Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Egészség a hosszú élet titka
Egészség ami fontos nekünk embereknek, szeretném veletek ezt megosztani,szeretnélek meghívni időpont egyeztetésével vár mindenkire aki el tud jönni ez meglepetés. Főzőedények, kozmetikai termékek,takarító eszközök, Bioptron lámpák,légterápia és víztisztító a főterület.Amik nagyon jók az egészségre. Budapesten van.Hétfőtől-péntekig lehet jönni engem kell értesíteni és tudunk időpontot egyeztetni. Akit érdekel az jelentkezzen itt vagy a 06-30-356-5987-es számon. Köszönöm. 2012.06-2012.12.31.
Ugye a SOTE gégészeti ambulanciára járunk foniátriára és a gégészem, aki Klárához küldött ott dolgozik, így engem minden alkalommal megvizsgált:)
Persze csak azért, mert megkértem rá, hogy nézzük közben változik e.
Egyébként Klára is megvizsgált volna, de nála szintén öklendeztem, így azt mondta, hogy majd inkább a doktornő vizsgáljon.
Gége és hangszalag bénulás: Mind a kettő létezik. A hangszalagok bénulás esetén mindig egy állásba maradnak, a gége pedig nehezíti a légzést méginkább, valamint nyelési problémákat okoz.
Engem úgy osztott be a Klára, hogy van, hogy egy héten 3-szor is megyek. Persze lehet, hogy ez csak azért van, mert nagyon be van fogva.
Fontos, hogy csak annyiszor szabad a gyakorlatokat végeznem, ahányszor mondja, de annyiszor mindenképp! Ez napi két alkalom.
Írisz!
A foniátrián vizsgáltak meg nap, mint nap?
Nekem azt mondta a Klára, hogy a 8. alkalommal figyelmeztessem, hogy beszéljen a gégésszel és a 10. alkalom után lesz újból vizsgálat. most kb. az 5.-nél járok.
Szia!
Bocs, de régen tudtam ideülni, lakásfelújítás kellős közepén vagyunk....
Nekem is azt mondta anno a gégész doki, hogy tulajdonképpen ez a hangszalag bénulás egy téves megfogalmazás, mert tulajdonképpen a gége van lebénulva egyes részeken, de én már összezavarodtam, hogy a gége vagy a hangszalag, csak legyen már rendben.
A gégészeti vizsgálatnál én nagyon kiakadtam, mert én is öklendeztem és leeresztettem a vállamat, erre rámkiáltott a doki, hogy ne rogyjon össze, mint egy rongy, mert nem tudom megviizsgálni! Hát mit mondjak, köpni-nyelni nem tudtam, iszonyú rosszul esett.
A Klárának mondtam is, mert a 10. foniátriai kezelés után vissza kell mennem ehhez a "kedves" doktorhoz, hogy ajánljon mást, de Ő azt mondta, hogy nagyon jó kezekben vagyok, ez csak egy orvosi technika, hogy a beteg összerezzenjen és meg tudják vizsgálni. Tehát a doki nem bunkó - rántsam meg a vállam és ne törődjek vele.
Egyébként a Klára szerintem is nagyon jó, de az fontos, hogy minden nap megcsináld a gyakorlatokat. (ha jól emlékszem renitenskedtél... és nem csináltad meg rendszeresen, mintha ezt írtad volna...?!). ÉN már nagyon unom a gyakorlatokat, de mindenáron mindig megcsinálom. Szerintem ez sokat javít a helyzeten. Én úgy érzem, hogy javulófélben vagyok, de tény, hogy igen lassú a javulást. Attól meg kiváltképp félek, amikor megint el kell majd mennem a gégészeti vizsgálatra, hogy ott mit közölnek és mi fog történni!
Ettől függetlenül azt mondtom, hogy első az egészség, és mindent meg kell tennünk az érdekében! A többi mind másodlagos! Kitartás fel a fejjel! Írisz is mondta a KLárát, de azt hiszem én meg pont Tőled kaptam meg a számát, ne habozz menj el hozzá, ha a jelenlegivel nem vagy elégedett!.
Bocs, hogy ilyen ömlesztve írtam mindent, csak régóta nem voltam itt és megpróbáltam mindenre válaszolni! :D
Szia!
Nem adnak beöntést. Ha minden szükséges vizsgálatod megvan, nem kell napokkal előbb befeküdni a kórházba. (Bocs, de nem olvastam vissza túl sokat..).
Uh, látom senkinek sem könnyű!!
Nem értem mit szívóznak sok helyen a szövettannal, nekem még aznap a kezembe volt a rossz hír. Holnap műtét. Ezt se értem, hogy csak holnap reggel kell bemennem, nincs ilyen már h előtte este ott kell lenni? Beöntést adnak? Semmi ilyen irányú infót nem adnak. Tegnap még volt egy másik fajta izotópos vizsgálat is, ami szerint nem annyira vészes a "kiesés", mint a sima vizsgálat alapján. De én inkább a szövettannak hiszek.
hnora!Köszi jól vagyok.Nem volt még kezelés,majd Augusztusba lesz.
Nekem Vácra kell mennem majd,ott csinálják.
2hete voltam megbeszélésen,kaptam egy kis adagot vénásan,de Augusztusba innom kell.
A második műtét nagyon megviselt lelkileg,mert úgye az első Ápr.18-án volt,ott kivették a bal lebenyt mert azon volt a göb,elküldték szövettanra,és rosszindulatú volt.
Közölték,újabb műtét onkologiailag minden ki kellett szedni.
Intenzíven ébredtem,egy éjszakát ott töltöttem,megfigyeltek nehogy valami baj legyen.
Amit kiszedtek másodjára azt is elküldték szövettanra az jó lett!
Áttörte a tokot,de a pajzsmirigyből nem ment ki.Érbetörés nem látható.
És én is Solymosi Tamást ajánlom,engem is ő szúrt meg,pár nap és volt eredmény.
dtimes! Igen kivették az egészet,nyirokmirigyeket
szóval mindent.
Most már jól vagyok,lelkileg még nem igazán.
De kell egy jó kis idő szerintem még helyre jövök lelkileg.És ti hogy vagytok?
Aki műtét elött áll ne féljen,kispárnát vigyen!:)
Solymosit én is csak ajánlani tudom, nála kötöttem ki én is, amellett, hogy korrektül tájékoztat mindenről, nem pénzéhes, nekem pl. kerek perec megmondta, hogy nem kell hozzá visszamennem (és fizetnem), ha valami van, emailben válaszol. Ja, és sebészt is segít keresni. Nemcsak Bpn, hanem máshol is rendel, ha minden igaz, nézd meg a konzilium.hu oldalt!
Pincsi, te hogy vagy? Mintha úgy emlékeznék, hogy már megvolt neked a radiojód, vagy nem? Milyen volt? Hogy viselted? Milyen volt a második műtét?
Sziasztok!
Kimera5: tényelg szomorú, amiket leírtál, felháborító, hogy vannak orvosok, akik ennyire nem foglalkoznak a beteg tüneteivel, csak legyintenek rá. Milyen az ilyen embernek a lelkiismerete? Ha már ennyire gyakoriak ezek a bajok, bele kellene venni az általános vizsgálatba a pm. vizsgálatot is, mint ahogy a tesómnál is történt, neki is csak egy sima alkalmasságin vették észre. Ha megírod, hogy merre laksz, akkor biztos van itt olyan, aki a környékeden lakik és tud ajánlani orvost.
Gotacska84: igen, többen vagyunk itt olyanok (én is), akiknek minden érték tökéletes volt, mégis rosszindulatú gyanús volt, a göb és a rossz működés nem feltétlenül jár együtt (szerencsére, mert éppen elég az egyik is).
Pincsi4:Hogy vagy? Szegény, nem is tudtam, hogy 2x kellett műteni :(
Akkor végül kivetteék az egészet?
Szia! Nagyon szomorú, amit itt leírsz. Merre laksz? Mert nehéz úgy bármit is ajánlani. A Lézer magánrendelőkben szoktak csinálni tsh-t mérő vérvételt, és nálunk Debrecenben pajzsmirigy uh-t is. Nálam ez az UH volt a kiindulópont, de utána a nem fizetős orvosi vonalon is szépen beindultak a dolgok, itt-ott várni kellett egy-két hetet, pl. izotópos vizsgálatra, de az eredmények mindnehol gyorsan, aznap, másnap,legtöbb egy hét alatt megvoltak.
A legeslegfontosabb, hogy pontos diagnózist alkossanak, aztán lehet sebészt keresni. Magánorvosok közül én nagyon tudom neked ajánlani Solymosi Tamást, aki a konziliumos oldalt is létrehozta. Személyesen nem voltam nála, de emailben is gyorsan, kedvesen válaszolt a feltett kérdésemre, és róla tudom, hogy nagyon jó, alapos diagnoszta, hatalmas tapasztalattal, és azonnal megnéz, vizsgál(Vérvétel, UH,szúrás) és eredményeket is gyorsan megtudhatod.Budapesten van rendelője, és nem a megfizethetetlen kategória.
Sziasztok!
Nekem is jó volt az ÖSSZES eredményem,mégis rosszindulatú volt a göböm. És 2-szer műtöttek,első műtét Ápr.18,második Május 3.
Csak egy kis plusz: nekem mindamellett hogy a pm-emben majdnem 100%, hogy rosszindulatú a daganat, az ÖSSZES vérvizsgálati eredményem teljesen jó, a Tsh, az Ft3, Ft4.
Egy jó radiológusnak már látni kellene az Uh-val, h körübelül mire kell számítani, én már ott megkaptam a jó diagnózist.
Üdvözlök Mindenkit!
Sajnos nemrég derült ki,hogy gond van a pajzsmirigyemmel.Eddig csak ultrahang vizsgálatom volt biopsziával fűszerezve.Eredmény 6-8 hét mulva várható.Vérvizsgálati kérelemre rá van irva nem sürgős.Az orvos azt mondta mindenképp müteni kell,és minél előbb.Göbök vannak,nagyobbak és kisebbek,az eredményt majd megkapom levélben.
Szeretném kérni,hogy aki tud olyan orvost aki minden szükséges vizsgálatot elvégez,eredményre nem kell hónapokat várni az jelezze.Vagy szakrendelést ahol simábban egyszerűbben mennek a dolgok mint nálunk.Azt hiszem nagyon beijedtem,hisz hosszu évek óta kezelnek más eü.problémákkal is ,és eddig ez nem derült ki.
Ráadásul rögtön mütét,és a pm kórságot sajnos nem is ismerem,csak amit a rövid idő alatt találtam a neten.
Kék irisz,köszi hogy javasoltad ezeket a fórumokat.Első fórumom amit nemcsak olvasok.A másik oldalon végigolvastam az egészet,visszamenőleg.Több információt tudtam meg
mint eddig amikre kattintotam.Igaz most meg nem is tudom mérgelődjem,vagy sirjak.Itt még most fogok visszaolvasni.Az a gyanum,hogy engem nagyon elkezeltek.22év amióta kinlódok.És mennyi megalázás,hisztisnek nevezés,mennyi kidobott pénz.
Talán nincs igazam,hisz erre vizsgálat sosem volt.
Amikor a régi háziorvos kegyetlenül odavágja fogyjon le nézzen már tükörbe, hogy néz ki el van torzulva,ne egyen annyit.Amikor hullot a hajam meg ugyan van miből hullni.és még sok ilyen.
Két hónap alatt közel 20 kilos hizás,és senkinek nem tünt fel,ha csak a gyenge tüneteket nézem.
Sem a belgyógyásznak,sem a neurológusnak,háziorvosnak pláne.
Tavaly már nagyon rosszul voltam fél oldalam lezsibbadt,félelmetes volt.Maszekon elmentem egy belgyógyászhoz,kiderült cukros vagyok.Mondtam is mért lennék cukros ,évek óta ilyenek az eredmények a háziorvos azt mondja ne foglakozzam vele,biztos többet ettem előző nap.A zsibbadás meg lehet a cukortól is és a gerinctől is.
Most meg olvasom a pm is okozhat ilyesmit.Lényeg a mai napig van, változó intenzitással.És kaptam nyugtatót meg hangulatjavitót.
Azt olvasom hogy ez a pm gyakori betegség ,szinte népbetegség,akkor ezt felénk az orvosok mért nem tudják?Tuti senki sem szólt nekik.Nem akarom szidni mindet mert van köztük okos és emberséges is.Talán olyan is aki nem a beteget hibáztatja ,mért nem vette észre a strumát.
Pár hónapja voltam nyaki ultrahangon a nerológiáról küldtek.Ott meg leirták,hogy alkati sajátosság miatt nem tudja teljesen elvégezni a vizsgálatot.Biztos nem látott a göböktől rendesen.
Még nem tudom mi az igazság,de ugy gondolom ideje menekülőre fogni a dolgokat.Ezért fordultam ide,a kérésemmel.
Nagyon megköszönöm ha esetleg sebészt is tudnátok ajánlani,akiről jók a tapasztalatok.
Sajnálom, hogy még mindig ezzel bajlódsz, de rendbe fog jönni a hangod! Arra gondolj, hogy nincs is más lehetőség, csak az, hogy ismét a régi lesz.
Nem akarok most senkit sem fárasztani a bajaimmal, de 2 éve, mikor előjött az ízületi gyulladás, szinte járni is alig bírtam, öltözködni, stb, a mindennapi dolgok elvégzésében is korlátozva voltam. A dokik sem biztattak túl sok jóval, és mikor hónapok óta szedtem már a gyógszert, akkor sem éreztem javulást.Szörnyen tehetetlennek éreztem magam és dühösnek is. De csak arra gondoltam, hogy ez így nem maradhat, előbb-utóbb rendbejön. És lassanként úgy is lett (persze a gyógyszer is kellett, de hiszem, hogy azt is letehetem egyszer). Most már megint tudok bicajozni, futni, újra rendesen mozogni! :)
Tudom, hogy a Te problémád és ez teljesen más, de a hit a gyógyulásban fontos, még akkor is, ha el vagyunk keseredve.
A vizsgálat is dokitól függ.
Ahol műtöttek (István kórház) ott a gégésznek engem is érzéstelenítenie kellett, mert én is öklendeztem, de a SOTE-n a dokim nagyon ügyes:) Persze ott is voltak gondjaim, de valahogy ő figyelmesebb volt így nem volt olyan vészes.
Sokat nyelsz félre?
Én arra gyanakszom, hogy nekem még mindig van valami, mert én még hetente 2x mindig félrenyelek.
Na meg, emiatt akartak nekem gégemetszést csinálni.
Köszi a biztatást :) Alapvetően én is pozitívan állok a dolgokhoz, csak kiakasztó, hogy az elmúlt két hónap összes gyakorlata semmit sem ért, és nem azért, mert azt mondta a másik doki, hanem én se láttam hű de nagy javulást... Most meg ki tudja, egy hét alatt talán többet mentem előre, de nem akarok elkiabálni semmit se.
Te hogy bírtad a nap mint napi vizsgálatot? Engem érzésteleníteni kellett, mert öklendeztem a kamerától. A héten valószínű megnézik még egyszer, már előre hányingerem van tőle...
És a műtét óta, ami 3 éve volt, ma ismét tetszhetett egy pasinak a telefonos beszédhangom:)))))
Miután megbeszéltük, hogy rossz számot hívott, megkérdezte, hogy nem randiznék e vele:))))
Nyugi!
Helyre jön! Én is azt hittem, hogy itt a világ vége és, hogy ez már mindig így lesz...DE NEM ÍGY TÖRTÉNT!!!!!
A stressz meg egyáltalán nem segít.
Azt gondolom, hogy a foniátered nem a legjobb. Nem akarsz inkább elmenni a mienkhez? Szívesen megadom a számát. Szerintem ő nagyon jó.
Hogy nem vették észre a gége bénulást?
Igen-igen, az én gyakorlataimban is voltak hörgős hangok és társai. Szerintem az sem szerencsés, hogy ilyen ritkán jársz. Én naponta mentem, így naponta kezelést kaptam és naponta gyakoroltam a speciális gyakorlatokat. És olyan megnyugtató volt, hogy Klári így foglalkozott velem, hogy már attól is jobban tudtam beszélni:)
És szinte minden nap megvizsgáltak, hogy mozognak e bent a dolgok.
A remény az maradjon meg! Csak pozitívan!:))))
Ez nagyon változó, de ha van ismerősöd, akkor lehet el tudod intézni, hogy hamar menj a kezelésre.
Igen, gyógyszert a kezelés előtt kb. 10 nappal nem lehet már szedni, de lehet több is.
A műtét után figyelj nagyon a kajára!
Kispárnát a műtétre vigyél már, sokkal kényelmesebb azzal feküdni és a felkelésnél is sokat segít.
A radiojód miatt nem lehet elkezdeni a tyroxin szedését?
A kilók miatt ne aggódj, én is nagyon hízékony vagyok, rajtam is van még egy tizenötös, és a műtét óta (2,5 hónap) egy grammot nem híztam. Viszont kezdettől fogva szedem a hormont, ez tény, de a legminimálisabb dózisban.
Azt kezdem hinni egyébként, hogy mindenki azt vonzza be magának, amitől a legjobban fél... Szóval ne tedd...
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?