Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Sziasztok mindenkinek!
Először nagyon szépen köszönöm akik elmondták h mire számitsak,hogyan zajlik és a bátoritó szavakat!
Hála a Jóistennek 19-én kedden volt a pm műtétem és tul vagyok rajta, csüt.haza mehettem.Kinzó köhögés nekem is volt,gyógyulgatok.
Mikor a kötést levetéttek rögtön szabadon hagytátok? sokára szárad be a seb? és aztán milyen krémet használtok rá? aki megirná köszi előre is!!
Sziasztok mindenkinek!
Először nagyon szépen köszönöm akik elmondták h mire számitsak,hogyan zajlik és a bátoritó szavakat!
Hála a Jóistennek 19-én kedden volt a pm műtétem és csüt.haza mehettem.Kinzó köhögés nekem is volt,gyógyulgatok.
Mikor a kötést levetéttek rögtön szabadon hagytátok? sokára szárad be a seb és aztán milyen krémet használtok rá? aki megirná köszi előre is!!
Sziasztok, szija maja576!
Szerintem tedd fel a kérdésed a köv. oldalon is, hátha ott végre válaszol valaki.
Szia! Hát sajnos az én történetem sem volt egyszerű eset, de hála már jobban vagyok, csak az ödémának kell felszívódnia, de ahhoz még idő kell! Kedden voltam az endokrinológusnál, kérdeztem tőle, és azt mondta, hogy a műtéttől számítva legalább 6 hónapot kell várni, mert most hiába mennék, úgyse látna még semmit, meg még nem is lenne célszerű az ultrahanggal nyomogatni a sebet! Én tüsszenteni se mertem, inkább valahogy visszatartottam!
Képzeljétek tegnap beszéltem a dokival, és HÁLA A JÓ ÉGNEK, NEGATÍV lett a szövettanom! Jó sokat kellett várnom rá, kicsivel több mint 1 hónapot! Olyan nagy megkönnyebbülés, igaz a doki végig azt mondta, hogy nem lehet semmi baj, de az én sztorimba simán belefért volna!
Üdv mindenkinek!
Csak most olvastam az írásod. Nem semmi, ami történt veled:( Köhögés... Nekem nem kellett sokat a műtét utáni héten, de az is elég volt. Tüsszentés se volt jobb. Kell majd uh-ra menned?
Jobbulást!
Nekem egyben vették ki, előtte is + volt, műtét küzben is nézték. Ragaszkodj hozzá h totál vegyenek ki mindent, amit bírnak! Nekem még találtak izotóp után egy pcit, el is keseredtem de aztán megvígasztalt a doki, h lehet h 1 cm de papír vékony vszinű.
Pont ma hívtam fel, vv eredményeimért, tökéletes!
Sziasztok! Én még új vagyok itt, nekem január 14-én volt a pajzsmirigy műtétem! A bal lebenyben egy 5cm-es göb, a jobb lebenyben egy 1cm-es, és egy 6,5mm-es göb volt!A TSH eredményem mindig jó volt, így több évig csak ennyiből állt a viszgálat! Most nyáron kértem időpontot nyaki ultrahangra, és akkor diagnosztizálták ezeket az eredményeket! Úgyhogy a TSH-ból nem lehet megállapítani, hogy azok a fránya göbök nőnek vagy sem! Ezek után háziorvos, endokrinológus, vizsgálatok, várakozások, cytológia! Nem kívánom senkinek! Kétszer vettek mintát, először egy vakbiopsziát csináltak, annak negatív lett az eredménye, majd az endokrinológus elküldött egy UH által vezérelt cytológiára! Ahoz az orvoshoz kerültem, aki legelőször megcsinálta a nyaki UH-t!Amikor meglátott, hogy ott vagyok, felvolt háborodva, hogy már megint minek kell megszúrni, amikor az első Uh után megmondta, hogy jó indulatú elváltozásról van szó! Gondolhatjátok, hogy mit éreztem, amikor a fejem felett veszekedett az asszisztenssel! De hála ez is negatív lett, de sajnos kiderült, hogy műteni kell! Várakozások, izgalmak, hogy merre, kihez! Hosszas telefonálgatások, kutatások, míg végre ajánlottak egy magánsebészt! Nem tudom, hogy le lehett-e írni a nevét!? De akinek kell majd megadom! Karácsony előtt szerdán felhívtam és pénteken már fogadott is! De tudni kell, hogy ezen a héten én beteg voltam, direkt elmentem a háziorvoshoz, hogy ha netalántán januárban még is meg lenne a műtét, rendbe legyek! Hát sajnos a háziorvos félrekezelt, és ez csak a műtét után derült ki! Féltem is, meg nem is a műtéttől! A kórházban ahol műtőttek nagyon rendes volt mindenki, nővérek, recepciós, beteghordó!Fél tízkor tettek át a műtőasztalra, és fél egyre voltam a szobába! Szerencsére nagyon rendes volt az altatóorvos (nő), még simogatta az arcomat is, hogy nem kell félni, pár pillanat alatt elaludtam, és olyan, mintha álmodtam is volna valamit! De amikor felébresztettek sajnos elkezdtem köhögni, ami egy nyaki sebnél nem túl szerencsés! Kétszer hánytam is, de azt mondják, hogy ez az altatástól volt!A vérnyomáson igen magas lett, 170 körül is járt a műtét után, majd másnap már a pulzusom volt 120körül! A sebem sose fájt, csak ez a köhögés ne lett volna! Végül kiderült, hogy azért köhögtem, mert egy lábon kihordott tüdőgyulladásom volt, amit a háziorvos félrekezelt! Fájt a műtét után a mellkasom, és a hátam, de úgy, hogy majd belyukadt! Annyi gyógyszert kaptam, mint még soha! Hétfőn reggel kellett menni a kórházba, még aznap meg is műtőttek, és szerda reggel 8 után már lehetett is hazajönni! A kórházba a személyzet előtt le a kalappal! Én nagyon megvoltam elégedve, igaz fizetős műtét volt! A férjem reggeltől estig ott volt velem, nem küldték ki, hogy most ilyen-olyan vizsgálatot csinálnak! Itthon szerencsére mindenki segített, igaz nem is nagyon bírtam volna bármit is csinálni! Lassan ment a fellépülés az állandó köhögés mellett, nyelni nagyon rossz volt, a calcium szintem is leesett! Amikor levettem a kötést, egy kicsit be volt dagadva a nyakam, de mindenki azt mondta, hogy ez előfordulhat! Na most jön a csavar a történetben, pontosan két hétre a műtét után hajnalban arra ébredek, hogy valami folyik a nyakamon...hát vér! Gondolhatjátok, hogy megijedtem, így is nehezen viseltem, hogy engem ennyire lenyomott ez a műtét, még ez is velem történik! Hívtam a dokit, mondta, hogy ennek már ennyi idő után nem szabadna így lennie, fogadott leszívta, majd egy pár nap múlva megint visszarendelt, akkor is volt benne egy kevéske folyadék, utána egy héttel később megint visszahívott, de akkor hála már rendbe volt! Azt mondta, hogy ez sajnos a köhögés miatt történhetett, próbáltam nem köhögni, de úgyis tudjátok, hogy azt visszatartani nem lehet!Azt mondta a doki, hogy ez a bevérzés kb.1-2%szokott csak előfordulni! Hát miért ne én lennék az a kivétel! Holnap lesz egy hónapja a műtétnek, és most kb. egy másfél hete vagyok olyan állapotban, hogy már mindent egyedül csinálok! A vágás alatt, és a vágás felett egy icipicit van bedagadva, és azt most naponta háromszor kell masszírozni! Ja még nem jött meg a szövettan eredménye, de hívott egy patológus, hogy nem lát rákos elváltozást, de még pestre felküldi az onkológiai intézetbe! Már vége lehetne ennek az egésznek!
Bocsánat, hogy ilyen hosszasan írdogáltam, de jó olyanokkal beszélgetni, olvasgatni akik már átélték ezt a műtétet!
Én így jártam, de vannak olyanok akiknek meg se kottyan az egész hercehurca!
Ebelin 24 kérdésére: én is tapasztaltam ilyet kb. 1 hete, mosogattam kamillával, és egyszer csak azt vettem észre, hogy kiázott! Azóta nincs ilyen!
Most nekem is lenne két kérdésem:
1. milyen krémet tudnátok ajánlani a kimondottam pajzsmirigy hegre?
2. a bükki füvesember teái pajzsmirigyre? Jó nem jó?
Köszönöm! Sziasztok!
Általában a ciszták nem okoznak rossz működést, azaz a ciszta nem a rossz működéstől van.
Nyugi!
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?