Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Nekem a bőrgyógyász ajánlotta a dermatix-et.
Erre gondoltál?
Köszi <3 Én is ebben reménykedek, hogy szépen lassan elmúlnak ezek a tünetek. Nekem is ilyen aftás lett a szám, nyelvem. És tényleg eleinte még a víztől is sírni tudtam volna :D Szerencsére mostanra a folyadékokkal aránylag megbékéltem. Fura módon most a jéghideg folyadékok esnek jól :S A szilárd étel még nemigen megy. Annyira kicsi a garatom, hogy csak nagy nehezen tudott velem mit kezdeni az altató orvos. Ráadásul már eredetileg sem igazán tudtam nagyra kinyitni a szám, így gondolom elég rendesen ki kellett peckelni, aminek a felső állkapcsom, fogaim is megsínylették. Egyelőre pépes korszak következik, míg le nem csihad a fájdalom. De napról napra több erőm van, egyre többet vagyok fent :)
Hangom is van szerencsére. Persze kiabálni még nem megy, meg ha sokat beszélek, akkor elfárad a hangszalag, de rosszabbra számítottam. Az énekhangom meg előtte is pocsék volt, úgyhogy milyen lesz, az érdektelen :)))))))
Szia!
Na, voltam ma a dokinál, kérdeztem, hogy akkor most mindkét helyre járjak? De nem kell, szerencsére, továbbra már csak a régihez kell járni. Meg azt is mondta, hogy minden érték normális (júl-ban voltam vérvételen). Maradjon is így! :)
Hali!
Nemt udom hogy van ez, hol mi a protokoll, de nekem csak 1x kellett visszamenni a sebészhez.
Sziasztok! Lenne egy hülye kérdésem, kíváncsi vagyok, hogy kinél hogy van ez.
Hétfőn kell visszamennem a dokihoz, aki műtött, mondta a legutóbbi talàlkozásnál, hogy fél év múlva menjek. De közben ugyanúgy járok az endokrinológushoz, mint eddig is. Nem tudom, hogy akkor most már mindkettőhöz menni kell? Nem hinném. Szerintem elég lenne a régi dokihoz, nem? Persze megkérdezem majd, hogy akkor most mi van, hogy legyen (sajna legutóbb az endóstól elfelejtettem megkérdezni, meg amúgy is ide is megígértem a legutóbb, hogy visszamegyek).
A baj csak annyi a doki leváltással, hogy ugye nem engedte az endo doki h itt debrecenbe menjek izotópra, ezen kívül pedig máshol a fantasztikus új eü törvényeknek--nem vagyok jogosult igénybe venni eme fantasztikus szolgáltatást. Majd megpróbálom mikor mennem kell, megkenni a K. S. nevű ürgét aki szint ott van a kékgolyóba, és róla valameiktek írta h normális és fiatal, h ő is foglalkozzon velem, még vélemény stb. Egyébként a párom,(ugye ő is doki), és a házidoki is mellettem áll, h max 1x, ha nincs gond, akkor majd 2 babus után talán felveszem a második kezelést. A mamám szolnokon találkozott véletlen egy csajszival, aki ugyan igy volt, nem ment csak 1x. Kérdeztem már ott is, h lecsuknak-e ha én ugy döntök nem megyek 2xra? Hát nem.
Egyébként lassan kilábalok a takonyból, már átváltott köhögésbe a dolog.
Szégyenkezned kellene, mert gyereket akarsz?
Nevetséges. Inkább szégyenkezzen ő, mert orvos létére ilyeneket mond.
Az ilyenek a diplomáját is el kellene venni.
Szerintetek rendben vannak ezek az eredmények?
TSH: 2, 110
FT4: 14, 41
FT3:4, 19
Anti-TPO: <10
Cortisol: 646, 0
Reverz T3: 0, 17
Szia!
Én Vác-on voltam a kezelésen,ha jól emlékszem te Pestre mész,úgye?
Nekem a kezelés elött 1 héttel abba kellett hagynom a gyógyszert amit szedek(letrox).
Szerdai nap mentünk,4-en voltunk a kórterembe.
nagyon kedves volt mindenki,a nővérkék ill.Konrády Tanárúr is.
Aznap kaptunk egy kis adagot,amit inni kellett,és kaptunk 2 injekciót,egyiket szerdán,másikat csütörtökön,ez fölnyomta a TSH-t rendesen.
Ez azért kell,hogy az izotópot jól fölvegye.
Mikor megittuk az izotópot,2 óra hosszáig nem ehettünk és nem ihattunk semmit.
Csütörtökön mértek,h a szerdai mennyiség mennyire volt hatásos.
Pénteken kaptuk meg a nagy dózist,egy korty az egész szinte.
Szintelen szagtalan,olyan mint a víz.
Aznap elmondták,h sok vízet kell inni,és együnk savanyú cukrot,vagy rágót,h a nyálmirigyek ne sérüljenek.
A hétvégén nem csináltak semmit.
Hétfőn szoktak haza engedni onnan,de mivel ünnep volt,nem jöhetünk csak kedden.
Kedden ismét mérés volt,h mennyire sugárzunk,ill. nézték a tüdőt mellkast h nem-e van áttét,vagy valami.
Itt azt mondták 1évig ne vállalj gyermeket,de utána lehet.
Nassolni valót vigyél ill.hideg élelmet.
Ne izgulj,nem lesz gond!
Én egy 20hónapos kislányt hagytam itthon,nekem is nehéz volt,de végig kell csinálni.
Ezúton szeretném megköszönni Vác-on a Jávorszky Ödön körház Izotóp részleg dolgozóinak,a törődést,figyelmet és kedvességüket!
Sziasztok!
Én most jöttem haza az izotópos kezelésről,ha valakit érdekelne,szívesen leírom,hogyan zajlott.
Köszi!
Hát itthon nem sokra megyek a házidokival, a szüleimnél vagyok, az összes többi Dokikám meg Debrecenbe...És csak vasnap megyek vissza. Addig meleg tea, meg társai
[link] itt akadtam rá, de most nem kapható. Ezért körülnéztem a nagyvilágban, és Ebayről rendeltem.
Igen, szerencsére már őket is sikeresen lehet kezelni. Kutyáknál majdnem mindegyik pm beteg kutyának alul működik. Így ezt gyógyszerrel jól lehet kezelni. Persze nekik is szükségük van bizonyos időnként kontroll vérvizsgálatra, hogy kell-e módosítani az adagolást. Meg valami implantátumot is említett a kutyadoki, hogy be lehetne rakni neki :S
Tök jó pizsi! Hol vetted? :D
Szegény kutyi! De olvastam valahol, h már őket is tökéletesen tudják kezelni.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?