Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban? (beszélgetés)
Szia!
Igen így pontos.
Nekem sincs én maradtam.
Remélem jól járunk:-)))
Szép napot Nektek!
Eddig se vehette ki senki.
Március 15.-ig kell írnod egy nyilatkozatot a pénztáradnak, hogy hova kéred a reálhozamod kifizetését. (Bankszámlára, postai úton, vagy önkéntes pénztárba) Március 31 után kezdődik a vagyon átadás, azt mondták, majd valamikor május környékén megkapod a pénzt.
Sziasztok!
15 év az öregségi szociális járadékhoz kell. Mondjuk másképp: minimális segély.
Az öregségi nyugdíjhoz 20 év kell.
Sajnos pl. a férjemnek sincs meg a 20 éve, így kénytelen volt átlépni.
Nekem megvan, így maradtam.
Majd aki "jobban jár", az eltartja a másikat.
2012-től lesz egyéni számla:-)
Ma olvastam.
Jó éjt Nektek!
Igen az a lényeg, hogy jól döntöttél:-))
És még sok boldgot évet Nektek!
Nem láttam, de nálunk is volt a cégnél szakértő és ő is mindenkienk az államit javasolta és az öngondoskodást.
Én meg magamnak mást javasoltam:-)
Nálunk voltak eü gondok, de köszönöm a jókívánságokat:-))
A barátnőim is sokan 30 felett szültek, de hát egyetemre jártunk, külföldön dolgoztunk stb... Ja és nem volt semmink.
Más ez a világ.
Írok privit az örülésről:-)
Aki örül, az vajon minek tud örülni?
Az én férjem be sem lépett, így ő most nem volt döntéskényszerben.
Látom kisbabát vársz! Jó egészséget kívánok nektek!
Milyen furcsa, hogy kitolódik a gyermekvállalás. Nekem 40 éves koromban érettségizett a lányom, aki most 30 éves lesz és még eszében sincs a baba.
A férjem is maradt. Dupla kockázat:-)
De én tényleg mindent így nézek az életemben.
De megértelek Téged is főként a felháborodásodat az egészen:-(
Sokan nem a saját jókedvükben választották a TB-t, de sokan meg örülnek.
Én maradtam a mnyp-ban. Sokan lehülyéztek. De nem érdekelnek. Igen a jogi nyilatkozat is egy lehetőség.
Én el is vesztettem a szolgálati időmet.
De tényleg optimista vagyok: én bízom magamban.
Meg persze van önkéntesem is 8 éve, valamim csak lesz:-))
Szia!
Aki meg tudja tenni annak érdemes most takarékoskodnia a nyugdíjas éveire. De abban igazat adok neked, hogy aztán majd kitalálják, hogy a banki megtakarításainkat is elveszik tőlünk, mert kell az államadósságra. Akkor most mit tegyünk tartsuk a befőttes üvegben a spájzban a pénzünket?
Ezzel teljesen egyetértek.
Ezt fogja vizsgálni az AB és sokan emiatt tettek jogi nyilatkozatot.
Aztán, hogy mi lesz: ki tudja...
Félre kell raknunk (banki betétek, önkéntes pénztár) más nincs..
De én azért optimista vagyok:-)
szia!
15 év szolgálati idő kell nem 20 év.
Igen nem lehet előre tudni mi lesz a pénztáraddal. De nem tartom valószínűnek, hogy ez egy nagy bank életcélja (OTP, ING Axa), hogy csődbe vigye a befektetőit. Persze elképzelhető.
Ezzel az erővel a bankszámlánkon megtakarított összegért is izgulhatunk nap, mint nap.
Sajnos nem látunk bele mi lesz 20-30 év múlva.
Mert, ha kapsz mai értéken valami 30 ezer forintnyi nyugdíjat az államtól, akkor nem esel a pad alá?
Nincs itt jól megalapozható jó döntés :(
Tegnap az egyik jobbikos a visszaállamosított magánnyugdíj pénztári befizetéseket a hitelkárosultak megsegítésére javasolta fordítani.
Hogy lesz ebből nekünk nyugdíjunk, ha mindig valakit megsegítünk. 10-15 év múlva mi lesz itt? Én szívem szerint maradtam volna a magánnyugdíjpénztárba, de a 2010. évi 154-es törvény, mely szerint nem szerzek több szolgálati időt, ha maradok - nem adott más választást. Minden esetre a "Jogfenntartó nyilatkozatot" elküldtem, arra az esetre, ha az alkotmánybíróság vagy az EU emberi jogok bírósága visszaállítaná a régi szolgálati idő számítást.
Szia Joker!
Igaz, én nem vagyok sem kormányhivatalnok, meg közszférában dolgozó sem, de szerintem egyáltalán nem olyan hihetetlen amit gondolsz.
Én csak azt tudom elmondani, amit a tv-ben láttam minap, ahol egy hozzáértő valaki pont ezt fejtegette. Hogy nem értik, hogy minek kell (rögtön) a munkáltatónak adni egy példányt, ha maradsz? Hisz eleve ebben az évben egy fillért sem fizet az állam a mnyp-aknak, másrészt meg évek óta, a munkáltatónak az APEH-hoz kell utalni a járulékot, és ő utalja tovább.....szóval vannak itt érdekes dolgok.
Sajnos saját tapasztalatom a következő:
Kisfiam most kezdi a bölcsit, nem a lekhelyünkön, hanem az egyik mellettünk lévő faluban, ahova sokan hordják a gyerkőcüket, ugyanis teljesen más a légkör, a gondozók viselkedése, mint a helybéli bölcsinkbe. Kisfiam lazán beszokott, pedig nagyon paráztam, mert nem tud elszakadni tőlem, de szinte csak Ági néniről beszél, Ági nénit imádja.
na szóval a lényeg, Ági néni a bölcsőde vezető már nagyon régóta, most új polgármester ült a bársonyszékbe, és a saját emberét akarja berakni vezetőnek. Most aláírásokat gyűjtünk, hogy Ági néni maradjon, mert nem hiába hozzák ide más településekről is a gyermekeket bölcsibe. De mivel már szó nélkül kirúghátják, sajnos úgy gondolom ki is fogják.
Tudod, széllel szemben nem lehet pisálni....Szomorú dolgok ezek nagyon!
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet most feleannyi a magánnyugdíj-pénztári hozamom, mint egy évvel ezelőtt?!
- Ha a munkáltató nem fizeti a magánnyugdíjat, de a fizetésből levonja, akkor hova lehet reklamálni?
- A magánnyugdíjpénztárban levő hozamot ki lehet venni? Úgy mint esetleg az önkéntes nyugdíjpénztár hozamát.
- Meddig lehet nyilatkozni a magánnyugdíj pénztár hozamáról? Kiveszem vagy meghagyom az államnak...
- A magánnyugdíjat ki lehet venni 10 év után?
- Melyik magánnyugdíjpénztár az, amelyikben manapság jobban meg lehet bízni?