Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)

16095. anubias (válaszként erre: 16094. - Pm62)
2012. nov. 15. 20:43
Igen tudok, pont ma voltam kontrollon, a 10 foniátriai kezelés letelt, és azt mondták, hogy majdnem tökéletesen működik a hangszalagom.:)Nagyon boldog vagyok.:)
16094. pm62 (válaszként erre: 16093. - Anubias)
2012. nov. 12. 12:03
Köszi hogy így biztatsz , remélem így lesz ! Te már tudsz rendesen beszélni ?
16093. anubias (válaszként erre: 16092. - Pm62)
2012. nov. 11. 20:30
A foniátriai kezelés csodákra képes, nagyon hamar javulást fog hozni, csak addíg kell valahogy átvészelni.Mindenre van megoldás, és az emberi szervezet is csodás regenerálódásra képes.Ráadásul rengeteg a példa itt a fórumon is az eredményes gyógyulásr. Így lesz.:)
16092. pm62
2012. nov. 10. 19:11
Kérlek irjatok akár privát üzenetet is , ha veletek is ilyen történt ,nagyon remélem hogy lesz majd hangom, ha nem is olyan mint volt .
16091. pm62
2012. nov. 10. 19:07

Sziasztok ! Kicsit irigyellek benneteket hogy már van hangotok , én még nem tartok itt.

6 hete műtöttek pm -re , ennek következménye a kétoldali hangszalag bénulás , sőt a baloldali laterofixálva van, majdnem megfulladtam ezért kellett kiölteni , kivarrni. Még nem járhatok foniátriára , 5 hónapig nem is szabad erőltetnem a beszédet.

Tudok enni , lassabban inni,fizikai munka tiltva, levegövétel már problémásabb pláne ha valamit csinálok, lehajlok, jövök megyek.Csak suttogva és keveset kommunikálok a családdal,4 éves kisunokámhoz is csak minimálisat.Tehát ha nem csinálok semmit,csak pl. rejtvényt fejtek egész jól elvagyok.Kérlek írjatokakár privib

16090. anubias (válaszként erre: 16089. - Szviola)
2012. nov. 9. 21:17
Nekem szerencsére negatív lett a szövettanom.Szegénykém. De valóban jó, hogy ha már így kellett lennie, akkor legalább egy műtéttel túllettél a beavatkozáson...Én is féltem,hogy újabb műtét vár rám, de szerencsére nem.
16089. Szviola (válaszként erre: 16088. - Anubias)
2012. nov. 7. 09:32
És mi volt a szövettanod eredménye? Mert ha télleg papilláris cc. akkor ki fogják venni a másik felét is. Engem pl addig "ki se engedtek a műtőből" amig nem jött visszajelzés a patológiáról, és szépen ki is vették a másikat is h ne kelljen 2x végig csinálni ezt!!
16088. anubias (válaszként erre: 16087. - A0c1361e44)
2012. nov. 6. 20:56
Mit tudom én?:))) Nálam ahogy megtalálták a göböt, elküldtek az izotópos vizsgálatra, aztán jött a biopszia, papiláris résszel hideg göb,papilláris calcinoma gyanúja miatt azonnal műtöttek. Pajzsmirígyműködési zavarom nem is volt. Legalábbis a TSH-m csak a terhességeknél tért el a normáltól.De majd elválik. Amúgy lisztérzékeny vagyok, és az autoimmun betegség, így elvileg igen.Én eddíg imádtam kiabálni, 158 cm vagyok, és 3 pasival élek, így folyton kiabálnom kellett, hogy valaki figyeljen rám.:))))
16087. a0c1361e44 (válaszként erre: 16086. - Anubias)
2012. nov. 4. 09:19

A párás időt nem nagyon bírom, de azért veszem az akadályokat:)

Örülök, hogy javulgatsz:))) Ez már jó jel, hogy alapjáraton megy a majdnem normál beszéd:)

Kiabálás: hát én sose tudtam, így nem nagyon zavar. Ha hangosabban próbálok beszélni, akkor fulladni kezdek.

Én azért el tudok képzelni olyan esetet, hogy fél pm-el is túlműködik valaki.

Autoimmun vagy? Mert sajnos ez esetben a túlműködés elképzelhető.

16086. anubias (válaszként erre: 16079. - A0c1361e44)
2012. nov. 3. 19:16

Hogy vagy ebben a párás időben, én utálom ezeket a hosszú ünnepeket, mert ilyenkor 4-5 napig nincs kezelés, és olyan visszaesést tapasztalok....de összességében sokat javulok. Csak akkor érzem mennyire béna vagyok, ha a gyerekeimre szeretnék rákiabálni, és egy rekedt halk ciki hang jön helyette..:))) Amúgy normál beszédben egyre jobb vagyok,bár a nehezebb szavaknál dadogásszerűen bénázok. Ilyesmit te is tapasztaltál, nem jön ki a hang, hanem így beakad és mintha dadognék..:)

Edzeni akarok. A séták egyre jobban mennek, és ez reményteljes. Az gáz, hogy én fogyok, mióta fél pajzsmirígyem van? Ilyen volt valakinek? Hormonvizsgálat jövő héten lesz. De nyilván nem lehet túlműködésem fél szervvel, ha a műtét előtt nem volt. Ezt nem nagyon értem.....Valaki?:)

2012. okt. 29. 19:55

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat és megnyugtató,hogy nem vagyok egyedül ezzel a próblémával.

Én még nem szedek semmilyen gyógyszert,mert az utolsó TSH szintem jó volt.Decemberben kell majd újra vizsgálatra mennem ott majd elmondom a dokinak, hogy edzés alatt ömlik rólam a víz.

Remélem igazatok lesz,hogy az ídő múlásával az izzadás is csökeni fog.

Mégegyszer köszönöm a válaszokat és jobbulást kívánok mindenkinek.

16084. Szviola (válaszként erre: 16080. - Etyekizsolti)
2012. okt. 27. 09:40
Nem vagy egyedül most jartam meg emiatt a bőrgyógyászt. A homlokomon voltak foltok ami a fokozott izzadás miatt lett, nyáron a meleg miatt nem volt ideje kialakulni, csak most h hideg van. De minden reggel vizes hajjal kelek még. Nem vészes, gyorsan begyógyult, de roossz hir h kiujulhat.
16083. Bundik (válaszként erre: 16080. - Etyekizsolti)
2012. okt. 27. 09:24
Nem vagy egyedül ezzel, én is napjában többször leizzadok mostanság, és ami eddig nem fordult elő, hogy a fejem, arcom is gyöngyözik. Az hittem ez csak "banyakór". Remélem ahogy kék írisz írta, csak a hormonváltozástól van, és fokozatosan el fog múlni. De írd majd meg, hogy a doki mit mondott rá.
16082. Bundik (válaszként erre: 16078. - A0c1361e44)
2012. okt. 27. 09:14
Még nem kenhetem, mert begyulladt belül a seb, és most tisztítja a doki. Begennyesedett, és szétnyílt. Valószínűleg allergiás reakció. Úgyhogy amíg újból össze nem forr, addig nem kenhetem semmivel. :( Varrva nem lesz, magától kell összeforrnia, és ezért sajna nem is lesz szép a heg :S De ez nem is igazán érdekel. A lényeg, hogy minden más rendben legyen :)
16081. a0c1361e44 (válaszként erre: 16080. - Etyekizsolti)
2012. okt. 27. 06:10

Hormonális változás. Szedsz gyógyszert?

Majd enyhül fokozatosan.

Nekem a fejem kezdett el izzadni, hát borzasztó, amikor minden ok nélkül el kezd gyöngyözni a homlokom, majd az egész képem. A műtét után ez naponta sok alkalommal megtörtént, de így 3 évvel később már csak naponta egyszer.

Hogy mit használok?

Én mindig használtam hónalj stiftet, így a szagommal nincs gond, mert a fejem izzadásától nem leszek büdös.

Én tornázok és igen jobban izzadok, mint a többiek, de a sport izzadás az nem büdös:)

Ha orvostól megkérdezed úgy is azt mondja nem ettől van...

2012. okt. 26. 21:15

Sziasztok!

Érdeklödni szeretnék töletek,hogy más is tapasztalja e magán vagy csak nálam változott meg a helyzett.

Julius 3-án vették ki a jobb oldali pajzsmirigyemet és rá egy hónapra már vissza mentem boxolni.Elöször azt hittem,hogy a nyár miatt izzadok jobban,de sajnos most is ugyan úgy izzadok mint nyáron.

A műtét elött viszont ennyire intnziv nem volt.

Sajnos nem csak 2x annyira izzadok,de ráadásul még a szaga is erősebb.

Ha esetleg valakinek hasonló próblémája van meg irná a tapasztalatait és hogy milyen megoldást használ ellene?

Decemberbe megyek vissza kontrolra persze a dokinak is elmondom.

Csak hátha nem vagyok egyedül ezzel a gondal.

Válaszotokat előre is köszönöm.

Jó gyógyulást mindenkinek.

Sziasztok Zsolti

16079. a0c1361e44 (válaszként erre: 16076. - Anubias)
2012. okt. 26. 20:59

:)))))

Bocs, hogy kinevetlek, de én is ezt játszottam sokáig:)

Senki nem értette mit mondok, illetve nem hallották. Ilyenkor dühösen elmondtam a férjemnek ő pedig felhívta az illetőt és leszúrta:) Persze szabadkozott mindenki, hogy azt hitte nem jó a telefonom, illetve valaki azt is mondta, hogy nincs ideje olyanokkal beszélgetni, akik nem tudnak normálisan artikulálni. Ilyenkor mindig azzal vigasztaltam magam, hogy eddig mindig azt mondták, hogy gyönyörűen beszélek és, hogy milyen szép a beszéd hangom...

Na, örülök a javulásnak:)

16078. a0c1361e44 (válaszként erre: 16075. - Bundik)
2012. okt. 26. 20:55

Kened valamivel?

Én kentem körömvirágkrémmel. Nem tudom, hogy segített e, de szép lett:)

16077. anubias (válaszként erre: 16075. - Bundik)
2012. okt. 26. 20:52
Nekem gyönyörű a sebem, nem tudom, hogy ezért e, de én kecsketejes körömvirág szappannal mosom minden este, és naponta 2-szer körömvirág krémmel kenem vékonyan.Nálam nagyon szép eredményt hozott.
16076. anubias (válaszként erre: 16074. - A0c1361e44)
2012. okt. 26. 20:50
Igfen,túl vagy rajta és csak ez a fontos.:) Hát igen, tapasztalom a párás idő minden nyűgét.Lassan, de szerintem egyértelműen javulok. Bár ma felhívtam a dokit és letették a telefont,mert nem hallották, hogy beszélek.:)))De szerintem tényleg javul a hangom, és a légzésem is,csak nem roham tempóban.
16075. Bundik (válaszként erre: 16071. - A0c1361e44)
2012. okt. 24. 14:19

Nekem is lejött a bőr a tenyeremről és a talpamról.

De a légzésemmel szerencsére nincs baj, csak a seb nem úgy akar gyógyulni, ahogy kellene, de most már javulgat az is, csak sokkal lassabban, mint ahogy másoknál.

16074. a0c1361e44 (válaszként erre: 16073. - Anubias)
2012. okt. 24. 07:36

Túl vagyok rajta:)

Igen a sípolás elég rémisztő még nekünk is, hát még egy kicsinek...

Hogy alakul a hangod?

Ez a párás ködös idő nem lesz túl jó. Készülj fel:(

16073. anubias (válaszként erre: 16071. - A0c1361e44)
2012. okt. 23. 21:40
Ez borzasztó lehetett.Nem tudom, hogy bírtad ki ép ésszel ezt a durva oxigénhiányt, amit írsz. Szegénykém. Belegondolni is rossz. Ehez képest az én hápogásom kutya füle. Bár az rémes, amikor a kicsi rámszól, hogy fejezzem be ezt a rossz hangot.:) Ez akkor van, ha kifogyok a szusszból és sípol a légvételem, vagy ingább kicsit hörgős.:) Ezt nem szereti és akkor rámszól, hogy ne csináljak ilyet.:)
16072. Szviola (válaszként erre: 16069. - Bundik)
2012. okt. 23. 09:56
Nem ilyesztgetésképp, nekem is ugy volt mint neked a műtét után, és mostanába kb egy hete megint van, iszom a kalciumot, és rendeződik...
16071. a0c1361e44 (válaszként erre: 16070. - Anubias)
2012. okt. 22. 20:35

Nekem is a műtét után rögtön zsibbadt a karom és a lábam. Nekünk a légzés problémák miatt oxigénhiány is kialakul. Nekem emiatt a kézfejem és a lábfejem fele szürke volt, majd lejött róla a bőr is.

Én is kálciumot kaptam.

Nem, azonnal sosem vettem észre a javulást, sőt, amikor el kezdtem normális hangon beszélni észre sem vettem:)

A barátnőm mondta, hogy szerinte majdnem olyan a hangom, mint volt. A levegő vételem javulgatott folyamatosan, mert számoltam a levegő vételt és különböző praktikákat alkalmaztam.

16070. anubias (válaszként erre: 16069. - Bundik)
2012. okt. 22. 20:27
Köszönöm a gyors segítséget. Kálciumot szedek, de akkor veszek be magnéziumot is.
16069. Bundik (válaszként erre: 16068. - Anubias)
2012. okt. 22. 19:21
Lehet, hogy van köze hozzá. Nekem már rögtön a műtét után elkezdtek zsibbadni az ujjbegyeim. Odabent az első nap rá is kérdeztek a nővérkék, hogy zsibbad-e a kezem. Adtak rá kálciumot, így itthon is azt szedtem + magnéziumot. Kb másfél hét alatt elmúlt. De ha nem javulsz, akkor mindenféleképpen kérdezz rá dokinál.
16068. anubias
2012. okt. 22. 18:31
Annak, hogy zsibbad a kezem, köze lehet a 3 hete végzett pajzsmirígy műtétemhez? Mit tehetek?Bár jelzem, jöhet bármi, csak a hangszalagom menjen már arrébb egy mély lélegzet erejéig.:)
16067. anubias (válaszként erre: 16059. - A0c1361e44)
2012. okt. 22. 17:57
Neked mikor először érezted, hogy bizsereg onnan tartós javulás jött, mert én pl tegnap sokkal jobban voltam,mint ma. Ma nehezebben megy a légvétel.:( Neked is volt néha visszalépés?
16066. anubias (válaszként erre: 16059. - A0c1361e44)
2012. okt. 22. 17:43
Biztos.:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook