Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Egy ultrahangos vizsgálat gyorsan kiderítheti, hogy csak egy nyirokcsopó duzzad meg, vagy mi lehet az a duzzanat.
Egyébként nem fáj, legalábbis nekem nem fájt soha.
Nekem semmi rossz élményem nem volt.
Infúzió, amiben lehetett valami bódító, mert egyáltalán nem izgultam. Fásli a lábaimra (a trombózis elkerülése végett), ágyastól vittek a műtőbe, ott alatás, ami alatt kb. 5-ig tudtam számolni. :) Utána arra ébredtem, hogy a doki beszéltet (vannak szavak, aminek kimondása egyértelműen bizonyítja, hogy semmi sérülés nem érte a hangszálakat), majd pár óra félig magamnál az ágyamban, családtagokkal körülvéve. Másnap már önálló zuhany (persze még csővel és tasakkal, ami a még keletkező váladék elvezetésére szolgált, nálam 1 napig). Aludni úgy tudtam, hogy a fejem kispárnával volt "kiékelve", de úgy kiválóan. :) Harmadik napon kiszedták a kapcsokat, és hazaengedtek.
Az oxigénhiány miatt. De ezen nem kell izgulni:)
Olvasd el Erikát ő csupa kellemeset ír:)
Én 3 nappal a műtét előtt mentem be a kórházba, mert még gyógyszereztek a túlműködésem miatt.
Hétfőn műtöttek. Napokon belül 4 éve.:)
Én a "bátorító" valamitől elaludtam és tényleg csak a műtét után keltem fel. Nekem nem fájt semmim, úgy szóltak rám, hogy ne úgy keljek ki az ágyból, mint Drakula:), mert a belső varratokra vigyázni kell. És nekem nem kellett ülve aludnom, sőt a műtét után 2 nappal aludni sem tudtam, mert túl aludtam magam. Nekem a csövek 4 napig voltak bent. Tényleg nem kell izgulni:)
Szia!
Nekem 2012,10,18.-án volt teljes pajzsmirigy eltávolító műtétem.
Leírok pár tapasztalatot, de kérdezz bátran.
1., Ne parázz mert nem vészes.
2., A befektetés előtt ambulánsan el kell menni nagylabort,ekg-t,stb( majd a háziorvos irányít)csináltatni.
3., 1.nap befekszel, aznap még semmi, majd másnap van álltalában a műtét. Előtte vagy tablettába vagy inekcióban adnak (én csak vigyorgónak hívtam) valamit amitől megnyugszol. (kérd inekcióba az gyorsabban hat) :)aztán jön a műtősfiú a liftes ággyal érted. (én mikor felfeküdtem és lifteztetett az ággyal elröhögtem magam már)Szóval irány a műtő, de már nem fog érdekelni ami körülötted van. Még a műtőt azt érzékelni fogod, de aztán se kép se hang KO!
Következő kép amire az ember emlékszik, hogy már a szobádban az ágyikódon ébredezel, és teljes derékszögben ülve szundikálsz. Sajnos a műtét napján és az azt követő éjszakán ülve kell aludni a pajzsmirigy műtét után, nehogy a váladék ami tisztul visszafojjon, de mellesleg az ember kap 1 vagy 2 műanyag tasakot amibe tisztul majd a műtét heje. szerencsére azt csak 1 napig kell elviselni.
Ha van még kérdésed írj nyugodtan, szivesen válaszolok. Elég friss még az élmény.
Akkor én is csatlakozom: Boldog új évet Mindenkinek!
Nem igazán írtam mostanában, mert nem igazán volt olyan kérdés, amire érdemben tudtam volna válaszolni, de azért figyelek mindig:)
Boldog új évet mindenkinek:))))
Horer2 kérdezz nyugodtan. Nem mostanában, de volt ilyen műtétem.
Pár évvel ezelőtt volt.
Mit szeretnél tudni?
Szerintem mindannyian szívesen segítünk.
Nekem az UH-ra és az izotóposra is ráírták, hogy benyúlik a mellkas alá.
Nem tudom, hogy derül ki, hogy rátekeredett a hangszalagra. Szerintem ez nem látszik. Én is olvastam, de nem hittem el...
Nekem a légcső ill. nyelőcső röntgen felvételénél írták csak, hogy substernálisan lágyárnyékrész ábrázolódik, pedig a másik kettő vizsgálat is megvolt, amit említettél, de azoknál nem írtak erről a részről.
És az, hogy valakinek át van szőve a hangszála, légcsöve és emiatt nem műthető, az vajon hogy derülhetett ki? - már nem tudom, kinél olvastam ilyesmit, mert azért ha valakinél szintén ez a helyzet, nem árt, ha még idejében kiderül.
Több helyen olvastam, hogy ha benyúlik a mellkasba a göb, nem árt, ha csinálnak egy CT-t, hogy ne a műtőasztalon derüljön ki, hogy esetleg mellkassebészre is szükség van.
Nem, nem csináltak CT-t:)
Az izotópos vizsgálatnál látszik ez és az UH-nál is.
Köszi hnora!
Vidéken voltam, így bocs, de csak most válaszolok
Én még a hajhullástól félek kicsit, mert most is hullik, pedig rendben van a hormonháztartásom (hht.), de mi lesz akkor, ha a műtét felborítja, akkor biztos még jobban fog hullani. Remélem azonban, hogy ha a hht. rendbejön, akkor szépen visszasűrűsödik.
Szia !!
A pm műtét jól sikerült ,seb szépen gyógyult, szedek gyógyszert , most megemeltük kicsit, év végén még vérvétel lesz.Ezzel már nem is lenne gondom. Inkább a hangomra kell várni, suttogós , erőltetett. Kérdezz bátran ....
Kimerával megtaláltuk egymást ,összeismerkedtünk, levelezünk és megosztjuk egymással a gondjainkat.
Kimera5 nem régen esett át a pm műtéten és neki is ezt a módsezrt használták a hangszalagjai miatt.
Javul az állapotod? Tudsz beszélni? És még rengeteg kérdésem lenne:)
Esetleg írnál Kimerának? Várja ő is a sorstársak jelentkezését, de eddig csak velem tudott fecserészni erről, de én ugye nem estem át ilyen műtéten.
Légy szíves írj neki.
Itt -ahogy olvasgatom a hozzászólásokat - ahány ember annyiféle pm probléma. Nekem a hangszálakra voltak tapadva az előzö -30 évvel ezelötti műtétnek a hegesedései.Az egyik hangszalagomat kikötötték ,kiöltötték a Lichtenberger féle módszerrel hogy meg ne fulladjak,és hogy ne kelljen gégemetszést csinálni. Ha van valaki akivel hasaonlo történt -akár korábban is -írjatok !!Most várok.... a hangomra ,orvosok biztatnak.
Kedves hnora!örülök hogy te már rendbe jöttél az ilyen történetekből veszek erőt én is , hogy nekem is kell hogy sikerüljön.!!
Sorstársak !!! kitartás , lesz még jobb is !
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?