdésem, hogy milyen a véleményed a Bajnócziról?
Egyébként el vagyok most keseredve, mert én azt hittem, hogy szépen javulok, mert hát bár fura a hangom, meg mindig változik, de néha már-már olyan, mint a régi. Mégis a doki a fentieket mondta. Na mindegy most ezt emésztgetem.
Köszi előre is az infót!
MIndenkinek jó egészséget és jobbulást a még lábadozóknak!!
Én a diagnosztizálás előtt (5 évvel) megnézettem egyszer a pm-em, mert egy kolléganőm is ment megnézetni és gondoltuk együtt elintézzük. Egy sima tapintásos és vérvételes vizsgálat volt. És én már akkor láttam, hogy valami van a nyakamon.
Akkor a doki azt mondta, hogy nekem semmi bajom, de a barátnőmnek gondjai lesznek és azt mondta, hogy amit én látok magamon az izom, meg ilyen a a nyakam és kész.
Én ezzel el is voltam, de egy idő után egy másik kolléganőm el kezdett piszkálni azzal, hogy van valami a nyakamon. Én állítottam, hogy izom, meg különben is ilyen a nyakam és kész, nem hagyott békén és nagy nehezen megnézettem újra a nyakam.
Nem izmos volt a nyakam:)
Nekem a műtétem előtt 6 évvel kezdett szórakozni a havim, ami először 2 havi lett, majd negyed éves, majd féléves, de a nőgyógyász nem kapcsolta össze a betegségemmel ezt a problémámat, így 36 évesen teljesen vége lett. Azóta sincs. Akkor azt mondták, hogy korai menopauza, de havonta az a néhány nap "idegbaj" még mindig meg van.
Én a háziorvostól kértem beutalót.
Szakorvoshoz nem nagyon járok, sőt utoljára múlt év elején voltam.
Tehát a háziorvosommal szoktam megbeszélni, hogy mire adjon beutalót.
Márciusban.
Mondjuk várható volt. De csak pár mm-esek.
63 kg voltam, amikor bementem műtétre. A műtét után 1 hónappal 73 kg voltam. Ebben az 1 hónapban nem szedtem hormont, mert még nem nézték, hogy kell e, valamint kaptam medrolt és persze nem tudtam mozogni sem.
Ahogy kaptam a hormont, illetve tudtam valamennyit mozogni elkezdett lemenni a felesleg, így műtét után 3 hónappal már csak 5 kg feleslegem volt, de sajnos ez az 5 kg megmaradt tartósra és most a tornázás kezdete óta erre híztam 5 kg. Most ismét 70-73 kg vagyok. Igaz nem vagyok még telt sem, mert jól eloszlik rajtam, de dolgozok rajta, hogy lemenjen. Most valahogy nagyon nehezen mozdul.
Januárban kezdtem el járni tornázni, azóta 5 kg-ot híztam, pedig nem eszek többet.
Amikor itthon tornáztam, hatásosabb volt. Már 2 hónap alatt több centi minuszom volt és súlyra is csökkentem. Nem vagyok elhízott, de ennél karcsúbb szoktam lenni.
Remélem nem nőnek, milyen gyakran kell nézetned?
Tavaly augusztusban voltam utoljára uh-n, akkor nem volt semmi gond.
Ajaj Panni, ez mikor derült ki?
Azért én bízok benne, hogy nem nőnek meg és nem kell a műtét.
Én is híztam. Nem győzők hadakozni a feleslegemmel. Pedig túlműködök.
Sziasztok! :)
Én félévente nézetem a gyógyszer mellett, eddig jó, de én így is híztam.
Úgy tűnik, kinéz nekem még egy műtét. A mások oldalon is van pár apró ciszta, és ha megnőnek, akkor... Akkor belépek a teljes pajzsmirigy elvesztettek táborába. Remélem, még soká lesz.
Mindenkinek jó egészséget!
Köszönöm szépen :)
Igen, a doki nagyon szépen megcsinálta, bár az esztétikum a műtét előtt engem nem érdekelt különösebben... Most már persze örülök neki:)
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?