Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Én éreztem, amikor beindult:)
Az UH kezelés alatt bizsergést éreztem, ezért megvizsgáltak és valóban mozgott az, amelyik oldalon a bizsergést éreztem. és persze a levegő vétel. Sokkal könnyebb lesz levegőt venned, ha beindul.
Nem vettem észre észre, hogy a 16000-ik hozzászólás jön...
Gratulálok:)
Együtt élni csak akkor lehet vele, ha már sokkal könnyebb.
Az első időben nagyon szenvedtem, de ahogy mozgolódtak már jobb volt. Én állandóan félrenyeltem, kapkodtam a levegőt, nem tudtam köhögni és tüsszenteni, mert nem tudtam mit kell bent csinálni, stb.
Aztán a kezelések hatására, na meg a foniáter, gégész instrukciói, valamint az én tapasztalásom eredménye egy könnyebb élet lett, ami után jött a tréning:)
A fizikumomat igyekeztem rendezni, amihez a levegő vételemet is rendezni kellett, aztán ment minden szép sorban...
Meggyógyultam:) Csak nem olyan a hangom, mint volt. Kicsit nagyobb levegőt kell vennem és rekedtebb vagyok, de a levegő majdnem úgy jön, mint a műtét előtt, de azóta rájöttem, hogy vannak nagyon nehéz szavak:)
Az IBI borzalmasan nehéz...
Sok méz, semmi mentolos, kamilla tea:)
Én ezt tettem több hónapon át.
Én a SOTE-ra jártam. Kíváncsi vagyok, hogy a Kékgolyóban mit csinálnak.
Nekem elmúlt a bénulás. mindkét hangszalagom és a gégém is le volt bénulva. Nagyon szörnyű volt. A foniáterrel egyeztettem egy csomó mindenről, hogy könnyebb legyen. Levegő vétel számolás, párás helység, idő, stb.
Én kaptam ultrahangos kezelést is. Az egyik hagszalagom hamar beindult, de csak renyhén, a másik később. Most sem mozognak a legjobban és kicsi a légrésem is, de már sokkal könnyebb. Ezzel már együtt lehet élni:)
Én pont így voltam. Majd nem biztos voltam benne, hogy benne leszek abba kis %-ban és bejött, bár azt gondolom, hogy manapság egyre gyakoribb.
Próbálj meg ne stresszelni! Ez az első:)
Hívd fel a hangképzőt és járj el a kezelésekre. Hova fogsz menni és kihez?
Figyelj a levegőre. Én 3 ütemre vettem a levegőt és 3 ütemre fújtam ki.
Én is jártam foniáterhez, ha gondolod elküldöm a gyakorlatokat, bár jobb lenne, ha megvárnánk, hogy a tied mit mond. Az biztos, hogy ennél a problémánál nem szabad pihentetni a hangunkat. Sok K betűs szót kell mondani, mert azok mozdítják meg legjobban a hangszalagokat.
Én a műtét után 2,5 hónappal ismét tudtam beszélni, bár a hangom rekedtebb maradt és mélyebb, valamint még azért vannak problémáim, de rendbe jöttem:)
A váci kórház és rendelőintézetbe járok.
Antibibiotikumot a legújabb nyaki CT alapján kaptam, ami reaktív nyirokcsomókat mutatott. Viszont rengeteg a savam, és épp tegnap beszéltem valakivel, akinek állandó mandulagyulladása van emiatt. Sajnos az egy hónapra nem tudok választ adni.
Nem tudom sajnos. nekem a műtét miatt bénultak le a hangszalagjaim és ezen kívül azt tudom elképzelni még, hogy nyomja valami az ideget.
Remélem nem maradandó a problémád!
1 hónap? És addig semmit nem tudsz? Mi az, hogy nincs ellenanyag? Hol jársz orvoshoz?
Antibiotikumot mire kaptál?
Szia!
Még nem tudják, hogy mitől lett béna. Már voltam mellkas és nyaki CT-n. Kis csomó a tüdő jobb csúcsában, mellékvese iszélesedés, reaktív nyirokcsomók a nyakban. Elvileg a pajzsmirigyen a CT nem mutatott ki elváltozást. Most várom az anti-TPO és társai leleteket, de azt mondták, hogy nem tudják, mikor lesz meg, mert nincs hozzá anyag, amivel szűrik. Most katam antibiotikumot.
Én arra gondolok, hogy esetleg a savam is okozhatja? Sajnos ennek eldöntése 1 hónap, mert az orovosom nincsa addig.
Szia!
Hogy emlékszel! :)
Igen voltam csütörtökön, minden rendben van, nem kell több kezelés!!!!!! Megtapogatta a nyakamat és azt mondta rendben vagyunk! :)
Mellkas rögtenen nem voltam, mert azt mondta a doki,h ha voltam idén akkor nem kell.Vettek vért 4 olyan kémcsővel.. a férjem csak nézett!:D 3 hét múlva lesz meg a tumormarker eredménye, ha az is negatív akkor majd csak jövő márciusban kell mennem újabb konrollra :) Te hogy vagy? Minden rendben?
Daby!
Ha jól emlékszem mostanában voltál kontrollon, mesélj!!! Nagyon kíváncsi vagyok mit csináltak Veled, és mik az eredményeid!!
Hát nekem még mindig van több mint másfél hónap mire sorra kerülök!
Lányok!
Nyirokmirigyeitek, hogy vannak?
Nekem a fül és állkapocs szögletben mindkét oldalon nagyok (2 cm az átmérőjük) és nagyon sokszor fájnak. Azt mondják nem gond és én nem is foglalkoznék vele, ha nem fájnának.
Most 1 hónapja meg vagyok fázva, egyszerűen nem múlik el, a héten az orrom belül tiszta seb lett. jövő héten megyek vissza a gégészhez, mert vett torokváladék mintát és telefonba azt mondta, hogy gyógyszert kell szednem.
Csak nekem van ilyen gondom?
Szia!
Jobbulást és kitartást kívánok!
Biztos hamar elfog múlni a gyulladás :)
Én is Contratubex-et használok, de kiszárít és ez miatt ritkábban kenem.Nekem a sebész körömvirág krémet ajánlott első körben én azzal kentem egy jó ideig, aztán a másikkal.De még a mai napiig szívesebben használom a körömvirágkrémet. :)
Nekem nem volt ilyen levedzés. Ez miért van? Doki nem mondott semmit?
Fanatic, mitől bénult le a hangszalagod? Csak úgy magától vagy megműtöttek? Vagy csak nem tud mozogni, mert nyomja a göböd?
Annyi dolgot hallottam már itt a hoxán, hogy rájöttem jó volt a sebészem, pedig nem ajánlottam volna senkinek. Most már ajánlanám, de nem tudom, mert azóta ha minden igaz külföldön dolgozik.
Próbálj meg a kékgolyóban keresni valakit.
Sziasztok!
3 hete lebénult az egyik hangszalagom. Nehezebb a nyelés is. Hashimotos vagyok évek óta, alulműködéssel. Most voltam UH-n, bal oldalon göb, de a jobb hangszál nem működik.
Ha esetleg műteni kell, tudtok ajánlani jó sebészt,
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?