Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
szépek (meg a kutyuk is) :-))
ne öntözd túl, legyen elég párájuk, fényük és sokáig fogsz bennük gyönyörködni
Sziasztok!
Nekem még csak 2 lepkeorchideám van.Az egyik már kinyitotta az összes virágját,a másik most kezd nyílni.Raktam fel képeket.
Én nem öntöztem túl, kb. még csak 1 hónapja van nálam, akkor kaptam. Lehet, hogy az üzletben szúrtak el vele vmit. :( A gyökerei sem néztek túl szépen ki, ezért azokat kicsit megvágtam, sok volt a rothadt. Nagyon száp lila színü virágja van. A héten adtam neki egy kis tápoldatot, majd meglátom mit fog csinálni. Remélem megmarad. Úgy hallottam, hogy az orchideák nagy túlélök. :) Remélem szerencsém lesz vele.
A többi orchideámat mindig leárazva, félig elnyíltan vettem, vagy félig kiszáradtan. És szépek. :)
Sajnos nem csak a legalsó sárgul, hanem több is.
Lehetséges az, hogy megfázott, amikor kaptam. Mert elég hideg volt és kézben hozták kb. 15 percen keresztül. :(
Remélem segít valaki, nekem ilyen még nem történt szerencsére, sajnos nem tudok segíteni.
Viszont néztem a naplódban amit nőnapra kaptál,nagyon szépséges:)
És azt is láttam, hogy lehet, hogy baba-ügyben is rokonok vagyunk:) De reméljük, nektek összejön spontán is! Drukkolok nektek!
megnéztem, hogy melyiket mondjátok, tényleg szépséges. deeeee nekem a sötét közepű fehér a kedvenc, régóta szeretnék olyat, de nincs már helyem sajnos.
a "fekete" elég új nemesítés, annyira sötét bordó, hogy szinte feketének látszik, mindjárt keresek képet, valamelyik kiállításon láttam
apropó kiállítás lesz a jövő hétvégén
Sziasztok!
Köszönöm a tanácsot, én eddig desztilált vízzel próbálkozom, de mindig marad pete. Nagyítóval szoktam nézegetni én is. Remélem, egyszer sikerülni fog kiírtani őket. Ráadásul a virágszáron megjelent új sarjon már látszanak a léggyökerek. Nagy öröm lenne, ha sikerülne saját tövet nevelni és virágoztatni.
ÉN is újra néztem a tieidet, és látom, hogy van három egyformánk:)
A fehér lila középpel, illetve a sárga. Viszont olyanom is van, ami fehér és sárga a közepe, mint a tied, csak az most nem nyílik. Örülnék, ha az enyémek is éreznék a tavaszt, mert amik nem nyílnak, csak a levelet meg a léggyökeret hozzák feszt, mintha kötelező lenne:)
Viszont amit nőnapra kaptál, gyönyörű. Azt hiszem, az a csónak. Nekem is volt, de azt nem olyan könnyű tartani, mint a lepkét, és tönkre is ment. Hűvösben kell lennie télen, anyósomnak sokféle van.
Köszi, nekem is az tetszik a legjobban. Most az a kedvenc. És érdekes, hogy annak csak egy szára van, mégis az a legszebb, mert olyan, mint egy gyöngysor:)
Mióta lefotóztam, már kinyílt az összes bimbó.
A kis híján feketét el sem tudom képzelni, milyen lehet, de biztosan nagyon szép. Én olyan fröcskölt szerűre pályázom már régóta, de csak akkor veszek, ha tesznyóban vagy a másikban akciós, megfizethető. Ott viszont csak fehér és lila van mindig, nincsen más választék.
Megnéztem a virágaidat!Gyönyörűek!Csak hobbid,vagy szakmád is?Én most fogadkozom,hogy nem kell több virág...semilyen!jó sok időt elvesznek,és sok törődést igényelnek,végülis mindig figyelni kell rájuk,mint 1 gyerekre.De nagyon szeretem a virágokat,és csodálom a természet adta szépségüket.
most fog nyílni a fokföldi ibolyám...de nagyon szeretem őt is!