Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Sziasztok! Új belépő vagyok, szeretném a segítségeteket kérni. Valaki tudna-e egy jó orvost ajánlani aki a PM műtétemet elvégezné?A háziorvos azt mondta, az eddigi vizsgálatok alapján úgy néz ki, hogy a műtét elkerülhetetlen.
Kicsit(nagyon) be vagyok ijedve!!!
Ágyő varratok :)
Minden ok,már csak kontrollra kell mennem.
Üdv.Mindenkinek!
Szia Gyöngyi :)
Az első napot leszámítva (a betegfelvételt) én sem tudok rossz tapasztalatokról beszámolni,sőt...szinte minden nap a szobatársakkal azt beszélgettük hogy pl. Attila "nővér" mennyire fantasztikus és Kati nővér aki mindenkit kicsimnek hív milyen mosolygós :) A takarítónők is szinte minden nap megkérdezték hogy ki hogy van,ki mikor mehet haza :) Hihetetlen az egész banda.De hála az égnek a vasárnapi betegfelvevő nővérrel nem találkoztam azután!
Ha 30-án műtöttek,akkor lehet hogy el is sétáltunk egyszer-kétszer egymás mellett :)
Remélem Te is jól vagy!Nekem szerdán kell mennem varratszedésre! A nyelés,köhögés,felkelés,lefekvés szinte napról-napra könnyebb :) Csak nagyon viszket a sebem,de ez már a gyógyulás jele :)
Mielőbbi gyógyulást :)
Átkötözték a sebemet,meg megszabadítottak a csőtől végre :) Hatalmas megkönnyebbülés hogy nem kell cipelni mindenhova a tartályt...
De a Dokit nem hatotta meg a szülinapom,csak holnap vagy pénteken enged el...de nem is baj mert legalább istápolom a szobatársakat :) Hála az égnek nagyon jó arcok,jól eldumálgatunk :)
Képzeljétek,én meg állításuk szerint ahogy felültem műtét után elkezdtem sírni :)Kérdezték,miért sírok?
És mondtam hogy azért mert örülök hogy felébredtem az altatásból és túléltem :) Persze semmire sem emlékszem,csak elmesélték mosolyogva :)
Apropó, a csőkivétel fáj?És a nyelés mikor lesz jobb?Mert úgy érzem minden kortynál hogy egy almát kell egészben lenyelnem a sebes torkomon :)
Boldog szülinapot, ebelin24!
Edina51, amíg nincs eredmény, addig felesleges idegesíteni magad, de utána sem kell, mert minden rendben lesz.
Nekem minden évben vettek mintát, már nem is foglalkoztam vele, h mi lesz, mert mindig jó volt, aztán az utolsó gyanús lett. Műtét után végül jóindulatú lett az eredmény. De addig sem stresszeltem magam vele.
Szia Edina,Sziasztok Többiek!
Tegnap nagy nehézségek árán de befértem a tervbe és délután fél 2 körül megvolt a műtétem!
Csak pozitív élményekkel tudok szolgálni,pedig én sem hittem senkinek aki nyugtatott hogy nem vészes!
És tényleg nem az!
Ami negatívum volt hogy nem kaptam infúziót műtét előtt és délután kettőig víz nélkül teljesen kiszáradtam.Olyannyira hogy a műtőben kilencedszerre(!) sikerült vénát szúrniuk...
De egyébként mindenki nagyon-nagyon kedves az oaztályon,a műtősök,az altatóorvos, a nővérek és persze Dr. Boér András a dokim :)
Szóval akik még előtte álltok: tényleg nem vészes!
Este még kaptam fájdalomcsillapítót,de már este is teljesen jól voltam,ma pedig olyan mintha meg se műtöttek volna!!!Nagyon enyhe fájdalom van a nyakamban de az is csak lefekvéskor és felüléskor meg picit nyeléskor.
De próbáljatok meg úgy felülni és lefeküdni mint amikor hasizomgyakorlatnál a kezeteket a tarkótokra teszitek!Nagyon nagy segítség és szinte semmi fájdalommal meg lehet úszni!
Kispárna valóban nagyon fontos!
A branült ma már kivették a kézfejemből,remélhetőleg holnap a drain csövet is kiveszik a nyakamból és kósza hírek szerint holnap haza is mehetek! :) Elvégre holnap van a szülinapom...
Üdv.Mindenkinek!
Én nem nagyon masszíroztam.
egyszerűen naponta többször bekentem a vágást először körömvirágkrémmel, majd dermatix-el. És szép lett.
Sziasztok!
Már a kórházból írok (Onkológiai intézet,Kékgolyó utca)...de minden nagyon rosszul kezdődik...A nővérpultnál senki nem tudott /tud rólam...Kb. úgy néztek rám mikor mondtam hogy műtétre érkeztem mint aki hülye...
Pénteken akartak befektetni,vagyis igazából csak az aneszteziológussal kellett volna beszélgetnem.De mivel az aneszteziológus azt mondta amikor kivizsgált hogy szerinte felesleges,akkor én is elkezdtem hajtani az ügyet hogy péntek helyett csak ma vagyis vasárnap kelljen befeküdnöm a hétfői műtét miatt.Ere ma megkérdezi tök bunkó módon a nővér hogy "ki mondta magának hogy ma kell befeküdnie?" Nyílván nem jókedvből és bulizni jövök be...egyébként is ilyenkor tiszta ideg az ember és akkor önhibáján kívül ilyen helyzetbe kerül,erre még le is szúrják hogy minek jött...Aztán keresték a papíromat,de sehol semmi...pedig a beutalómon is az van hogy vasárnap befekvés,hétfőn műtét...(na de elő sem vagyok jegyezve!!!!!!!!)
Aztán épp a folyosón ülve a barátnőmmel megszólított Minket egy másik nővér tök kedvesen és végül Ő vett fel az osztályra,de továbbra sem tudnak rólam semmit...Mindezt persze jó fél óra múlva,addig lógtam a levegőben...
Renáta nővér nagyon kedves és mosolygós volt,alaposan kikérdezett,vérnyomást mért.
De rajta kívül szánalmas hogy milyen fejetlenség van itt,rajtam kívül még egy férfiról szintén nem tudtak semmit...
Szia!!
Én zenész vagyok és műtét előtt megkérdeztem a dokit, hogy műtét után tudok e majd énekelni, megnyugtatott, hogy igen, én meg mondom, de jó doki bácsi, mert eddig nem tudtam!! :))) Viccet félretéve, nekem azonnal volt hangom a műtét után, ügyes volt a doktor úr!! :)))
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?