Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)

15915. Pincsi4 (válaszként erre: 15913. - Szviola)
2012. aug. 1. 22:19

Hát nekem két műtétem volt két hét alatt,nekem nem volt gyerekjáték.

Műtét után voltam Vácon,kaptam egy kis adagot vénásan,nem volt gond.

Remélem nem is lesz semmi.Most majd itatni fognak.

Ne legyél elkeseredve,sokkal rosszabb,ha ezen át kell esnünk,akkor át kell.Hidd el nem lesz gond.

15914. Daby
2012. aug. 1. 20:44

Sziasztok!

Én voltam izotópos kezelésen hétfőn jöttem ki a kórházból.Most jelenleg itthon vagyok "karanténban" :)

Ha van valakinek kérdése írjon nyugodtan!

Üdv

Ill.ha tud valaki segíteni abban,hogy kinek mikor jött haza férje, felesége, családja vagy mikor érintkezett velük hosszabb ideig.

15913. Szviola (válaszként erre: 15912. - Pincsi4)
2012. aug. 1. 19:18

Gondolok majd rád, nekem még csak 16án kell mennem a jelentkezésre, aztán kb októberre kerülök sorra!

Nemtudom benned hogy áll össze ez a dolog, de nekem a műtét gyerekjáték volt ehhez képest. Rettenetesen el vagyok keseredve h mégis pestre kell mennem.

15912. Pincsi4 (válaszként erre: 15911. - Szviola)
2012. júl. 31. 12:52
Szia! Én megyek,Aug.15-én Vácra.
15911. Szviola
2012. júl. 31. 10:43
Megy mostanában valaki izotóp kezelésre??? Vagy volt mostanában?
15910. hnora
2012. júl. 20. 20:16
Helló! Nekem is emeltek a thyroxinon, 11-es tsh-nál 100at kell szednem, 1 hónap múlva újra vervetel. Kicsit érzem azért az alulmukodest, faradekonyabb vagyok, kicsit hiztam, és késett is egy hetet, szoval sejtettem, hogy emelni kell majd...
15909. Szviola (válaszként erre: 15908. - Szviola)
2012. júl. 20. 18:46
Régi nevem Gotacsak84
15908. Szviola
2012. júl. 20. 18:46

Sziasztok nevet változtattam volt egy kis gondom.

Tsh: 4.5

Ft4: 1.1

Emelték az adagom 125mg L-thyroxinra.

És végül pestre kell mennem izotóposra. Nagyon boldogtalan lettem ettől. Főleg meg hogy egy hét telefonálgatás után közölték, augusztusig ne is menjek mert szabin vannak. És kb októberre juthatok be. És lehet vissza se vesznek a melóhelyemre, és persze esélyem sincs másik melóhoz, ki alkalmazna így, hogy azt se tudom mikor, azt se hogy hányszor, de el kell majd tűnnöm. Szép kilátások, 22ezerből.

15907. margó48
2012. júl. 20. 18:40

Sziasztok!

Aug. 29-én megyek radiojód terápiára az Önkológiai Intézetbe. Valakinek van-e tapasztalata? Kezelés után milyen mellékhatásra számíthatok?

15906. Kimera5
2012. júl. 19. 20:54

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata,hogy a Metothyrin tablettának milyen mellékhatása szokott lenni?

Végre van eredményem,amit nektek köszönhetek.

TSH 0,08,FT421,1.Aug.15-re irtak ki mütétre.

Kérdésem mit tudok tenni diéta stb amivel javithatnék az eredményen,gyógyszeren felül.

15905. Panni58 (válaszként erre: 15903. - Gaborosszo)
2012. júl. 19. 08:45

Sziasztok!

Én nem kaptam izotópos kezelést, de régebben gyakran jártam ide, ha elolvasod MsMonk hozzászólásait, sok saját tapasztalattal megismerkedhetsz:

[link]

Ez pedig egy hivatalos ismertető:

[link]

Jó egészséget Mindenkinek!

15904. dormir6 (válaszként erre: 15901. - Etyekizsolti)
2012. júl. 16. 14:21
Szédülésem nekem műtét előtt is volt, főleg melegben, buszon. Műtét után egyszer meg nagyon rosszul lettem, de ez már a második harmadik héten volt. Elfelejtettem normálisan enni, elmentünk sétálni, és utána mintha egy feketelyuk szippantott volna be.Se gondolkodni, se beszélni nem volt eszem, erőm. Egy kis csoki, meg kaja hozott rendbe, tehát én a vércukorra fogtam.Ellenben műtét előtt napokig elvoltam a semmin, azóta meg nem bírom az éhséget, és hamarabb rosszul is leszek miatta. Én ilyenkor szédülgetek, bizonytalanság érzetem is van. Alapvetően nem voltam annyira terhelhető, mint régen, jobban kellett figyelnem magamra, enni, inni normálisan pl. De nálad simán lehet az altatás következménye, meg ha nem pihensz eleget, amiatt is előfordulhat.Ja, és nekem még a szemem is "szikrázott" olyan furi fényjelenségeket láttam a szemem sarkában. Nálam ez az altatástól volt. előfordulhatnak ilyesmik a műtétet követően.
15903. gaborosszo
2012. júl. 14. 15:18

Sziasztok!

Aki már átesett izotópos kezelésen az legyenszíves írja le hogyan zajlik egy ilyen kezelés!Műtét után vagyok.Köszönöm!

15902. eandi78 (válaszként erre: 15901. - Etyekizsolti)
2012. júl. 14. 08:17

Nekem csak az ülésből/ágyból felállós eset rémlik, de az mostanában is előfordul. Vérnyomással van kapcsolatban, ha minden igaz (elég alacsony a vérnyomásom).Próbálok figyelni, hogy ne hirteljen álljak fel, ha mégis sikerül megszédülök és elstötétül előttem minden.

A másik az lehet, hogy azért csak vesztettél vért a műtét során, egyél céklát vagy valami vastartalmú vitamint.

2012. júl. 13. 19:05

Sziasztok!

Bocsánat de megint kérdezni szeretnék töletek:).

Előfordult már veletek is a következő eset?

Észre vettem,hogy néha megszédülök amióta kivették a p.m.-et.

Azt is észre vettem,hogy leginkább akkor amikor éhes vagyok pl.reggel amikor fölültem és álltam az ágyról és azzonal vissza kellett ülnöm az ágyra.

És amikor este haza jövök a munkából akkor is néha.

És fekvés közben is szokot ahogy tv-zek.

Csak azért furcsálom, mert régen nem volt ilyen.

Azt is hallottam, hogy az altató még akár 1 év múlva is okozhat kisebb-nagyobb kellemetlenségeket.

Ezért nem szeretik a gyerekeket altatni.

Előre is köszönöm a tapasztalatokat.

15900. dtimes
2012. júl. 13. 09:25
Ja, még írni akartam, hogy jövő héten megyek kontrollra, remélem, minden rendben lesz. Teljesen jól vagyok,súly is ok.
15899. dtimes (válaszként erre: 15893. - Kulcsarandi)
2012. júl. 13. 09:20
Nem tudom, mennyire van erre műtét nélküli megoldás. Én régebben még utánanéztem, pl Maria Treben könyvében sokan írnak arról, hogy galajteától meg különböző dusztkötésektől elmúlt a göbük, de én személyes tapasztalatot nem tudok erről mondani, meg gondolom ez a göb nagyságától is függ. Mikor tesómank volt hasonló problémája, akkor elmentek egy ismerős orvos-természetgyógyászhoz és ő is a műtétet javasolta. Megmondja őszintén, hogy alternatív kezeléssel meg lehet-e oldani vagy nem. Ezt nem elrettentésként írtam, csak azért, mert lehet, hogy sokszor a műtét a legjobb megoldás, még ha félelmetesnek is hangzik.
15898. dtimes (válaszként erre: 15888. - Etyekizsolti)
2012. júl. 13. 09:15

Örülök, hogy túl vagy rajta és jól vagy, de azért csak óvatosan a munkával. Nem lehet tudni, hogy belülről mennyire gyógyult már.

És biztos minden ok lesz a szövettannal!

15897. a0c1361e44 (válaszként erre: 15895. - Bigdigit)
2012. júl. 13. 07:09

Szia:)

Tényleg rég jártál erre!

Szerintem lehet ettől az értéktől hízni, bár én nem vagyok orvos. Minden szervezet más. Ha valakinek az anyagcseréje úgy működik jól, hogy ennél kevesebb a TSH-ja, akkor ha emelkedik és lassul az anyagcseréje, akkor miért ne hízhatna?

A nyak növekedés miatt ne aggódj! Bízzunk benne, hogy nem fog. Én is mindig nézegetem a nyakam és voltam UH-n is, így 3 évvel a műtét után.

15896. eandi78 (válaszként erre: 15895. - Bigdigit)
2012. júl. 12. 20:10
Örülök, hogy jól vagy! Nekem volt már 3.3 is a tsh és nem híztam, most 2.160-nál járok. Ugyanannyit eszel, mint régebben? Sport?
15895. Bigdigit
2012. júl. 12. 12:48

Rég jártam erre csajok:)

Puszi mindenkinek!

TSH értékem az egy lebennyel 2.4 de híztam mostanában sőt ennyi még sosem voltam ami aggaszt.Bár Sólymosi azt írtam ettől az értéktől még nem hízhatok.

UH vizsgálaton még nem voltam azóta sem.Inkább nem is gondolok az egészre.Talán azért év vége felé megnézetem bár míg nem látom a nyakam növekedni addig nem is aggódom.

Remélem mindenki jól van!

15894. hnora (válaszként erre: 15893. - Kulcsarandi)
2012. júl. 11. 12:55

Szia!

Én is Solymosinál voltam, nekem is műtétet javasolt, meg is történt most 4 hónapja. Nem jó dolog, de nem is olyan vészes, mint amennyire az ember fél tőle. Ha pedig befele növekszik a pm-ed, akkor rá kell szánnod magad... Én nagyon híve vagyok az alternatív megoldásoknak, csak akkor használunk gyógyszert, ha nagyon muszáj (pl. fájdalomcsillapítónk nincs is otthon), de sajnos ezt nem nagyon lehet alternatívan gyógyítgatni. Illetve meg lehet próbálni, de a göbök már visszahúzódni nem fognak sajnos... Nem írtad mennyi idős vagy, szeretnél-e gyereket, mert nekem pl. a terhesség alatt hatalmasat nőtt a pajzsmirigyem, és elvileg csak császárral szülhettem volna, mert a kitolásnál bevérezhetett volna, és akkor ottmaradok (ezt nem tudtam, így természetes úton szültem). Egyébként nekem láthatóan kifele nőtt, és csak a műtőasztalon derült ki, hogy azért befele is terjeszkedett, konkrétan a nyaki verőeremről kellett lefarigcsálni. Annak azért nem örültem volna, ha azt elszorítja... Szóval gondold azért meg a műtétet.

A hízás simán lehet pm-től, én is jó hízékony vagyok, bár lehet ez alkati kérdés is. Viszont a hormonbeállítás utána fél év, de ez se olyan nagy tragédia, mint számítottam rá. A műtét után rögtön elkezded szedni a bogyót, majd bizonyos időközönként vérvételek, és ennyi. Én most megyek a jövő héten, szerintem kicsit alulműködhetek, mert az utóbbi hetekben rám mászott pár kiló ugyanannyi evés mellett, de más bajom nincs. Ez meg majd lemegy, ahogy lement mindig is, ha figyeltem rá.

2012. júl. 11. 10:01

Sziasztok! Nemrég regiztem ide,kb 1,5 hónapja derült ki egy mandulagyulladás során, hogy baj van a pm-mel.

Akkor rögtön labor és Uh az alábbi eredménnyel:

Vérvétel: THS 1, 520 IU/ml (ref. érték: 0, 550-4, 780)

Westergreen 12, 00 mm/h (ref. ért: 3, 00-10, 00)

UH:A pm jobb lebenye 24*20*44 mm. A kp. harmadban 21, 5*13, 5*24 mm-es közepén folyadékot és septumokat tartalmazó isodens göb látszik. A bal lebeny 34*26*64 mm-es. Szabályos parenchyma 0, 5-1 mm vastagsággal látható a periférián, a lebeny többi részét is folyadékot tartalmazó göbök foglalják el. A lebeny kp. harmadában vonalszeű 15 mm-es meszesedés is látható. A lebenyekben elhelyezkedő göbök ráterjednek az isthmusra. A trachea körkörösen szűkebbnek látszik.

Azóta már voltam Gyöngyösön Solymosi dokinál, aki ujra Uh-t labort és biopsziát csinált. A biopszia eredménye jó hála az égnek a labort még nem tudom. De egyértelműen műtétet javasolt, minél hamarabb, mert a bal lebenyem nagyon nagy és befelé terjed! Torokszorításom állandóan van, ha lehajolok olyan mintha egy nehéz valami akarna kijönni a nyakamon, nehezen fordítoma fejem, éjszaka rosszul alszom, mert nem mindegy, hogy hogy fekszem! Szóval elég gáz!!!!

De nem nagyon szeretnék műtétet!!

AZt mondta a doki, hogy mindkét lebenyt teljesen kiveszik. Ez ugye teljes alulműködést eredményez és ezt a legkönnyebb kezelni!!

Hormon életem végéig!!!

Szuper! Ja és az elmúlt fél évben híztam kb 4-5 kg pedig ugyanannyit vagy még kevesebbet eszem. Ez lehet a pmtől?? Így is, hogy a hormonom határon belül van?

Szóval aki túl van már egy ilyenen annak milyen tapasztalat van......mennyire könnyű beállítani egy normális gyógyszeradagot. Mivel jár ez..mire számíthatok???

Próbálkozott már valaki alternatív módszerekkel?? Mivel? Van valami eredménye?

Köszönöm előre is a válaszokat!!!

15892. 776707fd18
2012. júl. 10. 17:37

Sziasztok!

Egy jó hír volt a mai napban, nem kell pestre mennem a radiojód kezelésre!!! Mert mostmár Debrecenbe is van!!Hétfőn telefonál a sebész doki bácsi hogy mit intézett:)

15891. 776707fd18 (válaszként erre: 15888. - Etyekizsolti)
2012. júl. 10. 17:35

Szia!

Nagyon vagány vagy hogy bevállaltad a melót :)

Nekem is fájt a torkom, de volt már nyirokcsomógyulladásom is régebben, azért attól lényegesebben kisebb volt ez a fájdalom. Nekem sokkal nagyobb problémát okozott a sok kis afta a számba a nyelvemen, meg a garat környékén.

Egy hét alatt azért én is jól voltam. Puffadás nekem csak baloldalt a vágásom alatt volt esténként, eléggé viccesen néztem ki olyankor. Néha még most is be be indul estefelére, főleg ha megerőltetem magam valamivel. Szerencsés vagy h csak 10 véralvadásgátlót kaptál, én már a vége felé azt se tudtam hol áll a fejem, melyik oldal is jön éppen...szép lilás voltam.

Nagyon remélem, hogy jó lesz a szövettanod, és nem fognak még egyszer megműteni, csak pozitívan, és akkor nem lesz semmi!!!

Erős vagy!

15890. eandi78 (válaszként erre: 15888. - Etyekizsolti)
2012. júl. 10. 07:56

Örülök, hogy ilyen gyorsan gyógyulsz. Ilyenkor mindenkinek fáj a torka. Olyan mintha enyhe torokgyulladás lenne. Nem emlékszem okozott e bizonyos fejtartásnál gondot a nyelés, de nekem műtét előtt is okozott. Ital jobb volt szívószállal, illetve pár napig pépest ettem. 4-5 nappal műtét után jól esett a pizza. Nekem csak ez az egyetlen műtétem volt, de állítólag cső miatt fáj, nem a pm. műtét jellegzetessége.

Heg környékén mindenkinek kicsit duzzadt a nyaka, idővel eltűnik.

Drukkolok, hogy jó legyen a szövet és, hogy ne kelljen majd gyógyszer. Nekem 3 évvel a műtét után nem kell, igaz nekem nem vették ki a teljes lebenyt, de csak egy kicsi maradt.

15889. a0c1361e44 (válaszként erre: 15888. - Etyekizsolti)
2012. júl. 10. 07:48

:)

Örülök, hogy jól vagy!

Vigyázz a melóval!

Nehogy kiszakadjanak a belső varratok.

Nekem nem fájt semmim, tehát nyelni is tudtam. Én csak nagyon gyenge és fáradt voltam, na meg nekem a hangom okozott problémát.

Az intubálástól lehetnek gondok, nekem ettől lett állítólag a köhécselés. És én a hangszalag problémák miatt nyelni is nehezen tudtam, de nem a fájdalom miatt.

A heg környékén teljesen normális ha ödémás. Az majd felszívódik.

Van kint képem, ha megnézed, akkor lehetnek elképzeléseid, hogy nekem mikorra szívódtak fel ezek a "sérülések". Kb. 1,5 hónap kellett.

remélem a szövettan rendben lesz és nem kell másik műtét.

15888. etyekizsolti (válaszként erre: 15884. - A0c1361e44)
2012. júl. 9. 19:02

Szia,sziasztok!

Végül 3-án kedden vették ki a jobb oldali pm-et és másnap kivették a kapcsokat és a csövet,csütörtök 11-kor már haza is küldtek.

Ma 9-én már dolgozni is voltam,de csak óvatosan de így is megcsináltam amit máskor is szoktam.

Nagyon meglepödtem, hogy ilyen gyorsan gyógyulok.

Illetve talán szerencsém is volt,hogy csak az egyiket vették ki.

Az első nap csak vízet ihattam második nap már ehettem is,harmadik nap már kijártam a kórházból sétálni.

A hangom sem változott meg.

Nyelni sajnos még mindig nehezen tudok szinte csak lehajtott fejjel sikerül.

Nektek meddig tarttot a nehéz nyelés?

Tényleg a torkunkban bedugott vastag cső miatt fáj a nyelő csövünk?

Észre vettem, hogy a heg fölötti részen olyan puhás-vízenyös pufadás van a bör alatt.

Másnak is ilyen vagy csak nekem gyógyul így?

10 napig kell szúrnom magam véralvadás gátlóval.

2 hét múlva kell vissza mennem a szövet vizsgálatra,hogy jó vagy rossz indulatú-e.

Ha rossz indulatú akkor kiveszi a másikat is ezt mondta a doki.

A kérdéseimre a választ elöre is köszönöm.

15887. 776707fd18
2012. júl. 9. 17:23
Holnap megyek a sebészhez kontrollra, holnapután endokrin doki. Rossz a kedvem ha ezekre gondolok. Meg arra a plusz kb 6-7(-8)kilóra ami egy hónap alatt feljött. Kriminális.
15886. szornyike (válaszként erre: 15879. - Gaborosszo)
2012. júl. 9. 12:23

Szia!

Valóban nehéz erre válaszolni...

Ha megteheted, hogy adsz hálapénzt és úgy érzed, hogy szeretnél adni, ne hallgass másra. Elviekben hálapénz nélkül is simán kellene mennie az "ügynek", de én például úgy vagyok vele, hogy adok, mert megemelem a kalapom a jó orvosok előtt. Az előtt is, hogy milyen körülmények között dolgoznak és mennyit, stb. Persze ezt nem minden szakterületre gondolom így. Nyilván különbségek is vannak orvos és orvos között is. Plusz az, hogy jó orvos valaki, általában utólag derül ki.

Az összeg tényleg nehéz ügy. Szerintem akár még várostól, kórháztól is függhet.

Szerintem a 10eFt-40eFt közötti összeg elfogadható.

Én is utólag adtam, amikor megkaptam a zárójelentést. Ekkor ugye már túl vagy a műtéten... :D

Kitartást és gyors gyógyulást kívánok!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook