Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
nekem a szappannál "kicsit" durvább módszerrel sikerült megszabadulni. eleinte próbáltam, hogy leszedegettem, de mindig megjelent, akkor jött az actara és VAPE levéltetűhab kombinációja. a legutóbbi szerzeményem is gyapjastetves volt, az csak VAPEt kapott 2x és azóta nem jelentek meg.
érdemes jól átbogarászni, megnézni hol fészkelnek és célzottan oda fújni. phalán a levélközöket és a levél alatti részt (ahol már a gyökerek kezdődnek) szeretik nagyon.
sya!
ha már ennyire nem bírsz a kártevőkkel,akkor probáld meg a szappanos lemosást!Jó kis meleg vízbe valami szappannal,egy kis ecsettel,mosogasd végig a szárakat,a leveleket esetleg szivaccsal.A flamingómat így mentettem meg.És nézegessed nagyítóval,és ismételd a lemosást akár 2 naponta.
Sziasztok!
Én az auchanban vettem most elég olcsón (1100). Nagyon szép színválaszték volt.
Sajnos a régi virágomon még mindig megjelenik a szapjastetű, így külön szobába tettem őket. Jó lenne végleg megszabadulnom tőle.
Álom szép a kékes-lila orhid!én is pályázok most egy bordó szívűre,(kis híján fekete!)de 2400ft az ára.
már 10 orhim van,-mi lesz itt a nyáron?Nagyon szépen megkezdték a virágzást,azaz erősen érzik a tavaszt.Némelyik neki dől már az ablaknak.Szombaton megkeresem a megoldást a kitámasztásukra.
Sziasztok:)
Rég voltam itt, de most kaptam kettö uj gyönyörüséget.Holnapra lefotozom.Mindkettö pink lepke.
Az lenne a kérdés, h amikor haza vittem, utána mennyi idön belül locsoljam meg?
Felforralt,lehütött vizzel szoktam,de olvastam, h jo az ásványviz is.
Az egyikben volt egy bogár!:S Rosszul lettem utána be a kádba.Remélem nem kapott sokkot.
A Cambriám iszonyuan néz ki.Stagnál azota,amiota utoljára irtam.LEfotozom azt is,hátha tudtok vmi okosat.
Tápbol melyiket javasoljátok?A folyékonyt vagy a rudakat?
Köszi elöre is.
Nálunk a nyugati ablakba süt 1 órától a nap.
Az nem égetné meg nagyon a leveleket?
A délelőtti nap süt a keletiben, ott imádnak az orchideáim
a cserépből kilógó gyökér soha nem zöld, csak a legvége. inkább olyan ezüstös-szürkés színű. ha húsos, akkor biztosan nem szomjas.
általában azt javasolják, hogy a virágot ne spricceljük. direktben én se szoktam ráfújni, de ha jut rá a finom permetből, nem törölgetem :-).
azt tudom, hogy a papucsok nem szeretik a vizet a virágon, bebarnulnak tőle.
Sziasztok lányok!
Ma megmerítettem az orchideáimat, remélem, nem kaptak túl sok vizet.
A naplómat már beindítottam, de képet még nem raktam fel:) Várom az uramat, hogy letöltse a gépről.
Jelenlem, minden nap miután hazamegyek, nézem, hogy haladnak az orchideáim az ablakban. Még nem főttek meg, és a bimbók is duzzadnak. Úgyhogy jót tett nekik a párkány:)
Most már én is szeretnék egy naplót csinálni külön nekik. TAlán este lesz rá időm