Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat fórum

Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)

2010. ápr. 1. 18:24

Bocsi

Szóval milyen helyet szeret?

Vízigény,fény.

687. Kriszta 1224 (válaszként erre: 686. - 'szti)
2010. ápr. 1. 18:09

Ha már a kolléganődnek úgyis van ilyesmi, megkérdeznéd, hogy milyen időszakonként virágzik?

Meg azt, hogy milyen helyet keres.

Ugyanis mi ezt éppen elvirágzáskor vettük tavaly augusztus körül és azóta nem hozott virágot, bár hajtásokat igen. Amikor megvettük 8-9 db elvirágzott szára volt.

686. 'szti (válaszként erre: 685. - Kriszta 1224)
2010. ápr. 1. 13:27
nincs mit, kolléganőmnek is volt hasonló, azért tudtam mit keressek :-)
685. Kriszta 1224 (válaszként erre: 684. - 'szti)
2010. ápr. 1. 13:01
1000 köszönet
684. 'szti (válaszként erre: 683. - Kriszta 1224)
2010. ápr. 1. 12:50
na, megvan úgy kb. szóval ezek cambria gyüjtőnéven futnak, ennél kicsivel tudományosabb elnevezés a beallara, ha így keresel rá, szerintem megtalálod a képek közt. többszörös hibridről van szó: Brassia, Cochlioda, Miltonia és Odontoglossum fajok vannak benne különböző arányban.
683. Kriszta 1224 (válaszként erre: 682. - 'szti)
2010. ápr. 1. 08:51

Mindjárt leírom privát üziben, hogy a neten hol találsz ilyen orchideát

Először mutatja virág nélkül aztán pedig írja,hogy "ilyen lesz"

682. 'szti (válaszként erre: 680. - Kriszta 1224)
2010. ápr. 1. 08:41
azért nem reagáltam, mert egyrészt nem látom jól magát a növényt, másrészt virág nélkül elég nehéz belőni, hogy mi lehet
681. 'szti (válaszként erre: 679. - Kriszta 1224)
2010. ápr. 1. 08:40
ez csak olyan plusz. kifejezni, hogy mit kívánsz annak, akinek küldöd. vagy a saját hangulatodat
2010. márc. 31. 22:40
Van egy orchideám ami egy nagy fehér kaspóban van, de sajnos nem tudom milyen fajta. Ha valaki felismeri írja meg nekem. Köszönöm
2010. márc. 31. 20:44
Szeretnék még valamit kérdezni, mindenkitől. Nemrég csatlakoztam hozzátok és nem vagyok tisztában a jelek küldésével. Mire és hogyan is használjátok pontosan?
678. Kriszta 1224 (válaszként erre: 675. - Welker Melinda)
2010. márc. 31. 20:38
Szia. Bocsi a kérdésért de nem tudom, hogy előzőekben nekem írtál a szép virágokról vagy 'szti-nak. Mindenkinek gyönyörűek a virágai, sőt szerintem orchideából nem is létezik csúnya.
677. 'szti (válaszként erre: 676. - Welker Melinda)
2010. márc. 31. 14:09
szeretem is őket :-)) mivel nincs profi helyem (üvegház), ahol tarthatnám, csak a lakásban vannak, ezért sajnálnék vagyonokért venni növényt. így is kinyírok egyet-kettőt a nagy számok törvénye alapján (most 32 db van). szóval elég sokat vettem osanban, gyakran akciózzák őket 990 volt akkoriban (2 éve), aztán a másik forrásom a kőbányai oázis, itt többnyire zsákbamacskát veszek, ez nálam a levirágzott növényt jelenti, jóval olcsóbban a normál áránál, 700-nál kezdődtek tavaly. ezeknél nagyon kell figyelni, mert elég leharcolt példányok is vannak köztük és azért életképeset kell választani. ezeken kívül voltam egyszer halásztelken az orchideaháznál, itt is vannak olcsóbbak és drágábbak is, hatalmas választékkal, mivel itt szaporítás (talán nemesítés is) folyik.
2010. márc. 31. 13:53

Egyébként van olyan lelőhelyetet ahol megfizethető áron lehet beszerezni a szépségeket, vagy ha megláttok egyet megveszitek.

Ha esetleg konkrét helyet tudnátok mondani akkor inkább privátban jó? Nehogy kikapjunk reklámozásért.

675. Welker Melinda (válaszként erre: 674. - 'szti)
2010. márc. 31. 13:51

TE ATYA ÚR ISTEN.

Hogy neked milyen szépséges csodáid vannak.

Elképesztő, gyönyörűűűűűűűűűű.

674. 'szti (válaszként erre: 670. - Kriszta 1224)
2010. márc. 31. 12:22
én hagyom zölden, csak akkor vágom le, ha elszáradt. amíg zöld, használja a növény, ha akar kihajt belőle, ha nem, nem. a pöttyösöm most úgy hozott új virágszárat, hogy ott van még mellette a régi zöld is. a virágos naplómban látszik asszem
673. Welker Melinda (válaszként erre: 669. - Kriszta 1224)
2010. márc. 31. 11:32

Szia,

igen én is sajnálom, de csak nemrég kaptam, most hétvégén vettem orchidea földet meg nagyobb cserepet. Biztos jobban fogja magát érezni, hogy egy kicsit kinyújtózhat.

672. 66cec28b76 (válaszként erre: 671. - Kátya99)
2010. márc. 31. 10:47
Miért nem?
2010. márc. 31. 10:33
Nem tudok képet feltölteti :(
2010. márc. 30. 21:13

Mit szoktatok a pillangóval csinálni ha elvirágzik?

Levágjátok az üres szárat, vissza vágjátok, vagy megvárjátok, hogy leszáradjon? Nekem eddig ezt a három variációt mondták. Van aki hagyja, hogy elszáradjon, mert neki azt mondták, hogy úgy kell. Tudok olyat aki rögtön tőben vágja, hogy minél hamarabb új szárat hozzon és ne erre a régire koncentráljon.

Viszont szerintem a legjobb levágni belőle egy pár centit. Ha van még benne erő itt újra virágozni kezd. A kolléganőm kipróbálta és bejött a dolog.

669. Kriszta 1224 (válaszként erre: 664. - Welker Melinda)
2010. márc. 30. 21:08
Nem akarok okoskodni, de van egy orchideád ami a két fülpituszos kép mellett van :). Neki szerintem kicsi a cserép. Egy nagyobbat friss tőzeggel szerintem meghálálna.
668. Kriszta 1224 (válaszként erre: 667. - Black-Gold)
2010. márc. 30. 20:56
Nekünk is volt már tetves virágunk és kisgyermek is van. A virágot levittük a pincébe befújtuk és másnap felhoztuk. Ha nincs pince most már elég jó az idő ha reggel kiviszed és lefújod estére visszakerülhet a helyére. Onnantól kezdve nem lesz gond. Nekünk javasolták,hogy a levéltetű ellenni vegyszerbe keverjünk pár cseppet a mosogatáshoz használt szerből, annak érdekében, hogy jobban megtapadjon a vegyszer. Amikor pedig estére megszárad és visszakerül a helyére fogdosni a kicsi úgyse fogja. Így nem kell a lakásban vegyszerezni.
667. Black-Gold (válaszként erre: 661. - 'szti)
2010. márc. 30. 20:06
szia! gyakori a pazstetű? Hogy lehet védekezni ellene? Nálunk kis gyermekek vannak, nem szeretnék nagyon a lakásban vegyszert használni. Előre is köszi a választ.
2010. márc. 30. 19:33
A képek között van egy hatalmas orchidea, fehér kaspóban. Nem tudom, hogy milyen fajta. Tudja valaki?
2010. márc. 30. 19:27

Hali. Bocsi mindenkitől, hogy ilyen lavinát indítottam a mézszerű lötyivel. A letörött lélegzőt nagyon sajnálom. Azt gondolom én is,hogy a fejlődésével jár együtt. Feltettem egy pár képet a virágokról. Szerintem betegnek egyik sem látszik. Sajnos nem tudtam minden virágomról képet feltölteni, mert nem fér fel :)

Egyenesen "betegesen" gyűjtöm. Persze ehhez kell az én drága férjecském is. Ha időközben valaki tudná, hogy pontosan mi ez megköszönném ha leírná.

664. Welker Melinda (válaszként erre: 663. - Kátya99)
2010. márc. 30. 16:32

Így elnézve tényleg guszti.

Húúúúúú mit gondolhat az az ember aki csak véletlenül rám talál és megnézi a képeket:):):)

Némááá a hülye nő kipucolja a fülét és felteszi díszelegni:)

Lehet alá kéne írnom hogy ez a virágról leszedett izéé.

2010. márc. 30. 16:14
:) jujj, hát igen előferdül . Nagyon guszta ami a fotón van :D Várom a fejleményeket :D
2010. márc. 30. 16:09

Megpróbálom még egyszer.

Raktam fel új képet, én is azt hittem hogy moha féle mert az valóban van rajta, de az zöld ez meg barna. Ja legnagyobb igyekezetemben hogy jó képet csináljak letörtem a legszebb léggyökeret. Nem hallottátok a káromkodásomat:)

661. 'szti (válaszként erre: 659. - Welker Melinda)
2010. márc. 30. 15:30
sajna semmit se latok. tetufronton en biomodszerekkel mar nem kiserletezek, nalam az actara (sima levelteture) es a VAPE leveltetu spray (erdekes modon gyapjasteture) valt be. orchidean sima tetu nem jellemzo, gyapjas szereti , ezek olyan vattaszeru kis izek elegge elbujnak, leveleredesnel, viragban, illetve pajzstetu szokott meg lenni, az a levelfonakon kis barna dudorodo pottyok.
660. Kátya99 (válaszként erre: 657. - Welker Melinda)
2010. márc. 30. 15:22

Tényleg nem túl jól látni, de ha ilyen apró sárgás kis valaminek (inkább mohaszerűnek) látszik az nem gond.

Ha megoldható apró cérnakesztyűvel próbáld meg eltakarítani a kártevőket és érdemes ültetőközeget is cserélni, biztos ami biztos. Viszont ilyenkor érdemes leállnia párásítással, nem szabad vízzel permetezni a növényt.Gondolom a tetvek élvezik a strandolást :)

DE hallottam, hogy valaki egy fej fokhagymát félbevágva raka cserépbe, és állítólag elpucolnak a tetvek :)

Én próbáltam azt is amikor már nagyon reménytelen volta helyzet, hogy ültetőközeget cseréltem és levágtam tövig az orchideát. Ezt akkor csináltam meg amikor csak levelei voltak a növénynek, se virága, se szára. kis idő után szépen kihajtott, lett új levele és virágzott is. Lehet, hogy brutális voltam de bejött :)

Vagy mezőgazdasági boltba van 2 fajta szer ami működik elvileg, de erről nincs tapasztalatom.

Na, így röviden Lenin összes terjedelembe kb ennyi a tapasztalat :)

2010. márc. 30. 14:36
áá felraktam a képet de nem látszik. Nem tudom mivel tudnám élesíteni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook