Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Sziasztok!
Hát nemtudom mi van velem, de 2 napja se felkelni se semmit nem tudok csinálni, tiszta takony vagyok, plusz ugy fáj a derekam... A műtét után nem voltam ennyire rosszul. Remélem nem azért mert most kellett 175re emelni a gyógyszerem???
Azta! Már a kutyusoknál is van ilyen?
Biztos jó lesz.
A műtét után célszerűbb a kórházit felvenni, mert bármi megtörténhet...
Remélem jó lesz. Ha nem, marad a kórházi hálóing :)
Közben kiderült, hogy a kutyámnak is PM betegsége van :D csak neki alul működik :D
Biztos jó:)
A műtét után én 2 napig kórházi hálóingben voltam.
Előtte és utána melegítőben. Piszit csak este vettem fel.
Szia!
Először is minden jót kívánok Neked, rendbe fognak jönni a dolgok!
A kivágásos-garbós -sálas dologról pedig az a tapasztalatom, hogy a garbót én sosem szerettem igazán, a műtét óta egyáltalán nem hordtam, de sálat muszáj volt, mivel januárban volt a műtét. Az első hetekben nagyon nem szeretem, amint lehetetett, dobtam le magamról, ha pl. beugrottam a boltba, akkor is gomboltam ki a kabátot, le a sálat, de most már nincs vele bajom. Igaz, most nincs is rá szükség :D
Kitartás, kitartás! Túljutsz ezen hamar, és minden visszaáll a régi kerékvágásba!
Nekem ugyan nem kellett utókezelés, de most, 5 hónappal a műtét után már annyira nincs az agyamban napi szinten, hogy ma elfelejtettem telefonálni a TSH eredményemért :( Este 8-kor jutott eszembe, amikor a dokim asszisztense elhajtott mellettünk sétálás közben. Kicsit dühös vagyok ám, hogy lehetek ilyen kelekótya, pedig jó lenne már megint emelni a gyógyszeren - egy ideje én is hízom, bár be kell valljam tettem is érte, a hangszálaimat "zónakezeltem" egész nyáron, kívülről forró borogatás, belülről jéghideg fagyi. Ez, vagy az énekgyakorlatok végülis segítettek, már majdnem teljesen a régi a hangom, ilyen fura dolgokban kell még javulni, például nem mindig tudok halkan beszélni, énekelni (hangosan, normál hangon minden megy már úgy ahogy rég, a régi hangomon).
Hogy mi lesz? Ugyan ez.
Én egész télen mélyen kivágott felsőket gordok, a kabár alá pedig veszék még egy vastag, meleg kardigánt, aminek a nyaka garbós, de bő, így nem simul a nyakamra, valamint sálat kívülre a kabátomra. Egyszerűen így 3 év után sem bírok elviselni semmit a nykamon.
Fogyás csak mozgással lesz és enyhe diétával.
Én hetente 3x1 órát tornázok és 2x1 órát bacajozok, valamint június óta nem teszek a kávémba cukrot. Azóta karcsúsodtam sokat, de addig semmit, pedig már január óta járok el tornázni.
Szia:)))
Puszillak és írok nem sokára!
Szia!
Én úgye július 24-30-ig voltam benn, az első kontrollom 09.27-én lesz.Ne izgulj, ne görcsölj!Biztos rendben lesz minden.Inzulint nem néztek neked? mármint vércukrot nem teszteltek?Mig a gyógyszer nincs belőve rendesen addig a fogyás szerintem nehezen megy, bár most a súlyom nekem is ingadozik, mert vissza kell állnom a kórház után, és ahogy a dokim is mondta az kb. 3-4 hét. Szóval szerintem türelem! Tudom könnyű mondani,de ha rágörcsölsz szerintem rosszabb!Inkább rendben legyen minden, mármint az eredmények!:) Drukkolok neked! Irjál!
Szia!
Az egyik pizsim "V" kivágású volt, a másik gombos.
Magamból kiindulva nem volt jó,hogy hozzá ért valami sokáig a nyakamhoz.Még most sem tudok garós,vagy emeltebb nyakú felsőt felvenni.
Szia Hogy vagy azota?
Sikerult elkerulnod a mutetet.:Sok sikert kivanok pusz
Helló!
Tegnap volt ellenőrzés, az értékek még nem tudom, de a bogyóm emelni kell 150re, és egy hét múlva pedig 175re.
Szia!
38 éves vagyok és már nem hiszem, hogy szeretnék szülni.
Én kb 1,5 hónapja járok természetgyógyászhoz energiakezelésre és talpmasszázsra + IBR kezelésre.......már az első energiakezelés után megszűntek a tüneteim...értem itt a torokszorítást, fulladást, és a nyakamról is lement a duzzanat.
Holnap megyek újabb UH-ra....nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyit húzódott e vissza!
Én bízom Benne, hogy elkerülhetem a műtétet!!!:-)
Én kb 1,5 hónapja járok természetgyógyászhoz energiakezelésre és talpmasszázsra + IBR kezelésre.......már az első energiakezelés után megszűntek a tüneteim...értem itt a torokszorítást, fulladást, és a nyakamról is lement a duzzanat.
Holnap megyek újabb UH-ra....nagyon kíváncsi leszek, hogy mennyit húzódott e vissza!
Én bízom Benne, hogy elkerülhetem a műtétet!!!:-)
sziasztok!
Írtam naplót az izotópos kezelésemről akit esetleg érdekel!
Üdv
Köszönjük szépen! "Hivatalosan" én úgy tudom, hogy a kezelés 1. hete ugye kórház, 2. hetében a családod pedig 2méteres körzetben lehet, nem sok ideig. A 2m ugy is értendő ha fal van köztetek. 3. héten csökken a távolság, és nő az együtt eltölthető idő. Valahol olvastam, h fél óra ölelgetés, meg ienek már a második héten belefér :)
Pontosan le van írva az Eü minisztérium honlapján van ien irányelvek vagy mi. (és persze oda az is van írva h hazabocsátáskor ezeket elmondják pontosan.....)
Sziaszok!
Bele gondolva itt nagyon hosszú lenne, írok egy naplót és abban megpróbálok mindent részletsen leírni.
Szia!
Én most 15-én megyek Vácra,és mindenre kiváncsi vagyok.
Megírod nekem hogy zajlott,mennyi kaptál hogy kaptad,volt-e valamilyen mellékhatása.
Szóval mindent tudni szeretnék.:)
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?