Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)

16005. dtimes (válaszként erre: 15972. - Bundik)
2012. okt. 9. 19:54
Szia! Szerintem egy jó minőségű körömvirág kenőcs is teljesen jó. Én azzal kenegettem és mondhatni teljesen eltűnt a heg. Januárban volt a műtét és semmi nem látszik már belőle :)
16004. a0c1361e44 (válaszként erre: 16003. - Anubias)
2012. okt. 8. 21:40

Én éreztem, amikor beindult:)

Az UH kezelés alatt bizsergést éreztem, ezért megvizsgáltak és valóban mozgott az, amelyik oldalon a bizsergést éreztem. és persze a levegő vétel. Sokkal könnyebb lesz levegőt venned, ha beindul.

16003. anubias
2012. okt. 8. 21:25
Jajj még egy kérdés, honnan lehet észrevenni, hogy javul, regenerálódik, mozgolódik, vagy tudom is én?
16002. anubias
2012. okt. 8. 21:20
Mégegyszer köszi mindent. Egyre jobban várom a holnapi telefont a foniáterrel. Remélem nekem is segít majd,és hamar kapok időpontot, nem hetek múlva fogad.A mellényelés engem is zavar, na de a légszomj a legrémesebb számomra.Meg az idióta hangok, amik elhagyják a torkomat. Pl megpróbáltam sírni egyet, de kudarcba fulladt.:)Holnap feltétlen megírom, mire jutottam,jó éjt és nagyon hálás vagyok, hogy megkönnyíted számomra elfogadni, hogy így jártam.:)
16001. a0c1361e44 (válaszként erre: 16000. - Anubias)
2012. okt. 8. 21:12

Nem vettem észre észre, hogy a 16000-ik hozzászólás jön...

Gratulálok:)

Együtt élni csak akkor lehet vele, ha már sokkal könnyebb.

Az első időben nagyon szenvedtem, de ahogy mozgolódtak már jobb volt. Én állandóan félrenyeltem, kapkodtam a levegőt, nem tudtam köhögni és tüsszenteni, mert nem tudtam mit kell bent csinálni, stb.

Aztán a kezelések hatására, na meg a foniáter, gégész instrukciói, valamint az én tapasztalásom eredménye egy könnyebb élet lett, ami után jött a tréning:)

A fizikumomat igyekeztem rendezni, amihez a levegő vételemet is rendezni kellett, aztán ment minden szép sorban...

16000. anubias (válaszként erre: 15998. - A0c1361e44)
2012. okt. 8. 21:06
Gondolom az is sokat számít, hogy megtanul együttélni az ember egy ilyen problémával, és elfogadja azt. Tudom, hogy kell valaki abba a 2 %ba, de bíztam benne, hogy én ezt sosem élem át, erre tessék, bevonzottam.:)
15999. anubias
2012. okt. 8. 21:04
Azt hiszem többet segítettél nekem eddíg mint a dokik. A gégész, aki megmondta a diagnózist,hogy lebénult, kedves és együttérző volt, de 2 percet szánt rám. Visszamentem délután, hogy megosszam a háziorvossal, hátha biztat valamivel, vagy küld valahová, ő is nagyon sajnált és 1 perc alatt kidobott.:)) Talán ennek hatására estére a pánikroham kerülgetett és épp meg akartam fulladni, de mióta olvaslak még a légzés is jobban megy.:) Köszi
15998. a0c1361e44 (válaszként erre: 15997. - Anubias)
2012. okt. 8. 21:03

Meggyógyultam:) Csak nem olyan a hangom, mint volt. Kicsit nagyobb levegőt kell vennem és rekedtebb vagyok, de a levegő majdnem úgy jön, mint a műtét előtt, de azóta rájöttem, hogy vannak nagyon nehéz szavak:)

Az IBI borzalmasan nehéz...

15997. anubias
2012. okt. 8. 21:00
Jajj szegénykém. Ez nagyon rémesen hangzik, de igazi követendő példa vagy, hogy azt mondod, lehet így élni, és ráadásul nem okoz neked komoly gondot.Köszönök minden segítséget. Már főzöm is a kamillát.
15996. a0c1361e44 (válaszként erre: 15994. - Anubias)
2012. okt. 8. 20:59
Én szteroidot kaptam, de hamar abba hagytam, mert híztam tőle sokat. Meg kaptam vérnyomás csökkentőt, mert a műtéttől ingadozó lett a vérnyomásom, de az is rendeződött kb. fél év alatt, valamint paxirasolt is kaptam. Kb. 2 hónapig kellett szednem.
15995. a0c1361e44 (válaszként erre: 15993. - Anubias)
2012. okt. 8. 20:57

Sok méz, semmi mentolos, kamilla tea:)

Én ezt tettem több hónapon át.

Én a SOTE-ra jártam. Kíváncsi vagyok, hogy a Kékgolyóban mit csinálnak.

Nekem elmúlt a bénulás. mindkét hangszalagom és a gégém is le volt bénulva. Nagyon szörnyű volt. A foniáterrel egyeztettem egy csomó mindenről, hogy könnyebb legyen. Levegő vétel számolás, párás helység, idő, stb.

Én kaptam ultrahangos kezelést is. Az egyik hagszalagom hamar beindult, de csak renyhén, a másik később. Most sem mozognak a legjobban és kicsi a légrésem is, de már sokkal könnyebb. Ezzel már együtt lehet élni:)

Én pont így voltam. Majd nem biztos voltam benne, hogy benne leszek abba kis %-ban és bejött, bár azt gondolom, hogy manapság egyre gyakoribb.

15994. anubias
2012. okt. 8. 20:54
Te kaptál valami gyógyszert esetleg? Én cataflamot, meg milgammát, és kálciumot.
15993. anubias (válaszként erre: 15992. - A0c1361e44)
2012. okt. 8. 20:50
Nagyon köszönöm ,hogy ilyen gyorsan válaszoltál. Egy mobilszámot kaptam a kékgolyó utcába rendel ,holnap délelőtt felhívom,remélem segít. Az a baj, hogy ha sokat beszélek, akkor bedagad a torkom, fáj, és ettől még inkább pánikba esek.:( Neked megszűnt a bénulás, vagy megtanultál vele élni?Olyan rémes, azt hittem, ha túl leszek a műtéten már minden jó lesz, erre a legrosszabb rémálmom teljesül be.
15992. a0c1361e44 (válaszként erre: 15991. - Anubias)
2012. okt. 8. 20:45

Próbálj meg ne stresszelni! Ez az első:)

Hívd fel a hangképzőt és járj el a kezelésekre. Hova fogsz menni és kihez?

Figyelj a levegőre. Én 3 ütemre vettem a levegőt és 3 ütemre fújtam ki.

Én is jártam foniáterhez, ha gondolod elküldöm a gyakorlatokat, bár jobb lenne, ha megvárnánk, hogy a tied mit mond. Az biztos, hogy ennél a problémánál nem szabad pihentetni a hangunkat. Sok K betűs szót kell mondani, mert azok mozdítják meg legjobban a hangszalagokat.

Én a műtét után 2,5 hónappal ismét tudtam beszélni, bár a hangom rekedtebb maradt és mélyebb, valamint még azért vannak problémáim, de rendbe jöttem:)

15991. anubias
2012. okt. 8. 19:51
Segítsetek, mert nagyon el vagyok keseredve.:( 10 napja távolították el a jobb oldali pajzsmirígyemet egy hideg göb miatt. Ma reggel voltam gégészeten, mert nehezen lélegzek, és kiderült, hogy lebénult az egyik hangszalagom. Ma beszéltem azért, és estére totál berekedtem, bedurrant, fáj a torkom.:( Nem tudom,mire számíthatok. Felhívtam a sebészt,kaptam egy telcsiszámot akit holnap kell hívni.Hangképző szakember.:(((( Légyszi írjatok tapasztalatot, akinek van, volt hasonló.Nagyon köszönöm a segítséget, és minden tanácsot, amit átéltetek, ami nektek segített.
15990. Fanatic (válaszként erre: 15989. - A0c1361e44)
2012. okt. 4. 10:31

A váci kórház és rendelőintézetbe járok.

Antibibiotikumot a legújabb nyaki CT alapján kaptam, ami reaktív nyirokcsomókat mutatott. Viszont rengeteg a savam, és épp tegnap beszéltem valakivel, akinek állandó mandulagyulladása van emiatt. Sajnos az egy hónapra nem tudok választ adni.

15989. a0c1361e44 (válaszként erre: 15988. - Fanatic)
2012. okt. 4. 08:00

Nem tudom sajnos. nekem a műtét miatt bénultak le a hangszalagjaim és ezen kívül azt tudom elképzelni még, hogy nyomja valami az ideget.

Remélem nem maradandó a problémád!

1 hónap? És addig semmit nem tudsz? Mi az, hogy nincs ellenanyag? Hol jársz orvoshoz?

Antibiotikumot mire kaptál?

15988. Fanatic (válaszként erre: 15981. - A0c1361e44)
2012. okt. 3. 06:57

Szia!

Még nem tudják, hogy mitől lett béna. Már voltam mellkas és nyaki CT-n. Kis csomó a tüdő jobb csúcsában, mellékvese iszélesedés, reaktív nyirokcsomók a nyakban. Elvileg a pajzsmirigyen a CT nem mutatott ki elváltozást. Most várom az anti-TPO és társai leleteket, de azt mondták, hogy nem tudják, mikor lesz meg, mert nincs hozzá anyag, amivel szűrik. Most katam antibiotikumot.

Én arra gondolok, hogy esetleg a savam is okozhatja? Sajnos ennek eldöntése 1 hónap, mert az orovosom nincsa addig.

15987. Szviola (válaszként erre: 15986. - Daby)
2012. szept. 30. 20:56
Köszi, jól vagyok(egyéb külső dolgokat leszámítva), és reménykedek, hogy nekem is lesz olyan szerencsém mint neked, és elég 1x mennem, a sebész esküdött h jól kiszedegetett mindent. Emlékeztem h valahogy hónap vége felé mész. Remélem hogy minden rendben is marad mire odaérek (nov 21)
15986. Daby (válaszként erre: 15985. - Szviola)
2012. szept. 30. 19:59

Szia!

Hogy emlékszel! :)

Igen voltam csütörtökön, minden rendben van, nem kell több kezelés!!!!!! Megtapogatta a nyakamat és azt mondta rendben vagyunk! :)

Mellkas rögtenen nem voltam, mert azt mondta a doki,h ha voltam idén akkor nem kell.Vettek vért 4 olyan kémcsővel.. a férjem csak nézett!:D 3 hét múlva lesz meg a tumormarker eredménye, ha az is negatív akkor majd csak jövő márciusban kell mennem újabb konrollra :) Te hogy vagy? Minden rendben?

15985. Szviola (válaszként erre: 15983. - Daby)
2012. szept. 30. 16:34

Daby!

Ha jól emlékszem mostanában voltál kontrollon, mesélj!!! Nagyon kíváncsi vagyok mit csináltak Veled, és mik az eredményeid!!

Hát nekem még mindig van több mint másfél hónap mire sorra kerülök!

15984. a0c1361e44
2012. szept. 30. 16:11

Lányok!

Nyirokmirigyeitek, hogy vannak?

Nekem a fül és állkapocs szögletben mindkét oldalon nagyok (2 cm az átmérőjük) és nagyon sokszor fájnak. Azt mondják nem gond és én nem is foglalkoznék vele, ha nem fájnának.

Most 1 hónapja meg vagyok fázva, egyszerűen nem múlik el, a héten az orrom belül tiszta seb lett. jövő héten megyek vissza a gégészhez, mert vett torokváladék mintát és telefonba azt mondta, hogy gyógyszert kell szednem.

Csak nekem van ilyen gondom?

15983. Daby (válaszként erre: 15972. - Bundik)
2012. szept. 30. 15:07

Szia!

Jobbulást és kitartást kívánok!

Biztos hamar elfog múlni a gyulladás :)

Én is Contratubex-et használok, de kiszárít és ez miatt ritkábban kenem.Nekem a sebész körömvirág krémet ajánlott első körben én azzal kentem egy jó ideig, aztán a másikkal.De még a mai napiig szívesebben használom a körömvirágkrémet. :)

15982. Bundik
2012. szept. 30. 08:47
Közben megkérdeztem az egyik ismerősömet, aki ért hozzá. Ez kb 14-16 napig a műtétet követően előfordulhat. Hagyni kell levedzeni, ha kb több mint 15 ml naponta, akkor ki kell üríteni, de nyomkodni nem szabad. Valszeg az egyik kapocs szorosra sikerült és attól van. Úgyhogy még várok türelemmel :)
15981. a0c1361e44
2012. szept. 30. 08:06

Nekem nem volt ilyen levedzés. Ez miért van? Doki nem mondott semmit?

Fanatic, mitől bénult le a hangszalagod? Csak úgy magától vagy megműtöttek? Vagy csak nem tud mozogni, mert nyomja a göböd?

Annyi dolgot hallottam már itt a hoxán, hogy rájöttem jó volt a sebészem, pedig nem ajánlottam volna senkinek. Most már ajánlanám, de nem tudom, mert azóta ha minden igaz külföldön dolgozik.

Próbálj meg a kékgolyóban keresni valakit.

15980. hnora (válaszként erre: 15979. - Bundik)
2012. szept. 29. 18:11
Dokidat nem tudod megkérdezni? Egyébként sziasztok :)
15979. Bundik (válaszként erre: 15978. - Szviola)
2012. szept. 29. 10:13
nekem is csak egy ponton levedzik. A doki is kinyomkodta, azért gondolom, hogy nem árthat :S
15978. Szviola (válaszként erre: 15976. - Bundik)
2012. szept. 29. 09:37
Nem tudom mi a normális, nekem egy ponton levedzett csak, de jelentéktelen ideig, nem emlékszem már, de biztos rendbejön, csak ne piszkáld!!
15977. Fanatic
2012. szept. 29. 09:05

Sziasztok!

3 hete lebénult az egyik hangszalagom. Nehezebb a nyelés is. Hashimotos vagyok évek óta, alulműködéssel. Most voltam UH-n, bal oldalon göb, de a jobb hangszál nem működik.

Ha esetleg műteni kell, tudtok ajánlani jó sebészt,

Köszi

15976. Bundik
2012. szept. 28. 19:49
Nektek meddig levedzett még a seb? Nekem egy hete szedte ki a doki a kapcsokat, de még mindig jön belőle olyan savó szerű :S Lehet, hogy az is közrejátszik benne, hogy volt az a fertőzésem, és lassabban gyógyul? :S Mindenesetre most jól kinyomkodtam. Hátha segít. Eddig nem mertem macerálni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook