Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Köszi,hogy írtál.
Hát annak nagyon nem örülnék :(
Elvileg szerdán kiderül
Szia Írisz!
És ha tényleg a pajzsmirigy,akkor ezzel mit tudnak csinálni?
Szia!
Székesfehérvár
Szia!
Igen, lehet, hogy az szórakozik.
Nekem is volt ilyenem, ugyanis a dokim szerint a methotyrin miatt a pm. még inkább rázendít a működésre és növekedésre. A szívet pedig a pulzus zavarja szerintem. Nekem is voltak ilyen érzéseim.
Hova mész endokrinológiára?
Mondanám, hogy hová menj, ha pesti vagy.
Sziasztok!
Kérdeznék tőletek,hátha volt valaki hasonló helyzetben.
Basedow kórom van ,pajzsmirigy túlműködésem.
Talán szerdán jutok el endokrinológiára ,bár időpontom nincs,mert nem tudnak adni ,hátha így is fogadnak.
Most olyan gondom van,hogy szúr a mellkasom,azt nem tudom mitől van,meg mintha megdagadt volna a nyakam.
Ha le akarom hajtani a fejem,nem nagyon megy,minta sok bőr lenne a nyakamon ,amitől nincs helye
Létezik,hogy a pajzsmirigyem szórakozik?
TSH-m utoljára 0,01 volt FT4 18,80
Napi 1,5 Metothirynt szedek
Köszi ,ha valaki válaszol
Nálunk itt a kerületben rendel az a doki, aki a klinikán is dolgozik, hozzá járok.
Remélem tényleg nem lesz bajom...
Ne aggódj, én is azt gondolom, hogy egy orvos nem mer megnyugtatni, ha nem biztos valamiben,de ha valóban nem vagy nyugodt, járj utána, esetleg menj el egy biopsziára. Az elég egyértelmű.Amúgy a nyirokrendszer elég érdekes jelzőőr. Nekem a mandula melletti nyaki nyirokcsomóim úgfy 6éves koromtól őrült nagyok voltak, de nem fájtak. Nagy heges manduláim vannak, amiket sosem engedtem kivetetni. Mindenki arra fogta. Aztán 6 évvel ezelőtt megjártam a poklok poklát és fény derült rá, hogy lisztérzékeny vagyok. Mióta glutén mentes diétát tartok normál méretú
űvé váltak és megszűnt egy csomó egyéb problémám is. Szóval néha valóban jelznek valamit, néha meg csak maga a nyirokcsomó gyulladása a megnagyobbodás oka. Más!!!! Nekem a pajzsmirígyem erős fájdalmas vérzéseket okozott. Most ez az első a műtét után, és teljesen normális, nem fájdalmas,szóval azt hiszem pozitív változások is történnk bennem a hangszalagomat leszámítva.:)))
Köszi:)
De pont az a baj, hogy engem zavarnak. És, hogy őszinte legyek azt gondolom sokszor, hogy rákos vagyok. Sajnos van ilyen betegségre rálátásom. Egy barátomnak egy megfázás után maradtak nagyon a nyirokmirigyei és rákos volt. Meggyógyult, de az a tortúra.
Na, ilyenekre nem is akarok gondolni.
Épp a napokban beszélgettem a háziorvosommal, hogy aggódok ezek miatt, és mondja meg, hogy nem lehetek ettől tudja mire gondolok?
Erre csak mosolyogva azt mondta, hogy tudja mire gondolok, de ne gondoljak rá...
A nyakam két oldalán vannak. Mind a kettő fültőnél. Nem mindig fájnak, de hetente két hetente 1-2 napot igen, de van olyan is, hogy havonta. Ez már 1 éve így van.
Pont ezért akartam egy UH-t, de semmi eredménye nincs, mert nem gyógyul meg...
Én már mondtam, hogy vegyék ki, de azt mondták, hogy nem hiszik, hogy akarok egy nyaki műtétet.
Nem lehet, hogy érzed az időváltozást?
Nekem, ha jön a hideg, ahogy most is feszül a nyakam és görcsöl is sokszor, valamint nyílalgat, de ahogy megváltozik az idő elmúlik.
UH-n derült ki, hogy ekkor. Vérkép? Mit kellene nézni?
Honnan tudják, hogy reaktív? És mit csinál a reaktív nyirokcsomó? Milyen antibiotikumot szedtél?
Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, de rendesen aggódok ettől a nyirokcsomótól:)
Semmit. Szerintem nem tudják, hogy mitől van. Nem is tudom hova kellene mennem. Vettek torokváladékot és valamilyen bacim van. Már a harmadik fajta antibiotikumt kaptam, de nem bírom. Az aqumentintől hánytam, a sumetrolimtól rossz volt a közérzetem, az amoxicilint még nem váltottam ki.
De amióta szedtem az antibiotikumot ingadozni kezdett a vérnyomásom, így most erre szedek gyógyszert.
Az állam és a nyakam találkozásánál lévő nyirokcsomók 2 cm-esek és sokszor fájnak is, remélem nem lehet belőle komolyabb gondom.
Biztos használ. Nekem attól indult be.
A 3-4. kezelésen éreztem, hogy bizsereg a torkom baloldalon és köhögnöm kellett. Meg is vizsgáltak a gyakorlatok után és kiderült, hogy megmozdult:)
Majd az utolsó napokon szintén ilyen érzésem volt a jobb oldalon és a vizsgálatnál kiderült, hogy az is megmozdult.
Engem is kinevettek:)
Igen, 2x lehet naponta. Hasonló gyakorlatokat ad Klári?
Igen:)
Az én fiam már 23 éves:)
És nekem is gyönyörű a vágásom. Már senki nem veszi észre, hogy meg vagyok műtve és már talán azt sem hiszik, hogy ráncos a nyakam:)
A műtétem után 1 hónappal új munkahelyen kezdtem. A műtét után 1 héttel felhívott a cégvezető, mert nem jelentkeztem még, de megpróbáltam elmondani neki, hogy épp ma jöttem haza és aludtam, ő pedig megkérdezte, hogy meg fogok e gyógyulni:(
Akkor még nem voltam benne biztos, hogy igen...
Mozog mindkét szalagom, de kicsi a légrésem.
Ha nem edzem magam, akkor nagyon leépülök, de ha folyamatosan mozgok, akkor jól vagyok:) Hanggyakorlat nincs már, mert tudok beszélni és csak ritkán vagyok szótlan:)
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?