Önbizalomnövelő tréning- Napról napra a belső békéért és harmóniáért :) (beszélgetés)
mostmár értem, honnan örökölted ezt a jószivüséged, anyukád is ismerte a titkot :)
vannak emberek..., akik az undokságukkal probálnak elbujni az emerek szeretete elöl, de undok Ur sem tud az igaz szeretettöl elbujni, ugyhogy most jól meg kapta...!
...az én történetem arra, hogy hogyan változtassuk meg az embereket.
És nagyon hálás vagyok anyukámnak, hogy ennyit jóra megtanított. :)
Mesélek nektek egy igaz történetet az előző hozzászólásomhoz. Ma ez lesz feladat helyett, mert mostanában úgyis annyit kaptatok, hogy elég megcsinálni az összeset. :)
Anyukámnak volt egy beszállítója. Mivel anyu kisvárosban varrónő, egy icipici miniszabóságot csinál, nem mindig engedhette meg azt a luxust, hogy kitől vásárolt, annak is örülhet, ha van olyan áru, amire szüksége van. (Főként, ha olcsón.)
Tehát ez a beszállító mindenkivel nagyon undokul viselkedett. (Nem csak anyuval, és ez ugye egy kisvárosban igen hamar pletyka is lesz...) De az emberek mentek hozzá, mert másnak nem volt olyan áruja, mint neki. Így tett anyu és kolléganője is, akik rendszeresen jártak hozzá. Mindkettőjükkel undok volt. Ha mentek anyuhoz a közös ismerősök, akkor panaszkodtak neki, hogy már megint így meg így viselkedett. Anyu mindig megvédte, hogy biztos szegény tele van problémákkal, és ezért olyan, amilyen, de ezzel senki sem értett vele egyet, és inkább ők is undokul válaszoltak vissza Undok úrnak. Eljött a karácsony. Az én drága anyukám mindenkinek vesz valami apróságot, az összes beszállítónak is. Így tett most is, és vett Undok úrnak ajándékot, amivel egyébként senki sem értett egyet. :) Odaadták neki az ajándékot, és megköszönték, hogy egész évben ilyen rengeteget segített neki, és elmondták Undok úrnak azt is, hogy milyen hálásak neki. Undok úr pedig mit gondoltok, mit tett? Szó szerint elsírta magát az örömtől és a meghatottságtól, és mondta, hogy igen, ő tulajdonképpen mindig próbál segíteni, és ő annyira boldog, mert idén még senkitől sem kapott eddig semmit. Ezek után pedig valahányszor mentek Undok úrhoz, ő mindig az ajándékra és a köszönetre emlékezett, és attól fogva mindig, őszintén szívből kedves és segítőkész volt velük.
Ez az én történetem karácsonyra, az én csodálatos anyukámtól. :)
látod igy is lehet, és minden nap teszel valamit amitöl boldogabb leszel és az életed jobb lesz ettöl.
ma a takaritással teted magad boldoggá, holnap valami mással leped meg magad...! (és a családod)
:))
:)))))
Köszönöm! Ti segítetek nekem! Mindnyájan! És mindenkinek nagyon hálás vagyok!
Szia Zsuzsa! Szerintem is nagyon jó úton haladsz. :) Ne aggódj(atok), eszembe sincs abbahagyni, amíg van kinek csinálni, addig csinálni fogom. :)
Valóban ne törődj a rosszindulatú emberekkel, hanem helyette mindig találj valami mást, amivel úgy törődhetsz, hogy örömmel tölt el. :)
És próbálj meg mindenkiről jót gondolni, és jót adni, bármit kaptál is. Ez nem azt jelenti, hogy hagyd magad kihasználni, hanem hogy mindenkinek egyformán segíteni kell, ha rászorul. :)
Zsuzsikám!
tudod Te..., milyen nagy lépést tettél elöre!!!
nagyon jó uton jársz az önbizalmadhoz vezetö uton!
:*)
Sokkal jobban érzem magam!
Tele vagyok energiával, önbizalommal.
Nem tudom, hogy hogyan és ki csinálta, de nagyon hálás vagyok neki! :))
Nem érdekelnek az emberi hülyeségek, régen napokig magamalatt voltam az ilyen pletykák miatt. És az bosszantott a legjobban, hogy miért nem értik meg az emberek, hogy én is lehetek beteg, vagy aludhatok el, és ilyenkor igaz, hogy reggel jön haza a párom és úgy megy vissza a gyerekekkel, de akkor is el vannak véve az oviba.Miért olyan nagy bűn az emberek szemében, ha az apjuk viszi őket? Mert szerencsétlen egész éjszaka dolgozik, én meg lusta picsa vagyok, aki nem hagyja aludni szegényt!
Ez van!
Szeretnék megosztani veletek egy történetet. Én nem tartozom a suvickolós háziasszonyok közé, és most szépen fogalmaztam! De energiát kaptam tőletek, energiát a változtatásra! Minden téren. Nagytakarításba kezdtem a lakásban, és a lelkemben is!Már nem érdekel, hogy mit mondanak rólam, elvagyok az emberek jóváhagyása nélkül is! Nem kell egyetérteni velem, vagy esetleg megérteni. Én én vagyok, lehetek beteg, fáradt, lusta. Lehetek a szívtelen feleség, aki kihasználja a férjét! Nem érdekel, hogy mit mondanak rólam, én tudom az igazságot, a többi meg le van..... !
Köszönöm Tindi!
NAgyon sokat segítettél! KÉrlek ne add fel! Szükségünk van rád!
egy olyan jóoooooooooooo.
egy amerikai net. prospektus oldalrol szedem le a képeket!! :)
köszike édes vagy, mint mind......mindig!!!!
kis Cicánat várom haza, mert ez.., az Ö gépe és elötte azért szeretnék vele beszélni erröl, már mint a point-röl :))))
Köszi! :) Remélem azért ezt a fórumot elkerülik majd a hurrikánok, igyekszem majd békés vizeken evezni. :)
Energiám meg annyi van mindig, hogy kettőnek is elég lenne. Szóval adok belőle szívesen. :)
De kell a segítségetek, a legnagyobb segítség nekem, ha visszajeleztek, hogy melyik feladat milyen, mire lenne szükségetek, és persze ha engem is véleményeztek. :)
Tindigónak:
Figyi drága, itt te vagy a kapitány.Mi önként lettünk a matrózok, de tudjuk hogy egyikünk sem jut hamarabba partra a másik nélkül.Te mondod az irányt, mi húzzuk az evezőt.Ez nem azt jelenti, hogy mi dolgozunk csak.Ez egy összefogás és mindenki önszántából szált e hajóra az élettengerén.
Lesznek viharok, hurrikánok, de ha összefogunk megmenthetjük egymást és ez egy csodás utazás lesz.Talán egy "életkörüli", de mindenképpen élménnel teli, egy szebb boldogabbért.
Szóval, kapitány, ha te fáradsz el, Mi segítünk!
Addig is kitartást!!!
puszancs!
:*)
Jaj lányok! Elolvastam, hogy mit gondoltok rólam! Nem is emlékszem, mikor örültem utoljára ennyire valaminek! :)
Úgy meghatódtam, hogy még el is sírtam magamat. :)
De csak a boldogságtól. Szerintem erre a pillanatra gondolok, ha legközelebb táncra perdülök. :)
Rengeteg erőt adtok nekem ahhoz, hogy kiteljesedjek ebben, és hogy érezzem, hogy jó úton járok.
Úgyhogy végtelenül hálás vagyok azért a rengeteg szeretért, amit tőletek kapok.
igy van!!!!
mi vagyunk a nagy sasok :)))
Te is csinálod velünk...(?) csendesen ott a háttérben.
Itt vagyok Én, csak eddig csendben figeltelek benneteket!:-)Jó ezt látni, olvasni, ami itt történik ismeretlen összefogások.Mi adjon erőt, ha ez nem???:-)
Mindenkinek csupa jót, ja és ezt tindigónak már mlítettem, de veletek is meosztoma kedvenc jelmondatomat:
"Nem szárnyalhatsz sasként, ha pulykákkal vagy körülvéve!"
itt úgy látom sok sasnövendék van:-)
További ajánlott fórumok:
- Férfiaktól jön meg az önbizalom?
- Asszertivitás, mint az önbizalom fokmérője
- Az önbizalomhiányon tud segíteni egy pszichológus?
- Miért önbizalomhiányos annyi ember?
- Ötletek, tippek, tanácsok a féltékenység leküzdésére és az önbizalom erősítésére?
- Az öndicséret bűzlik. Ez igaz? Avagy mi az egészséges önbizalom?