Norbi Update diéta 2010. október 5-től! Csatlakozik valaki? (beszélgetés)
Sziasztok!
Kicsibéka! Mit dogozol, hogy éjfélig van a munkaidőd? Rettenetes lehet. Elhiszem, hogy nehéz igy betartani a dolgokat...Csak kitartás!!!
Manocska! Nagyon jók a képek, és szuper az eddigi eredményed! Igen látványos már!!! Hajrá, csak igy tovább!!!!
Szeszil! Ti is tök aranyosak vagytok, igy 3an lányok :) Gondolom jót aludtál a spinning után! :)
Shirley! Csak nem te is elkaptad ezt a "takonykórt"? Én is ilyen beteg voltam, de most már egész jól vagyok! Torokfájásra esténként pálinka, köhögésre éjszakára zsir a mellkasra! Jobb, mint bármelyik gyógyszer :)
Képzeljétek! Végre nem 7essel kezdődik súlyom :)
Szerintem az esti pálinkáknak köszönhetően, vagy nem tudom! De mind1 is...
Ki hogy készül valentin napra?
Sziasztok!
Jelentem, az este túléltem a spinning edzést, pedig jó kemény volt. A pólómból facsarni lehetett a vizet. Féltem, hogy reggel nem tudok lábra állni, de semmi. Mégcsak izomláz sem. De a seggem írtóra kikezdte a bicaj ülése.
Manócska, tök jól nézel ki! Ezen felbuzdulva én is tettem fel egy fotót a lányaimmal. Lehet kritizálni!!!!!
Most megyek, mert holnap vendégek lesznek, és sütök-főzök.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Helló lányok!
Jelentem töltöttem föl képet magamról. Nem vagyok egy Barbie baba, de nem is szeretnék az lenni. A fényképek sajnos nem sikerültek túl jól, na de sebaj most legalább már látjátok ki vagyok.
Sziasztok csajok!
Hát mit is mondjak, mostanában nagyon rossz "kislány" vagyok! :(
Sajnos annyit melózok, hogy semmi időm nem marad magamra!
Szó szerint csak zuhanyozni és aludni járok haza! :(
Így viszont nincs időm főzőcskézni, tornázni meg pláne!
És most még sajnos a párom sem tud segíteni, mert ő is nagyon el van havazva!
Szóval most a napokban, meg jövő héten tuti nem leszek az update mintapéldánya! :(
Azért arra majd megpróbálok odafigyelni, hogy este már ne nagyon egyek (nehéz lesz, mert éjfélig melózok) és hogy sok vizet igyak!
Azon leszek majd hogy azért a jövő pénteki mérlegelésen legalább ne mutasson többet a mérleg!
Szeszil!
Most sült ki a zsömle! Nem birtuk ki,hogy ne kóstoljuk meg! Nagyon finom lett :) Holnap ebből csinálok szenyót magamnak suliba!
Ma jól bevásároltam a bioboltba, szerintem egy jó darabig nem kell mennem alapanyagért :) Én most vettem életemben először fruktózt, még soha nem is használtam, de gondoltam, ha olyat sütök, akkor a kisfiam is ehet majd belőle...
Helló Smukky!
Én tervezek ilyen merényletet, ugyanis holnap farsang és végre egyszer úgy öltözködhetek ahogy szeretnék!!! :)
Igyekszem erre gondolni :)
Hogy kell csinálni a 4 perces csokis piskótát? kipróbálnám! De a Norbis receptkönyvben sztem ez nincs benne.
Csak türelem! Szépen lassan le fognak menni azok a fránya kilók! Gondolj arra, hogy minél lassabban mennek le, annál tartósabb lesz! És nem fog megnyúlni a bőröd! Szval NYUGI!!!
Ezek a nassik nekem is bejönnek! Én szoktam még csinálni 4 perces csokis piskótát a mikróban! Diabetikus lekvárral az is tök jó!
Vivi! Én is ilyen vagyok, imádok sétálni, akár 3 órát is :)))
Személy szerint, tök büszke vagyok magamra, hogy sikerült életmódot váltanom!!! DE egyre jobban ki vagyok akadva azon, hogy még mindig milyen dagadt vagyok!!!
Nekem a bűnözés hullámokban jön, mostanában nem volt semmi kísértés, max. annyi, hogy reggeli után bekaptam néhány kocka diétás csokit.
Az almás túrós muffin, az édesítős DrOetker puding és a natúr joghurt-édesítő-zabpehely a nagy kedvenceim.
Szeszil!
Egyikismerősöm egyszer kipróbálta, és másnap majd meghalt...Dokihoz is ment, vért vettek tőle, és olyanok lettek az eredményei, mintha valami pörgető drogot szedett volna. Mint kiderül, a hatalmas izomláz okozta a tüneteket...Szerintem vigyázz, nehogy megerőltesd magad!
Jó reggelt!
Smukky: bárcsak fele olyan jól néznék ki, mint Réka. Akkor nem kínoznám magam órákig tornákkal, beérném kevesebbel is. De tetszett a feltételezés!!!
Én már nagyon régóta 60 kiló körül mozgok, se le, se fel. Az is lehet, hogy egy kicsit izmosodtam, (régen a se..em izmait sosem éreztem :)))
Viszont én is szoktam néha bűnözni, mint Te, inkább csak délelőtt.
Pl. ma farsang lesz a nagylányomnak a suliban, arra készítettem tejbegrízes sütit, háztartási kekszekre rétegezve. Gyönyörű. És igenis, délelőtt egy pici szeletet fogok enni belőle. De csak annyit.
Többek között ezért is jó, hogy Szoó J. kikísérletezett egy halom receptet diétás változatban, így ha sütit akarok enni, akkor csak elkészítem valamelyiket, és nem lesz bűntudatom utána. (Max. a mennyisége miatt)
Képzeljétek, ma este spinning órára megyek. Az egyik konditeremben ma ingyen óra lesz, azt próbálom ki. Lehet, hogy reggel lábra sem fogok tudni állni???? Próbálta már valaki?
Ez a boltos sztori jóóó :)
Amúgy teljesen igazad van! ÉLETMÓDOT KELL VÁLTANI! Másképp nem megy, főleg nem tartósan!
Én azt hiszem kijelenthetem, hogy életmódot váltottunk, és tudnák 5ször szigorúbban is csinálni, de akkor biztos nem lennénk hosszútávon eredményesek. Ha mindent megvonunk magunktól,akkor egy idő után előtörnek a vágyak, amik felett nem tud az ember uralkodni.
Én úgy vagyok vele, hogy ha megkivánok egy bögre kakaót (amit előtte szinte minden este ittunk, azt a jó cukros fajtát) igenis meg fogom inni, azzal a lényeges változással, hogy nem este, hanem reggelire iszom. Ugyanúgy reggelire megeszem a kekszes görög joghurtot, amit imádok, jó cukros csokis-mogyorós műzlivel. DE...és itt jön a lényeg, reggeli után már semmi bűnös dolog! Csak 1es, néha egy-egy 2est belecsempészve! Meg pl. lemondtam a banánról (nem ettem már több mint 4 hónapja) viszont a narancsról, és a mandarinról nem fogok lemondani (azt szoktunk este is enni mértékkel). És tudom, ha a narancshoz nem nyúlhatok, akkor olyan rohamom lesz, hogy lehet a raffaellóhoz fogok nyúlni, ami már több, mint 4 hónapja ott figyel a szekrényben :)
Tehát bűnözök, csak nem agyba főbe, és nem 3as kódúval...Igaz, hogy lassú lépésekben, de szépen mennek le a kilók rólunk, nincsenek elvonási tüneteink, és most úgy gondoljuk, hogy egy egész életen át tartani fogjuk ezt az ÉLETMÓDOT!
Én szeretem a salikat, a zöldségeket és nagyon változatosan készítem, de tényleg herotom van egy idő után. De pont ezért én is kísérletezem a kajákkal, meg eszek sok 2-est, meg igyekszem mértékkel...
Szerintem a nagy hiba amit elkövetnek az emberek az az, hogy ha az ételektől függenek. Úgy értem, ha fogyni szeretnénk mindenképpen fel kell hagyni a régi életmódunkkal és el kell felejteni a sok zabálást, bánatevést, nassolást stb. És bizony össze kell szűkülnie a gyomrunknak a régi mértékekhez képest.
Valamelyik nap a norbi boltban egy középkorú nő szétnézett, majd hangosan megjegyezte, hogy ő majd akkor fog itt vásárolni, ha olcsóbbak lesznek a sütik és, ha Norbi végre kitalál valamit amiből bármennyit lehet enni, hogy tele legyen a hasa....aztán kiment :D
Hát igen.. a vajkrém és a zsiros sajtok, azok ilyen szempontból gyilkosak... Mondjuk én nem szeretem a vajkrémeket, margarinokat, nekem talán ennyivel könnyebb!
Én a környezetemben is azt látom, meg most nálad is Clugie (de szólj, ha nem igy van! ), hogy sok ember ott "rontja el", hogy nem eszik változatosan. Általában salátát salátával, és igy nem is csodálkozok, ha 2 hét után már herótja van, ha zöldséget lát...Én igyekeztem úgy főzni, hogy megszokott kajákat alakitottam át norbisra. Volt ami nem sikerült, de volt ami tök finom lett. Friss salátát mi relativ ritkán eszünk, kb. 2 hetente, úgyhogy mi még nem untuk meg :)
Az a baj, hogy nekem úgy sikerült leszoknom a szénhidrátról, hogy finomabbnál finomabb husikat, felvágottakat, sajtokat ettem a salikhoz. A zsírszegények meg ugye nem ugyan olyanok....
A leggyilkosabb az volt amikor a Norbi kenyeret csak vastagon vajazva és sajttal tudtam megenni, az meg ugye szinte tiszta zsír, ja meg amikor a császárszalonnát aprítottam az esti salimhoz :D :D
Norbinak se a vacsoracsatás héten csúszott fel az a 8 kg :))))
Keresek valami régi képet aztán majd meglátjuk.
A munkahelyem nekem is gép előtt ülős, ügyfélszolga vagyok napi 4x10 perc szünettel :(
Köszi :) Majd valamelyik nap csináltatok a párommal néhány képet, aztán dobok föl..
Szerintem rakj föl te is! Biztos látszik valahol az a -6 kg :)
A zsir kérdés már bennem is felmerült...Norbiék csülköt, meg töpörtyűt szoktak néha vacsizni...Akkor hogy is van ez? Az update pedig a zsirszegény, sovány husokat irja elő...Valaki ad érthető magyarázatot? :)
A tejtermékekkel szerintem olyan szinten figyelj oda, hogy sajt, túró, vajkrémnél próbálj zsirszegényt választani. Én sajtból az Alexandrás trappista light-ot szoktam venni, túrót a L.dlben, ott van zsirszegény, és vajkrém is van 0,1% zsirtartalmú. Joghurtnál még plusszban a cukor miatt kell figyelni...Mi szalámik és felvágottak terén eszünk mindent, igaz mértékkel!
Nagyon nagy gratula!!! És már kíváncsian várom a fotókat!!!! Rakhatok fel én is képet, de szerintem nem igazán látható a különbség hiszen csak 6 kg-tól szabadultam meg.
Szeptemberben csináltam magamról direkt elrettentő képeket, de az a másik gépemen maradt ami tönkrement (mentést akkor direkt nem csináltam róla, most már bánom)
Mostanában úgy szoktam a főziket, hogy a 3 féle lisztből (sima, tk. meg a zab) csinálom a rántást, volt már, hogy nem vették észre :)))
Képzeljétek rájöttem, hogy nálam nem megy a fogyás, ha csak a kódokat tartom be és a kalóriákat nem csökkentem. A legnagyobb gond a zsíros ételekkel van, eddig azt hittem a zsír a barátunk, de kiderült, hogy a zsíros kajákban van a legtöbb kalória (tejtermékek, szalámik, felvágottak) De ezt már nagyon nehéz betartani...
Lényeg a lényeg...most még nem fogok tudni kenyeret sütni... :( Úgyhogy marad a zsömi...
Nem vagy semmi...ennyi torna (a hashburning alappban durva..)...Szerintem még nem árultad el nekünk, de olyan a tested, mint Rubint Rékáé :)
Zumbát már nekem is ajánlották...Neked bejön?
Smukky! A kenyérhez nem kell lisztkeverék, annak külön receptje van. Viszont valóban a 3. könyvben van a recept. Sőt, állítólag a 4.-ben is lesznek kenyér receptek.
Tornában éves (nem, inkább évtizedes) rekordot döntöttem: Norbi-Hősök tornája (60 perc), aztán 20 perc Zumba, majd kipróbáltam Czanik B. - Hasburning-jét + 50 perc. Kivagyok, mint a ruca. Jázminkám 12-től fél 4-ig aludt. Most épp doktornéniset játszik, vizsgálja a nővérét :))) Édes.
Szia!
Gondolom a k.f. kenyérhez való lisztkeverék a 3. könyvben van...Az sajnos még nincs meg, úgyhogy egyenlőre még csak ezt tudom megcsinálni... :( De amúgy igen, a hamburgerzsemlére gondoltam :)
Örülök, hogy jobban van a kislányod! Az étvágytalansága miatt ne aggódj, ha meggyógyul újra a régi lesz! :)
Biztos kemény lesz visszamenni dolgozni...Én bele se merek gondolni... Szerintem ilyenkor jön majd el az, hogy az anyukák késő este/éjjel főznek, tornáznak, meg csinálnak meg mindenféle olyasmit, amire nap közben nincs idejük... :(
Tök jó lenne, ha bevezetnék, hogy az anyukáknak legyen elég csak napi 4 órát dolgozni, nem? :)