Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)

16215. hnora
2013. jan. 24. 19:06

Nekem is a jobb oldal volt a gázosabb, az a része jobban is látszik - a bal szinte alig. Erre a kérdésre nem tudom a választ, őszintén engem nem zavar, esztétikailag nem von le sokat szerintem, a legtöbben észre se veszik. Vagy lehet annyira örülök, hogy a régi a hangom, hogy azért nem tűnik olyan fontosnak :)

Ja, egyébként a "régebbi" motorosoknak mondom, akik emlékeznek még mit össze nem szenvedtem a hangom elvesztése miatt, na meg az újaknak bátorításképp: kórusban fogok énekelni, annyira "bejött" az éneklés, és annyival jobb is lett a hangom, mint a műtét előtt volt. Na jó, nem jobb, képzettebb, és ez azért érződik már :)

16214. Gery59
2013. jan. 24. 18:58
Azt még megszeretném megkérdezni, hogy ennyi idő eltelte után is lehet reménykedni, hogy elmúlik valamilyen kezeléstől, vagy kenőcstől ez a heg??
16213. Gery59 (válaszként erre: 16212. - Hnora)
2013. jan. 24. 18:52

Szia!!

Nekem pont egy éve volt műtétem, a jobb lebenyt teljesen eltávolították, a műtét után a kötés eltávolítása megtörtént, varratokat kiszedték, a bal oldalon csak egy csík látszik, jobb oldali beavatkozás miatt, meg egy csúnya, megvastagodott heg maradt, én is masszíroztam, testápolóval minden nap, de sajnos a megvastagodás nem múlt el!! Én így jártam, amúgy jól vagyok, minden rendben, jól végzi dolgát a baloldali rész!! :))

16212. hnora
2013. jan. 24. 18:35

Na a masszázsban tudok segíteni :) Nekem keloidos volt a hegem, ez azt jelenti, hogy jobban hegesedett, amikor a műtét után egy héttel levettem a kötést úgy fel volt duzzadva, mintha nem is vettek volna ki semmit...

Masszírozni egy héttel a műtét után óvatosan, 2 héttel már teljesen normálisan lehetett. Én körömvirág krémet kentem rá, de bármi jó rá - például a Schüssler 1+11-es testápoló is. Régebben írtam a masszázs lépéseiről, bemásolom:

"Én a következőképp csinálom: jó adag körömvirágkrémet/homeopátiás krémet eloszlatok rajta, majd pár vállkörzés (nyirokáramlást segíti), és

1. a heg két oldalán körkörösen masszírozom, egyik kezemmel felette, másikkal alatta. Nyugodtan lehet ellentétes irányban körözni, úgy, hogy széthúzod a heget, már nem tehetsz kárt benne. Így haladok végig, én középről kifele szoktam, és amit felmasszírozok, azt eltologatom a heg két oldala felé, bízva abban, hogy majd levezetődik :D Először egyik oldal, ha végeztem, akkor két ujjal még rásegítek az "ürülésre" hosszanti irányban. Ez kb. 5 perc

2. Magán a hegen van a kezem, az egyik kézzel lefogom (kb egy ujjal), a másikkal hosszanti irányban húzom kb 1 centit, így haladok végig rajta. Következő fázisként egyik ujjal lefogom, másikkal körkörösen, szintén rajta a hegen. Harmadjára egyik szintén lefog, másikat melléteszem, és fel-le húzogatom. Nekem eléggé kemény a heg, igyekszem ezt elmasszírozni, és szintén a szélei felé tolni. Ez szintén kb 5 perc

3. két kezem két ujját a heg fölé, illetve alá helyezem, és felfele, illetve lefele húzom, tehát kvázi széthúzom a heget a masszírozós mozdulattal. Ezt is kb 5 percig csinálom.

A végén megtapogatom, és ahol maradt még kemény rész, megpróbálom vagy eloszlatni, vagy legalább fellazítani.

Hát nagyjából ennyi, a masszázs felét a dokim tanította be, a másik felét a nyirokmasszázst csináló nő. "

Ja, mert hogy jártam nyirokmasszázsra is, kifejezetten nyakira és TB alapon. Én a Dél-Pesti Kórházhoz tartozom az ő rehabilitációs osztályukon van egy gyógytornász, aki ért hozzá, de ennek azért utána kellett járnom. Ödéma masszázsnak hívják ezt, és nagyon sokat segített az is. A kemény dagadás a nyakamon szép lassan lelohadt, nem mondom hogy most (3/4 évvel a műtét után) nem látszik, de legalább nem feltűnő...

16211. 1bcf446c4f (válaszként erre: 16174. - Hlivus)
2013. jan. 24. 17:41

Ja, és véletlenül még találtam valamit, a pingponglabda nagyságú púpot illetően:

15605. szornyike 2012-05-02 06:49

[link]

16210. 1bcf446c4f (válaszként erre: 16207. - Hlivus)
2013. jan. 24. 17:20

Találtam még egy írást: A heg kezelése

[link]

16209. 1bcf446c4f (válaszként erre: 16207. - Hlivus)
2013. jan. 24. 17:13

A köv. oldalon a Helyes sebkezelésnél még ezt találtam:

[link]

Ha ön hajlamos a túlzott mértékű hegesedésre, használjon speciális sebtapaszt. Ezek többnyire szilikonból készülnek, és minimum két hónapig, legalább napi 12 órán át viselni kell őket. A sebfóliák vagy gélpárnák elősegíthetik a dudoros sebek lelohadását, puhítását és gyógyulását. A friss műtéti hegek kinézetét is javíthatják, például a nyakon lévő hegeket pajzsmirigyműtét után. Sebtapaszt addig viselhet, míg a seb teljesen be nem gyógyul.

Az előző hsz-emnél a szöveget bemásoltam, azért van az "ű" helyett mindenféle más karakter, pl a Műtét után szükséges teendőknél is.

16208. 1bcf446c4f (válaszként erre: 16207. - Hlivus)
2013. jan. 24. 17:06

Én találtam egy oldalt, ahol ezt írják:

„Azt azonban fontos betartani, hogy műtét után hat hétig nem szabad az adott területet masszírozni, legfeljebb körülötte. A megfelelő fogásokat alkalmazva azonban így is hatással lehetünk a gyógyulási folyamatra”

Azt persze nem tudom, hogy mik a megfelelő fogások.

[link]

.........

A következőt itt találtam: [link]

Mûtét után szükséges teendõk.

Mûtét után két héttel naponta 2x10-10 percig a mûtéti terület kíméletes, de alapos átmasszírozását javasoljuk, melyet bármilyen semleges kenõccsel vagy krémmel elvégezhet. Ez a helyi vérkeringést javítva elõsegíti a mûtéti seb gyógyulását és véd a mûtéti terület latapadása ellen

..........

A hoxán csak ezeket találtam most hirtelen, akiknek szintén dudoros volt a heg (871 és 877, meg gondolom tovább olvasgatva más is hozzászól)

[link]

16207. Hlivus
2013. jan. 24. 15:54

sziasztok!

olvastam egy régebbi kommentben, hogy a műtét után a heget maszírozni kell, de most nem találok rásehogysem. Meg tudná valaki írni. hogy hogyen kell maszírozni? nekem a sebem kidudorodik, illetve a seb felett va egy nagy gumó, amire azt mondták, majd hetek hónapok kérdése és elmúlik, a varrat miatt nem tud beindulni a vérkeringés és pang. maszirozni kéne.

16206. Edina51
2013. jan. 24. 15:46
az van írva a leletemre,hogy meszes tokkal körülvett 3 cm-es hideg göb.
16205. Edina51
2013. jan. 24. 15:17
Én is nagyon örülök ennek a fórumnak!!
16204. Edina51 (válaszként erre: 16200. - Szviola)
2013. jan. 24. 15:15
Sajnos csak 3 hét múlva lesz eredményem,nekem is véletlenül fedezték fel,mással mentem ultrahangra.
16203. viconti (válaszként erre: 16202. - Hnora)
2013. jan. 24. 12:54

Köszönöm a válaszodat!Annyira örülök,hogy van ez a fórum,és így meg lehet osztani a tapasztalatokat!

:)

16202. hnora (válaszként erre: 16201. - Viconti)
2013. jan. 24. 12:48
Én úgy tudom, a göböt nem lehet gyógyszeresen kezelni, ha van, hát van, megfelelő jódbevitellel (nem csak jódozott só, hanem jódtartalmú multivitamin, vagy tabletta, vagy jódaqua) meg lehet előzni, hogy továbbiak alakuljanak ki, esetleg hogy nőjön. Az, hogy ezzel mit csinálnak, dokifüggő, az én dokim azt mondta, hogy 1 cm alatt nem göb a göb, a tied pont a határon van eszerint - de ez még nem jelenti azt, hogy azonnal műtét kell. Fontos még, hogy van-e hormoneltérésed, alul vagy túlműködésed, tehát szerintem egyértelmű választ csak a dokidtól fogsz kapni erre a kérdésre. Mi csak max azt tudjuk megmondani, hogy minket mivel műtöttek :) Nekem speciel normális hormonszint mellett a jobb lebeny kizárólag apró hideg göbökből állt, a balban pedig egy nagy 2 cm átmérőjű göb volt, a nyakamon mindez látványosan látszott, a terhesség miatt még nagyobb is lett.
16201. viconti
2013. jan. 24. 12:37

Sziasztok!

Gondoltam be irom ide is,hátha minél hamarabb kapok választ. :)

A kérdésem:Ezt tudják gyógyszeresem is kezelni vagy műtét? A jobb lebenyben 5 mmes cysta,valamint a felső polusokban 11 mmes echoszegény göb figyelhető meg.

Válaszotokat előre is köszönöm!

16200. Szviola (válaszként erre: 16195. - Edina51)
2013. jan. 24. 10:37

Véleltlen volt, habár nőtt egy csomócska kb 2 borsónyi a nyakamra, egyébként is mentem epémet nézetni uhra, és akkor megnézték a nyakam is. Onnét 20 nap mulva már kinn is volt a dolog, a műtét meg se kottyant, 2 napot voltam benn.

De te ugy sem mész, minek is mondom.

Mikor lesz eredményed?

16199. Edina51 (válaszként erre: 16198. - Mamuci55)
2013. jan. 24. 08:24
Köszönöm szépen!
16198. mamuci55
2013. jan. 24. 06:18

Meglátod minden rendben lesz.Én is elbúcsúztam a Gyerekeimtől,én is ilyen "rosszra"gondoló vagyok.

Nekem sem volt semmi panaszom,és az uh.vették észre a nagyobbodást.Szerencsére nagyon jó sebészt ajánlottak,és szép a műtét helye nem is látszik.Na de ne a műtétről ne beszéljünk,mert úgy sem kell műteni.De azt tudnod kell a többszöri szúrástól növekedhet a göb.Én is így jártam.Szép napot Nektek,megyek dolgozni.

16197. Edina51
2013. jan. 24. 05:44
Most kapásból beleegyeznék abba a gyógyszerbe életem végéig,csak már túl legyek ezen.
16196. Edina51 (válaszként erre: 16193. - 1bcf446c4f)
2013. jan. 24. 05:42
Nagyon nehéz nem erre gondolni folyton,mert hajlamos vagyok egyébként is temetni magam,de próbálok belőletek erőt meríteni.Ez fantasztikus fórum,elejétől kezdtem olvasni. Köszönöm szépen.
16195. Edina51 (válaszként erre: 16192. - Szviola)
2013. jan. 24. 05:40
És Neked úgy találták,hogy volt valami panaszod? Mert nekem semmi előjele nem volt,egy véletlen uh-on derült ki.
16194. mamuci55 (válaszként erre: 16191. - Edina51)
2013. jan. 24. 05:39
SziasztokT Edina nem lesz semmi baj! Sőt ha azt mondják nem jó az eredmény még az sem biztos,hogy rossz.Nekem 4 évi szurkálás után azt mondták műteni kell mert rossz indulatú a hideg göböm.Megműtöttek,kivették a bal lebenyt, és hál Istennek nem volt semmi baj.Lehet kár volt a műtét mert most életem végéig gyógyszert kell szednem.De ez legyen a legkevesebb.Minden rendben lesz.Kitartást Lányok!
16193. 1bcf446c4f
2013. jan. 23. 21:10
Kedves Edina, szerintem rosszat teszel a szervezetednek a félelemmel, még a göbödre sem hat jól, mert a stressztől csak növekszik. Inkább abban bízz, hogy jó indulatú, és ne mérgezd a napjaidat az eredményig. Szerintem nem igaz az a mondás, hogy: Jobb félni, mint megijedni. A félelem nagyon rossz, olyan, mint egy örvény, ami egyre jobban beszippant. Annyira képes kikészíteni az embert, hogy utána már a kedvező eredménynek is nehéz felhőtlenül örülni.
16192. Szviola (válaszként erre: 16191. - Edina51)
2013. jan. 23. 20:56
Nekem olyan volt, rosszindulatú, de semmi gond, ez az egyetlen gyógyítható "ilyen" betegség. De neked ugysem lesz az!! Igy kell hozzáállni.
16191. Edina51
2013. jan. 23. 19:59
Sziasztok! Örülök,hogy rátaláltam erre a fórumra.Ma vettek mintát a nyakamban lévő hideg göbből,rettenetesen félek,hogy rosszindulatú lesz!
16190. viconti (válaszként erre: 16189. - Silvy1979)
2013. jan. 23. 16:04

Szia!

Válaszodat köszönöm!

16189. Silvy1979 (válaszként erre: 16188. - Viconti)
2013. jan. 23. 08:00
Szia! Dr Győri Ferenc az egyik legjobb, engem ő műtött 2007-ben.
16188. viconti
2013. jan. 22. 14:51
Sziasztok! Debreceni Klinikás tudtok orvost ajánlani?Válaszotokat köszönöm!
16187. Panni58 (válaszként erre: 16186. - Pálfi Gyöngyi)
2013. jan. 22. 08:53

Szia! A legfontosabb a kispárna, hogy tudj aludni a műtét után a kórházban. Semmi más nincs, ami bármely más, kórházban szükséges felszereléstől megkülönbözteti.

Sok szerencsét, és mielőbbi gyógyulást!

2013. jan. 21. 20:15
Sokat olvastam a bejegyzéseiteket! Magam is műtét előtt állok! Nincs segítségem,teljesen egyedül kell megoldanom a kórházat is. Már nem vagyok mai lány. Mik azok a dolgok,amik nagyon kellenek,amik nélkülözhetetlenek. Köszi!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook